Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 01:41:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodič ~ predavanja, izložbe  (Pročitano 194605 puta)
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Izložba savremene španske grafike

Izložba "Grafika. 30 mladih umetnika Španije" - u organizaciji Miksera i Instituta Servantes biće svečano otvorena u utorak 3. aprila u 19.30h u Mikser Houseu u Karađorđevoj 46.

Izložba je odličan vodič kroz savremenu špansku umetničku scenu i omogućava upoznavanje najvažnijih predstavnika street art umetnosti u Španiji. Izložba obuhvata grafite, slike, fotografije, predmete i video projekcije mladih umetnika rođenih 70-tih i 80-tih godina u Španiji.

Izložba, koja će biti predstavljena na dve lokacije, u Institutu Servantes i Mikser Houseu, biće otvorena do 7. maja. Izložbu će pratiti i umetničke radionice, a ulaz je slobodan.

Izložba “Grafika. 30 mladih umetnika Španije” je izložba koja obuhvata pedesetak radova na papiru, grafite, slike, fotografije, predmete i video projekcije mladih, vizuelnih umetnika i kreativaca rođenih između 70-tih i 80-tih godina. Iako se bave različitim disciplinama zajednička im je scena: grad koji im nije samo inspiracija već i medij za predstavljanje njihovih dela. Zajednički im je i stav “Uzmi stvar u svoje ruke!” Oni nisu čekali da osvoje galerije i umetničke institucije, oni su svoju publiku osvajali sami. Kasnije su galerije, umetničke institucije, pa čak i multinacionalne kompanije, uvek u lovu na najnovije tendecije, tražile njih – kako navodi kustos izložbe Mario Pareha.

Danas ovi umetnici predstavljaju značajnu špansku umetničku scenu. Njihova dela prešla su sa zidova i na druge podloge (majice, omote, skejtbordove…). Izraz “urban art” obuhvata umetnike koji potiču iz sveta grafita i koji su se odvažili da svoje radove izlože na ulici, javno i besplatno. Izložba je do sada predstavljena u Madridu (Španija), Amanu (Jordan), Bejrutu (Liban), Sofiji (Bugarska) i Alžiru (Alžir), a nakon Beograda nastavlja svoju svetsku turneju. Više od 28.000 posetilaca je dovoljna preporuka za Beograđane da pogledaju umetnost sa zidova španskih gradova.

Izložbu će otvoriti kustos izložbe Mario Martin Pareha, direktor Instituta Servantes g-din Antonio Lasaro Gosalo i Ambasador Španije Arturo Laklaustra Beltran.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.
I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom...

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
mob
Nokia 
ULUS najavio Prolećnu izložbu

Prolećna izložba Udruženja likovnih umetnika Srbije biće otvorena 5. aprila u Umetničkom paviljonu "Cvijeta Zuzorić" i tom prilikom biće dodeljene najznačajnije godišnje nagrade udruženja, najavio je ULUS.

Ovogodišnja Prolećna izložba predstaviće jedan od mogućih preseka stvaralaštva članova ULUS-a i jedinstvena je prilika da se sagledaju poetike 174 umetnika kroz 205 radova koje je odabrao Umetnički savet udruženja.

Iako ovakva prezentacija pokazuje visok nivo opštosti, ona i dalje ostaje u traganju za osobenim pečatom i iskazom svakog pojedinačnog likovnog promišljanja i pruža uvid u tekuću umetničku produkciju, navedeno je u saopštenju.

Posebnost izložbe, koju će posetioci moći da pogledaju do 23. aprila, čine najznačajnije godišnje nagrade ULUS-a: Zlatna paleta, Zlatna igla i Zlatno dleto, koje se dodeljuju od 1960.

Nagrade su se dodeljivale prvo na Jesenjoj izložbi, a od 1974. imena laureata se saopštavaju na Prolećnoj izložbi.

Od 2000. dodeljuje se i Nagrada za oblast proširenih medija.

