Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 05:34:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojna opcija protiv Irana?  (Pročitano 38008 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Pa glavni problem je u tome sto je "vojna opcija protiv Irana" ustvari "agresivna spoljna politika Amerike". I ne toliko agresivna koliko selektivna. Pominju se stvari tipa :"Iranu se ne sme dozvoliti ovo ili ono". "Predsednik Irana je verski fanatik" - poenta je ko definise ko je fanatik a ko ne?? Amerika ??? Zemlja koja poseduje nuklearno naoruzanje, razvija ga i dalje, upotrebila ga je i ponovo je spremna da ga upotrebi i koja na svom vrhu ima verskog fanatika. Zasto se niko nikada nije bunio protiv Izraelskog nuklearnog naoruzanja, protiv Indijskog i Pakistanskog - ko to sebi daje za pravo da bude selektivan u primeni medjunarodnih zakona??

Isto tako treba da se zapitamo kako se vec godinama pravi jednoobrazna  medijska slika oko zemalja koje su nazvane od strane Busha - "the axis of evil". Da li se ikada zapitate koliko je nasha polarizacija u mislenju ustvari pod uticajem medija. Kako sebi dajemo za pravo (ovde prvo sebe stavljam na tapet pa onda sve ostale) da odlucujemo o necemu bez ikakvih pravih informacija o odredjenoj zemlji ili ljudima. Nek ostane na ovome da ne bi i sam opet rizikovao da budem polarizovan (mada vec dovoljno jesam  Smile)

IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Деки у овој теми се бар у потпуности слажемо!
Поздрав!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
@Decky999,napisao sam na prosloj str. zasto i kako zemlje koje si nabrojao imaju nuk. oruzje. Objasnjenje je sasvim prosto, samo ga procitaj.

To ko odlucuje ko je verski fanatik, a ko nije, nije pitanje politike vec zdravog razuma. Niti volim Ameriku, niti branim Izrael (procitaj moje postove o sukobu Izraela i Libana), ali tvrdim da je zdrav razum dovoljan da se sve shvati ako zelis.

Ne treba meni ni jedna osoba da kaze ono sto ja sam znam. Ako predsednik Irana kaze da Holokaust nije postojao i da su ga Jevreji izmislili, kao i da Izrael treba izbrisati sa lica zemlje, meni je to dovoljno da ga okarakterisem kao psihopatu, a ne kao fanatika. I uopste ne zelim da slusam o tome sta je on time mislio da kaze, niti da li je to izjavio zbog toga i toga... Predsednik jedne zemlje, a i svaki politicar na iole odgovornijoj poziciji, takve izjave sebi ne sme da dozvoli. Jeste to politika, ali i tu postoje pravila i zna se sta je dozvoljeno a sta nije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Да ли неко заиста мисли да ће се земља у којој се сурово обрачунавају чак и са својим грађанима много устезати да употреби нуклеарно оружје против грађана других земаља, а нарочито "малигног" Израела?

Ах, да... ово је већ чувена слика. Жена коју на слици закопавају до појаса у земљу ће ускоро бити окружена са неких 60 мушкараца и мулом, и биће каменована до смрти. Када? 27. јануара прошле године. Где? У Ирану.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
JA nisam rekao niti mislim bilo sta pozitivno o predsedniku Irana vec o polarizaciji.

Ainhoa - sherijat moze da ti se nesvidja kao sto se ni meni nesvidja ali je za gradjane Irana zakon koji moraju da postuju. Isto tako mi se ne svidja smrtna kazna u Americi jer mislim da je svaka smrtna kazna protiv bilo koga zlocin - bez obzira koja je krivica upitanju. Zakon oko za oko - zub za zub je onaj koga se Izrael zdusno pridrzava  a koji po meni donosi corave i bezube ljude a ne mir na zemlji. Fanatizam radja fanatizam - nasilje radja nasilje - a kada se udje u vrtlog nasilja i mrznje vrlo brzo se zaboravlja ko je i kako prvo poceo.

