Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 13:36:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojna opcija protiv Irana?  (Pročitano 38461 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Gvo­zde­no "ne" Ira­na
Be­ta-AFP, 31. avgust 2006

TE­HE­RAN - Iran ne­će ustuk­nu­ti pred za­stra­ši­va­njem, iz­ja­vio je pred­sed­nik Mah­mud Ah­ma­di­ne­džad dok je is­ti­cao ul­ti­ma­tum ko­ji su Te­he­ra­nu da­le Uje­di­nje­ne na­ci­je da pre­ki­ne obo­ga­ći­va­nje ura­ni­ju­ma.
"Svi tre­ba da zna­ju da iran­ski na­rod ne­će ustuk­nu­ti ni mi­li­me­tar pred za­stra­ši­va­njem i ne­će pri­hva­ti­ti da bu­de li­šen svo­jih pra­va", re­kao je Ah­ma­di­ne­džad pri­li­kom po­se­te pro­vin­ci­ji Za­pad­ni Azer­bej­džan.
"Si­le re­pre­si­je ne že­le na­pre­dak Ira­na, ali ja im ka­žem da iran­ski na­rod či­ji su mla­di na­uč­ni­ci us­pe­li da pra­znih ru­ku i bez va­še po­mo­ći do­stig­nu vrh nu­kle­ar­ne teh­no­lo­gi­je, mo­gu da upr­kos to­me raz­vi­ju Iran", ka­zao je pred­sed­nik.
Iran je u vi­še na­vra­ta po­no­vio da ima pra­vo da ra­di na obo­ga­ći­va­nju ura­ni­ju­ma i da ne­će pre­sta­ti, iako su to tra­ži­le UN.
Sa­vet bez­bed­no­sti UN je Te­he­ra­nu po­sta­vio 31. av­gust kao rok da ob­u­sta­vi taj pro­gram, ili se su­o­či sa mo­gu­ćim sank­ci­ja­ma.
Šef Me­đu­na­rod­ne agen­ci­je za atom­sku ener­gi­ju (IAEA) Mo­ha­med El Ba­ra­dej pod­neo je ju­če iz­ve­štaj Sa­ve­tu bez­bed­no­sti UN u ko­jem tre­ba da kon­sta­tu­je da li je Iran pre­ki­nuo "sve ak­tiv­no­sti ve­za­ne za obo­ga­ći­va­nje i re­pro­ce­su­i­ra­nje ura­ni­ju­ma, uklju­ču­ju­ći is­tra­ži­va­nje".
Iran, če­tvr­ti iz­vo­znik naf­te na sve­tu, in­si­sti­ra da mu je nu­kle­ar­na ener­gi­ja po­treb­na is­klju­či­vo za ci­vil­ne svr­he, ma­da Za­pad sma­tra da je to sa­mo ka­mu­fla­ža za pro­iz­vod­nju atom­skog oruž­ja.

SANK­CI­JE - HIT­NO
VA­ŠING­TON, (Tan­jug) - Be­la ku­ća je oce­ni­la da je oči­gled­no da Iran ne­će pri­hva­ti­ti uslo­ve za ob­u­sta­vlja­nje spor­nog nu­kle­ar­nog pro­gra­ma i da Sa­vet bez­bed­no­sti Uje­di­nje­nih na­ci­ja tre­ba od­mah da uve­de me­đu­na­rod­ne sank­ci­je pro­tiv Te­he­ra­na.
Di­plo­ma­te ze­ma­lja stal­nih čla­no­va Sa­ve­ta bez­bed­no­sti i Ne­mač­ke, sa­sta­će se idu­će sed­mi­ce u Evro­pi i po­če­će do­go­vo­re oko uvo­đe­nja sank­ci­ja Ira­nu, po­tvr­dio je pred­stav­nik Stejt di­part­men­ta.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Kraj roka za Iran, slede sankcije?
Theran, Vašington, Moskva, Lapenranta -- Rok koji je Savet bezbednosti postavio Iranu da prekine nuklearni program istekao je juče. EU: Rano je za sankcije.

Samo nekoliko sati pre isteka roka, iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da se iranska nacija nikada neće odreći svog očiglednog prava na razvoj mirovne nuklearne tehnologije.

U izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju, kojim je Savetu bezbednosti UN omogućeno da uvede sankcije Teheranu, navodi se da Iran nije prekinuo da obogaćuje uranijum, niti je pokazao neki znak da namerava to da učini.

