Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:53:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu televizora  (Pročitano 198840 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Pozdrav,

Planiram uskoro da kupim TV - moji (standardni Smiley zahtevi su: LED Smart TV, Samsung (eventualno LG), 40-42 inca, FullHD, >= 100Hz CMR, Lan, WiFi (po mogucstvu Built-In), podrzavanje svih standardnih video formata, povezivanje sa racunarom (dlna). Budzet: oko 700e.

Nemam mnogo iskustva u ovoj oblasti i bio bih zahvalan da cujem vase odgovore na par pitanja:

1. Razmisljam se izmedju modela Samsung UE42F5500Samsung UE40ES6100.
Cene su im oko 80.000din, prvi ima vecu dijagonalu i (mozda!?) bolji procesor, dok drugi ima 3D i veci CMR (200Hz vs 100Hz). Trebalo bi da oba imaju gore-pomenute zahteve. Koji je po vama bolji izbor? Meni je malo cudno da su u istom rangu cena tv sa i bez 3D tehnologije, da li to znaci da model F5500 ima znatno bolje karakteristike a ja to ne vidim? (takodje, ja ne primecujem neku vecu razliku izmedju modela UE40ES6100 i UE40ES6710)

2. Koliko sam razumeo, oba TV-a imaju DVB-T / DVB-C tjuner a nemaju DVB-T2 / DVB-C2 tjuner. Da li je ovo bitno i da li uopste kod nas ima TV-a sa ovim tjunerima (koji podrzavaju MPEG 4) i slicnim specifikacijama? Da li cu svejedno moci da gledam HD kanale ako uzmem IPTV?
Kako nasa zemlja (vec neko vreme) planira DVB-T2 standard, da li je zapravo bolje sacekati pojavu televizora sa ovim tjunerima?

Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
LG Nexus 5
1. Razmisljam se izmedju modela Samsung UE42F5500Samsung UE40ES6100.
Cene su im oko 80.000din, prvi ima vecu dijagonalu i (mozda!?) bolji procesor, dok drugi ima 3D i veci CMR (200Hz vs 100Hz). Trebalo bi da oba imaju gore-pomenute zahteve. Koji je po vama bolji izbor? Meni je malo cudno da su u istom rangu cena tv sa i bez 3D tehnologije, da li to znaci da model F5500 ima znatno bolje karakteristike a ja to ne vidim?

F serija je najnovija serija, dok je e serija od prosle godine.
UE40ES6100 ima sto ovaj prvi nema:
- VGA video input
- PC line in i dzek za slusalice
- 3 USB porta dok ih f5500 ima 2
- 200hz
- Light sensor
- DVR funkciju (moze da snima sadrzaj na prenosivi USB), mada ne znam da li ova funkcija radi i kako radi zbog kopirajta

Po specifikacijama, oba podrzavaju dole nabrojano:

(FAT32)    
USB (NTFS)    
.jpg
.mp3 audio
.flac audio    
.m4a audio    
.mpg (MPEG2)
.avi (XviD SD / MP3)    
.mkv (x264 HD / AC3)    
.mkv (x264 HD / DTS) 
.mp4 (H.264 HD / AAC)

Licno bih izabrao ovaj noviji model, bez 3D funkcije. Samsung i LG bukvalno ulazu milijarde u razvoj boljih i modernijih panela, a imao sam prilike da se uverim da dva panela razlicitih proizvodjaca, identicnih osobina, prikazuju potpuno razlicit kvalitet slike. Samo iz tog razloga prednost dajem novijem modelu. Ako si neki sportski fan, gledas stalno utakmice i sta ti ja znam, mozda je za tebe bolje resenje 3D model zbog 200hz refresha. Uvodni post to objasnjava, pa ti savetujem da ga procitas.

2. Koliko sam razumeo, oba TV-a imaju DVB-T / DVB-C tjuner a nemaju DVB-T2 / DVB-C2 tjuner. Da li je ovo bitno i da li uopste kod nas ima TV-a sa ovim tjunerima (koji podrzavaju MPEG 4) i slicnim specifikacijama? Da li cu svejedno moci da gledam HD kanale ako uzmem IPTV?
Kako nasa zemlja (vec neko vreme) planira DVB-T2 standard, da li je zapravo bolje sacekati pojavu televizora sa ovim tjunerima?

