Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 215221 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
Jeste, svaki ozbiljniji provajder ima limit na broj konekcija koji korisnik moze da napravi zato sto i sa 100kbit/s mozes da napravis par hiljada konekcija i da ubijes dobar deo mreze i otezas ostalim korisnicima koriscenje net-a.

Ti mozes preko MT-a preko njegovog firewall-a da limitiras svima broj konekcija na ravne casti i to ti podesavas. Cak mozes da podesis da to pravilo vazi samo za internet, dok u lokalu necete imati limit Smiley

Neki provajderi daju korisniku samo 16 istovremenih konekcija sto je stvarno malo... po meni, neki razuman broj izmedju 50 i 80 konekcija kako bi surfovanje dobro radilo, jer download koristi jednu konekciju osim ako se ne koristi neki download manager koji pravi vise konekcija na isti fajl...

PPPoE je ok, mada za vasu privatnu mrezu to nema potrebe, lepo u Simple queue mozes svakoj IP adresi da podesis limit up/down i isto tako da dodas pravilo da to ne vazi za lokalnu mrezu... a ako pogledas MT forum i wiki, mozes da nadjes kako se podesava da brzinu delite dinamicki, sto znaci da ako niko nista ne skida, ti ces imati ceo link, ako se prikljuci jos jedan, imacete zajedno po pola linka i tako dalje Smiley

Poz

100 konekcija je normalan surf (kod mene jbg radim za wifi provajdera pa necu da kazem koja je firma) nema ogranichenja u broju konekcija, broj konekcija se stavlja zbog P2P saobracaja, jbg skupa je optika i gushe se linkovi koji se za ogromne pare kupuju kod telekoma Smile. Radimo sa Mtikom i radi extra.

dalje, TP-link 501g (bolje bi proshao sa tp-link wireless karticom za rachunar) je kucna stvar, to nije stvar koja treba da se koristi kao pristupna oprema. Ako lepo kupish ono shto ti preporuchi provajder, necesh nikad imati probleme. Recimo UBNT Bullit i neka yagi antena. Koshta oko 6000-8000 dinara sa antenom a podeshava se... pa samo unesesh username i pass Smile Za tebe samog je mikrotik ipak preskupa stvar.
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009, 19:33:14 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
nisi procitao sve postove pa si malo skrenuo al ok.

hocu da sa MT bacam net na jos 4 korisnika. trenutno imam planetov AP i veoma sam svestan toga da je to krpacenje, kao sto sam i rekao.

inace taj 501g AP sa mojim planetom uspeo sam da povezem vudu magijom ali daleko od nacina na koji je treba da radi. ubacio sam mu i nov firmw jer nije imao survey opciju, znaci mrzim ga iz dna duse. Aj da se ne ogresim da pretpostavim da kobinacija mog planeta i tog tplinka nije bas za pesmu al ja se kunem da je taj tplink zivo sranje a drugi nek pricaju kolko oce da je veoma pouzdan.

inace ovih dana pazarih tp linkovu 422g usb karticu koja nema veze sa zivotom, navodno ima na sebi 4 dB antenu i 100mW izlaz. Da bogda imala 20-30 mW, jer sa externim amosom (rucno pravljenim i koji radi extra - testiran 1100213 puta) jedva sam hvatao 2-3 signala iz blizeg okruzenja- znaci tiha jeza. a sa tim istim amosom i nekom smc pci karticom iz praistorije od 50 mW imam konsantan link na 15 km ka jednom provajderu!!!
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009, 20:13:36 od mirom83 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
Ma znam, nego... rekoh Smile kako adsl ima mnogo mali up, ne bi bilo loshe da skrpite pare i podelite za opremu, isto tako skrpite pare i kod nekog wifi provajdera uzmete neki pismeniji paket koji ima pismeniji up (256+) i onda poshto cete svi biti on line, mozesh simple que da koristish kako bi podelio protok. E sad, kako necete biti svi istovremeno online mozesh napraviti skripte da ako se neki que ne koristi duze vreme drugim korisnicima na ravne chasti dodeli ostatak protoka... a kad se ponovo aktivira da se sve vrati na staro. Mikrotik je stvarno extra, jeste skuplji (tj uvoznik u srbiji naplacuje x2 ili x3 za razliku recimo... u cheshkoj) ali radi mesecima bez restarta i pravi je ruter.
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone 4
Nisam siguran koji je Telekomov limit na broj konekcija ali vrti mi se u glavi brojka oko 50, mada nemoj da me drzis za rec posto ih ne koristim Smiley