Međutim, visoki zvaničnik Agencije rekao je da inspektori "nisu otkrili nikakav konkretan dokaz da Iran nuklearni program koristi u vojne svrhe". Generalni sekretar UN Kofi Anan nije mogao da kaže kada bi Savet bezbednosti mogao da raspravlja o Iranu. "Iran je pitanje u rukama Saveta bezbednosti. Sada, kada je rok istekao znam da postoje pokušaji da se organizuje sastanak sa zvaničnim Teheranom. Iako je rok istekao, mislim da Savet bezbednosti neće žuriti", kaže Anan.

Vašington, koji najglasnije zagovara da se uvedu sankcije Iranu, najavio je da će se svetske sile tim povodom sastati iduće sedmice. Američki predsednik Džordž Buš ponovio je da međunarodna zajednica ne sme da dozvoli da Iran razvije nuklearno oružje. "Iran mora doneti odluku. Mi smo naš izbor napravili. Mi ćemo nastaviti da sa saveznicima tražimo diplomatsko rešenje, ali posledica zbog iranskog prkosa mora biti", rekao je Buš.

Iran nije zadovoljan izveštajem Međunarodne agencije za atomsku energiju, ali smatra da je Agencija ipak dokazala da su američke optužbe  Teherana neosnovane, prenela je agencija Irna.

Rusija: Žalimo zbog odluke Irana

Rusija je saopštila sa žali zbog odluke Irana da nastavi da obogaćuje uranijum, uprkos zahtevu Ujedinjenih nacija.

"Delimo stav Međunarodne agencije za atomsku energiju i žalimo što Iran nije poštovao rezoluciju 1696 do određenog roka i što je odbio da prekine rad na obogaćivanju uranijuma", rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Mihail Kamnjin.

Finska upozorava na preuranjene sankcije Iranu

Finska, koja predsedava Evropskom unijom, protivi se da se preuranjeno uvedu sankcije Iranu ocenivši da je "za EU, diplomatija glavni put napretka".

Finski ministar spoljnih poslova Erki Tuomioja rekao je "da nije ni vreme ni mesto" da UN uvedu Iranu sankcije jer nije obustavio nuklearni program. "Svi želimo da zajedno sa Iranom pronađemo rešenje krize", rekao je Tuomioja.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 EU: PREURANJENO JE UVODITI SANKCIJE IRANU

Evropska unija je upozorila da je preuranjeno uvoditi sankcije Iranu zbog toga što Teheran nije ispunio zahtev UN da do 31. avgusta obustavi nuklearne aktivnosti.

'Za EU, diplomatija ostaje broj jedan u iznalaženju rešenja', izjavio je finski ministar spoljnih poslova Erki Tuomioja, čija zemlja predsedava EU. On je na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica EU istakao da sada nije 'ni vreme ni mesto' da medjunarodna zajednica uvede sankcije Iranu, preneo je AP.

Tuomioja je rekao da ukoliko Iran 'zaista traži pregovore', onda 'treba da se vidi o kakvim uslovima je reč'. Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana izjavio je danas da namerava da se početkom sledeće nedelje sastane sa glavnim iranskim pregovaračem Alijem Laridžanijem.

'Mislim da je u diplomatiji rešenje', rekao je Solana u finskom gradu Lapenranti, gde se održava sastanak šefova diplomatije 25-orice. On je dodao da će sastanak najverovatnije biti održan u Evropi, ali ne navodeći više detalja, prenela je DPA.

Američki zvaničnici su najavili da neće posegnuti ni za jednom akcijom pre nego što se Solana sastane sa Laridžanijem.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Apple 15
Još jedna šansa Teheranu
Evropa želi da nastavi pregovore sa Iranom

Diplomatski napori Evropske unije ostaju najsigurniji način da se prevaziđe kriza oko Irana, kojem prete sankcije jer nije poštovao rok UN u kojem je trebalo da prestane sa obogaćivanjem uranijuma.

Međunarodna agencija za atomsku energiju je prekjuče u izveštaju Savetu bezbednosti navela da Iran nije prekinuo obogaćivanje uranijuma, niti je pokazao nameru da to učini. Da i pored isteka roka ima prostora za pregovore, potvrdio je i Erki Tuomioja, finski ministar spoljnih poslova, tokom sastanka sa ostalim evropskim kolegama u toj zemlji.

Havijer Solana, visoki predstavnik EU za spoljnu politiku, slaže se da je potrebno nastaviti sa diplomatskim naporima i složio se da se sretne sa glavnim iranskim pregovaračem Alijem Laridžanijem u Berlinu naredne srede. Oni će razgovarati o iranskom dokumentu koji je odgovor na raniju ponudu - paket političkih i ekonomskih mera u zamenu za prestanak nuklearnih aktivnosti. Nakon tih razgovora 7. septembra, uslediće sastanak šefova diplomatija stalnih članica SB UN i Nemačke.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izrazio je sumnju u svrsishodnost uvođenja sankcija Iranu i ocenio da krizne situacije treba rešavati dijalogom. Zamenik šefa iranske agencije za nuklearnu energiju rekao je da će Iran nastaviti da obogaćuje uranijum, ali i da pregovara sa međunarodnom zajednicom.

