Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 214814 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1078
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia N70
Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti

Za razliku od ostalih tema ovde anktene nema jer je providera jednostavno previse, a ne bi bilo u redu ograniciti se na nekoliko vecih jer oni uglavnom pokrivaju samo BG eventualno NS, ZR i NI.

Šta je to Wireless Internet ili WiFi?

Wireless Internet, u prevodu bežični internet, je povezivanje na internet, putem radio talasa visoke frekvencije (2,4Ghz).

Šta mi jepotrebno da bi ostvario konekciju na Internet preko Wireless Interneta?

Da bi ste ostvarili konekciju preko Wireless Interneta, potrebna je WiFi-kartica (koja radi po 802.11b standardu; 2,4 Ghz), antena i kabel.

Dakle evo izbor onih za koje znamo da postoje (komercijalni internet provideri, lokalne neprofitne mreze nisu tema) a da su pritom i koliko toliko pouzdani (lista ce biti dopunjavana)
SCNet - Info - Beograd
Beogrid - Info - Beograd
KBCnet - Info - Beograd
SBB - Info - Beograd
Tehnicom - Info - Beograd
Optikom - Info - Beograd
ArtCommunication - Info - Pancevo
Interactiv - Info - Kac
Veze - Info - Lazarevac, Lajkovac
GromNET - Info - Pancevo
VeratNET - Info - Vise gradova
ITSolutions - Info - Beograd
AbakusNet - Info - Stara Pazova
3Dnet - Info - Pancevo
MadNet - Info - Pancevo
NTS - Info - Uzice, Pozega
Tron - Info - Kraljevo
Metrohive - Info - Novi Sad
Panline - Info - Novi Sad
Nordnet - Info - Subotica
SUOnline - Info - Subotica
TippNet - Info - Subotica
MaksNet - Info - Beograd
PnNet - Info - Paracin
Bxy - Info - Indija
Cat-Net - Info - Kovin, Smederevo, Pozarevac
Hemo - Info - Sabac
Hallsys - Info - Novi Sad, Kula, okolina
Speednet - Info - Vrsac
MG Net - Info - Zrenjanin
Panonnet - Info - Subotica
AdaNET - Info - Becej
NiNet - Info - Nis

i drugi ...

..I drugi  Smile  Smile  Smile
Bre ljudi,za ova dva tri meseca sam potrosio 300 evra na moj download/upload.Mislim netreba meni mnogo toga,ko sto moje sestre muz kaze idi pa skini celu planetu,nego jednostavno internet ne moze bez download forme da uopste postoji..Pa jel tako?  Smile
Jbt i ako nista drugo,to su uhackovani programi i sve sto je moguce da se zaradi kinta od prodavanja m+da za bubrege...Jbt i recite mi dali je logicno 1 dinar placati po megabajtu  Smile   ?
IP sačuvana
social share
funnyk!d
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

