Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 10:16:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojna opcija protiv Irana?  (Pročitano 38312 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@decky999

Већ смо на пар тема у оквиру овог геополитичког форума разглабали о учењу ислама и о томе шта доноси доследно придржавање Курана - а то је нетолеранција и непомирљивост ислама са било којим другим видом религије или друштвенг уређења.

Што се тиче нуклеарног наоружања Израела и Ирана... Можда сам неупућена, али нигде нисам чула Ехуда Олмерта да каже како Иран треба избрисати са мапе... Ахмадинесмрада јесам. Нигде нисам чула Ехуда Олмерта како каже да је "осетио додир Алаха на рамену" када је изабран за шефа државе. Ахмадинесмрада јесам. Никада нисам чула за самоубилачке нападе Јевреја или Хришћана. За екстремне муслимане јесам.

Све се своди на ово... Политичка коректност, којим једним делом свога поста заступаш, је сасвим разумљива реакција онога који не може да прихвати чињеницу да неко некога може да мрзи само зато што се не клања ка Медини, већ иде у цркву (Бај д веј, у Ирану не постоји ни једна хришћанска црква. Забрањено. Шта ћеш... да сад одеш тамо да радиш, или неким другим послом, не би имао где да запалиш свећу.) или у синагогу.

Поента 2: Израел не прети уништењем Ирану. Иран прети уништењем Израелу.

Citat
Tako smo i mi postali genocidna nacija na bazi lazi i propagande njihovih medija. Problem Bliskog i Srednjeg Istoka nije Islam nego Izrael i Amerika.

Исто тако су и Јевреји постали геноцидна нација, баш као и ми. Од једних од највећих жртава Другог светског рата, што смо били и ми и они, доживели смо да, услед конфронтације са муслиманима, постанемо, наравно, по медијској рачуници, "гори од својих некадашњих тирана". Да ли нас је неко бомбардовао током сукоба у Словенији? Није. Да ли нас је неко бомбардовао током сукоба у Хрватској? Није. Али, чим смо се закачили са "Бошњацима", српске снаге у Босни су бомбардоване. А о 1999. години да не говорим.

Даље, које то медије контролишу Јевреји? Баш бих волела да знам. Јел оне као што су BBC, NBC, CNN, који су током сукоба у Либану искључиво показивали слике либанских  избеглица и либанских градова у пламену? Не бих рекла.

Једне Маркале, један Фикрет Алић иза бодљикаве жице, једна сахрана српске бебе, коју је убио муслимански снајпериста, а коју је Кристијан Аманпур приказала као муслиманску бебу, коју су, наравно, убили Срби, једна Сребреница, један Рачак... мени више од тога не треба да бих научила пар лекција о објективности тих медија, на које се сви позивају. А власници тих медија нису Јевреји.

И једино што фали тој дивно синхронизованој медијској слици је прекаљени Боно Вокс са неком пригодном песмицом.

И да, завршићу са овим... не генерализујем ствари. Нису сви муслимани исти. Поновићу оно што сам већ неколико десетина пута рекла на овом форуму: Не постоји умерен ислам, али постоје умерени муслимани.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Uf uf uf - mnogo bre ljutnje niokochega.

Ja ti i dalje govorim da gledas na Islam kroz ono sto vidis na televiziji. Procitaj Kuran i citaj o arapskoj istoriji pa ces videti o kom Islamu pricam. Kuran zabranjuje prisilnu promenu veroispovesti i zabranjivanje i progon drugih veroispovesti. Problem je kada imas ekstremiste koji izvade recenice iz konteksta iz Kurana protumache ih kako njima odgovara i nafiluju glavu neobrazovanim tinejdzerima koji posle postaju samoubice. Problem Irana je njihova Islamska revolucija koja je prakticno dovela na vlast fundamentaliste na vlast. Razlog tome je korupcija prethodne vladajuce strukture koja se oslanjala na plemensku zajednicu. Drugi razlog su Amerikanci koju su zdusno doprinosili korupciji takvih vladajucih sitema (pogledaj Saudijsku Arabiju, Kuvajt, Emirate i ostale marionetske drzave Arabijskog poluostrva) da bi dolazili do jeftine nafte.

