Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Feb 2026, 10:36:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vlada Srbije  (Pročitano 268123 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Citat
Nemas ti vise mnogo takvih.

А имаш и оне који рмбаче годину дана да би им сав род воћа и поврћа пропао!!!
Шта ћемо са њима шкорпи? Јел су и то нерадници?

Ne mesaj tu seljake. ja sam ti njih odvojio kao jedini zdravi element srpstva koji jos moze svojom patriarhalnoscu, postenjem i radom da spase ovu naciju.Ma koliko neuki bili, imaju radne navike, kvalitet coveka u sebi i iskonski postovaoci tradicije.
Ja govorim o ovoj gradksoj kardeljevoj polovini sta ceka markice i regres i naravno topli obrok.
Ovi sada cekaju strane investitore da im plate u nazad sve sto je drzava omanula. To su ti potomci onih koji sau ispuzali ispod kamena a sada se vracaju prirodno nazad odakle su i potekli. Samo sto ne vide.

@mrgec
Mene je deda vodio jednom da motikam na njivi. Odradio sam jedva jednu vrstu kojoj nikada nisam video kraj, nazuljao ruke, noge vratio se nazad bez motikanja, bacio motiku i otisao kuci.Deda naredio babi da mi ne da da jedem, ali keva kad je dosla s posla najebala im se majke i upisala me u menzu.
Deda je samo pljunuo i rekao: na kazan majku vam komunisticku. Tako cete svi stici na kazan da jedete.
Moj pokojni deda bio genije od coveka. Kada je video da se ne vencavaju u crkvu, nego u opstinu rekao je: ne morate ni to ako nije pred Bogom, nego hajde vi pa ko koga dovati, jer ce ovo ionako biti kupleraj. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
Nemas ti vise mnogo takvih.

А имаш и оне који рмбаче годину дана да би им сав род воћа и поврћа пропао!!!
Шта ћемо са њима шкорпи? Јел су и то нерадници?

Ne mesaj tu seljake. ja sam ti njih odvojio kao jedini zdravi element srpstva koji jos moze svojom patriarhalnoscu, postenjem i radom da spase ovu naciju.Ma koliko neuki bili, imaju radne navike, kvalitet coveka u sebi i iskonski postovaoci tradicije.
Ja govorim o ovoj gradksoj kardeljevoj polovini sta ceka markice i regres i naravno topli obrok.
Ovi sada cekaju strane investitore da im plate u nazad sve sto je drzava omanula. To su ti potomci onih koji sau ispuzali ispod kamena a sada se vracaju prirodno nazad odakle su i potekli. Samo sto ne vide.

@mrgec
Mene je deda vodio jednom da motikam na njivi. Odradio sam jedva jednu vrstu kojoj nikada nisam video kraj, nazuljao ruke, noge vratio se nazad bez motikanja, bacio motiku i otisao kuci.Deda naredio babi da mi ne da da jedem, ali keva kad je dosla s posla najebala im se majke i upisala me u menzu.
Deda je samo pljunuo i rekao: na kazan majku vam komunisticku. Tako cete svi stici na kazan da jedete.
Moj pokojni deda bio genije od coveka. Kada je video da se ne vencavaju u crkvu, nego u opstinu rekao je: ne morate ni to ako nije pred Bogom, nego hajde vi pa ko koga dovati, jer ce ovo ionako biti kupleraj. Smile Smile Smile

Свака част за пост Шкорпи!
« Poslednja izmena: 05. Apr 2009, 04:14:09 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
Citat
Mene je deda vodio jednom da motikam na njivi.

ako si se uzeleo motikanja po njivi mogu ti srediti da se opet bavis tom zabavnom aktivnoscu

evo...necu prskati jedan hektar kukuruza pa dodji kod mene da mi to okopas...naravno,dnevnica 1500 dinara imas dorucak i rucak...specijalno za tebe cemo spremiti strudle sa makom Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Citat
Mene je deda vodio jednom da motikam na njivi.

ako si se uzeleo motikanja po njivi mogu ti srediti da se opet bavis tom zabavnom aktivnoscu

evo...necu prskati jedan hektar kukuruza pa dodji kod mene da mi to okopas...naravno,dnevnica 1500 dinara imas dorucak i rucak...specijalno za tebe cemo spremiti strudle sa makom Smile
Hvala mrgec, bas lepo od tebe.Jedino sto su mi komunjare dale besplatno je bilo ucenje. Ja sam to iskoristio do daske, pa sada ne bi valjalo da kvarimo. Smile Smile Smile
Ali znas sta mi je dobro islo? Deda me naucio da otkivam kose, a to sam voleo. Ne i da kosim. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Batić: Vladu smanjiti na 13 ministarstava

