Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 09:27:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vudu postao službeno priznata religija  (Pročitano 20597 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
e u ovoj preformulaciji..stvari..se potpuno slazem sa tobom Laslo....
tacno,..nisu opteretjeni nekim stvarima...sto ima svoje + i - strane
Njih interesuje american way..biznis..kinta...vrh se trudi da im to obezbedi
shiretji njihovo trziste i uticaj dokle moze...sada vetj izvesno da idu na ceo svet...
ono za nas si u potpunosti u pravu...sticajem okolnosti....smo opteretjeni nekim stvarima..a opet sticajem okolnosti nemamo sretju da mozemo to da radimo bez posledica ..kao npr neki Englezi...
za ono o ulizicama..bash tako..aka Turcin do kolena..Srbin mora do ramena...
mada danas to ide malko drugacije..otjesh net..morash da znash engleski...mozesh da pijesh ???-colu domatje proizvodnje..ali zna se coca cola i pepsi su zakon...medjutim neke stvari ne mogu da se satru...npr burek ili ti sljivovica..itd..
..sto se tice njihovog navodno nastojanja da satru nashe vrednosti i istoriju..pa ne znam bash..ko je ono prvi patentirao sljivovicu u svetu..neki zapadnjak..a ne nash covek..kao sto sam i rekao ..preduzimljivi..snalaze se bolje u novom sistemu vrednosti..dok smo mi vetjinom pretezno po razmishljanju u XIX veku...o sanjarenjima o nacionalnoj drzavi...to je sasvim ok ..vetjina evropskih drzava je taj proces i imala..ali onda u XIX veku...a sada tje to malko teze itji..posto su one sredile svoje probleme..kad je trebalo..pa sad tesko da tje prihvatiti da mi igramo u tom filmu a u XXI veku....
IP sačuvana
social share
*** DJin-djIC is now known as DJiDJaZ ***
>>>>§¢®MaDaFaKiN†DJiDJaZ®§¢|þ<<<<
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Što se tiče amerikanizacije tu se slažem da nisu ameri važna uloga, nego ovi naši koji se hoće " svidjeti" njima. Mišljenje je naših političara da mi moramo pogaziti sebe i sve svoje da bi se nekiom svidjeli.
Ovdje se javilo pitanje zašto se ne bi tako ponašali, jer su tako jaki da se mogu ponašati. Mislim da zato što je netko jak nemora sve oko sebe gaziti. Nije smisao jakoga da uništava sve oko sebe nego da brani one koji se ne mogu braniti. Naravno, ovo progovara jedna kršćanska utopija koja je u današnjem svijetu neostvariva.
Sve velike sile čeka propast, jer će uništiti same sebe. Ako iz povijest nešto možemo naučiti to je upravo to: ( Ovdje ima ljudi potkovanijih od mene u povijesti koji to mogu potvrditi.) Babilon, rimsko carstvo, makedonsko, da ne govorimo o grčkoj.........
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
jeste"..nicija nije gorijela dovijeka.."puknu tje kad tad..sto je sasvim normalno..veliko pitanje je dali tje shvatiti ili mozda dali su vetj shvatili tu stavku i svesni su nje ..te tje mozda u datom momentu  prihvatiti nastalu realnost nuznosti promene sistema u kome su recimo duze vreme kao i prihvatiti zrtvovanje velike i najace Amerike i njene zamene za mozda neki globalni savez drzava..u kojem netje postojati njihovo ime u vidu imena drzave i zastava kao glavna...ali tje sigurno biti jedni od glavnih ili glavni...mislim da su mozda i svesni toga..jel se lako prilagodjavaju.....videtjemo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Nekakve su promjene već na vidiku: Europa tendira prema tom mjestu - svjetske sile i kad bi sve teklo savršeno istjerala bi Ameriku. A hoće li se ameri prilagoditi ostaje da vidimo. Prije neko vrijeme pisal sam o slomu civilizacije i hoćemo li ju doživjeti - upravo sam na to mislio.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1426
da samo nemoj da zaboravish da je jedan od osnovnih uslova ulaska u EU clanstvo u NATO-u....a tu je USA glavna..zatim ta Evropa nije bash jedinstvena..Britanci su tradicionalno uz Amerikance..sto se i vidi u svakome novome ratu....oni prvi u stvari u dogovoru podrzavaju te ratove i ucestvuju u njima...zatim ima zemalja koje netje da prihvate EU kako ne bi zrtvovale svoj standard po principu ..nama je dobro zasto to da menjamo..kao na primer skandinavske zemlje..pa onda veciti neutralci - Svajcarci..........nije bash tako lako....vetjina zemalja koja zudi za tim je u stvari iz srednje Evrope u zelji za boljim zivotom i standardom...kao i mi....Nemacka tu vuce ..isto i Francuska da ne bi sutra Nmeacka bila glavna u svemu tome pa su josh neke zemlje prihvatile tio kako ne bi bile van igre....ko zna ..videtjemo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Normalno je da svatko vuče na svoju stranu i da njemu bude dobro. Slažem se da je Europa po puno pitanja razjedinjena i da treba puno vremena da se rješe ta pitanja. Još se uvijek ne zna koju će ulogu ta Europa imati u svjetskoj politici. Smatralo se da će biti odgovor na Ameriku, no kako kažeš, sve se više čini da Amerika i tu vuče konce.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
3000 godina.....

Od aleksandra i filima makedonskog na ovamo....
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Da pokušam vratiti živost u ovu temu.... Naime, na drugoj temi se borimo treba li uopće organizirane religije, pa postavljam pitanje o povezanosti religije i svijeta? U ovom slučaju vudua i Haitija, ali s proširenjem na cijeli svijet.
IP sačuvana
social share
* John Wooden *

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Kako to misliš religije i svijeta? Religije općenito ili neke određene u nekom određenom slučaju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1197
Posto ste toliko ispisali dok me nije bilo, a stvarno ne mogu sve procitati, zelim samo da kazem da podrzavam to sto je vudu postao priznata religija! Pa i hriscanstvo je nekada bilo bilo sekta!

I drugo jos vaznije! Ta religija je sastavni dio istorije i kulture tog naroda! Ako se nesto vuduao ocuvalo neka i zivi!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 09:27:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.