Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558044 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
The public se ne slaze sa tobom.

mozda, no pricah o naprednim (ameteri do profesionaca)

Citat
Vreme pregazilo.

jes, a kvalitet slike ostao dobar... da su bili pametni i nastavili sad bi imali deo kolaca mikro4/3...

Citat
Uzgred, cini ti se pogresno. Ima 8.2. To je sasvim soildna razlika.

nema veze, nek bude taj zamisljeni kompakt i od 20 mpx sa danasnjom tehnologijom ...

http://www.luminous-landscape.com/1photo-pages/drunks.shtml evo ti slika sa canon-a 20d (iso800)... napravi mi takvu sa ixusom
http://www.luminous-landscape.com/1photo-pages/s/sein-morning.shtml a evo jos jedna sa istim Iso1600

Citat
Vrlo je mali broj i dslr aparata na kojima se moze reci da je 800 (djene djene) - 1600 - 3200 upotrebljivo. U najekstremnijim uslovima kad covek nema izbora da, ali u svim drugim nikako.

godina je 2008, i imaju iso1600 ko iso200 na g seriji...ako ne i bolji...

Citat
Npr, na mojim nekim testovima a to su potvrdili i neki ljudi cije misljenje postujem Sony A100 ima najbolje nocne snimke od svih DSLR-ova makar bili i duplo skuplji od njega (dakle do neke srednje granice). Po danu nema tako slavne slike. Mada je realno, odlican aparat za cenu kostanja.

odlican toliko da si ga zamenio za mesec i kusur dana... meni licno ni ovaj najnoviji sony sa svojim razmazanim (nr) bojama na 24mpix ne bi ne privukao paznju na svoje postojanje da nema odlicnu zeiss optiku i pentaprizmu sa 100% pokrivenosti ... zato se uzima alfa serija... ako oces dobar senzor (apro po nocnih slika) ides na canon, nikon(trenutno lider) ili srednji format..

Citat
Jos jednom da ponovim... Fuji pravi jako lose slike za cenu koju kosta.

pravi... ako nemas osnovno znanje iz fotografije... al pravi i hass lose slike kad ne znas... nije da serem sad jer kao ja znam i imam fuji ali realno... za 130e mozes da nadje e550 refurbish...

Citat
Fokusira izuzetno brzo, to je cak i bila pohvala jednog wildlife fotografa koji je pre neki dan samnom pazario

kad ima svetla za f/16 i 1/125 i moj telefon fokusira odlicno na kontast...

---

da podvucem, imam superccd od 6mpx i stampam redovno 20x30... moze jos barem duplo toliko da se stampa a pricam o slikama koje su ostrene na iso400... pixelpeepovanje nema veze sa zivotom...

dobar iso za mali senzor, robustan i bolje ergonomije nego neki dslrovi, solidna optika, za ovo vreme nisam imao problem (ni na kompaktu).. jes malo spor i ima ruzne menije... al je odlican kao stepenik pred dslr... pricam o fuji bridge kamerama...

znaci kome je bitan dobar iso, fuji superccd je izbor, tu nema price... to sto je jpeg zapis krs je neka druga stvar...

da ponovim za decka koji je zapoceo debatu, u ultrazum kategoriji canon nema mesto... kompakt vec moze.

ako oce veliki zum ili bridge kameru, nek uzme fz lumix ili fuji s6000 do 9600 ...

ako oce kompakt za dan, nek uzme taj ixus (cujem da je taj 90 IS super, ali stvarno ne pratim taj segment pa bih pricao napamet) ili a720...

« Poslednja izmena: 14. Okt 2008, 01:54:33 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
nema veze, nek bude taj zamisljeni kompakt i od 20 mpx sa danasnjom tehnologijom ...
http://www.luminous-landscape.com/1photo-pages/drunks.shtml evo ti slika sa canon-a 20d (iso800)... napravi mi takvu sa ixusom
http://www.luminous-landscape.com/1photo-pages/s/sein-morning.shtml a evo jos jedna sa istim Iso1600
Slike vrlo slicnog kvaliteta sam imao prilike videti sa A720...
Te male sprave mogu cuda kod ljudi koji znaju sa njima...
Citat
godina je 2008, i imaju iso1600 ko iso200 na g seriji...ako ne i bolji...
Preterujes bespotrebno...
Citat
odlican toliko da si ga zamenio za mesec i kusur dana... meni licno ni ovaj najnoviji sony sa svojim razmazanim (nr) bojama na 24mpix ne bi ne privukao paznju na svoje postojanje da nema odlicnu zeiss optiku i pentaprizmu sa 100% pokrivenosti ... zato se uzima alfa serija... ako oces dobar senzor (apro po nocnih slika) ides na canon, nikon(trenutno lider) ili srednji format..
Zamenio sam ga posle 8 meseci.
Jer sam dobio daleko bolju ponudu.
I jer sam trazio Canon ili Nikon zbog kompatibilnosti sa opremom ljudi sa kojima se druzim.
Prica o najboljim rezultatima nocnog slikanja ne potice od mene, ja sam je samo potvrdio.
Citat
pravi... ako nemas osnovno znanje iz fotografije... al pravi i hass lose slike kad ne znas... nije da serem sad jer kao ja znam i imam fuji ali realno... za 130e mozes da nadje e550 refurbish...
Aparat koji se najvise kvari od svih kompakta...
Reci iz ovlastenog servisa...
Ja imam dva primera da su ljudima crkli motori za objektiv...
Doduse... jedan od njih ima talenat da sve cega se dohvati vrlo brzo ispusti dusu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Slike vrlo slicnog kvaliteta sam imao prilike videti sa A720...
Te male sprave mogu cuda kod ljudi koji znaju sa njima...