Istovremeno sa Prolećnom izložbom u prostoru "Alternativna scena" biće organozovan "Paralelni salon" - autorski projekt slikarke Dragane Dodig u okviru koga će biti izloženi radovi autora koje Umetnički savet nije uključio u zvaničnu izložbu.

Prolećna izložba ULUS-a, revijalna manifestacija, zasnovana na konkursu i otvorena prema različitim umetničkim orjentacijama, u kontinuitetu traje od osnivanja udruženja 1945. godine.

Preuzeta je od Udruženja prijatelja "Cvijeta Zuzorić", koje je organizovalo ovu izložbu, kao jugoslovensku, od 1929. do 1941. godine.

IP sačuvana
social share
Ni jedan čovek nije ostrvo, sam po sebi celina; svaki je čovek deo Kontinenta, deo zemlje; ako Grudvu zemlje odnese more Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo posed tvojih prijatelja ili tvoj; smrt ma kog čoveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvaćen Čovečanstvom.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Izložba uskršnjih jaja u Pirotu

Izložba "Uskršnji prizori" otvorena je 11. aprila u galeriji Muzeja Ponišavlja u Pirotu, a izložena su oslikana uskršnja jaja, kao i dečji radovi, slike i crteži akademskih slikara i amatera.

Autor izložbe istoričar umetnosti Radmila Vlatković rekla je agenciji Beta da se na tematskoj izložbi, koja se organizuje proteklih deset godina, likovni radovi izlažu prvi put, a predstavljeno je više od šezdeset autora.

"Najstarije jaje je iz 1917. godine. Uskršnja jaja oslikana su različitim tehnikama, a motivi su uglavnom cvetni", izjavila je Vlatković.

Ona je kazala da je na prvoj izložbi 2002. godine bila prikupljena zbirka od pedeset oslikanih uskršnjih jaja, a sada ih ima više od dvesta.

Izložbi tradicionalno prethodi konkurs za najlepša uskršnja jaja, a simbolične nagrade dodeljuju se u sledećim kategorijama: bojenje jaja tradicionalnom metodom, umetnički osmišljena kolekcija, najbolja kreacija, originalnost i likovi svetaca.

Izložba bi trebalo da bude otvorena dve nedelje.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Evropa u očima Srba i Albanaca

Izložba fotografija „€uroXibition”, rezultat šestomesečnog rada pet srpskih i pet albanskih mladih fotografa, biće otvorena 21. aprila (16h) u Kulturnom centru Beograda.

Osnovna ideja projekta, iz kojeg je nastala izložba, jeste da se demonstriraju volja i načini saradnje između mladih kroz kulturološku razmenu. Fotografi su učestvovali u dve radionice, organizovane u Beogradu i u Prištini, čiji je cilj bio da poboljša saradnju tokom procesa rada i da se intenzivira razmena ideja.

„Mlađa generacija je bolja. Poslednja dešavanja pokazuju da je saradnja među mladima potrebnija nego ikad, jer oni žele da žive zajedno u miru i sa održivom perspektivom budućnosti“, kazao je dr Erhard Busek, počasni predsednik Evropskog Foruma Alpbah.

Prema njegovim rečima međunarodna zajednica mora da uradi mnogo toga, ali je još važnije da mladi građani sa obe strane rade nešto i razviju osećaj zajedništva.

Projekat, realizovan uz podršku ERSTE Fondacije i pod pokroviteljstvom dr Buseka, pokrenula je grupa mladih akademika, profesionalaca i studenata Kluba Alpbah Beograd (KAB) i Inicijativne grupe Alpbah Kosova (IGAK). Njihov cilj je da svojim radom doprinesu razvoju lidera u oblastima kao što je kulturna razmena i pokušavaju da oblikuju evropsku sadašnjicu i budućnost regiona.

