Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska Srbije kupuje šest novih aviona "mig 29"  (Pročitano 69490 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Kriza! Smile  Ali, nista novo. Vreme ce pokazati hocemo li preziveti ili...   ja se nadam da ce nesto biti preduzeto, ovaj tekst mi bas depresivno zvuci, ali u ovim vremenima opsteg svetskog haosa, sve je moguce  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Kolko smaraju svi s tim Orlovima.  Smile Orao pa Orao... Jadan Orao, napred Orao... Avion je danas potpuno neperspektivan, remont im traje verovali ili ne - tri godine , samo bezveze opterećuje i Momu i RV i osoblje i logistiku koja mora da se dovija za delove ne bi li ih držala operativnim...
I sve to samo zato što je on kao naš proizvod, pa niko nema srca da ga otera u penziju koju je trebalo da overi još 2011.  Bili su dobri, odslužili su svoje, došlo je zajebano vreme kada moraju da se prave kompromisi... a oni su najslabija i najnepotrebnija karika. Pošaljite ih u penziju već jednom i gotovo.  Smile  Mislim i Tristać je bio naš proizvod, čak i uspešniji od Orla, pa ga policija ne vozi već 40 godina. Jer jednostavno sve ima svoj početak i kraj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Meni je samo drago da je bar neko počeo da objavljuje ovo nećemo li jednom ukapirati u kakvom nam je vojska stanju,da ne čitamo one tekstove što je papalu okačio pre neki dan kako smo mi neka nenadjebiva sila i svi nas se plaše  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4011
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Kriza! Smile  Ali, nista novo. Vreme ce pokazati hocemo li preziveti ili...   ja se nadam da ce nesto biti preduzeto, ovaj tekst mi bas depresivno zvuci, ali u ovim vremenima opsteg svetskog haosa, sve je moguce  Smile

Nista nece biti preduzeto, nazalost. Polako ali sigurno se ide na ukidanje RV. Sledeci korak ce biti prepustanje cuvanja naseg neba nekoj susednoj zemlji. Sve ce to dosta kostati, ali koga jos to zanima u ovoj propaloj zemlji, uzece se novi krediti da bi se prezivelo jos koja godina. Manje vise ovo je put bez povratka za ovu bananu drzavu.  Smile Nismo bolje ni zasluzili.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 28.0
Kolko smaraju svi s tim Orlovima.  Smile

Hebi ga, "Oro"  Smile

Problem je kad je rasturena drzava. Nesto industrije je ostalo ok, ali ti mogu da proizvedu kasikaru, automatsku pusku, pistolj, granatu, za vec nesto kompleksnije vec je zahebana stvar, nema dobavljaca, nema kadrova, slabo sa podmlatkom a i naravno, kubura za pare ko i obicno...
« Poslednja izmena: 02. Jun 2014, 19:44:00 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Srpsko nebo ne čuva nijedan lovac

O katastrofalnom stanju u kojem je srpsko vazduhoplovstvo generali obaveštavaju državni vrh već godinama, ali ne dobijaju ništa osim obećanja da će to rešiti

Poslednji put o tome su govorili i predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću i ministru odbrane Bratislavu Gašiću na Analizi operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2013, pre dvadesetak dana u Pančevu. Odgovor je opet bio isti. A u međuvremenu su i poslednja dva letno sposobna lovca MiG-21 prizemljena, jer iz Rusije nisu nabavljeni akumulatori za startovanje njihovih motora. Jednom od njih, istovremeno, resursi ističu 9. juna, a drugom za godinu dana.

Ista sudbina zadesila je i četiri modernija naslednika tipa MiG-29, koji su, primera radi, više od godinu dana bili prizemljeni i zbog nedostatka piropatrona za katapultiranje pilotskih sedišta.

Time je, praktično, srpsko vazduhoplovstvo ostalo bez aviona koji mogu da obavljaju tzv. er polising, odnosno kontrolu državnog vazdušnog prostora, što je i međunarodna obaveza. Preostale letelice tipa „galeb“ i „orao“, naime, nisu osposobljene za ovu vrstu posla, pre svega zbog toga što nemaju radar. Za „orlove“, pritom, još važi zabrana letenja uvedena posle pada jednog aviona u Mrčajevcima novembra 2013.

Da li je moglo racionalnije?