Predsednik Demohrišćanske stranke Srbije Vladan Batić najavio je u subotu da će Skupštini Srbije, kao narodni poslanik, podneti predlog izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, ocenivši da u vreme ekonomske krize Vlada Srbije treba da ima premijera i maksimalno 13 ministarstava.
"Sa 25 ministarstava Srbija danas ima najbrojniju i najskuplju vladu u Evropi, jer državnim sekretarima, pomoćnicima i savetnicima ni broja se ne zna. Nadam se da će interes države i građana prevagnuti nad intersima političkih stranaka i pojedinaca", smatra Batić.
U izjavi za javnost, Batić je naveo da, pored premijera, treba da postoji samo jedan potpredsednik vlade koji je istovremeno na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, pored koga bi postojali još i ministarstva spoljnih poslova, odbrane i finansija, dok bi Ministarstvu pravde trebalo pripojiti Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede treba pripojiti Ministarstvo rudarstva i energetike, a Ministarstvu infrastrukture treba pripojiti
Ministarstvo za prostorno planiranje i ekologiju.
Batićev predlog je da se Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja pripoje dosadašnja ministarstva za Nacionalni investicioni plan, za trgovinu i usluge, za telekomunikacije i informatičko društvo u jedinstveno ministarstvo privrede, "na čijem čelu naravno ne bi mogao biti Mlađan Dinkić".
Batić smatra da bi Ministarstvu prosvete trebalo pripojiti Ministarstvo za nauku i tehnoloski razvoj, Ministarstvu kulture i informisanja pripojiti Ministarstvo za omladinu i sport, a Ministarstvu zdravlja Ministarstvo za rad i socijalnu politiku.
Prema predlogu Batića, Ministarstvu za Kosovo i Metohiju trebalo bi pripojiti Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, a Ministarstvo vera trebalo bi spojiti s Ministarstvom za dijasporu.
"Kada govori o stezanju kaiša, vlada mora da pođe najpre od sebe da bi i drugima dala primer. Podsećam da je vlada Nikole Pašića na samom početku 20. veka imala sedam, a vlada Zorana Đinđića 17 ministarstava", naveo je Batić u izjavi za javnost.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Kaze, na moru se dete uplasilo, kaze: mama vidi ajkula. A mama ce, pa neeee sine to cika Batic pliva ledjno. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Tvrda struja u SPS protiv smanjenja Vlade
Dačić ne da resore, krije se iza Krkobabića
Autor: Ž. Jevtić - M. Maleš | Foto:V.Lalić | 14.04.2009. - 20:00

Smanjenje broja ministarstava u Vladi nije odloženo samo zbog koalicionog sporazuma kao što navode pojedini lideri partija na vlasti, već je najveća prepreka unutarstranačka kombinatorika. Nezvanično u Vladi navode da potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić neće sa tog mesta, a protiv je i ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin. Međutim, kada se dublje zagrebe zašto je inicijativa smanjenja resora na ledu, činjenica je da lider SPS Ivica Dačić zbog odnosa unutar stranke ne može da uskrati resor nijednom od trojice ministara socijalista u Vladi.

Kada se u Vladi pokrene pitanje smanjenja broja ministarstava, nezvanično ministri odmah potegnu pitanje Jovana Krkobabića i Sulejmana Ugljanina za koje se spekuliše da su protiv toga da izgube fotelje. „Blic“ ni juče, kao ni više puta do sada, nije uspeo da stupi u kontakt sa potpredsednikom Krkobabićem i dobije odgovor na pitanje da li bi pristao da se povuče, ali da nastavi da podržava Vladu.

