Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vratio 42.000 evra, a niko mu ni hvala nije rekao  (Pročitano 4666 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Nije to nikakva dilema, bar ne ovde. Jedno je kad ti nađeš pare na ulici pa sad ne znaš jbg da li su od osobe koja je 10 metara ispred tebe ili od čoveka koji je prošao tu pre 20 minuta. I tu nema poente ni pitati (osim ako nisi video kome ispada) jer će 90% ljudi reći da je njima ispalo.

Ali u ovakvim situacijama, gde se od početka vrlo dobro zna ko je vlasnik, kao i to gde su pare zadnji put viđene, nema šta da se filozofira i pametuje, nego se lepo nađe vlasnik i vrati imovina. Naravno, mož i da se napraviš lud, samo što onda možeš da overiš zatvor. Ili kovčeg u ovom slučaju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
hkj
Kažem ti da zavisi od situacije,možda je to stota torba koju je našao i u svakoj je bilo prljavo peškirče i burek pa ovu nije ni otvarao,a možda je sve pod kamerama pa nije ni mogao da zadrži ,ali onda nema razloga da pišu u novinama.

Poenta je što se pročulo da je bilo 42000 evra,da je bilo 4200 dinara boleo bi ih kurac da pišu.

Mogao je on da najebe ni kriv ni dužan,pazi situaciju,dodje sledeći gost i nadje torbu,ležerno je odnese a onda s ekasnije pojavi vlasnica i digne frku,pa ti njoj objasni da nemaš veze sa pričom.

Zato ti kažem,sve zavisi od situacije,ali ako nije imao priliku da odnese bez kazne,o njemu nema razloga pisati i njegovo poštenje nije bilo na probi.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

No lord shall stand before myself

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7465
Zastava Sahara
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Nokia 
kakvo postenje.ja sa prije bio posten ai nakon sto sam u skoli zaboravio kišobran i osoba koja ga je nasla nije ga cak ni ukrala nego slomila,visen isam posten

jednom sam nasao novanik neke dobre zgutikurine,bilo je 100 eura u kešu i bankovna kartica na kojoj je bio zalijepljen pin (oleeeee)
imala je vozack,licnu bla bla. IMALA  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
To i ja kažem, zavisi od situacije i da li znaš čije je. Ali ako znaš, i pogotovu ako se radi o povećoj sumi, najpametnije je vratiti. Ne samo zbog poštenja, izostavimo to iz priče na trenutak - nego i zato što pre ili kasnije sve dođe na naplatu.

A sad to se tiče toga da li je ovaj tip to uradio iz bojazni/razuma ili iz poštenja... ovo je sad čisto teoretisanje - ja verujem (ponavljam - verujem, dakle ne tvrdim... i pritom možda grešim...) da je momak to uradio najpre iz poštenja. Jer ma koliko to neverovatno (a i sramotno) zvučalo danas, i dalje postoje pošteni ljudi, i to u mnogo većem broju nego što deluje. Samo što svi bolje i češće pamtimo one nepoštene.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 00:14:11 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
To i ja kažem, zavisi od situacije i da li znaš čije je. Ali ako znaš, i ako se radi o povećoj sumi, najpametnije je vratiti. Ne samo zbog poštenja, izostavimo to iz priče na trenutak - nego i zato što pre ili kasnije sve dođe na naplatu.

A sad to se tiče toga da li je ovaj tip to uradio iz bojazni/razuma ili iz poštenja... ja verujem (ponavljam - verujem, dakle ne tvrdim... i možda grešim...) da je momak to uradio najpre iz poštenja. Jer ma koliko to neverovatno (a i sramotno) zvučalo danas, i dalje postoje pošteni ljudi, i to u mnogo većem broju nego što deluje.
Pošten si čovek ako nikoga ne zajebeš,poštuješ dogovore itd itd,naći nešto i zadržati nije nepošteno,niti kradja.Realno gledano,desilo mu se na radnom mestu što menja situaciju,ali da je našao na ulici,što ne zadržati,tačnije,ja bih zadržao samo novac  Smile ,torbu sa svim unutra bih ostavio da je nadje neki pošteniji pronalazač i da je vrati vlasnici i uvali se u milion problema.

Ja da sam bio na njegovom mestu,da sam imao priliku da je uzmem i da sma znao da su unutra tolike pare,iz bašte bi je bacio pod neki auto,ili u neko žbunje i nastavio da radim smenu kao da se ništa ne dešava,posmatram situaciju,ako se niko ne pojavi taj dan kraj priče.

Kako bi se ti ponašao d aimaš kod sebe tolike pare,da li postoji šansa da ih zaboraviš negde.

« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 00:18:11 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
ali da je našao na ulici,što ne zadržati,tačnije,ja bih zadržao samo novac  Smile ,torbu sa svim unutra bih ostavio da je nadje neki pošteniji pronalazač i da je vrati vlasnici i uvali se u milion problema.

I tako bi se usrao u život ne jednoj, nego dvema osobama.

A možda i sebi, ako te je snimila neka kamera.

Ja da sam bio na njegovom mestu,da sam imao priliku da je uzmem i da sma znao da su unutra tolike pare,iz bašte bi je bacio pod neki auto,ili u neko žbunje i nastavio da radim smenu kao da se ništa ne dešava,posmatram situaciju,ako se niko ne pojavi taj dan kraj priče.

Ti ljudi su možda bili neoprezni na minut, ali veverice nisu. Setili bi se da su zadnji put imali torbu kad su bili u kafiću. I pre ili kasnije, vratili bi se po nju.

Kako bi se ti ponašao d aimaš kod sebe tolike pare,da li postoji šansa da ih zaboraviš negde.

Razvio sam naviku da kad sam van kuće, da često proveravam džepove. Samo pipnem džep sa strane i vidim da li je sve tu. A to je kad su uobičajene okolnosti jelte. A da nosim 42.000 evra sa sobom, bukvalno je ne bih ispuštao iz ruke od početka do kraja putovanja. Tako da su šanse da se meni to desi vrlo male.

E sad... ako bi mi se već desilo da ih izgubim, naravno da bih premotao film i vratio se na poslednje mesto gde sam ih imao. I u slučaju da ih nema tamo gde sam ih ostavio - na stolici kafića (pričam za ovaj konkretan slučaj) ne bih stao dok ne otkrijem šta se s njima desilo i gde su sad. Na ovaj ili onaj način.
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 00:35:01 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Taj pošteni nalazač bi se sam sebi usrao u život,a ne ja,niko ga nije terao da glumi poštenjačinu,i ne bi posle toga nikada više to radio,to je valjda cena poštenja.

Ti ljudi mogu sutra,prekosutra da dolaze koliko hoće,ja pojma nema o čemu se radi,a iz bašte je mogao da odnese bilo ko,a prošlo je ljudi kroz baštu,ko zna koliko.

Vidiš,ja sigurno nikada ne bih zaboravio 42000 evra u kafani jer su to za mene ozbiljne pare i ne nose se u džepu tek tako i svaki dan,a za nju verovatno nisu pa može i da ih izgubi,a čim se nije ni zahvalila smatrala je da i nije neka usluga učinjena,a koliko sam shvatio iz teksta policija je nju našla preko dokumenata,znači,da ona i nema pojma gde je izgubila pare.Ima se,pa se rasipa.

Ipak mislim da je ispao budala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Isto tako ni tebe niko nije terao da uzmeš pare. Štaviše, znao si vrlo dobro da to ne treba da radiš. (pričam hipotetički)

A to ''niko ga ne tera da glumi poštenjačinu'' ljudi obično pričaju kad nije sopstvena guzica u pitanju. Inače da ti ili neko tebi drag izgubi novčanik, i da mu ga vrate sa sve parama, pričao bi sasvim drugu priču.

Ti ljudi mogu sutra,prekosutra da dolaze koliko hoće,ja pojma nema o čemu se radi,a iz bašte je mogao da odnese bilo ko,a prošlo je ljudi kroz baštu,ko zna koliko.

Ako je mali kafić sa blagim prometom, ili ako se ovo desilo pred kraj smene, teško da bi neko poverovao da je odneo neki gost. Takođe, uvek postoji mogućnost da negde stoji neka kamera koja je sve snimila.
A i kad bi zanemarili sve to, opet je vrlo moguć sledeći scenario : vlasnik se vraća u kafić, vidi da niko ništa ne zna, zove policiju koja dolazi i pretresa kafić. I šta kad nađu torbu u ormanu gde kelner drži stvari?
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 00:46:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Torbu neće tamo da nadju,kad se smena završila,otišao sam kući sa drugim osobljem,a posle sam se vratio po torbu,uz put sam izvadio pare,a torba završila u kontejneru. Smile

Mani me,42000 su velike pare i to ne bih sigurno ispustio da imam priliku.

Biti pošten u zemlji dembeliji nije vrlina.

A da nadjem torbu sa milion uhhhhhh To mu dodje kao loto. Smile
« Poslednja izmena: 07. Sep 2015, 00:53:05 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 44.0.2403.155
Mala je ovo zemlja. Sve se lako sazna. Pogotovu ako si na radaru određenog tipa ljudi (policija ili kriminalci). I sve dođe na naplatu.

Ja se s time ne bih nikad zajebavao. Al dobro, to je moje mišljenje, ti imaj svoje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.