Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodic za kupovinu aparata, objektiva, kamera i druge opreme... (Pitajte ovde)  (Pročitano 558304 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Pa ne bi trebalo ovoliko lose da bude, tj trebalo bi ovakve rezultate ili malo bolje da imas na full rezoluciji bez resize-a...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Pa ne bi trebalo ovoliko lose da bude, tj trebalo bi ovakve rezultate ili malo bolje da imas na full rezoluciji bez resize-a...
Хвала на одговору

то и ја мислим, боље да не постављам без ресизе, згрозићете се, верујте ми  Smile
Да овако изледа без ресизе, онда би било феноменално, кад се смањи.....
Сад не знам јел мени уваљен неки са сјебаним софтвером, или шта већ, или једноставно овај апарат не може боље, али ако је тако, онда је фирма пукла скроз....

Ако ништа онда ћу да скупљам паре, и купим неки бољи, и пре тога да питам лепо шта, мислите, мада си ми ти већ рекао за Кенон, или тако нешто, ја будала нисам слушао  Smile  Smile Smile

Едит:

Ево постављам ипак да видите, дакле, без компресије, само прекопирано са апарата упозорење, фајл је преко 2,5 мегабајта.... :

8 Mpx ~ bez resize

шта рећи на ово  Smile

јбг, сад видим да га је хост аутоматски смањио, не знам где могу тако велике слике, па да видите.....

« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 13:50:40 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
ISO speed rating:  1600

Velik ti je ISO mnogo. Zato je ovako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Kompakt na 1600 ne moze da izvuce nista valjano...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Hvala vam na odgovorima, kad dodjem kuci, videcu dal mogu po opcijama da nesto promenim, sad pisem sa moba.
Ja ne trazim od aparata nista specijalno, trazim samo da fotka u dimenzijama 1200x900 izgleda pristojno, a ove ne izgledaju svakako, kazem opet krivo mi je sto mi je stari aparat nefunkcionalan, al eto videcu dal mogu veceras da slikam sa njim, pa da vidite kako to izgleda.
Ako sony od 4 mpx, proizveden 2003. godine moze to, pa trebalo bi da moze i ovaj, postavicu istu scenu, pa da se uporedi.
Hvala jos jednom.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
Moze i ovaj, ali na iso 200 a ne 1600.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia C5-00
Cim dodjem kuci provericu kako to, valjda ima u opcijama, pa cu probati kako izgleda onda, hvala puno na pomoci.
Ocekujte edit posta kad dodjem kuci Smiley

Edit:
aj posto je poceo post latinicom da nastavim tako...
Posle iscrpne istrage, nasao sam gde mogu da editujem ISO, pa sam ga smanjio na minimum, to jest 80, jer je u opsegu od 80 do 3200... i slike su neuporedivo bolje... ali postoji jedan problem, ja ISO mogu da editujem jedino u P modu slikanja, to je user defined mod, gde se podesava sve manuelno, dakle scena, jacina boja, kontrast, dubina blica, jacina blica, efekat bele boje u slici, slikanje kad je mnogo suncano, i jos mnogo mnogo opcija, ja sam odlucio da sve te opcije dobro proucim, i da slikam sve slike u User defined modu, jer samo u njemu mogu da promenim ISO, ali imam jedan problem...

Podesim manje vise default podesavanja, znaci scena default, blica da nema uopste, jer imam svetlo, i hocu senke..., ne diram osvetljenje slike, to jest Oev... ne diram pristustvo bele boje, znaci skoro nista, fokus ostavim na infinite, Steady Shot stavim da je uvek ukljucen, i slikam sliku iz ruke, i on je opet slika celu sekundu, i ona naravno bude mutna, znaci ja moram da provalim kako da slika bez blica u User Defined modu, ali da radi instant sliku, ne da kupi svetlo i tako dalje, to je stari mogao, znaci samo okine, i to mu je sto mu je, kod ovog jos nisam provalio....

Znaci kvalitetom i opcijama sam zadovoljan, samo ako neko zna trik, da slikam bez blica, a da to bude instant, jer u suprotnom mora biti mutno, vi recite kako to radite na svom, pa cu ja pokusati da nadjem odgovarajucu opciju na mome, dakle konkretno ta slika, recimo ovako izgleda..., bez kompresije, samo resize, dobar je kvalitet, ali je, naravno mutna....

User defined, bez blica

e sad, slike sa blicem su odlicne, i tu nema problema, probao i scene, i jacine boja, i sve opcije koje postoje, i time sam stvarno zadovoljan....

dakle takav primer, nije savrseno, ali izgleda da ostrije ne moze, jedino sto ne garantujem je fokus, posto trenutno malo punim bateriju, pa je mozda ostalo na macro......

User defined ~ sa blicem

stvarno sam mnogo zahvalan na pomoci, jer sam bio ocajan danas ceo dan... dakle samo ako znate kako da uspem da slikam bez blica, a da ne "kupi" svetlost, vec samo da okine, drugi modovi za slikanje nisu opcija nikako, jer samo ovde mogu ISO da menjam, pa cu uvek samo njega koristiti...

Hvala vam puno obojici  Smile

« Poslednja izmena: 10. Dec 2009, 22:13:29 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
Ides iz krajnosti u krajnost. Smiley

Stavi ISO na 200, pa slikaj tako. Slike su mutne sada zato sto je blenda previse dugo otvorena...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

nemojte deci stavljati drogu u heroin opasno je!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6871
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.64
mob
Apple Iphone 13
Ides iz krajnosti u krajnost. Smiley

Stavi ISO na 200, pa slikaj tako. Slike su mutne sada zato sto je blenda previse dugo otvorena...

jel moze neki link za nas koji ne znamo sta je ISO ili bar neko kratko objasnjenje?..........jedino sto sam shvatio je da sto je manji slika je bolja ili se varam????
IP sačuvana
social share
[/url]

Kad svi misle isto,niko ne misli mnogo!!!

▒▓██ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N ██▓▒
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Nokia 6120
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 69 70 72 73 ... 147
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.