Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558286 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Kao sto rekoh za male pare se moze uzeti Canon Powershot SX100 IS, za jos manje Canon Powershot A720 IS.
Za nesto vise tu je Lumix i Sony koji vrede svaki cent...

Potpuno je bespredmetno porediti kvalitet snimka kod ultra zoom Fuji-ja i Canon-a, Nikon-a ili sve boljeg Lumix-a.
On je toliko losiji, da je to strasno. O kvalitetu objektiva koji vrlo cesto uprkos dobrom svetlu i uslovima za focus na 100% prikazuje rezultat kakav ne bi imali ni kompakti od pre 5 godina, koliko se tadasnji aparati mogu nazvati kompaktima...
O kvalitetu izrade takodje par reci... materijali su dobri, cak jako dobri, ali nema sanse da nesto ne omane... pa meni je na 9500, koji je tada kostao skoro 400 eura posle 5 dana otpao tockic, odneo sam ga i ocekivao da me olade za servis jer za takve kvarove to obicno tako biva, a oni su ga samo uzeli i rekli da se to desava jako cesto i pokazali mi pet komada sa istim problemom. Vrlo slicne probleme sa sitnicama sam video i na 8000, 5600 i 5700 koje sam koristio.
O malim Fuji aparatima da ne pricamo, to je djubre.

Uzgred... G serija Canona je nebrojano puta proglasena za najbolji "non-dslr" aparat na svetu, i po prici kolega koji se fotografijom profesionalno bave, svako od njih ima jedan canon G medju standardnom opremom.
Citat
Ja nisam primetio da sa dobrim kompaktom ne mozes da izvedes neke stvari kao sa profi aparatom sa osnovnim priborom.
Kao neko ko ima oba i igrao se dosta.... nemas sirinu i nemas ostrinu... ali realno, u 95% slucajeva to nije neophodno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Mozda bih se i slozio sa tobom u vezi necega ali gde bas brzinu nadje?

ok, reci mi koliko snima jedan raw snimak na karticu ?

Citat
Svi kompakti su po oceni profesionalaca za "zezanje"

ne moze to niko da kaze kad sigma dp1 ima aps senzor i radi fotke kojih se nijedan landscape fotograf ne bi postideo... da ne pricamo o masi ljudi koji svoje kompakte koriste za infrared fotografiju... isto tako sluze i kao meraci svetla za one koji rade sa filmom...

Citat
Ja nisam primetio da sa dobrim kompaktom ne mozes da izvedes neke stvari kao sa profi aparatom sa osnovnim priborom.

Iso, brzina, trazilo, manuelni fokus, izdrzljivost, prosirivost sistema, optika, duge eskpozicije... samo neke od stvari..

Citat
Osnov za to je dobra optika, mnostvo megapixela

ne znam koliko si upoznat sa fizikom, ali dobra optika je cesto mnogo teza od onoga sto se nalazi na kompaktima, plus sto treba da imas i poveci senzor koji ce da izvlaci te detalje .. sto se tice megapiksela oni su tek sporedni.. mnogo bolje je da imas i 6mpx sa finim zrnom od 150 mpx sa krs slikom...

Citat
Potpuno je bespredmetno porediti kvalitet snimka kod ultra zoom Fuji-ja i Canon-a, Nikon-a ili sve boljeg Lumix-a.
On je toliko losiji, da je to strasno.

da, ali u jpeg formatu... ko zna za bolje, radi sa raw-om..

Citat
O kvalitetu izrade takodje par reci... materijali su dobri, cak jako dobri, ali nema sanse da nesto ne omane

ja pitao servisere kad sam kupovao svog, nijedan kvar, rekli su mi da komotno bacim garantni list, to za 9500 ne znam... btw ispadao je po betonu, isao je na ledja kad sa vozio bord na -(10c).. bolje je gradje nego rebel.. 

Citat
O malim Fuji aparatima da ne pricamo, to je djubre.

f31 jede Gdevetku za dorucak u lowlight uslovima ... i dan danas se prodaju za duplo visu cenu nego kad su izasli...

« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 23:28:24 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
ok, reci mi koliko snima jedan raw snimak na karticu ?
Inace svi slikaju iskljucivo RAW.
Prema onome sto sam video, ne treba mu vise od ostalih kompakta.
Citat
ne moze to niko da kaze kad sigma dp1 ima aps senzor i radi fotke kojih se nijedan landscape fotograf ne bi postideo... da ne pricamo o masi ljudi koji svoje kompakte koriste za infrared fotografiju... isto tako sluze i kao meraci svetla za one koji rade sa filmom...
Za iste pare uzmes Canon SX1 sa istim kvalitetom snimka, cak i visim na ekvivalentnoj rezoluciji, istom sirinom, ali 20x zoomom...
Citat
Iso, brzina, trazilo, manuelni fokus, izdrzljivost, prosirivost sistema, optika, duge eskpozicije... samo neke od stvari..
Vecinu navedenog imas na zavidnom nivou kod svakog ozbiljnijeg kompakta... preciznije na sasvim zadovoljavajucem nivou za kompakt.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Inace svi slikaju iskljucivo RAW.
Prema onome sto sam video, ne treba mu vise od ostalih kompakta.

naprednija fotografija ne ide bez raw-a, pogotovo danas kad nemas izgovor sa karticom od 4gb, a on valjda hoce da mu to bude hobi...

Citat
Za iste pare uzmes Canon SX1 sa istim kvalitetom snimka, cak i visim na ekvivalentnoj rezoluciji, istom sirinom, ali 20x zoomom...

sigma je landscape radni konj... aps foveon senzor sa 28mm na f/4... ne mozes nikako da poredis ta dva...

Citat
Vecinu navedenog imas na zavidnom nivou kod svakog ozbiljnijeg kompakta... preciznije na sasvim zadovoljavajucem nivou za kompakt.

evo g9 kog si nahvalio npr... iso do ide 400 otp... ja sa ovim krsem na 800 ne ukljucujem nr... brz nije, a trebao bi da bude barem toliko koliko ti treba da namotas film za pare koliko kosta... manuelni fokus i trazilo misaona imenica... wide, macro i tele adaptere ne racunam u 'prosiriv' sistem (imajuci u vidu kompakte koji izlaze u narednih godinu dana sa promenljivom optikom i evf-ima )...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
naprednija fotografija ne ide bez raw-a, pogotovo danas kad nemas izgovor sa karticom od 4gb, a on valjda hoce da mu to bude hobi...
Naprednija fotografija ne ide ni bez DSLR, pogotovo danas kada su prakticno dzabe.
Citat
sigma je landscape radni konj... aps foveon senzor sa 28mm na f/4... ne mozes nikako da poredis ta dva...
Naravno da mogu... Imao sam prilike videti slike sa sigme na tih famoznih 14 u narodu poznatih kao 4.7 mpix i one su stvarno fenomenalno ostre... boje nisu idealne, ali su jako dobre, ali je to ipak samo 4.7 mpix. Sa solidnim aparatom od 10 i resizeom postize se ista ostrina a dobija mnogo vise.
Pritom imas kompakt za koji mozes da kupis entry level dslr sa dual kit.
Citat
evo g9 kog si nahvalio npr... iso do ide 400 otp... ja sa ovim krsem na 800 ne ukljucujem nr...
Nikakav problem, ja cu ti dati moj ixus koji ima iso 1600 koji i radi, ali je beskoristan. Kome treba tako nesto ne trazi kompakt.
Citat
brz nije, a trebao bi da bude barem toliko koliko ti treba da namotas film za pare koliko kosta...
Ako ne racunamo zapis RAW-a, sasvim je zadovoljavajuce brzine.
Citat
wide, macro i tele adaptere ne racunam u 'prosiriv' sistem
Pocni... rade jako lep posao a dzabe su.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9126
Zastava Srem
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Samsung i5700 + D880
Ljudi, pomagajte... Pogubio sam se od ovih pojmova ISO, ekspozicija, brzina, trazilo, manuelni fokus...

