Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558479 puta)
Poznata licnost

��� BAKY ���

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4168
Zastava Pančevo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
Planirao sam da uzmem aparat, ali se dvoumim između FUJI FinePix S1000 i CANON IXUS 80IS..... E sad to su nekako dva potpuno različita aparata. Više mi se sviđa Fuji. Ima i 12x optički i 10mp, ali Canon je ipak Canon......  Smile  Slične su im i cene, tako da me sad zanima šta vi mislite o njima???   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia 6120
Ako ti fotoaparat treba za fotografisanje na moru, zezanje sa drustvom i slicno, Canon, a ako mislis da se malo ozbiljnije bavis fotografijom, Fuji... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
... ili neki canon koji je ozbiljniji, a ima ih...

@mimago
Licno bih u toj varijanti uzeo Sony...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

��� BAKY ���

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 4168
Zastava Pančevo
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla
'Nači Fuji....  Smile    Ako ga ima neko, neka obesi ovde koju sliku da vidim kako radi... Hvala!  Smile

Citat
... ili neki canon koji je ozbiljniji, a ima ih...

E za to već treba para....  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Od kada sam uzeo Canon, postao sam zagrizeni "Kanondzija" pa nisam vise objektivan. Da uzimam novi, opet bih Canon-a

Koliko se secam, Fuji je uvek bio nesto jeftiniji ali je imao prob da lako "progori" fotku ako je vedro vreme ili dobro osvetljena prostorija. Takodje, nisu mi se preterano svidjale boje koje izvlaci Fuji. Trenutno bih pozeleo samo jaci zoom ( 6x na trenutnom modelu).
Ipak, to su iskustva do pre godinu dana. od tada nisam u toku jer zivim u ljubavi sa svojim Canon-om Smiley

Neko rece " canon" za zezanje...
Koja izjava buduci da je Canon zakon u profi klasi ( uz Nikon) i lider u zoni kompakta gde se Nikon nije bas proslavio.
To je kao da kazes da Ferari i Merceds imaju dobre formule a slabe putnicke automobile ...
« Poslednja izmena: 12. Okt 2008, 21:51:07 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
stize sx1 sa 20x zoomom Smiley moja sledeca investicija Smiley
Citat
E za to već treba para....
Pa i ne bas...
Mozes uzeti Canon Powershot SX100 IS
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Citat
Koja izjava buduci da je Canon zakon u profi klasi

buduci da nisu pricali o jednocifrenoj seriji tvoj fanboj ego moze da odahne Smiley

btw Leica godinama nema neki ljudski kompakt... kao sto ferari nema modele ekvivalentne mercedes A seriji...

elem, ako je autor mislio na s1000 a ne na s100 , sto i pretpostavljam... ima dobrih ultrazum modela, panasonic fz serija, novi oly sp560 itd... zavisi sta vrednujes kod aparata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Citat
Koja izjava buduci da je Canon zakon u profi klasi

buduci da nisu pricali o jednocifrenoj seriji tvoj fanboj ego moze da odahne Smiley
Moj ego je miran i raspravu posmatra sa visine koju mi pruza zadovoljstvo dobre kupovine trocifrene serije sa slovcima  Smiley  Smiley Kad se budem interesovao za high tech toalet papir znacu koga da pitam, moj ToiletPaper-u  Smiley

btw Leica godinama nema neki ljudski kompakt... kao sto ferari nema modele ekvivalentne mercedes A seriji...
Leicu niko nije ni spominjao. Ona je u mislima samo osedelih foto nostalgicara i ponekog dokonog  forumasa-kontrasa  Smiley Pre kometarisanja treba nauciti citati. Sta god Mercedes i Ferari naprave, ostali balave za tim  Smile
« Poslednja izmena: 13. Okt 2008, 20:49:30 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
da 'uprostimo'... nisi se slozio da su canon kompakti za zezanje... osim g9 (koji je spor kao puz koji hrli u smrt) i novog g10 (nisam drzao u ruci) svi su manje vise isti, po danu i idealnim uslovima neces primetiti razliku...

ono sto neke fuji-jeve kompakte cini 'ozbiljnijim' od canona je superccd, kome moze eventualno da prismrdi jedino zadnja generacija senzora... u realnoj upotrebi nr ce ti trebati samo za iso1600... da ne pricamo o tome sto nisam u zivotu video pokvaren fuji (tj. fabricki los primerak) ... uz napomenu da vecina kompaktnih canona pocinje na 35mm (za te pare) ... pricam generalizovano naravno, i ja sam zadovoljan vecinom canonovih modela... no i fuji ima svojih prednosti, pogotovo u ultrazum kategoriji (od 5700, do 6500 do 9500 +novi s100)...

...analogija sa leicom je bila samo ta da bih dokazao poentu da neka firma koja vodi u 'profi' segmentu, ne mora nuzno imati odlicne kompakte (kao sto si i sam reko nikon kompakti su ...tri tacke).. btw nikon sad vodi u tom segmentu koji si ti spomenuo... s obzirom da verujem da nisi mislio na srednjeformatne kamere nego na 35mm ekvivalente.

...ipak ne bi trebao da vredjas jednu firmu koja se time bavi 70 godina... i cija su stakla jedna od najboljih na svetu a kamere mozes da ubacis u ukljuceni industrijski mikser (video klip na youtubu).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Mozda bih se i slozio sa tobom u vezi necega ali gde bas brzinu nadje? Smiley
Canon kompakt koji ja imam ( godinu star) je sada vec nije nikakvo "cudo" u svojoj klasi  a jako je startan. Za prvu fotku je spreman u minimalnom roku a sporiji eventualno kod dopunjavanja blica ( ako je namesten na max ) sto nikad nije predstavljalo problem.

Svi kompakti su po oceni profesionalaca za "zezanje". Po njima, "ozbiljni" aparati i krecu tek od 500-600 e. Ja nisam primetio da sa dobrim kompaktom ne mozes da izvedes neke stvari kao sa profi aparatom sa osnovnim priborom. Mozes da pravis kristalne fotke vernih boja, uz dosta megapixela mozes da radis i velike poster fotke, mozes da se poigravas na visem nivou u manuelnom modu...
Poenta je da nijedan aparat nece od korisnika napraviti profesionalca i umetnicka dela od fotografija. Ali ako covek hoce dobre fotke koje bi eventualno i uramio - i to danas moze sa solidnim kompaktom. Osnov za to je dobra optika, mnostvo megapixela ( za velike fotke) i verodostojnost boja  ( a tu je canon zakon).
Za nesto vise potrebno je ozbiljnije bavljenje fotografijom,talenat,  mnogo skuplji aparat i dosta vremena za savladavanje  photo editor-a  ( tako rade i najbolji) za "doterivanje" fotke.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.