J. T.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
"Ahmadinedžad želi rešenje krize"
Teheran -- Iranski predsednik u razgovoru sa Kofijem Anananom rekao da Iran želi da kroz pregovore pronađe rešenje za spor sa Zapadom.

"U vezi sa nuklearnim programom, predsednik Ahmadinedžad preneo mi je spremnost i odlučnost Irana da pregovara i nađe rešenje za krizu", izjavio je Generalni sekretar Kofi Anan na konferenciji za štampu u Teheranu.

Generalni sekretar UN je dodao da mu je Ahmadinedžad rekao da Iran "ne prihvata prekid razvoja nuklearnog programa pre pregovora", što je bio zahtev Saveta bezbednosti.

Kofi Anan nalazi se u poseti Bliskom istoku kako bi pokušao da osigura poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti 1701 o prekidu sukoba između Izraela i libanskog pokreta Hezbolah.

On se juče sastao sa iranskim ministrom spoljnih poslova Monakijem Manušerom i tom prilikom dobio uveravanja sa iranske strane da je ta država spremna da podrži rezoluciju UN.

Poseta Anana Iranu usledila je smo dva dana od kada je istekao rok koji je Savet bezbednosti postavio toj zemlji da prestane sa procesom obogaćivanja uranijuma.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
 IRAN ŽELI PREGOVORE O SPORU OKO RAZVOJA NUKLEARNOG PROGRAMA

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad rekao je, prilikom sastanka sa Generalnim sekretarom UN Kofijem Anananom, da Iran želi da pronađe rešenje za spor sa Zapadom oko razvoja nuklearnog programa kroz pregovore. 'U vezi sa nuklearnim programom, predsednik Ahmadinedžad preneo mi je spremnost i odlučnost Irana da pregovara i nađe rešenje za krizu', izjavio je Anan na konferenciji za štampu u Teheranu.

Generalni sekretar UN je dodao da mu je Ahmadinedžad rekao da Iran 'ne prihvata prekid razvoja nuklearnog programa pre pregovora', što je bio zahtev Saveta bezbednosti.

Kofi Anan nalazi se u poseti Bliskom istoku kako bi pokušao da osigura poštovanje rezolucije Saveta bezbednosti 1701 o prekidu sukoba između Izraela i libanskog pokreta Hezbolah. On se juče sastao sa iranskim ministrom spoljnih poslova Monakijem Manušerom i tom prilikom dobio uveravanja sa iranske strane da je ta država spremna da podrži rezoluciju UN.

Poseta Anana Iranu usledila je smo dva dana od kada je istekao rok koji je Savet bezbednosti postavio toj zemlji da prestane sa procesom obogaćivanja uranijuma.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Лукав је Ахмадинесмрад... купује време...  Smile Што је најтрагичније, то ће му поћи за руком, зато што су дипломате УН-а скуп лоботомизираних пацовчића са жешћим "power trip"-ом.  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 206
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
mob
Nokia 6680
bolje je da se iranci domgnu tog famoznog nuklearnog oruzja.tako bi prestala jednom zauvek kriza na bliskom istoku,jer bi i arapi i izraelci imali atomsku bombu.a tada se ne bi osudili da napadaju jedni drige
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Да, иначе, екстремним муслиманима је концепт жртвовања својих и туђих цивила зарад остварења својих политичких циљева потпуно стран... Побогу, где ти живиш? Фанатик не размишља рационално, већ му је глава "у Џенету"... Мислиш ти да је њега брига ако страда неколико хиљада једних и других?
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
@Ainhoa

A zasto ti toliko mrzis muslimane?? Extremista ima svuda kao i dobrih ljudi - ekstremizam u islamu nije potekao iz islama i ziv je samo zato jer je americko/jevrejska hegemonija ziva. Mrznja radja mrznju. Iran razvija nuklearno oruzije jer zna da Izrael ima nuklearne rakete. Zasto niko nista nije rekao protiv njih kada su ih pravili.

Ne mozes generalizovati stvari - to te stavlja na siti nivo sa Amerikancima koji idu okolo zigosu celokupne nacije i bombarduju po izboru. Tako smo i mi postali genocidna nacija na bazi lazi i propagande njihovih medija. Problem Bliskog i Srednjeg Istoka nije Islam nego Izrael i Amerika.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 13:36:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.