Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 557934 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
iso ti je osetljivost ... kao sto ce oci naviknu na tamu ali nikad ne vidis tako dobro kao po danu ...

sto se tice pravilnog merenja svetla tu je onaj primer sa casom i cesmom ...

vise odvrnes (iso), manje treba vremena da se napuni ... manje vremena = zamrznutiji pokret, manja sansa da se fotka 'trese' ... kompromis sa kvalitetom ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
Sony xperia
Ides iz krajnosti u krajnost. Smiley

Stavi ISO na 200, pa slikaj tako. Slike su mutne sada zato sto je blenda previse dugo otvorena...
Ne blenda, nego ekspozicija. Blenda utice na dubinsku ostrinu.

Zatrvarac ( ekspozicija ), odredjuje koliko dugo ce svetlost dlovati na medijum.
Blenda, koja kolicina svetlosti ce delovati na isti taj medijum.

Ni u kom slucaju te dve opcije nisu isto i ne treba ih nikako mesati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 163
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Jedno pitanjce or dva...

Da li je dozvoljeno nosenje kamkordera na koncerte,recimo u Sava Centar i ako jeste koji ima dobre karakteristike i zoom,ali da nije skup...?
« Poslednja izmena: 15. Dec 2009, 15:56:04 od barba_deki »
IP sačuvana
social share
Ja zauvjek bicu tu,
Zaklet na ljubav cekacu,
Reci mi gdje da nadjem te
I dolazim,dolazim zauvjek...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
U zavisnosti od koncerta... mislim da pise na ulaznicama...
Al objektivno, moze da posluzi bilo koji, uz stativ... posluzi - to ne znaci da ces imati neki narocit kvalitet i da ce to biti kako valja...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Nov sam na forumu i posedujem digitalac Fuji s5700 oko godinu dana ali nemogu da nadjem uputstvo za isti na Srpskom jeziku tako da ga koristim iskljucivo na opciji  -auto-.  Iz tog razloga me interesuje da li mogu negde na nadjem uputstvo na Srpskom i sta mislite o karakteristikama navedenog aparata.  
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 174
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia n81 8gb
Aparat je sasvim ok uzevsi u obzir da nemas iskustva i da, pretpostavljam, nisi previse zahtevan...
moj savet ti je da prvo pogledas http://forum.burek.com/skola-fotografije-foto-tehnike-objasnjenja-saveti-i-osnovni-pojmovi-t226287.html tu imas vecinu pojmova objasnjeno i kada to shvatis uputstvo ti nece biti previse potrebno...
nazalost nigde nisam uspeo da ti nadjem uputstvo za njega cak ni za neki slican model na srpskom... tako da koristi ovaj tutorial i igraj se malo sa aparatom i bice sve ok, koliko se secam fuji ima dosta dobar i lak meni...

Sledeci ces uzeti Lumix FZ28 i bices zadovoljan, ali ces pizdeti svaki put kad ne stigne da fokusira jer si navikao na nesto drugo Smiley

Inace... po meni... dobra 50tica... posle toga, kad se skupi Sigma 18-200

ipak sam skrenuo sa puta  Smile uzeo sam nikon d80 i uz njega tamron 28-200  Smile
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu...Uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Interesuje me pravljenje kratkih filmova kao sto su na primer filmovi koje pravi (that guy with the glasses) u tu svrhu bih pazario kameru, trenutno se na trzistu nalazi ogromna ponuda ali moj budzet je prilicno ogranicen sto ponudu svodi na svega desetak modela iz cega proizilaze sledeca pitanja. Da li je moguce kupiti kameru u cenovnom rangu do 250 evra koja bi ispunila iznad pomenuti uslov i ako je ovo uopste moguce koji model bi mi preporucili?

EDIT:

Preporuka, savet bi jako znacili, SerbianFighter kakvo je tvoje misljenje o ovome?
« Poslednja izmena: 01. Jan 2010, 20:06:02 od boba84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
U principu bilo koji model bi ti zadovoljio potrebe Wink Cak i vecina fotoaparata sa malo kvalitetnijim video zapisom Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
U principu bilo koji model bi ti zadovoljio potrebe Wink Cak i vecina fotoaparata sa malo kvalitetnijim video zapisom Wink

Hvala Smiley. U slucaju kupovine kamkordera koji tip kamkordera kupiti, odnosno postoji vise medija na koje mogu snimati video zapis, dvd, miniDV, flash memorija, hdd itd. sta je najbolje izabrati?
« Poslednja izmena: 06. Jan 2010, 14:14:23 od boba84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Licno sam za miniDV, posto je kvalitet zapisa u principu najbolji...
Ali, razlike su vrlo male, i treba da gledas sta ce ti biti najjednostavnije za upotrebu...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 70 71 73 74 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.