Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 23:12:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije rastura T-55ice?  (Pročitano 41090 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
e,usput,jel zna neko gde se mogu nabaviti lepe slike T-34?ali misli,onako s onim natpisima"Pbeda!","Slava krasnoii armii".i tako to...ne one sto came po muzejima ili one crno-bele gde se vise vidi zemlja i blato na objektivu nego tenk...misli,znam ja da nije ratna fotografija ko slikanje pejzaza,ali uvek su ili ocajne slike,ili neke dobre,ali sa glupom temom...pa ko neko znam neki dobar link,nek postuje...znam da je off-opic,ali ovde nas ima dosta ljubitelja tenkica,pa vas zato pitam...(ocu i da stavim u potpis... Smile  Smile  Smile)moj omiljeni tenk... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Citat
Pa ja sam nesto pitao Vladu 16 direktno, i ne vidim potrebu da mi neko drugi odgovara.
Eto to mi sad smeta!!

Forum je otvorena vrsta saobracanja i takav pristup je neodrziv. Kada hoces nesto licno onda ides na PM. Ako postoje teskoce ja ih ovde resavam i bez opominjanja po forumu. Ko s kim ne prica mene se ne tice- ovde ce bude kako ja kazem. HJK- usmeri se na temu- ako imas prigovor imas dugme "prijavi moderatoru".

Ljudi- boli me glava i ne terajte me da citam bas svasta!!
« Poslednja izmena: 26. Jul 2007, 14:53:56 od pilot »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
super je ova prica sa modernizacijom t-55 koje je star 40+ god... koliko sta to sve sto ste pricali da se stavi na njega, dali je to neko rekao!? ... slovenci su modernizaovali svoje t-55 i smatra se da je to jedna od najvecih rasipanja para ikad... potrosis nekoliko stotina hiljada dolara po tenku a polovan t-72 kosta oko 200-250000 dolara... dali shvatate sta lupetate!!!!
kolike se cesto ti nas t-55 kvare, dali je to neko rekao, da bi se uradilo to sto pricate treba izvesti sutudiju o tome, da ne ispadnemo debili kao sovenci pa da nam se citav svet smeje!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
uredu, izgleda je T55 propao od vremena i neodržavanja. ako ga je ikada tebalo modernizovati, to je trebalo osamdesetih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol
Poruke 133
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Opet se vraćamo na ono šta sam prije pisao. Slovenci i modernizacija tenkova T55. U trenutku odcjepljenja Slovenije od SFRJ u VP 5312 Vrhnika bilo je 123 tenka M84. Od toga 40 tenkova iz treće partije druge serije tenka sa engleskim natpisima koji su bili pravljeni za Libiju. Ostali tenkovi su bili iz treće i četvrte serije tenka. Ovih 40 tenkova su bili u hangarima i privremeno konzervirani. Nakon povlaćenja JNA iz Slovenije tih 40 konzerviranih tenkova su povučeni u Banja Luku i od njih je kasnije napravljena tenkovska brigada. Preostali tenkovi su su djelomično onesposobljeni, vitalni dijelovi su oštećeni ili izvađeni. Jedan broj tenkova je uništen ili onesposobljen u toku slovenačkog rata. Naročito onaj u koji su kroz otvor nišanžije izlili beton sa kamion miksera.

Iskra, Centar za elektrooptiku Ljubljana, kasnije preimenovan u Fotona, je pravio laser za tenk M84. Iskra je imala svoj uprošten sistem za upravljanje vatrom na tenku T55 koji je pokušala da proda JNA. Sretao sam se sa njihovim ekipama po bivšoj SFRJ. Taj sistem su pokušali sa prodaju u više zemalja. Sjećam se dok sam bio u Iranu i radio američke tenkove kod regularne vojske sreo sam u Teheranu njihovu ekipu koja je pokušavala da proda ovaj uprošteni sistem vjerskoj vojsci, pasderanima. Takođe sam ih sreo u Kuvajtu gdje su pokušali da prodaju svoj sistem na M84, a što bi bilo degradiranje tenka M84.