Postavku izložbe u Prištini posetilo je više od hiljadu ljudi, a nakon Beograda, planirana je postavka u Austriji za vreme trajanja Evropskog foruma Alpbah 2012.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Šejka u “Haosu” još čitav mesec

Izložba crteža Leonida Šejke u galeriji "Haos", zbog velikog interesovanja posetilaca, biće produžena do 12. maja, saopšteno je iz galerije.

Velika izložba crteža rodonačelnika Mediale i jednog od najintrigantnijih umetnika i teoretičara umetnosti 1960-ih i 1970-ih otvorena je 13. marta povodom 80 godina od rođenja Šejke (1932-1970).

Postavka obuhvata 90 crteža pozajmljenih iz 31 privatne kolekcije i dva muzeja - Muzeja savremene umetnosti i Istorijskog muzeja Srbije, a radovi su raspoređeni po temama - Multiplikacije predmeta, Ðubrišta, Skladišta, Enterijeri i Mrtve prirode.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Izložba "Tajne Novog Beograda"

Izložba ''Tajne Novog Beograda'' biće otvorena u četvrtak 19. aprila u 12h u Galeriji Istorijskog arhiva Beograda (Palmira Toljatija 1). Izložba je nastala na osnovu saradnje sa autorima kniga ''Tajna Novog Beograda 1 i 2'' Zoranom Lj. Nikolićem i Mirkom Radonjićem.

Obilje raznorodnog i bogatog fototečkog materijala nametnulo je ideju za saradnju ovog tipa u nameri da se javnosti približi i podrobnije prikaže nastanak jedne nove urbane celine kakav je Novi Beograd sa svim njegovim promenama koje su ga u razvoju pratile do današnjih dana, navodi se u saopštenju Istorijskog arhiva.

Na preko 200 fotografija i drugoj odabranoj arhivskoj građi predstavljen je istorijat Novog Beograda od međunarodnog do savremenog doba. Na postavci će biti prikazivani i filmski snimci Beogradskog sajmišta iz 1937. i 1938. godine (snimci su u vlasništvu Jugoslovenske kinoteke).

Izložbenom postavkom ''Tajne Novog Beograda'' široj javnosti otkrivaju se višeslojne predstave o jednom modernom gradu, a onima koji ga ''bolje'' poznaju date su nove smernice za neka buduća sagledavanja i tumačenja, navodi se dalje u saopštenju.

Ekspanzija grada na levoj obali Save započeta je još u trećoj deceniji 20. veka. iz močvarnog zemljišta izniklo je moderno naselje, a u periodu između dva svetska rata Novi Beograd je dobio aerodrom evropskih razmera sa kompletnim redom letenja, a pred sam rat izgrađen je i otvoren Sajam kao prestižni izložbeni prostor.

Izgradnja nasipa na levoj obali Save koja je počela 1938. godine
Ubrzanu ekspanziju Novog Beograda prekinuo je rat, a reprezentativni Sajam je postao zloglasni logor. Rat je sve poništio i od novonastale urbane strukture ostale su ruševine. Kako se navodi u saopštenju, vizija ''savremenog grada'' nakon rata je počela ponovo da se razvija. Ekspanzija započeta 50-tih godina 20. veka, prekinuta je 60-tih godina da bi 80-tih taj razvoj tekao u kontinuitetu.

Novi Beograd, poznat kao ''Grad spavaonica'', postao je moderna, urbana opština sa administrativnim, kulturnim i privrednim objektima.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

tajne.jpg
(85.05 KB, 450x630)
nasip.jpg
(61.75 KB, 640x426)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
“Žudnja za stvarnim” na Dedinju

U Legatu Čolakovića u Beograd u četvrtak, 19. aprila, biće otvorena izložba radova savremenih austrijskih umetnika pod nazivom "Žudnja za stvarnim".