Hvala unapred

Na ovo pitanje bi trebalo opsirnije da se odgovara, al da probam nekako da skratim. Uredjaji sa DVB T2 tjunerom imaju pogodnost jedino u tome sto ce, kada se digitalizuje signal u Srbiji do 2015-16, moci direktno iz etra da se gledaju programi. U prevodu, neces morati da imas kablovsku/satelitsku, samo ukacis antenu i to je to.

Danas dosta ljudi ima kablovsku/satelitsku/iptv, a kad to imaju T2 tjuner im apsolutno ne znaci nista. Mocices da gledas HD kanale preko IPTV-a, preko STB_a, bez ikakvih problema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Hvala na odgovoru, uzeo sam F5500 za 76.000, slika je super i za sada se pokazao odlicno.
Jedini "problem" je surfovanje netom uz pomoc daljinskog upravljaca (cak je uz pomoc mobilnog telefona tesko kontrolisati kursor iako je unos teksta neuporedivo bolji), za ovo je potreban odgovarajuci mis/tastatura Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 284
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
mob
Nokia E72
Pozdrav,

Potreban mi je savet, u opciji su mi 2 televizora:

39f5500 i 40es5500 - oba Samsunga, cene su 520 i 450e, ovaj prvi ima built in wi fi i 1 inc manje (a skuplji 70e).

Da li kada ja u drugi dodam usb wi fi afapter, dobijem isto to za manje para + 1 inch??

Takodje, uzimam od preprodavaca iz Madjarkse (ustede su oko 100-150e vs megamarketa nasih) jel ima neceg cega treba da se pazim??

Hvala puno unapred na svim savetima!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 

Takodje, uzimam od preprodavaca iz Madjarkse (ustede su oko 100-150e vs megamarketa nasih) jel ima neceg cega treba da se pazim??

Vidi samo kako ide za Garanciju, malo se informisi u vezi toga. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4634
Zastava Beograd
OS
Windows XP x64
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung S4
Ako bi mogla preporuka za LED TV, cena do nekih 60K, dijagonala 40-42 inca. Bilo bi lepo da je 3D ili smart ali kapiram da koliko para toliko muzike. Dakle, neki best buy za ove pare. Wink

Nasao sam i par modela koji mi deluju zanimljivo ali se ne razumem dovoljno.

Samsung LED UE40-EH6030
Samsung LED UE40-EH5300
Samsung LED UE40-ES5500
Philips LED 42PFL3507H
Philips LED 42PFL4007H/12

Vidim da ovi Samsung imaju WiFi ready ali mi nije najjasnije sta to tacno znaci? citam sad po nekim sajtovima i koliko kapiram potrebno je kupiti neki uredjaj kako bi mogao da se koristi.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jul 2013, 21:35:21 od sashas »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 21.0
Pozdrav ljudi,
hteo bih da kupim neki skromniji LED TV,sto se dijagonale tice, pa sam sveo izbor na ova 3 modela:

Samsung
Philips
LG

Koji bi ste mi vi preporucili?

EDIT: Valjda sad rade linkovi Smiley
« Poslednja izmena: 16. Jul 2013, 12:36:52 od antikontramandrak »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.15
mob
Nokia 
Moje misljenje je - Philips
Dobro Full HD je i Samsung , mada nije nesto detaljnije odradjena specifikacija za njega. Po ovome sto siti postavio kao linkove Philips je bolji, barem po karakteristikama od ova dva, plus sto nije i neka razlika u ceni. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
I-mate 30 Pro
Samo da se upisem... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 10671
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.1500.95
Treba mi televizor da bi gledao televizor  Smile , filmove i da ga vezem na laptop zbog strimova fudbala i basketa. Necu 3D, vaj faj, Fejzbuk i Smartove razne od dva metra dijagonale.

Znaci da bude 32", da mogu sa flesa da gleam filmove, da ima podrsku za manje-vise sve video formate, da cita titlove i da ima HDMI. To otprilike nude svi  prozvodjaci na modelima do 40.000.

E sad, posto se ne razumem bas u odzive, osvetljenje, kontraste i ostalo sto pise po specifikacijama... da mi vi meni kazete sta je najbolje da uzmem od ovoga ili preporucite jos nesto bolje.

1. LG LED TV 32" 32LS3450
2. PHILIPS LED TV 32" 32PFL3008H
3. LCD LG 32CS460
4. LG 32LN536
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 20:53:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.