Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:22:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu televizora  (Pročitano 198859 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
BlackBerry PRC
Ako se gleda SBB-ova obicna kablovska, ili digitalna sa HD kanalima, ako se ne skidaju sa neta filmovi u 1080p, ako je dijagonala 32 inca.. zbog cega je Full HD bolji?
Zar nije bolje sve to gledati na HD Ready kako se ne bi slike upscale-ovale na 1080? Jer ko zna kada ce poceti 1080 signal da se emituje za obicnu televiziju..

Ako se koristi neki uredjaj tipa Blueberry NetCat M11, da li to znaci da se ne moraju traziti tv koji ima sve zive mogucnosti, wifi, internet browser ili sta vec..?

Iznenadjen sam da su jos uvek dosta skupi, nema Samsunga 32" ispod 35.000.. Kakvi su Toshiba televizori, da li dolaze u obzir? Da li u cenovnom rangu do 40.000 treba gledati sitne specifikacije ili su tu uglavnom svi isti (mislim na Samsung, LG i eventualno Toshiba ako vrede cemu)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Odlucio sam se za jedan od ova tri modela, recite mi koji je po vama najbolji da uzmem:

LG LED LCD 42LS5600
Sony LED LCD KDL 42EX440BAEP
Samsung LED LCD UE-40EH5300

Molim za pomoc, bas sam neodlucan...  Smile

Licno bih uzeo LG, mada uz taj samsung, iako manji za 2 inca dobijas na poklon neku mini liniju u tehnomaniji, a i samsung po meni pravi najbolje panele.

Ako se gleda SBB-ova obicna kablovska, ili digitalna sa HD kanalima, ako se ne skidaju sa neta filmovi u 1080p, ako je dijagonala 32 inca.. zbog cega je Full HD bolji?
Zar nije bolje sve to gledati na HD Ready kako se ne bi slike upscale-ovale na 1080? Jer ko zna kada ce poceti 1080 signal da se emituje za obicnu televiziju..

Ako se gleda obicna kablovska i kod CRT televizora ce biti slika bezveze povremeno. Ako se gleda digitalna slika je mnogo bolja, a HD kanali su 1080 nisu apskejlovani, ne znam odakle ti to? Ovde ne racunam RTS HD, gde je sd apskejlovan u hd.

E sada, ako niko nece da gleda full HD filmove, niti HD kanale u digitalnoj ponudi, onda mu uopste ne treba full HD tv. Valjda se takav tv uzima bas zbog gledanja tih sadrzaja.

Ako se koristi neki uredjaj tipa Blueberry NetCat M11, da li to znaci da se ne moraju traziti tv koji ima sve zive mogucnosti, wifi, internet browser ili sta vec..?

Tacno. Ukoliko imas takav uredjaj uopste ti ne treba smart TV koji ima DLNA, browser, skajp i slicno. Taj uredjaj menja sve to. Ali moje misljenje je da ce smart TV bolje enkodovati full hd film koji pustam preko nekog media servera nego isto to da radi neki treci uredjaj, poput netcat-a recimo.

Kad smo vec kod njega, ako neko ne zeli smart tv, drage volje cu mu prodati netcat za 35 evra.

Iznenadjen sam da su jos uvek dosta skupi, nema Samsunga 32" ispod 35.000.. Kakvi su Toshiba televizori, da li dolaze u obzir? Da li u cenovnom rangu do 40.000 treba gledati sitne specifikacije ili su tu uglavnom svi isti (mislim na Samsung, LG i eventualno Toshiba ako vrede cemu)?

Nisu skupi zbog vanserijske tehnologije, vec zato sto je dijagonala 32 najtrazenija.

Toshiba je imala ekspanziju prosle godine, Veselin Jevrosimovic ih je prodavao masovno, imali su odlicne akcije, tipa 3d tv 80k dinara + poklon prenosivi HDD kapaciteta 1 Tb, usb 3.0.