Krkobabić ćuti
Odgovor u kabinetu je: „Potpredsednik ne može davati izjave dok je na sastancima.“ Ni u kabinetu ministra bez portfelja nije bilo odgovora na to da su, po nezvaničnim navodima, oni prepreka da se smanji najglomaznija Vlada u regionu. Međutim, da li je baš tako?
Za smanjenje Vlade u opticaju su dve šeme. Prva, po kojoj demokrate treba da se odreknu šest ministara, a G17 plus i SPS po dva. Druga predviđa da DS ostaje bez tri ministra, a G17 plus i SPS bez jednog. Pouzdan izvor „Blica“ navodi da je zapravo najveći problem u tome što lider SPS ne može da uzme resor nijednom od svojih ljudi u Vladi - Milutinu Mrkonjiću, ministru za infrastrukturu, ili Žarku Obradoviću, ministru prosvete, kao ni Petru Škundriću, ministru energetike.
koga se odreći?
Naš sagovornik navodi kao osnovni razlog to što su sva trojica tvrda struja u SPS koja je neophodna za jedinstvo ove stranke. Kako dodaje, nisu zanemarljivi ni resori koji su im pripali.
- Tako je cela stvar zapela jer Dačić jednostavno nema koga da se odrekne - kaže sagovornik „Blica“.
Drugu varijantu na osnovu koje bi se Vlada smanjivala samo za pet mesta nisu ni demokrate prihvatile oberučke. U DS smatraju da se time ne bi mnogo šta postiglo. Ipak, u ovoj varijanti SPS bi morao da nagovori Krkobabića da se odrekne potpredsedničkog mesta.
- Ne može neko da očekuje da ima vladu od stotinu stranaka i 12 ministara. Evo, nemojte mene da pitate, pitajte SPO da li se slaže da nema ministara, pitajte Krkobabića i Ugljanina... Ne, najbolje je u cilju štednje da se ukine vlada. To je jedna teška demagogija. Kao što neki ljudi u politici pričaju da će da uštede tako što ne piju kafu i vodu, a čim izađu novinari, onda, da ne pričam šta... - izjavio je juče za „Blic“ ministar policije Ivica Dačić. On, međutim, tvrdi da je spreman za razgovore o smanjenju broja ministarstava, ali dodaje da niko iz DS o tome ozbiljno s njim nije pričao „osim preko novina“ i da nikad nije dobio taj predlog. Na pitanje da li je tačno da SPS koči dogovor Vlade o smanjenju broja ministarstava, Dačić kaže da su u pitanju „bajke za malu decu“.

Bajka za laku noć
- Kao kad deci hoćete da ispričate bajku da bi se lakše uspavala, građani Srbije treba da pomisle da će im biti lakše da se na sednici Vlade ne pije kafa i voda. To je isto što i reći im da će im biti lakše ako ne bude 25 nego 20 ministarstava, a svi ministri kreću u neke druge ustanove, dok svi ostali zaposleni ostaju tu. To je sticanje jeftinih političkih poena. Racionalizacija državnog aparata je smanjenje od nekoliko desetina hiljada ljudi, a znate šta se ukida sa jednim ministarstvom? Ukida se jedan ministar! Ali, ako će Dinkić da pristane, nema problema - tvrdi ministar.
Iako je za smanjenje broja ministarstava, i G17 plus ima problem s tim. U kombinatoriku ove stranke ne uklapa se proces koji sledi posle smanjivanja broja ministarstava, a to je spajanje srodnih resora. Zbog svega demokrate su odložile razgovor sa koalicionim partnerima, prvenstveno sa SPS, u strahu da manjinska vlada ne bi bila dobro rešenje. Pregovori o smanjivanju Vlade odloženi su za period posle kongresa SPS, a koji bi trebalo da se održi krajem godine.

Dereta: Nema političke volje
- Osnovni preduslov za smanjivanje broja ministarstava jeste dobra volja, a očigledno je da nema dobre volje da se odustane od najmanjeg segmenata vlasti koji se ima. To je neodgovorno prema građanima i varaju se oni koji smatraju da će im opstanak četiri godine obezbediti budućnost, jer smatram da će građani imati malo volje da četiri godine trpe ovako bahatu koaliciju - kaže za „Blic“ direktor Građanskih inicijativa Miljenko Dereta.
Komentarišući navode da su prepreka smanjenju Vlade SPS i PUPS, Dereta kaže da su to dve stranke koje ističu da se zalažu za socijalnu državu i brigu o penzionerima, a „onda znači da se ne drže obećanja, što govori o njihovoj neozbiljnosti“.
- Vuk dlaku menja, a ćud nikako, pa tako ni socijalisti kad su jednom na vlasti uz sve napore pojedinaca ne menjaju prirodu, a to je ostati na vlasti i po cenu građana. To je nedopustivo ponašanje u vreme krize u kojoj je ceo svet - kaže naš sagovornik i završava rečima: „Hoću manju Vladu“.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Kome bi prvo oduzeli fotelju ako se Vlada smanji
Za Milosavljevića i Obradovića nema mesta
Autor: Nikola M. Jovanović | Foto:Beta | 16.04.2009. - 00:08

Smanjenje broja resora jeste tema o kojoj se i dalje raspravlja u samoj Vladi Srbije, ali samo s jednim ciljem - kako što više iznervirati koalicionog partnera, dok niko ne razmišlja o tome da je suština smanjenja Vlade u efikasnijoj upravi.