sve je moguce...pa i to da je.... to nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6210
prijatelju moj....u ovoj zemlji je logika umrla...to si odavno trebao da shvatis....ja ne placam download,ali mucim muku sa kvalitetom interneta...
moj savet ti je da procunjas malo po ostali provajderima i pogledas njihove ponude...mozda ti se i posreci da ti ne mere internet po downloadu nego samo da placas internet,skidao ti ili ne....
IP sačuvana
social share
Kada se rodis,samo ti places,svi ostali oko tebe se smeju.vodi svoj zivot tako da,kada umres,samo se ti smejes a svi ostali oko tebe placu.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 309
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
problem kod nasih provajdera je u tome sto kupuju dosta jeftinu i ne kvalitetnu opremu,ja nemam problema kad  pada kisa,sneg,nemam problema ni sa vetrom.takodje nisu ni tehnicki dobro potkovani i rade uglavnom napamet.u americi se wireless dosta koristi takodje i u rusiji jer su prostranstva ogromna,zamislite kad bi vukli kablove po nekoj pustinji.dakle vireless internet nije nista losiji od kabla samo treba postovati pravila.sta mislite sta ce biti kod nas sa adsl-om posto je infrastruktura od telekoma ocajna,pa zimus je na mojoj centrali bilo vlage u kablovima,nisam mogao sa modemom da se konektujem,a zamislite da li bi radio adsl.adsl sa zapada izbacuju jer se nije nesto pokazao.po meni za zemlju koja ima infrastrukturu kao nasu wireless je najbolje resenje,naravno uz postovanje propisa za normalno funkcionisanje.
kad sam uvodio wireless imao sam dva provajdera u vidu,da ih ne navodim.prvi provajder mi je kao na dlanu drugi je nesto dalji.kupim ja karticu,panel antenu i kabl i uzmem da merim signal sa netstumblerom.kod prvog provajdera signal srednji a kad pada kisa nestane.signal od drugog provajdera dobar.pozovem prvog on kaze da kupim jacu antenu.ja kupim hiperlinkovu 24db grid.signal od prvog provajdera bolji ali isti slucaj kad je kisa.signal od drugog provajdera odlican,i odlucim se za njega.vremenom upoznam ljude koji su i kod prvog i kod drugog,na prvog se svi zale,na drugog ne.imao sam prilike i da vidim opremu od prvog provajdera sve sama budzevina,nema ni zastitu od groma,antene se ljuljaju na vetru,kablovi razbacani itd.
toliko to je neko moje iskustvo,i ja sam zadovoljan dobio sam sto sam trazio nemam nikakvih ogranicenja sve radi normalno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6210
to se zove dobra informisanost...ja sam skocio odmah u vodu i sad patim zbog toga....
nisam od onih sto vole da kukaju..ali danas sam imao prilike da pricham sa jednim momkom koji je svojevremeno radio kao tehnicka podrska u eunetu i igrom slucaja je dobar sa ovim mojim provajderom...odao mi je malu tajnu....nema korisnika,na mrezi koju koristim,da se ne zali na njega...svako od njih trazi resenje za svoje muke...
a resenje postoji....kad bi ti,nazovi provajderi prestali da pare,dobijene od nas,guraju ,da izvine te na izrazu,u svoja dupeta,i kao sto to kaze lesa3,lepo uloze u svoju opremu i svoje korisnike...bilo bi,svi vuci siti i sve ovce na broju...
sto se tice ADSL-a ...kad je srbija bila pod sankcijama evropa je uveliko radila na provlacenju kablova kroz jugoistocnu evropu,gde se otprilike nalazimo i mi.na nasu nesrecu nas dragi predsednik je izdejstvovao da nas ostatak sveta sankcionise i nas je taj ogroman i isplativ posao zaobisao...tako da...moze slobodno da se kaze..hvala Bogu i na ovakvom internetu....
IP sačuvana
social share
Kada se rodis,samo ti places,svi ostali oko tebe se smeju.vodi svoj zivot tako da,kada umres,samo se ti smejes a svi ostali oko tebe placu.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
Hahahah kolegijalnost na visokom nivou ,nema shta.
Elem, u Soho-u rade ljudi koji se odlichno razumeju u materiju, ali znam shta je glavni problem, a to je nepostizavanje. U Smederevu je (usled nemanja mogucnosti za druge vrste interneta) jako veliki broj ljudi u jednom jako kratkom vremenskom periodu pohrlio u zagrljaj wifi-ju. To je trebalo postici, a u isto vreme omoguciti korisnicima iz raznih krajeva grada isti prestiz (kazem prestiz, ti znash zbog chega, jer si i sam bio u nemogucnosti da ostvarish neki drugi vid interneta , zbog ogranicenih tehnickih mogucnosti Telekoma, ili jednostavno zato shto im taj deo Srbije nije bash isplativ niti primaran).
Kada jedna mala firma sa dva aktivna coveka koji su svakako mozgovi, treba da za jedan kratki vremenski period omoguci access pointove sirom Sd-a i pritom vodi rachuna o svakom korisniku ponaosob, onda taj proces traje 2 long ... na zalost je tako...
Ukoliko poludish zbog svega toga, ti odi u Danubius i sedi im na glavu i tako svaki dan, dok ne naterash nekog da ti posveti malo vremena, jer znam da njega najmanje imaju od svega  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1362
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung S10 +
Wireless internet sam ukljucio pre nesto vise od mesec dana, posle dial up-a ovo je bilo bum Smile.
Uzeo sam brzinu 384/128, sve je bilo ok do pre neki dan  Smile preko dana brzina je uzasna, malo brza od  dial up-a
kasno navece je ok. Zvao sam tehnicku podrsku, prvi put su rekli da sam jedini koji ima problema sa brzinom i da ce ukloniti problem, drugi put kazu da administrator nije imao vremena da se pozabavi mojim problemom  Smile
Ocigledno da me supljiraju Smile Jedini su Wireless provajder ovdje u I.Sarajevu pa mogu da se zajebavaju jer fakticki drze monopol.
Eto ja se izjadah vama, jer nemam kome. Ostaje mi jedino da se nadam boljim vremenima, Telekom Srbije je kupio Telekom Srpske pa mozda oni promjene nesto nabolje.
Do tada ostaje mi jedino da im dosadjujem svaki dan  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4
Ako se nadas telekomu Srbije... onda tesko tebi, samo to mogu da kazem...