Jel ima negde na forumu objasnjenje svega ovoga za najvece balvane, iliti neki guide koji je "idiot-friendly"? Imam budjavog Samsunga S760 ali cak i on ima mali milion opcija o kojima nemam blage veze Smile
IP sačuvana
social share

I sta sad mi nindze da radimo?
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

��� BAKY ���

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4168
Zastava Pančevo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Ili.. nadjes online manual za tog samsunga i procitas, obicno su dobro napisani...
http://www.samsungcamera.com/customer/download/cus_down_main.asp?key=s760
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Naprednija fotografija ne ide ni bez DSLR, pogotovo danas kada su prakticno dzabe.

bilo kako bilo danas je raw standard za sve koji nece point&pray pristup... bilo dslr ili kompakt obicni ili napredne serije

Citat
Sa solidnim aparatom od 10 i resizeom postize se ista ostrina a dobija mnogo vise.

mozes, ako oces da kazes da Zeiss optika i aps senzor Sony-ja R1 moze da se poredi sa nekim obicnim ultrazumom koji ima 5mpx vise... a pritom ima i bolji zum..

cini mi se da canon 30d ima 6mpx a drzao si ga u ruci... to sto te mrzelo da vidis zbog cega on kosta malo vise od prisumera je druga stvar...

Citat
Nikakav problem, ja cu ti dati moj ixus koji ima iso 1600 koji i radi, ali je beskoristan. Kome treba tako nesto ne trazi kompakt.

ti bar znas da nije poenta sto ima i iso 128000 ako je neupotrebljiv, a da se vrnemo na temu, nema nista bolje od fujijevog superccd senzora u tom polju... sto se tice kompaktnih aparata barem..

sem toga ne vidim zasto je sramota traziti aparat koji ima dobre iso karakteristike i pogodan je za lowlight... pa do pre 10 godina su carovale M leice a one su bile prilicno kompaktne i imao si 1600 ASA film ...
Citat
Ako ne racunamo zapis RAW-a, sasvim je zadovoljavajuce brzine.

.. i ako ne racunamo i brzinu fokusiranja..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
bilo kako bilo danas je raw standard za sve koji nece point&pray pristup... bilo dslr ili kompakt obicni ili napredne serije
The public se ne slaze sa tobom.
Citat
mozes, ako oces da kazes da Zeiss optika i aps senzor Sony-ja R1 moze da se poredi sa nekim obicnim ultrazumom koji ima 5mpx vise... a pritom ima i bolji zum..
Vreme pregazilo.
Citat
cini mi se da canon 30d ima 6mpx a drzao si ga u ruci... to sto te mrzelo da vidis zbog cega on kosta malo vise od prisumera je druga stvar...
Uzgred, cini ti se pogresno. Ima 8.2. To je sasvim soildna razlika.
Citat
ti bar znas da nije poenta sto ima i iso 128000 ako je neupotrebljiv, a da se vrnemo na temu, nema nista bolje od fujijevog superccd senzora u tom polju... sto se tice kompaktnih aparata barem..

sem toga ne vidim zasto je sramota traziti aparat koji ima dobre iso karakteristike i pogodan je za lowlight... pa do pre 10 godina su carovale M leice a one su bile prilicno kompaktne i imao si 1600 ASA film ...
Vrlo je mali broj i dslr aparata na kojima se moze reci da je 800 (djene djene) - 1600 - 3200 upotrebljivo. U najekstremnijim uslovima kad covek nema izbora da, ali u svim drugim nikako.
To sto ce slika sa iso 800 na kompaktu, resizeovana na 1 mpix da izgleda dobro ne znaci nista.
Nije sramota to traziti, ali kome to treba uzece nesto sto mu zaista to nudi.
Npr, na mojim nekim testovima a to su potvrdili i neki ljudi cije misljenje postujem Sony A100 ima najbolje nocne snimke od svih DSLR-ova makar bili i duplo skuplji od njega (dakle do neke srednje granice). Po danu nema tako slavne slike. Mada je realno, odlican aparat za cenu kostanja.
Poenta je da ne treba od malog parceta tehnike sve.
Bilo da je aparat, mobilni, multimedialni player ili toster.
Ljudi imaju individualne zahteve i uzimaju ono sto im najvise odgovara.
Jos jednom da ponovim... Fuji pravi jako lose slike za cenu koju kosta.
Da li je to zbog lose optike ili software-a zaista ne znam niti me zanima.
Koja je svrha 10mpix kad treba da spustis na 3-4 da bi bilo ostro.
I kod ostalih to nije 10/10, ali je mnogo bolje.
Citat
.. i ako ne racunamo i brzinu fokusiranja..
Fokusira izuzetno brzo, to je cak i bila pohvala jednog wildlife fotografa koji je pre neki dan samnom pazario Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.