Izložba, kako se navodi u najavi Muzeja savremene umetnosti, predstavlja dela austrijskih umetnika koji istražuju različite modele realnosti. Izložba u fokus stavlja subjektivno doživljenu stvarnost, insceniranu stvarnost, ali i mogućnost razvijanja alternativnih rešenja i prostora za nju, te njihovo suprotstavljanje individualnim poimanjima realnog.

Umetnici poput Nilbar Gires, Marije Hanenkamp, Franca Kafera, Leopolda Keslera, Huberta Lobniga i Hansa Cebedina uvode nas u problematiku društvene kritike, odnosno, rodne politike. Oni proizvode "političku umetnost" i artikulišu identitete austrijske kulture iz nove i kritičke perspektive i pokreću pitanja o odnosu između umetnosti, realnosti i politike.

Kako je navela kustos izložbe Karin Cimer, inscenirana realnost, te realnost kao konstrukt, pitanja su kojima se bave Iris Andrasek, Katrin Bolt, Rajner Gamsjeger, Zigi Hofer, Ulrike Kenigshofer, Ana Miterer i Bernd Opl. Njihova dela nisu reprezentacija umetnosti, ona, umesto toga, oblikuju sopstvenu verziju umetnosti - umetnost s one strane realnosti.

Judit Fegerl, Mihael Goldgruber, Mihael Hefner, Bele Marks i Margerita Spilutini, preispituju odnos unutrašnje-spoljašnje, njih zanimaju minimalne promene, intervencije, ispitivanje "prostora koji ljudi stvaraju kako bi bili ili mogli biti ono to jesu" .

Nalaženje stvari, i njihovo raščlanjivanje, promena, analiza, apstrakcija i kreacija novih poredaka i konstrukta, uvek su povezani sa društvenim identitetima i ličnim situacijama i to su problemi kojima se na različite načine bave Adrijana Cernin, Jozef Dabernig, David Moizes i Ester Stoker.

"Žudnja za stvarnim" je izložba o preuređenju naših iskustava realnosti, o različitim pristupima slici, te prema tome i o preuređenju sveta onog vidljivog, zamislivog i mogućeg. Izložba, takođe, govori o lepoti pojedinačnih umetničkih dela, a možda još više o ljudima, njihovim društvenim vezama, njihovim očekivanjima i stremljenjima, navela je Cimer.

Izložbu, koja će trajati do 20. maja, otvoriće ministar prosvete, umetnosti i kulture Austrije dr Klaudija Šmid, ministar kulture, informisanja i informacionog društva Srbije Predrag Marković i direktor Muzeja savremene umetnosti Branislava Anđelković.

Izložba "Žudnja za stvarnim" predstavlja mali deo nacionalne zbirke savremene austrijske umetnosti, nazvane "Artothek des Bundes".

Nakon 1945. godine, sredstva iz budžeta za nacionalnu umetnost koriste se za formiranje velike kolekcije umetničkih dela, koja se danas sastoji od skoro 30.000 radova. Austrijska država otkupljuje umetnička dela imajući pri tom za cilj da podrže mlade umetnike.

Izložba će biti predstavljena u nekoliko zemalja, a prva stanica je Muzej savremene umetnosti Beograd, nakon čega putuje u Meksiko, Kubu, Nemačku, Hrvatsku, Tursku i Rusiju.

Izložba se organizuje uz podršku Federalnog Ministarstva prosvete, umetnosti i kulture Republike Austrije i Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Republike Srbije.

nilbar.jpg
(66.24 KB, 640x429)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Izložba "Naše ili tuđe" u NBS

Izložba pod nazivom "Nase ili tuđe" biće otvorena 17. aprila u Narodnoj biblioteci Srbije, najavila je biblioteka.

Izložba, koju će otvoriti ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković, predstavlja jedan od rezultata projekta "EMBARK" iz programa "Kultura 2008-2013" Evropske komisije.

Reč je o zajedničkom poduhvatu Nacionalne biblioteke Češke Republike iz Praga, Instituta za bugarski jezik iz Sofije i Narodne biblioteke Srbije na polju objedinjavanja spomenika pismenosti južnoevropskih i centralnoevropskih slovenskih naroda kroz digitalizaciju i elektronsku obradu rukopisne građe.