baci link pa cu rado da se slozim sa tobom...

Citat
Preterujes bespotrebno...

ne, entry level modeli imaju savrseno upotrebljiv iso1600... nikon d60 i canon 450d za primer...

Citat
Zamenio sam ga posle 8 meseci.
Jer sam dobio daleko bolju ponudu.
I jer sam trazio Canon ili Nikon zbog kompatibilnosti sa opremom ljudi sa kojima se druzim.
Prica o najboljim rezultatima nocnog slikanja ne potice od mene, ja sam je samo potvrdio.

u svakom slucaju preporod... a ni ne vidim logiku zbog cega bi sony bio posebno dobar za noc...
..no, po tvojoj logici ne znam ni sto si bacao pare na sistemkad mozes sve i sa obicnim kompaktom...

Citat
Aparat koji se najvise kvari od svih kompakta...
Reci iz ovlastenog servisa...
Ja imam dva primera da su ljudima crkli motori za objektiv...

nesto cisto sumnjam u to... pored tolikih benquova, samsunga, practica, hp-ova i slicno... ja bar znam da sam ovog izmaltretirao... ti si prvi za koga cujem da mu je tockic otpao...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Potrazi malo po stock sajtovima, pa ogledaj exif.
Citat
ne, entry level modeli imaju savrseno upotrebljiv iso1600... nikon d60 i canon 450d za primer...
Iso 1600 sa 400D:

Iso 400 sa A720:

Iso 400 na S5700:

Iso 400 na 9600:

Steta sto nisu pri istim uslovima da se uporedi.
Kod svih kompakt aparata iso je samo 400 a slika je krs. 9600 moze da prodje, ali na 800 je slika potpuno unistena.
Kod 720 mogu da razumem jer je mnogo manji i ima manji objektiv, ali rezultat fuji-ja je preslab za spravu koja kosta 2x vise.
Pritom je ovo medju boljim rezultatima jer je ocigledno jaca mesecina
Pri dovoljno svetla visok iso je upotrebljiv na svakom od njih.
U idealnom svetu svi su srecni.

Dobar senzor ne znaci nista ako po njemu crta losa optika, a ono sto je fuji stavio je sve samo ne dobro.
O auto fokusu da ne govorimo... svakom se desi da izda aparat koji masi fokus, ali ovo je alarmantno.
To nije problem ako taj aparat kosta 150-200 eura... ali jeste ako je 300-400 koliko su bili 6500 i 9600.
Citat
u svakom slucaju preporod... a ni ne vidim logiku zbog cega bi sony bio posebno dobar za noc...
..no, po tvojoj logici ne znam ni sto si bacao pare na sistemkad mozes sve i sa obicnim kompaktom...
Preporod jer sam batalio kit i uzeo pravo parce stakla, i dalje smatram Alphu odlicnim aparatom i koliko vidim u tom misljenju nisam usamljen.
A zasto ima najbolje snimke nocu, zaista ne znam, niti me zanima, prenosim da je tako, jer to drugi kazu a i ja sam se uverio u ostrinu koje nisam imao ni sa D80 ni sa 30D.
Zasto sam uzeo sistem? Ispala je zanimljiva ponuda, volim siroko, druzim se sa ljudima koji mi mogu dati egzoticnu opremu za igranje.
Citat
nesto cisto sumnjam u to... pored tolikih benquova, samsunga, practica, hp-ova i slicno... ja bar znam da sam ovog izmaltretirao... ti si prvi za koga cujem da mu je tockic otpao...
Sumnjaj, it's a free country.
Ajde kad se nesto posle par dana pokvari na aparatu od 150 eura, ali kada se to desi na cudu koje kosta 400, i kada se to desava redovno... to nikako nije dobro.