Iako je predsednik Srbije Boris Tadić pre tri dana rekao da trenutno nema mesta smanjenju broja resora u Vladi Srbije zbog koalicionih odnosa, čitaj stabilnosti vlade, licitiranje foteljama ne prestaje. Poslednja spekulacija koja je stigla iz Vlade jeste da bi ministar zdravlja Tomica Milosavljević mogao da se povuče a da mu je ponuđeno ambasadorsko mesto u Kanadi.
Prema toj računici, na njegovo mesto mogao je da dođe do sadašnji ministar zaštite životne sredine Oliver Dulić, a resor nekadašnjeg predsednika Skupštine bio bi pripojen Ministarstvu infrastrukture Milutina Mrkonjića. Iz G17 je to juče odmah demantovano rečima da je Milosavljević čovek kome je poveren odbor G17 plus u Beogradu i da nema razloga za povlačenjem. Ono o čemu se uveliko razgovara jeste ko bi mogli da budu žrtveni jarci ukoliko deo smanjenja Vlade dođe.
Lideri DS, G17 plus i SPS tu najčešće pominju imena ministra trgovine Slobodana Milosavljevića i ministra prosvete Žarka Obradovića, a na listi je i ministarka telekomunikacija Jasna Matić.
Trgovina bi bila pripojena resoru ekonomija, dok bi prosveti bili pripojeni sport i omladina, a telekomunikacije bi bile pripojene infrastrukturi.
Interesi stranaka koji čine vladajuću koaliciju i dalje su jači od potrebe da, makar pod plaštom ekonomske krize, ova Vlada učini sve da dobijemo efikasniju, a ne jefitiniju izvršnu vlast. To se od 2000. godine „zaboravljalo“ i pravdalo, kao i danas, koalicionim odnosima.
S druge strane, prava pretnja da Vlada padne ne postoji jer oko tog pitanja nije jedinstvena opozicija, a rušenje Cvetkovićevog kabineta iznutra nikome ne pada na pamet.
To potvrđuje i portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan tvrdnjom da u ovom trenutku ne postoji nikakav razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora jer je Vlada Srbije stabilna, a stranke vladajuće koalicije imaju stabilan rejting koji je raste. „Ne postoji ni strah (od izbora), naročito kada je reč o DS, jer ima najveći rejting, ali postoji odgovornost sa naše strane da zemlju ne uvlačimo u takvu avanturu“, rekla je Trivan.
Prema njenim rečima, mnogi od onih koji sada govore o izborima imaju problem sa cenzusom, a najveći broj stranaka koje čine opoziciju u stvari se boji izbora.

Zašto Mrkonjić nije podneo ostavku
Posle saveta iz SPS da bi neko njegovu ostavku mogao da iskoristi u krojenju tesnijeg odela za Vladu, tačnije kao argument za smanjenje resora, ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić je odustao od priče o ostavci.
- On je odmah posle sastanka kolegama u kafani objašnjavao da je hteo da skrene pažnju na problem. Međutim, stranačke kolege su mu rekle da nije pravo vreme da izleće sa takvim izjavama - kaže naš sagovornik iz Vlade Srbije. Mrkonjić je prošlog petka posle sednice Saveta za infrastrukturu nudio ostavku nezadovoljan oko transfera sredstava za eksproprijaciju zemljišta za koridor 10. U ponedeljak je odustao od ideje.