Problem Izraela nije Iran vec cinjenica da je ta drzava nasilno stvorena na zemlji gde su ziveli Palestinci. Izrael je stvoren terorizmom i ono sto dobijaju kao odgovor je isto terorizam. Jevreji rade Palestincima isto ono sto su Nemci radili Jevrejima. Kako nacija koja je prezivela to sto je prezivela moze to isto da radi nekome drugom. Postoje slike Palestinskih izbeglickih logora na cijim zidovima su Izraelski vojnici napisali "Treba ih staviti u gasne komore". Izrael preti celom regionu od trenutka nastanka pa do dana dansanjeg. Palestinci trpe genocid Izraela vec 60 godina a da niko u tkzv medjunarodnoj zajednici nije pomerio mali prst. U takvoj situaciji bujanje grupa kao sto su Hezbolah i Hamas je ocigledna posledica. Kada umerenu struju niko nece da slusa na scenu nastupaju extremisti - pushke i exploziv u ruke.

Uchenje Islama nije netolerancija i mrznja - da je zaista tako kako mozes da objasnis da su Srbi ostali Hriscani posle 5 vekova zivota pod Turcima. Turci osmanlije su primile izvorni islam od arapa koje su porobili upadom na Bliski i Srednji istok. Znaci cak neko ko nije dolazio iz zivora Islama - narod koji je dolazio iz ruskih i mongolskih stepa - nije primenjivao nikakva radikalna prekrstavanja ili zabranjivanja hriscanske veroispovesti. Umereni muslimani su muslimani koji iskreno i doslovno prate svoju religiju. Extremisti su oni koji selektivno primenjuju ono sto pise u Kuranu a u smrt salju nepismene i siromasne ljude koji retko da znaju da se potpisu a kamoli da citaju kuran. A tako je i za sve religije na ovom svetu jer sve imaju prvi i osnovni zakon -Ne Ubij! Kada njega pregazis bez ozira na razlog - vise nisi vernik nego ubica. Opasnost vreba u tome sto se dela i akcije ubica pokazuju kao dela i akcije vernika.

Mrznju o kojoj pricas sam cesce video kod hriscana i jevreja nego kod muslimana. Ja sam vrlo svestan da neko moze da me mrzi zato sto ne verujem u ono sto on veruje - iskusio sam to na svojoj kozi vise puta. Ako bih nabrajao morao bi da krenem od pravoslavaca na prvom mestu pa preko hriscana i jevreja pa do muslimana. Jedino od budista nikada nisam bio gledan sa mrznjom i uvek sam bio ravnopravno prihvacen. I bas zbog toga sto znam kako je to pokusavam da se borim u svom zivotu da se te razlike i mrznja ne produbljuju.

Za medije - da - FoXnews , CBS, NBC i CNN su kontrolisani od strane zionistickih lobija u Americi. Ili od bilo koga drugog ko moze da plati vise.

Problem je strasno kompleksan da bi ga ja i ti cak i zagrebali u par postova - ja shvatam tvoj stav ali probaj ti da shvatis moj - stvari u svetu ce se menjati kada se stavovi promene u ljudskim glavama i kada se oslobodimo straha jedni od drugih. Prvi korak je da svi probamo da se oslobodimo generalizovanja i iskljucivosti. Sve dok postoji i jedan covek koji se ne uklapa u nase stereotipe nasi stavovi nisu istina koja nas okruzuje.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Е, факат ме мрзи да поново пишем све што сам на ову проблематику рекла у ранијим дискусијама...  Smile

http://forum.burek.com/index.php/topic,124864.msg1678028.html#msg1678028
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Hvala na linku - istorijski podaci su ti apsolutno tachni mada si izostavila neke detalje koji ti se nisu svideli ali to je manje bitno.

Ono sto je bitno je sto u ovoj stvari zauzimas stranu i to pro Jevrejsku. Svako zauzimanje strana te ogranicava da shvatis celu istinu (ja ne kazem da je ja znam). Problem je sto ni svi Jevreji nisu zionisti niti si svi Palestinci teroristi - cak sta vise vecina ni na jednoj ni na drugoj strani nije extremna. I dalje tvrdim da zauzimas stav o Islamu koji se bazira na slikama i infrmacijama koje dobijas preko medija. Problem zauzimanja stava je principijelan - sve dok sebe stavljas na jednu ili drugi stranu ti produbljujes jaz i sukob. Cak i da je sve sto tvrdis tako kako ti mislis - istina (sta god ona bila)- to nece doprineti razresenju sukoba niti miru na Bliskom Istoku. Nikada samo jedna strana nije kriva kao sto nije samo jedna strana bila kriva u jugoslovenskom sukobu.