Postavka obuhvata 60 printova rukopisnih i starih štampanih knjiga po izboru partnerskih institucija i svedoči o zajedničkim korenima i bogatom i intenzivnom kulturnom razvoju srednjovekovne pismenosti koja je formirala identitete današnjih država češkog, bugarskog i srpskog naroda.

nase.jpg
(84.68 KB, 640x311)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Tesla se iz BG seli u Zrenjanin

Izložba „Tesla iz drugog ugla“ Ivane Zorić biće otvorena 24. aprila 2012. u 19 časova u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Izložba se sastoji iz tri dela. Prvi deo čine makete i interaktivni modeli nekih od najznačajnijih Teslinih izuma. Drugi deo je izbor izložbenih panoa iz tri putujuće izložbe Muzeja Nikole Tesle a treći deo sačinjavaju originalni predmeti iz Tesline zaostavštine kao i replika biste Nikole Tesle - rad Ivana Meštrovića.

Po prvi put publika u Zrenjaninu imaće priliku da vidi originalni Teslin polucilindar, kravatu, tregere, rukavice, cipele, kopiju posmrtne maske...

Posetioci će uz izložbu moći da pogledaju i film o Nikoli Tesli (u trajanju od 10 minuta), kao i prezentaciju Teslinih patenata koji su i danas u primeni. Neki od eksponata su interaktivnog tipa. Tokom izložbe biće organizovano predavanje „O Tesli“, predavači će biti Vladimir Jelenković, direktor, i Ivana Zorić, kustos, iz Muzeja Nikole Tesle.

Autor izložbe je Ivana Zorić, kustos muzeja Nikole Tesle, a nadležni kustos mr Milan Grahovac, kustos likovni pedagog zrenjaninskog muzeja.

Grad Zrenjanin je pokrovitelj izložbe „Tesla iz drugog ugla“ i obezbediće prevoz za učenike sa teritorije grada da bi bili u mogućnosti da posete izložbu koja će trajati do 24. maja.

tesla.jpg
(46.43 KB, 330x462)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Sve ima svoje...

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 44533
Zastava Vojvodina
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Brankuši od 26. aprila u NS-u

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, 26. aprila, biće prikazani kratkometražni filmovi o Konstantinu Brankušiju, kao najava za predstojeću izložbu posvećenu ovom značajnom umetniku, koja će se održati od 3. do 17. maja, najavila je ta ustanova.

Dokumentarni filmovi o Brankušiju koji će biti prikazani u Spomen -zbirci u kratkim segmentima predstaviće život, rad u ateljeu, umetnika u trenucima dokolice, pariski studio, kao i odabrana dela jednog od najuticajnijih vajara s početka 20. veka, poput spomeničkog kompleksa u Targu Žiju (Rumunija) iz 1938. godine gde se nalaze "Beskrajni stub", "Sto tišine" i "Kapija poljupca".

Rođen u Rumuniji, Brankuši (1876-1957) se ubraja medju pionire modernizma. Razvio je skulpturalnu apstrakciju i otvorio put za nadrealizam i minimalizam 60-ih godina prošlog veka.

Okupiran antitezom života, naglašavao je čiste geometrijske linije kroz prepoznatljive oblike, često težeći vertikalnosti kao simbolu beskrajnog protoka energije.

Veći deo opusa ostvario je u Francuskoj, čime se svrstao među najznačajnije autore pariske škole.

Veoma rano se uključio u avangardna strujanja koja su prevazišla evropsko tle, tako da je delom svog rada uticao i na stvaralaštvo američkih vajara s početka 20. veka.

Njegova dela se nalaze u muzejima širom sveta, počev od Francuske i Austrije do Sjedinjenih Američkih Država.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 01:41:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.286 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.