Dinkić plaća kafu za celu Vladu
Na današnjoj sednici Vlade neće biti besplatnih pića, ali bi prema dogovoru među ministrima, prvu turu kafa trebalo da plati ministar ekonomije Mlađan Dinkić. Za turu koju čine kafa i kisela voda za sve koji prisustvuju sednicama lider G17 plus trebalo da izdvoji oko 2.500 dinara. Dogovoreno je da svaki član Vlade plati sam po jednu turu, što praktično znači da će biti dužni da dva puta godišnje plate piće kolegama.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 6230
Energetika moze pod ekonomiju, Kultura pod prosvetu, Investicioni i kapitalna ne trebaju dva ministarstva.
Dijaspora, isto pod prosvetu i kulturu ili mip. To su sve izmisljena ministarstva.
Djelic i Dulic mogu pod jedno.Zasto drug Ivica pored policije treba da bude i podpredsednik vlade?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Svađa Markovića i Dinkića
Blic - Pre 17 sati

Višemesečni sukob koji je tinjao između ministara državne uprave i ekonomije, Milana Markovića i Mlađana Dinkića, kulminirao je svađom na jučerašnjoj sednici Vlade oko programa otpuštanja viškova zaposlenih u državnoj administraciji. Marković je zamerio Dinkiću da svojim predlozima pravi "više štete nego koristi", a ovaj mu je odgovorio da očigledno ima nešto lično protiv njega.

Ministar iz redova DS zamerio je juče Dinkiću što izlazi u javnost sa podacima o tome kako će smanjiti broj zaposlenih i ocenio da to jednostavno nije istina jer ljudi koje otpušta iz Nacionalne službe za zapošljavanje i Agencije za privatizaciju nisu direktni korisnici budžetskog novca. On mu je zamerio i što je juče isposlovao saglasnost Vlade da u narednim nedeljama zaposli još 48 ljudi u ministarstvu, a da mu se dozvoli zapošljavanje još 52 ljudi u 2010. Dinkić je dogovorio da je on spreman da otpusti ljude koje ima da bi dobio kvalitetnije kadrove, tako da se neće povećavati broj zaposlenih u ministarstvu.

Lider G17 rekao je da ne razume u čemu je Markovićev problem i rekao da je očigledno nešto lično u pitanju. On je ocenio da je potrebno da se reaguje brže i da je on očigledno prebrz za neke ministre i da "on uvek ide prema cilju, a da ostali mogu da odluče da li će da ga prate ili ne".

Markovića je posebno zabolelo to što je Dinkić najavio otkaze preko medija, a da se nije konsultovao sa kolegama u Vladi imajući u vidu da je ministar za državnu upravu na čelu radne grupe koja treba da radi racionalizaciju državne uprave.

Ostali članovi Vlade skoro nemo su promatrali svađu dvojice ministara, a Marković je nastavio sa primedbama tipa - "ne možeš da kažeš da 30 odsto ljudi u administraciji ne radi ništa".

- Možda je to slučaj kod tebe, ali ne i kod mene - rekao je Marković.

Član Vlade koji je želeo da ostane anoniman kaže da je Marković na sednici tako reagovao jer smatra da mu se Dinkić često meša u posao, dok naš drugi sagovornik navodi da je Markoviću krivo jer on nije autor zakona o smanjenju plata u državnoj administraciji.

Dinkić se Markoviću zamerio još pre mesec dana kada nije podržao njegov plan o otpremninama za zaposlene u lokalnim samouopravama koji prihvate da napuste posao. Dinkić je u više navrata ocenio da su otpremnine od milion dinara bezobrazno visoke, pa ga ministar za lokalnu samoupravu krivi za propast tog svog projekta na koji je utroši nekoliko meseci, a koji očigledno nije dobio zeleno svetlo ni u vrhu njegove stranke.

Dinkić se u poslednje vreme oko svega vezanog za mere krize konsultovao sa Tadićem i premijerom Cvetkovićem, pa je očigledno da nezadovoljnom ministru državne uprave sleduje razgovor sa stranačkim liderom. Iako je nesporazum na liniji Dinkić - Marković sada već jasno vidljiv, Vlada je sve jučerašnje odluke usvojila jednoglasno.

I SPS za manju Vladu

Portparol SPS Đorđe Milićević izjavio je da niko iz rukovodstva ove stranke ili poslaničkog kluba nije rekao da se SPS protivi bili kojoj meri koja vodi uštedi u vreme krize, a posebno kada je reč o racionalizaciji u Vladi Srbije. Milićević je objasnio da još niko nije izašao s ozbiljnim predlogom kada je reč o uštedama i eventualnoj racionalizaciji unutar Vlade, a ukoliko se to dogodi SPS je spreman za razgovore. Neće se uštedeti na smanjivanju broja ministara, koliko na smanjenju administracije, rekao je Milićević.

N. M. Jovanović | Foto:Beta

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Feb 2026, 10:36:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.