Ako pokusas da budes iskrena prema sebi probaj da odgovoris sama sebi na pitanje - kako bi ti resila taj sukob a ne ko je u pravu a ko ne. Ako zauzmes Jevrejsku stranu jedino resenje je da pobijes sve palestince i libance. Ako zauzmes muslimansku stranu onda je resenje brisanje Izraela sa mape. Ni jedno od ta dva nije resenje vec genocid i pokolj miliona ljudi. Probaj da sebe stavis van stereotipa modernih medija i da pogledas stvari odozgo a ne iz perspektive bilo koje od strana. To je  moja poenta.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Па неће бити да је баш тако једноставно. Не треба бити искључив. Пре свега, неке моје интимне симпатије јесу на страни Израела, али то не утиче на здрав резон. Навијам за Партизан, али то не значи да не бих волела да једну сезону испадну из лиге, тек да се опамете и да они лопови оду.

Пре свега, и израелским уставом је предвиђено постојање Палестине, као засебне области. Егзистенција Арапа на територији државе Израел има законску заштиту, како у начелима једнакости свих људи, тако и у уставним територијалним решењима, ergo Израел признаје Палестину.

Што се друге стране тиче, ситуација је знатно компликованија. Постоје одређене умерене струје у палестинском политичком животу које прихватају право Израела да постоји. И заиста, до пре пар година се чинило да је решење конфликта могуће. Али, онда су на сцену поново ступили терористички и екстремистички елементи, и крхки мир је био дефинитивно и трајно нарушен, а умерене политичке снаге разбијене и дезорганизоване.

Ситуацију је даље опасно угрозила победа Хамаса на изборима, чиме се отишло још даље од мирног решења, а као легитимни представници Арапа из Палестине су се нашли екстремисти.

Како бих ја решила тај проблем? Једноставно. Демилитаризацијом Газе, али и јаким војним присуством на граничним прелазима, које би спречило илегални прелаз терористичких група из суседних земаља. Наравно, још увек би постојао проблем религијског екстремизма, али када не би било оружја на дохват руке и у окружењу, мислим да би Арапи схватили да може да се живи са Јеврејима. Уосталом, добар део Арапа већ живи ван Газе и проблематичних области, у претежно јеврејским градовима, као што су Ранана, Тел Авив и сл.

Наравно, све то делује једноставно када се скуцка на форуму, у реалности ствари иду много теже.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Neka mi samo neko kaze na osnovu cega su UN svojom odlukom dozvolile stvaranje drzave Izraela na Palestinskoj teritoriji. Ovde se samo prica o posledicama, a ne i o uzrocima. Ja cu opet reci da Islam nije nista gori od drugih religija, problem je u tumacenju.

Sto se tice Irana, iako nikako nisam za to da imaju nuklearni potencijal, ipak stvarno verujem da  niko ne moze osporavati pravo drzavi na razvoj energetskog potencijala. Dok god nuklearna energija nije zabranjena medjunarodnim pravom, dotle oni imaju pravo da je razviju. Sama pretpostavka da ce od toga dalje razvijati nuklearno naoruzanje, nije dovoljno dobar alibi niti za sankcije niti za vojnu intervenciju.

Ako zele da rese sve mirnim putem i dogovorom, neka im pruze neku alternativu, mada ne vidim sta bi to moglo da bude.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu

Наравно, све то делује једноставно када се скуцка на форуму, у реалности ствари иду много теже. Smile

BAs tako.  Smile

I da dodam da kada sam imao tvoje godine o datom problemu sam razmisljao isto kao i ti. Ali vreme me je naucilo i drugoj strani.  Smile

« Poslednja izmena: 07. Sep 2006, 17:01:58 od decky999 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@decky999

Код мене исти случај, само контра.  Smile Некада сам мислила дијаметрално супротно, и није ме срамота да то признам, а потом сам научила да слушам и шта онај други има да каже. Ако ништа друго, искуство свих нас са ових простора, а нарочито из Србије би морало да нас научи да увек постоје две стране, и да увек треба саслушати аргументе и једне и друге стране у сукобу, као и да нипошто ни у ком случају ни под којим условима треба веровати електронским медијима! У рату увек прво страда истина, а барем смо се ми нагледали измонтираних слика и видео материјала.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One
Tacno, pa se onda moze hipoteticki reci i da su predstave o svim muslimanima, kroz prizmu CNN-a, BBC-a i ostalih, stvorene isticuci negativna tumacenja Islama, i stavljanje u prvi plan teroriste naklonjene "iskvarenom" Islamu. Zar ne?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Да, али само под условом да је мој став формиран на основу информација које те медијске куће пласирају, што није случај; нити марим за њихове "брејкинг њуз", нити они шире антимуслиманску кампању (осим ако под том кампањом не сматраш вест да су, рецимо, муслимански терористи отели неки авион, или да је маса муслимана линчовала католичког свештеника у Турској због спорних карикатура Мухамеда...). Моје мишљење о исламу и његовом учењу је формирано на основу Курана и међународне политике, тј на основу теорије и праксе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 10:16:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.