Dizajn i kvalitet slike su ok, ali mi se i dalje cini da su samsung i lg tu ipak bolji. Naravno, sve ovo je moje licno misljenje, nisam radio uporedne testove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
BlackBerry PRC
Na SBB ako uzmes paket HD gde su Discovery, National Geographic, Animal planet, History, Eurosport, Sport kulb i ostali - to su kanali u 1080?? Nisam znao to.. u stvari sve sam bio pod utiskom da mi je neko rekao da nisu full hd..
Ja bih gledao te kanale i te kako!..
Ali su 1080 dosta skuplji, ne znam da li mi se isplati samo zbog 20% gledanja hd kanala nekad.. ipak se najvise gledaju obicni kanali  Smile

Evo, jos ovo me zanima i necu vise da davim, havala i za ovo do sad  Smile Jer moram nekako caletu da objasnim..
1) Ako uzmes dva tv-a, jedan fullhd, jedan ready - gledas digitalnu kablovskul ali ne iz hd paketa.. znaci Prvu, FoxLife, Animal planet.. Da li se vidi neka razlika? Ili je za te kanale bolji hd ready?
2) Da li se na hdready tv-u isto vide HD Discovery i obican Discovery sa digitalne? Drugim recima, ako uzmem hdready da li bi se isplatilo dati 500din za HD paket ili se na toj rezoluciji ne bi mnogo razlikovalo?
3) Da li na 60Hz refresh rate nece teniska loptica da mi ima trag ili izgleda onako interlace-ovano (ako znas sta hocu da kazem)..?
Hvala na odgovorima i ziv bio  Smile

P.S. Za Toshibu pitam cisto da znam da li da bezim od nje ili ako je neka cenovno bas bolja ponuda prihvatim.. Posle EI i Fuego bas cu ja da primetim sitne pi*darije Smile
« Poslednja izmena: 09. Feb 2013, 12:45:09 od moonray »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
BlackBerry PRC
Gledao sam neke modele..

LG 32LS5600
Samsung UE32EH5000
Samsung UE32EH5300

LG je MCI 100Hz, kako je kod tog modela, nije pravi 100Hz panel nego 50?
EH5000 ima 50Hz, EH5300 ima 100, ali verujem da ni to nije pravih 100Hz panel. Ako je tako, da li ipak ima razlike izmedju ova dva modela? Da li je deklarisanih 100 bolje od 50Hz?

- Ja dosta gledam tenis, pa me zanima zbog loptice, a bice digitalna kablovska, ne analogna..
- Da li se primecuje razlika na 32" kada gledam digitalnu kablovsku na FullHD i HDReady (digitalni, ali ne HD kanali)?
- Ako se odlucim za HDReady TV 32", da li mi vredi da uzimam HD paket kanala ili necu videti razliku od obicnog digitalnog kanala?
- Kako se u sve to uklapa 100Hz kako ih "racunaju" LG i Samsung? Da li se dobro vide teniske i fudbalske utakmice, moze necije licno iskustvo i utisak?  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
LG Nexus 5
Ali su 1080 dosta skuplji, ne znam da li mi se isplati samo zbog 20% gledanja hd kanala nekad.. ipak se najvise gledaju obicni kanali  Smile

Vidi kako ja na to gledam, ako si resio da kupis neku azdaju 40/40+ inca full HD, onda ces valjda da gruvas vise HD sadrzaja? Apsolutno je neisplativo uzimati neki takav TV ako ces gledanje HD kanala bazirati na dve tekme na sport klubu i par emisija na animal planetu i nat geografiji. Skroz druga stvar je ako skidas dosta filmova/serija sa torenta u odlicnom formatu. Gledas bre visoku rezoluciju ko covek. Ako vec dajes pare za nesto, onda to i koristi.

Evo, jos ovo me zanima i necu vise da davim, havala i za ovo do sad  Smile Jer moram nekako caletu da objasnim..
1) Ako uzmes dva tv-a, jedan fullhd, jedan ready - gledas digitalnu kablovskul ali ne iz hd paketa.. znaci Prvu, FoxLife, Animal planet.. Da li se vidi neka razlika? Ili je za te kanale bolji hd ready?

Nema neke razlike, tu vise dolaze do izrazaja drugi faktori, kontrast, rifres rejt, pozadinsko LED osvetljenje, itd. A da li je full ili hd ready, tesko da ces provaliti neku razliku.