Apropo sherijata - on se jos striktnije poshtuje u Sudijskoj Arabiji pa nisam cuo nikoga da se porotiv toga buni. Selektivnost o tome sam pricao. Amerikance ne interesuju ljudska prava i kamenovane zene - interesuje ih nafta i Izrael jer je zionisticki lobi najaktivniji hranilac americkih politicara. Ne postoji manje zlo od dva - postoje samo dva zla koja oba treba odbaciti.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7
Citat
Ах, да... ово је већ чувена слика. Жена коју на слици закопавају до појаса у земљу ће ускоро бити окружена са неких 60 мушкараца и мулом, и биће каменована до смрти. Када? 27. јануара прошле године. Где? У Ирану.

Njihova  zakoni.....prvo kakve to ima veze sa njihovim pravom na Nuklearnu energiju ,a drugo jel hoces da ti pokazem kako covek izgleda kad je ubijen u gasnoj komori ili na elektricnoj stolici.Nista se oni vise ne razlikuju od Amerikanaca ,jedino su im metode razlicite.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Херосе, не спорим ја њима право да користе нуклеарну енергију у мирнодопске сврхе. Оно што им спорим је право да имају нуклеарно наоружање.

Паралела са Америком (ма колико ја имала лоше мишљење о њој) не стоји, јер у англо-саксонском правном систему, па и у континенталном, европском, окривљени има прилику да се брани пред судијом, постоји порота, постоји претпоставка невиности, окривљени има право на браниоца... Истина, у многим америчким државама постоји смртна казна (за коју мислим да је потпуно бескорисна и показује немоћ друштва да се обрачуна са најтежим кривичним делима), али је она прописана искључиво за најтежа могућа кривична дела.

У шеријату, горе набројаних ствари нема. Осим ако ниси мушкарац из угледне породице. Ако си женско, довољно је само да неко иза твојих леђа протури гласину, и већ сутра ће те пред вратима чекати гневна маса са све мулом на челу, а полиција ће водити рачуна да не дође до инцидента (вероватно да се неко не усуди да избави сироту жену).

Једноставно, правни систем у тим земљама није ни на нивоу Средњег века, већ Старог века. Још један у низу разлога зашто су за њих праћке и балисте, а не нуклеарно оружје.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7
Ovo ne znam ,pa moram da pitam.Jel u Iranu postoji pravni sistem baziran na Svetskom pravu ili cist Serijatski zakon?Koliko sam ja znao samo je Saudiska Arabija jos uvek na Serijatu Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Није стопроцентни шеријат, али је чврсто утемељен на њему. На крају крајева, сам назив државе је "Исламска република Иран", сматра се теократском државом, а и сам устав републике се добрим делом ослања на шеријатско право и начела из Курана.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Ljudi, ovo je za novu temu., serijat... Zasto se uvek umesaju nene suvisne stvari. Po pitanju zakona naravno da postoji razlicitost, ali po pitanju ljudskih prava nema. To sto su oni zatucani (ovo je prvi put da ovako ostro govorim o tome), to nema veze sa razlicitoscu u civilizacijama. Da ne zalazim u dublju pricu koja ce se pretvoriti u predavanje, jos od Hobsa, Loka i Rusoa je jasno objasnjeno sta su osnovna ljudska prava, i kako se i zasto odredjuju. Prosto, zakonima razuma. A ko ih ne razume nije razuman i tacka. To se odnosi i na serijat i na americku smrtnu kaznu.

Mali off: licno se ne bih ni malo ustrucavao niti imao ista protiv da stavim svoj potpis na smrtnu kaznu bilo kom pedofilu na svetu. Taj po meni samim cinom koji je izvrsio gubi svako pravo, jer je i sam na najstrasniji nacin narusio sva prava deteta. E za takve ne bih imao milosti, sta god neko mislio o tome. Nazalost, oni dobijaju blaze kazne nego ljudi za ubistvo iz nehata. Ubistvo je ubistvo, ali silovanje deteta (iako ono "moze" da nastavi normalan zivot) je nesto najgore. Izvinjavam se za off, ali ovo me je stvarno u trenutku iznerviralo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 32 33 35 36 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Sep 2025, 05:34:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.