Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vratio 42.000 evra, a niko mu ni hvala nije rekao  (Pročitano 4664 puta)
06. Sep 2015, 20:53:16
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.8.9
mob
Apple 15
Vratio 42.000 evra, a niko mu ni hvala nije rekao

J. Trijić   | 06. 09. 2015. - 11:19h | Foto: J. Trijić   
Konobar u kafiću „Kutak 015“ Savo Petrović (21) pronašao je žensku torbu sa 42.000 evra u novcu i platnim karticama i bez razmišljanja je predao policiji. Sedam dana posle gesta koji je zadivio Ljubovijane niko mu se nije javio ili bar zahvalio.

Opet bih isto učinio: Savo Petrović, mašinski tehničar, čeka posao radeći u kafeu

- Radio sam drugu smenu i služio goste za stolom na terasi. Kada su otišli priđem da pokupim šolje i vidim žensku torbu na stolici. Unesem je u lokal i odmah pozovem pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dve žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledamo dokumente, vidimo da ženu ne poznajemo, u torbi mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozovemo stanicu policije oni dođu i preuzmu torbu - prepričava Savo događaj o kome bruji Ljubovija.

Kaže da je nastavio sa poslom i da su mu uveče policajci doneli zapisnik na potpis iz koga vidi da je u torbi bilo, što u parama, što u platnim karticama - 42.000 evra.

- Potpišem zapisnik da sam pronalazač, ali ne mogu da se načudim kolika je suma u pitanju. Ko nosi toliki novac sa sobom i još zaboravi torbu sa takvim bogatstvom? - iznenađeno se pita Savo. Kaže da ga od tada više niko nije zvao.

- Niko me nije zvao od tada. Čuo sam da je žena koja je zaboravila torbu iz Loznice i da je dolazila i preuzela nađene stvari. Čuo sam i da je potvrdila da u torbi ništa ne fali, a to mi je bilo najvažnije - veli Savo.

Ne obazire se puno na činjenicu da mu se niko za gest koji je učinio nije ni zahvalio, niti na one koji ga kritikuju što je novac vratio.

- Neki mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju - kaže skromno Savo, mašinski tehničar koji za život zarađuje radeći kao konobar dok ne nađe posao za koji se školovao.

Njegove reči su nam nezvanično potvrdili i u policiji.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Tačno sam znao da je neka žena u pitanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Zašto da mu kažu hvala kad je ispao budala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 45.0.2454.85
Citat
Vratio 42.000 evra, a niko mu ni hvala nije rekao

Зато што је најобичнији глупан Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
A šta mislite da bi se desilo da je ukrao?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Ja sad moram muriji da objašnjavam odakle mi toliki novac, a ti hoćeš još i hvala da ti kažem.
MORE MRŠ!!!
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
A šta mislite da bi se desilo da je ukrao?  Smile
Sve zavisi od situacije,možda se ništa ne bi desilo,a možda bi ga i uhvatili.

Ovo ne ora da bude poštenje jer možda nije ni imao šansu da zadrži a da ga ne uhvate pa je znao da mora da vrati,poštenje je kad nadješ nešto vredno,naprimer na ulici i to vratiš,a mogao si sasvim slobodno i da zadržiš jer nema šanse da te neko traži,to je onda čista moralna dilema.Ovo mi ne deluje kao takva situacija.

A da je znao da su u torbi tolike pare možda ne bi vratio,saznao je tek kasnije šta je torbi,možda bi se durgačije ponašao.

« Poslednja izmena: 06. Sep 2015, 23:39:44 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Citat
poštenje je kad nadješ nešto vredno,naprimer na ulici i to vratiš,a mogao si sasvim slobodno i da zadržiš jer nema šanse da te neko traži,to je onda čista moralna dilema.

Pa čekaj ajde da rasčistimo - jel to poštenje ili glupost, odlučite se?  Smile Mislim opet se vraćamo na ono da šta god da uradi, biće isprozivan - ako vrati, onda je glupa naivčina, ako uzme onda je smrdljiva lopuža.  Smile  Smile 

Elem, mislim da je u ovom konkretnom slučaju ispravno postupio u svakom pogledu. Ne samo što je ispao pošten (ili glupak kako neki kažu), nego je i pametno postupio jer ljudi danas skidaju glave i za 420 evra ,a kamoli za 42.000. I umesto da uzima nešto što vrlo dobro zna čije je...  Smile  on je to vratio vlasniku. Što je i najbolja i najsiplatljivija opcija. Jer po meni, 42.000 evra nije vredno toga da se narednih 10 godina osvrćem preko ramena čim izađem na ulicu i pitam se dal će pre da me stigne mardelj ili metak u čelo. Neka hvala. Svoje ne dam, tuđe ne diram.
« Poslednja izmena: 06. Sep 2015, 23:51:45 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Pa sad jbg, to jeste moralna dilema: Dal da vratis pare i da ti bude mirna savest ili da zadrzis makar pare kojima nema sanse da udju u trag? Sad jbg, sto si ti ispao "dobar"(sto je u nasem podneblju jednako budali) a sto druga strana to ne ume da ceni pa da makar kaze "Hvala" to je druga stvar...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
mob
LG Nexus 5
Budala. Sto bar nije uzeo procenat koji po zakonu sleduje nalazacu?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.