Možete pogledati sajt  http://www.fotona.si/index.asp

Slovenačka vojska je bila kontaktirala moju ekipu da popravimo preostale tenkove M84 u Sloveniji. Zašto to nismo uradili nije za ovaj forum. Na kraju je slovenačka vlada dala taj posao Fotoni jer bi bez tog posla Fotona otišla u bankrot. Zbog izuzetno jakih veza Fotone u slovenačkoj vladi  Fotona je dobila posao modifikacije T55. Mislim da sam negdje ovdje prije neki dan pisao o modifikaciji tenkova u Kuvajtu. Ko najviše zarađuje. Ministar odbrane koji je posao i zaključio. I ovdje je isti slučaj. Bitno je da je cijena što veća jer je tad iznos koji dobija ministar veći. Cijena modifikacije je namjerno uvećana da bi se Fotona, koja je inače bitna za slovenačku vojsku izvukla iz krize. Takva firma treba svakoj državi.   I na kraju svima dobro. Tenkovi modifikovani, Fotona zaradila, ministar obezbijedio jos jedno svoje buduće pokoljenje da ne moraju ništa da rade. Sad se trudi da obezbijedi kuće za čukun unuke.

Dakle, studija je izvedena. Pitajte Milu Dragića.

Znate onaj vic.

Kaže Mujo Fati: Aj se obrij dole. A Fata odgovara: Pa da mi se čitavo selo smije.

Pozdrav

Vlado
« Poslednja izmena: 26. Jul 2007, 23:50:43 od vladimir_16 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
 dobar vic  Smile znači slovenci su baš u*rali sa ovim modernizacijama. inače nisam znao da je libija naručila M84  Smile. hvala na informacijama  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
te "modernizacije" tenkova što se rade u našim banana državicama nastalim raspadom ex yu su smiješne. većinom se radi o "ljepljenju" kitova dobavljenih iz izraela (m84d) ili rusije (m84ab1) koje se zbog podizanja ugleda tzv. vojne industrije u našim državama predstavljaju kao svjetsko čudo. do danas te silne vojne industrije, ni srpska ni hrvatska nisu odmakle dalje od montiranja stranih dijelova na m84 napravljene do 1990. koliko je "novih" m84 proizvedeno? u hrvatskoj možda desetak, od boga pitaj odakle prošvercanih dijelova, za srbiju ne znam.
a te priče o 140 ili većem tenkovskom topu za t55 su smiješne, i vjerojatno su produkt nečije mašte. zašto? prvo, postoji vrlo ograničen broj proizvođača 140 mm tenkovskih topova koje sigurno ni hrvatska ni srbija iz više razloga ne mogu dobaviti, a drugo, ako bi  u kupolu t55 bio ugrađen 140 mm top u tu kupolu ništa osim topa, pa ni posada ne bi moglo stati. onda slijedi problem energije trzanja 140 mm topa, pa ogromno 140 mm strjeljivo koje takođe nema gdje stati u u55 i tako dalje i tako dalje...
t55 je kao tenk dobar za vojske banana država. bilo kakva modernizacija tenka t55 je besmislena jer je opet inferioran čak i osnovnom t72. a modernizacije poput one ukrajinske sa 120mm topom, novom kupolom , motorom, dodatnim oklopom su pogotovo besmislene jer se za taj novac može nabaviti daleko bolji tenk.

dakle, po mom mišljenju vojska srbije čini najpametnije. rješava se gomile starog željeza.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6300
znači neće biti ništa ni od munja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
top od 140 mm se ne bi ugradjivao u kupolu nego u superstrukturu koja ne bi mogla da rotira - vidi Stug III i IV ,SU-85 i.t.d.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
top od 140 mm se ne bi ugradjivao u kupolu nego u superstrukturu koja ne bi mogla da rotira - vidi Stug III i IV ,SU-85 i.t.d.
"briljantno" rješenje koje je cijeli svijet odavno napustio.
od stuga 3 i 4, preko jagdpanthera i jagdtigera, a pogotovo ruski su 76, 85 pa nadalje predstavljali su krpljačinu jer nije bilo dovoljno tenkova. nastranu impresivni rezultati pojedinih modela, no to je bilo vatrogasno rješenje.
« Poslednja izmena: 27. Jul 2007, 19:28:53 od azem »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 23:12:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.