A za SOHO, poznajem vlasnika, ne licno, ali culi smo se par puta telefona bas u vezi wifi-a i bar po njegovoj prici shvatio sam da je covek dosta ozbiljan i da zna o cemu prica i sta radi... ali biti ISP u Srbiji je muka teska...
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6210
ma..nemoj pogresno da me razumete...ja licno znam te momke koji drze SOHO Wirelles u Smederevu..i oni su dobri momci i imaju znanje o WiFi ali opet kazem....ako nemaju dovoljan broj ljudi za tehnicku podrsku i za terenski rad...jbg...to je njihova krivica...hteli ste da se bavite tim poslom,bavite se ozbiljno,svi mi znamo da se oni time ne bave iz ljubavi nego zbog novca,a ako si u tome zbog novca onda te vec smatram profesionalcem sto oni ocigledno nisu,jer da su profesionalci,on,ili,oni bi stali pa se zamislili i shvatili da nemaju dovoljno ljudii za takav posao i da je vreme da se uposle novi kadrovi za takve stvari....
obzirom da je meni lik koji radi u SOHO pricao da samo na jednom AP-u imaju 30 korisnika a znam da su im ostalih cetiri puni i da nema mesta za nove....zamislim se malo...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4
Kad bi zakup internet linka imao neku normalu recimo evropsku cenu, sve bi bilo drugacije... jer ako se uzme u obzir da 1mbps CIR ovde kosta 500eur mesecno, a u jednoj Nemackoj to kosta 10eur (ili manje), da li treba dalje o kvalitetu i brzini naseg interneta bilo sta govoriti...

I moj provajder je mogu slobodno da kazem jedan covek koji trci na sve strane... izmislja ladnu vodu... i to nije profi ali radi... eto, ja sam zadovoljan, skinuo sam se sa telefona i za sada mi wifi pristojno radi ali to ne znaci da mozes jos bolje i jeftinije...
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6210
e moj batice...Srbija do Tokija....
sta da ti kazem...najgore od svega je to sto mi znamo za bolje a ne mozemo...nije do nas,nego do tamo nekoga na koga ni mi ni nasi provajderi imamo uticaj.jedino sto mozemo je da lajemo jedni na druge i da cekamo bolje dane....

mislim da bi trebalo da zavrsimo sa ovim kukanjem i da ubuduce pomognemo nekome ko ima stvarnih problema.....sta ti mislis Smile  Smile  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.