Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 11:08:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Windows 10  (Pročitano 92243 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.99
Ima li ko problema sa redjanjem ikonica na desktopu?  Smile

Home, cista instalacija, original disk.
Skoro mesec dana su stajale gde sam ih ostavio. Danas ukljucim racunar a ikonice sve otisle levo i popakovale se po gridu. Vratim ih ja onako kako hocu al' cim rifresujem desktop one se opet vrate levo, uvek u isti raspored.

Iskljuceno mi je auto-arrange i iskljucen mi je align to grid.
Vidim da se ogroman broj ljudi zali na to. Neki kazu da ima veze sa NOD-om.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

You can't kill me, i'm already dead!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.85
@Farfalla Vendetta da kazu da je problem sa NOD-om.

Probaj ovo, ja nisam probao tako da ovo radis na sopstvenu odgovornost! Wink
Moja preporuka ti je da napravis backup ili bar system restore point za svaki slucaj.

Otvori notepad, kopiraj ceo ovaj kod:

Kod:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,77,00,69,00,\
6e,00,64,00,6f,00,77,00,73,00,2e,00,73,00,74,00,6f,00,72,00,61,00,67,00,65,\
00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,00,00

[HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}\InProcServer32]
@=hex(2):25,00,53,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,52,00,6f,00,6f,00,74,00,25,\
00,5c,00,73,00,79,00,73,00,74,00,65,00,6d,00,33,00,32,00,5c,00,77,00,69,00,\
6e,00,64,00,6f,00,77,00,73,00,2e,00,73,00,74,00,6f,00,72,00,61,00,67,00,65,\
00,2e,00,64,00,6c,00,6c,00,00,00

Sacuvaj kao .reg fajl, dvoklikom pokreni i potvrdi dva puta.
______________________________________________________________________________________

Da se vratim na temu:
Windows 10 build 10550 bi mogao da izadje sledece nedelje.

http://www.neowin.net/news/windows-10-build-10550-could-drop-this-week
http://www.neowin.net/news/windows-threshold-wave-2-will-focus-primarily-on-optimization
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.101
Ispravilo mi se na oba racnara danas. Verovatno apdejt neki.

Hvala, druze, u svakom slucaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2524.0
mob
Motorola 
   O&O ShutUp10 v1.1.1347 , nova verzija

http://www.oo-software.com/en/shutup10

Izmene :

-Synchronization with Windows accounts is now possible
      -A Cortana setting was moved as a result of synchronization (Synchronization of language settings)
      -Graphic interface revised
      -FIX: Minor bug fixes

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Za sada zadovoljan svim mogucnostima al nikako da resim problem u vezi nedostatka update drajvera za NEC DVD RW koji je sa instalacijom 10 postao nevidljiv i pored svih saveta iz Microsofta kako to resiti i dalje nije resen problem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2527.0
mob
Motorola 
  Teško da biste mogli naći boljeg tutora , poželite li da se upustite u avanturu zvanu Windows 10. Igor Ljubunčić , poznat kao "dedoimedo" , postavio je na svom (inače veoma dobrom i korisnom) sajtu

Windows 10 complete privacy guide

http://www.dedoimedo.com/computers/windows-10-privacy-guide.html

Njegovi su tekstovi uvek vredni čitanja,pa uključite svog intergalaktičkog prevodioca za engleski i zaronite u ovaj poduži tutorijal.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2533.0
mob
Motorola 
     O&O ShutUp10 v1.1.1348  , nova verzija.

http://www.oo-software.com/en/shutup10

Spisak izmena :

- New Cortana settings added
       - A notice will be shown should creation of restore points be disabled
       - FIX: Minor bug fixes

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 46.0.2490.71
  Teško da biste mogli naći boljeg tutora , poželite li da se upustite u avanturu zvanu Windows 10. Igor Ljubunčić , poznat kao "dedoimedo" , postavio je na svom (inače veoma dobrom i korisnom) sajtu

Njegovi su tekstovi uvek vredni čitanja,pa uključite svog intergalaktičkog prevodioca za engleski i zaronite u ovaj poduži tutorijal.

Супер текст. Али...почетак је најбитнији...поготову за неке Smile

Let me begin by saying this: if you do not trust Microsoft, don't use its products. Simple. This is the basic premise of this guide. We're not here to discuss politics, NSA and such. If you think Windows is evil, this article isn't about how you can screw the system.
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2536.0
mob
Motorola 

Супер текст. Али...почетак је најбитнији...поготову за неке Smile

Let me begin by saying this: if you do not trust Microsoft, don't use its products. Simple. This is the basic premise of this guide. We're not here to discuss politics, NSA and such. If you think Windows is evil, this article isn't about how you can screw the system.