Remont pet „migova-29“ 2008. godine koštao je oko 40 miliona dolara. Jedan od tih aviona se srušio, a ostali ne lete. Za te pare, kažu upućeni, mogla je biti remontovana eskadrila od 16 lovaca MiG-21, čiji bi resursi trajali bar do kraja 2020. godine. Najmlađe „dvadesetjedinice“, inače, proizvedene su 1983. godine. Reč je o avionima sa brojevima 17417 i 17409, koji su do prošle godine bili angažovani kao dežurna para. Ostali avioni ovog tipa proizvedeni su od 1980. do 1982. godine.

Pozivanje pojedinaca da je vazdušni prostor moguće kontrolisati i sa zemlje, uz pomoć raketnih diviziona PVO, u Vojsci ocenjuju kao krajnje nepoznavanje materije.

- Osnovno pravilo „er polisinga“ je da pri eventualnom upadu nepoznatog aviona u vaš vazdušni prostor morate vizuelno da ga identifikujete. To možete da uradite samo iz aviona, a ne sa zemlje. Sa zemlje možete samo da ga oborite - priča sagovornik „Blica“ iz srpskog vazduhoplovstva koji želi da ostane anoniman.

A obećanja su počela još pre nekoliko godina, kada su se stručne komisije upoznavale s karakteristikama više lovačkih aviona - rafal, F-16, eurofajter, MiG-29M/M2, Su-30 i JF-17. Poslednje je glasilo da će do kraja 2013. godine na Batajnicu sleteti šest novih migova-29M/M2.

U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije juče niko zvanično nije želeo da se oglašava povodom alarmantnog stanja u kojem se srpsko vazduhoplovstvo nalazi. Zajedničko im je, međutim, mišljenje da bi vodeći ljudi vojske o svemu možda morali i javno da progovore.

Izvor: B92

Ono sto je mali milion ljudi reklo...remontovane 21-ice bi zavrsavale posao koji treba da rade. Do te 2020 naci pare na neki nacin i uloziti u neke nove avione, par komata i to e to.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Jel bi moglo nebo da se čuva dronovima???

Kakva je to odbrana ako mi imamo 5 modernih aviona,da li se to isplati održavati,ili upošte poletati sa njima kad svi znamo da kad su bili vazdušni napadi na nas da oni napadaju sa više stotina najmodernijih aviona,avaksi itd. ,šta nam znači tih 5 aviona.Situacija me podseća na Albaniju i tri tenka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 35.0.1916.114
Ma ti avioni ne sluze za ratovanje vec za aero patrole ukoliko upadne neki neidentifikovani uljez sto se od nas zahteva po medjunarodnim ugovorima ili da to prepostimo nekoj drugoj zemlji a mi da im placamo.
A i mi nismo neka prostrana zemlja pa da moramo imati ne znam ni ja koliko jako RV...bolje da se pare uloze u PVO sisteme neke novije generacije i mirna Backa, naravno uz par avioncica. Cisto radi neke sigurnosti da nas ne prepisa i Uganda  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Citat
da nas ne prepisa i Uganda
Imaju 6 suhoja mk2 prepisali nas  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 29.0
Po ICAO-u i međunarodnim dogovorima, jedna operativna eskadrila supersoničnih lovaca mora da se ima da bi se smatralo da je vazdušni prostor obezbeđen i samim tim moguć za obavljanje avio saobraćaja i preleta preko zemlje. Ako taj uslov nije ispunjen, zemlja je dužna da radi na pronalaženju rešenja ili da angažuje tuđe vazduhoplovstvo da brani prostor za nju.

Minimum minimuma za nas da bi RV uspešno funkcionisalo je :
15 Lasti 95, osnovnih trenažera
10 Galebova G-4 naprednih trenažera
12 supersoničnih lovaca (21-ice ili 29ke)
2 An-26 srednja transportna aviona
1 An-2 za obuku padobranaca.

To je 40 aviona. Na to se doda helikopterska komponenta od 20 Gazela u najboljem stanju (remont i modenizacija) i 15 Mi-8/17 i to je ukupno oko 75-80 letelica. Taman da se ispune svi zahtevi i da budemo u rangu sa okolinom. Preko toga nema potrebe jer niti će zapad dozvoliti ikakve sukobe na Balkanu, niti je ikome trenutno to na umu. Svi samo žele da ispune te neke minimume i imaju čime da se odbrane, bilo od drugih vojski, bilo od majke prirode... i to je to. PVO jeste bitan, ali u našem slučaju je sekundaran jer bez modernizacije Kubova i možemo,ali bez lovačke eskadrile ili pak celokupnog RVa ne možemo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.