Da se ne bi dzabe raspravljali...
Kome treba aparat ima tutorijal, pa neka se odluci sam.
Ako mu 10-18x zoom za smesne pare sluzi necemu, respect.
Ne znam koja mu je poenta ako na kraju ne dobijes ostru sliku, ali valjda to zato i kosta toliko.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2008, 05:29:35 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
jeste , nisu isti uslovi i ne moze bas da se poredi bez ozbiljnijeg pristupa (vidi se da canon ima nr) ... i ne znam sto je noc radjena sa iso400 al ajde (umesto neke duge od 15-30 sek na iso100)... uvek vise vollim da vidim realne primere...

nije poenta sad da vidis jpeg i uporedis... poenta je da pucas raw, zato je fuji sranje (cak i S-Pro serija), jer je jpeg sranje... moras da se sahranis medju raw fajlove da bi izvukao ono najbolje iz njega...

kazes fujinon je losa optika... ne znam da li znas koliko godina oni proizvode sociva i sa kojim je objektivima snimljen Povratak Sita Dzordza Lukasa... jeste imam malo purple fringing-a.... ali nista nisam ni ocekivao vise od veoma kompaktnog velikog raspona, ne misli da su allround slr ekvivalenti poput sigma, tamrona i tokine 18-300 nesto bolji a pritom u slicnoj velicini...

to za cene i kvarenje ne bih komentarisao, ja mislim da sam dobio dosta za ulozen novac... a i par ljudi koje znam (ne puno doduse - 4) su zadovoljni (mogu da se kladim da Pakimanov fuji jos uvek sljaka..)... no, aparati i od 5000e se vracaju ponekad na servis vise puta... cak u poredjenju sa nekim proizvodjacima kao sto je sigma, oni imaju NASA-inu kontrolu kvaliteta, al da ne bude da reklamiram...
... i ako poredimo novije aparate (a720 je 2008 godiste) aparate sa fujijem.. nek to bude onda novi fuji s100, siguran sam da bi ga oduvao i sa duplo vecim iso vrednostima ...

ja samo kazem da (dobre) brigde kamere mogu komotno da se porede nekim entry level slr-ovima i dobiti sasvim pristojne rezultate... neki su vise za dan (panasonic -los senzor, leica- odlicna optika, ostra slika)... neki su vise za lowlight (fuji superccd koji nije jos mrtav)... svako moze da ubode sta mu odgovara... ali da budemo iskreni glupo je i porediti ultrazum sa kompaktom a kamoli brigde kameru.

Sto se kupovine tice... decko je dobio i vise saveta nego sto mu je trebalo.

« Poslednja izmena: 14. Okt 2008, 11:46:20 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50

Evo ti nesto za pocetak. Ima toga tonu ali pazljivo da citas Smiley
http://www.yeppooninfo.com/articles/archives/canon-powershot-a720
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
... da citam ocenu jednog 15-godisnjaka... bez uvrede al' ne hvala. Smiley

..da si ti pazljivo citao umesto sto si se trudio da dokazes da nisam u pravu shvatio bi da ja nista lose nisam rekao o tom modelu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pozdrav svima!
Potrebno mi je upustvo za panasonic fz18 na Srpskom,ako ima neko adresu gde moze da se skine sa nekog sajta javite pozzz.  .  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Pozdrav svima!
Potrebno mi je upustvo za panasonic fz18 na Srpskom,ako ima neko adresu gde moze da se skine sa nekog sajta javite pozzz.  .
http://pcfoto.biz/uputstva/PANASONIC_FZ8_WWW.PCFOTO.BIZ.pdf
evo ti za fz8 ne bi trebalo puno da se razlikuje
http://pcfoto.biz/uputstva/PANASONIC_FZ50_WWW.PCFOTO.BIZ.pdf
za fz50

srecno Smiley

hint: sacuvaj to ili odstampaj cim pregledas ...

Citat
Ne moras da citas, znam da ne volis Smiley
Zato sam ti dao link sa slikama pa razgledaj...

Ne znam zasto mi dajes nesto kad ti nisam trazio i zasto si zapeo za taj model... nit sam pricao o njemu konkretno nit ista uze povezano ... ako imas poentu reci odmah... opet ako ti se toliko svidja okaci poster kuci pa se divi...

Sto se tice same sadrzine tvog posta - Steve nije svetinja nit je neki autoritet... semplovi su mu uvek losi i nikad ne testira kameru u realnim uslovima. Pritom si okacio i slike sa Iso80 (koji ima zabrinjavajuci sum po celom nebu i to na 1/1000s) time dokazujuci da nisi procitao ni pola mog posta na koji stavljas repliku, ako se ipak secas znaces da sam rekao da je za suncani dan i meni licno canon sasvim dobar izbor.

A ono sto sam pricao (i sto se tice dprev-a i tvog drugog linka) je ova slika . Iso800 http://a.img-dpreview.com/gallery/canona720is_samples/img_0650.jpg. Al sta to tebi znaci, ti si fanboj i reci ces da je to divan filmski sum.

Moraces da prihvatis da ima nas koji ne vole te aparate koji imaju 120mpx a najsire sto idu je dosadnih 35mm.

hint: nadji test Abdijevica za ixus 90... covek pise najrealnije testove a nas je... imaces neku buducu referencu (edit: sve na gotovo)
« Poslednja izmena: 14. Okt 2008, 22:35:37 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.