Ljubunčić se ,prethodno,bavio samim procesom apgrejdovanja ( How to upgrade to Windows 10 , http://www.dedoimedo.com/computers/windows-10-upgrade.html ) , a potom 18. septembra dovršio čitav posao i osvrnuo se na sam Win 10 ( Windows 10 upgrade & review: You don't need it , http://www.dedoimedo.com/computers/windows-10-upgrade-results.html ) .

U ovom potonjem članku , završetak je najbitniji...pogotovu za neke   Smile

"...Conclusion

And so we have reached the end of the upgrade, as well as this review. So what do we have here? On the positive side, the upgrade was spotless, and all my files and programs were preserved. The menu is also nicer, and the system works okay overall. That's about it on the happy end.

As far as bad things go, there's way too much complexity in tweaking the privacy of the system and avoiding all the pointless online integration. Windows Defender is annoying, the updates are potentially risky and work-interfering, and Edge is utter crap. The Store and Xbox are meaningless. Performance is just like before, and you get a bonus phone-home stupidity. You can't change the theme.

This is nothing more than Windows 8.2, glorified and relabeled, and while it does introduce some nice improvements here and there, it's just a service pack, there's nothing special about it, and it works like any other Windows. Well, it also introduces all sorts of new complications, including but not limited to the updates, the browser, and the privacy.

So, should you upgrade? No reason. If you want, do it, if you don't, don't. You won't gain or lose much, as far as functionality goes.  You will be more locked down in what you can do, though, and you will start thinking about privacy , even if you're not too keen on that particular topic. In a way, there's more harm than good. Overall, a meh release from Microsoft, which should be okay on new platforms, but it gives no value whatsoever for existing users on previous versions of Windows and older hardware. And then, you might also really be concerned about some of the limitations, so think hard.

Back in its day, Windows 7 delivered genuine 64-bit support, and that was its one huge advantage over XP. Since, the computing space has changed little, and new versions of Windows don't have any real killer features. Windows 10 just continues the Windows 8 line, slightly mellowed, with a normal menu, plus more online nonsense..."

P.S.

O Dx12 i hardveru koji se trenutno nudi pasioniranim igračima  smo već nešto brbotali na igračkom delu foruma (tema o grafičkim karticama).
« Poslednja izmena: 17. Okt 2015, 02:45:54 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 39.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Drug me nesto nagovara da predjem na win 10 na laptopu. Kaze da mu je skroz ok, da mu baterija traje duze, da je laksi po procesor i tako te tehnikalije. Ok. Ako se dobro secam, isto su pricali i za win 7 koji mi sada zagusuje sistem i spor je ko baba. Premisljam se dal stavljati desetku i da li se to uopste isplati. Sedmica je svestranija, laksa za manipulaciju, dokazana i razradjena. Druga stvar, koristim dosta softvera za audio i video produkciju za koje nisam siguran da li bi radili i dalje, da li bi ih defender ubio, kao i za neke igre koje imam.

Ne svidja mi se Edge, radije bih da koristim firefox i Thunderbird. Da li bi to radilo? Neki kazu da je jako tesko naterati desetku da zameni podrazumevani browser za FF.

Kroz sve to se provlaci i jako delikatno pitanje drajvera. Posto imam Dell laptop to mi dodatno otezava situaciju, imajuci u vidu da je dell zajeban za drajvere i da ne prihvata tudje ili drugacije, jednostavno ne rade.

Sa jedne strane sedmica mi je postala vremenom zagusena i preteska, pa bi joj prijalo osvezenje u vidu novog OS-a.  Sa druge strane bih presao na desetku koja jos uvek nije, kako reci, upotrebno dokazana i koja ima i poneku manu; privatnost i preinstalirane programe da i ne spominjem. (nadam se da ima resenje za to)...

Sta uraditi? Zasad je moje misljenje da bi mozda bilo bolje ostati jos neko vreme na sedmici, dok se desetka ne ustali i izadje neki "service pack" i sl. Slazete li se u ovome?

Jedino sto ne volim reinstaliranje sedmice zarad olaksavanja sistema, jer me zaboli glava od ponovnog instaliranja svega, al to je za drugu temu...
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 11:08:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.116 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.