Mikrotik ne mora da bude skupa igracka, njega mozes da napravis od stare masine 400Mhz+, mada je bolje imati nekog intela preko giga. Zatim mozes da mu ubacis TP-LINK 551 ili jos bolje 651 karticu koju MT vidi bez problema i samo na to sve nakacis antenu. E sada sam MT ROS sa L4 licencom kosta 45$ ali posto je to home varijante, mozete da se snadjete i da te troskove smanjite Smiley

Druga vaerijatna je da kupite routerboard, miniPCI karticu i uz njega dobijate L4 MT, samo sto je to nesto skuplja opcija... ali sve zavisi od mogucnosti i potreba.

Poz
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6630, valjda

@NenadS
Pa moze i tako, samo ne ide midi tower na krov   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone 4
Zato sam i rekao, sve zavisi od mogucnosti i potrebe Smiley

Moze router pod krov, malo duzi kabal, za njih nekoliko na toj udaljenosti nece se osetiti par metara vise kabla Wink

Poz
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
to sto se pravljenja"pravljenja mikro tika tice", imam pun *urac masina mnogo jacih od 400 Mhz i nije da nisam pokusavao po forumima da nadjem pravi soft ali osim nekih zbudzenih linux verzija koje verujem da ni njihov tvorac ne zna da ih pokrene, nisma naso nista pametno. Nikao da provalim da li MT OS moze da se instalira na PC-u. nenadova poruka mi na nesto sluti al potvrdi mi molim te. za dalje cu se snaci  Smile!!!

i sta im znaci licenca na godinu dana, jer ima veze sa legalnoscu ili se blokira soft, malo glupo pitanje i mislim da znam sta je odgovor al nisma 100% siguran

Necu pljuvati po nasim dilerskim mrezama jer svako se bori za sebe i to razumem. Zato smo preko ortaka iz rusije narucili MT za 30+ evrica manje, odabir kartice mi je za pocetak manje vise bitan, prvo moram da vidim kako ce se cela situacija razvijati. Jbg nemam iskustva pa moram da platim price.

samo mi kazite da MTOS moze da se stavi na PC i dajem prase i 4 gajbe piva

« Poslednja izmena: 27. Jun 2009, 23:13:47 od mirom83 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone 4
Naravno da moze, postoji verzija za mips sisteme i za intel/amd pc, tako da se instalira bez problema. Jedini uslov da bi ti wifi kartica radila jeste da PCI slot bude v.2.2 ili 2.1, ne mogu da se setim iz glave... ali ako imas i malo jacu masinu (800 i vise Mhz) radice bez problema samo sto ne mozes bilo koju wifi karticu da stavis jer MT nema bas mnogo drajvera u sebi.

Licenca je trajna (koliko ja znam), samo sto uz razlicite levele imas razlicitu podrsku i mogucnost upgrade na sledecu generaciju MT-a. Ono sto tebi zavrsava posao, a vec rekoh je L4 koju mozes da kupis i preko MT sajta i kosta $45 (a mozes i da se snadjes, nije toliko tesko Wink).

Poz
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6630, valjda
Licenca je trajna, a godinu dana se odnosi na vreme besplatnog updejta. I naravno da moze da se instalira na pc, pre ili kasnije dodjesh u situaciju da ti za neki glavniji link treba makar 1ghz procesor :DShto se kartica tiche tu je vec problem, generalno trebalo bi da rade sve koje imaju atheros chip na sebi, mada ne mora da znachi. Ali uvek imash PCI na miniPCI adapter gde mozesh da stavish R52 mikrotikovu karticu. Nazalost sa novim verzijama je prestala podrshka za UBNT kartice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
probao sam instalaciju na 2 kante, obe su jace od 1 Ghz, 256 ram

i naisao sam na problem

lepo krene instalacija, izababerem koje pakete hocu da instal, i kad treba da krene da formatira hdd tu se apsolutno skuca,

hdd je 2 GB, fat32 sveze formatiran, i nemam pojma u cemu je problem, rezao sam dve razlicite verzije OS-a i isto se desava, znam da linuxi koriste posebne particije ali mislim da nije u tome problem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 77 78 80 81 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.215 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.