2) Da li se na hdready tv-u isto vide HD Discovery i obican Discovery sa digitalne? Drugim recima, ako uzmem hdready da li bi se isplatilo dati 500din za HD paket ili se na toj rezoluciji ne bi mnogo razlikovalo?

Bolje se vidi Discovery HD. Sto se tice drugog pitanja, iskreno, nikada ne bih uzimao Hd ready ili full Hd zbog iskljucivo digitalne ponude HD paketa. Opet, na drugu stranu, cuo sam da ce do kraja godine da se udvostruci ponuda HD kanala kod kablovskih operatera. Vec poodavno skidam samo 720p i 1080p filmove, ne pamtim kada sam skinuo neki film od 700 mb.

3) Da li na 60Hz refresh rate nece teniska loptica da mi ima trag ili izgleda onako interlace-ovano (ako znas sta hocu da kazem)..?

Nece, sto opet zavisi od kvaliteta samih panela i njihovih osobina. Ako se cesto gledaju sportski sadrzaji, preporucuje se bar 100hz, sto ne znaci da ce tenis biti negledljiv na manjem rifres rejtu.

P.S. Za Toshibu pitam cisto da znam da li da bezim od nje ili ako je neka cenovno bas bolja ponuda prihvatim.. Posle EI i Fuego bas cu ja da primetim sitne pi*darije Smile

Jedan drug je uzeo 40" toshibu i prezadovoljan je. Moja teorija je da ono sto znam da je sigurno ok (LG/Samsung), to i preporucujem. Nisu bas jeftini, a vec nekoliko godina drndam par samsungovih i LG-evih modela i stvarno sam zadovoljan. (da bar imam koji dinar od ovog reklamiranja...)

Sto se tice sledeceg posta, Samsung UE32EH5300 je smart TV, ima 100 herca, dobar izbor, jos da si im naveo cene...

Digitalna TV ima bolji kvalitet slike od analogne, ne bi trebao da imas nikakvih problema sa teniskom lopticom.

I da ne lupetam vise, na forumima treba da trazis smernice, nemoj nikada da slepo verujes u sve sto se napise. Kada se odlucis da kupis neki TV, obavezno ponesi USB flash i na njemu hd sadrzaja, film, neku utakmicu, neki tenis na primer, spot, koncert itd.  Trazi na licu mesta da isprobas kako radi. Prodavci pojacaju osvetljenje, kontrast, puste odredjeni video materijal, a slika na svakom panelu kao iz raja.

Koji ti se TV svidi, uzmes daljinski, pa sve vratis na default vrednosti, pa tutni USB pozadi pa pusti svoj sadrzaj. Pa sam proceni kvalitet slike. Ne dajes 20 evra vec 300-400 za TV. Ja za te pare gledam sve u sitna crevca.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
BlackBerry PRC
@Crowz
Puno ti hvala na iscrpnim odgovorima, potvrdio si ono sto sam vec mislio, sad sam sigurniji.. U medjuvremenu sam i ja malo usao u pricu sa tim televizorima pa sam sada dovoljno potkovan kada budem birao model. Negde sam procitao da je losa tehnicka/servisna podrska za Toshibu.. anyway, ionako i ja nekako vise verujem Samsungu i LG-u..
Hvala jos jednom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
ajd ovako, treba mi TV, tj ne meni al nema veze.

uslovi : dijagonala 24" (eventualno 26"), što jeftiniji i da se ne pokvari bar 2 godine. tj da ne ide na reklamacije.

i edit. 

mišljenje o ovom i ovom (zbog garancije od 3 god.)
« Poslednja izmena: 25. Feb 2013, 01:57:30 od gottago »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
mob
Nokia 
Bezi bratjo samo od FoX-a...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
jbt na ovoj temi samo SBBovi terenski komercijalisti   ...

fala don cane.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pozdrav,

treba mi savet pri izboru televizora.  Nasao sam jedan model i zanimaju me vasa misljenja o njemu.  Rec je o Samsung UE22ES5000.  Na akciji je trenutno,pa razmisljam o njegovoj kupovini.

Hvala unapred!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 19:22:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.