Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Feb 2026, 08:32:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vlada Srbije  (Pročitano 267859 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 446
Zastava you are here
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
SMS iz Turske

ŠEFE, ne javljaš se, pa evo SMS: sleteo sam u Ankaru i čekam da domaćini i naš ambasador dođu na moj svečani doček. Zvali su me malopre, izvinjavaju se što kasne, ali nikad nisu imali ovako brzo najavljenu posetu. Zar mi ti nisi rekao da Turci mesecima traže da ja dođem, da se to više ne sme odlagati i da moram hitno u Tursku?

Šefe, evo ja opet. Ne javljaš se i dalje. Završen doček. Došli domaćini, zadihani. Ambasador došao posle njih, nešto zbunjen i stalno tiho priča na mobilnom. Umesto počasnog stroja bila samo dva vojnika. Isto zadihani. Jedan držao tursku zastavu, a drugi - kosovsku! Skandal! Kad smo ambasador i ja Turcima objasnili odakle sam uopšte došao, te da Srbija nije Kosovo, već da je Kosovo Srbija, izvinjavali su mi se od aerodroma do zgrade Vlade. Javi mi da li da prihvatim izvinjenje, dok ne počne sastanak... Pozz.

Nema te da pošalješ ni poruku. Počeo je sastanak. Pitao me malopre turski kolega - zašto, kaže, ja baš danas nisam u Beogradu. Ja ga pitao šta mu znači to „baš danas“... Onda je njegovom pomoćniku nešto šapnuo ambasador, a pomoćnik je potom nešto šapnuo mom turskom kolegi, pa smo prešli na drugu temu. Imam utisak da oni nešto kriju od mene. Ako imaš ideju šta, šalji SMS.

Klipovao si me, verovatno si i ti na nekom sastanku. A hteo sam da se čujemo, nude Turci da potpišemo sporazum. Ja ih pitam kakav sporazum, o čemu, a oni kažu o čemu god ja hoću. Šta misliš da li da potpišemo sporazum o bilateralnoj saradnji, ili da tražim nešto drugo? I pričao sam domaćinima o Tvojoj odluci da ne pristaneš na Sanaderove uslove za posetu Beogradu, oduševili se ljudi, pogotovo ambasador. Kad budeš slobodniji, javi se ili šalji poruku.

Neko se
umesto tebe javio na tvoj mobilni... Kao da se odatle čula hrvatska himna... Taj sa tvog mobilnog mi reče da mi se to samo učinilo, da si zauzet i veza se prekinula. A javljao sam se samo da kažem da mi još nismo potpisali ovu bilateralnu saradnju, pošto su Turci počeli da pišu sporazum kad sam rekao da hoćemo i šta hoćemo da potpišemo. A spori su, nije ni čudo što smo pod njima bili 500 godina... Šta ima novo tamo u Bg, javlja li se Sanader pošto smo ga odbili? Naš ambasador ovde to ne zna, kaže danas je neki turski verski praznik kad se ne čitaju novine, ne ide na internet i ne gledaju nikakve vesti. Ne da ni meni da to radim, da se ne naljute domaćini. Čudna zemlja ova Turska.

Potpisan sporazum... Ja hteo odmah da krenem nazad za Beograd, ambasador kaže da još ne mogu, jer je magla na aerodromu. Neobična ta turska klima - magla, a oko zgrade gde sam ja sunčano bez i jednog jedinog oblaka?! Kaže ambasador da će mu iz Beograda javiti kad je bezbedno za poletanje. Što odatle, kad je magla ovde?

Ajd, kad se ne čusmo, makar ovako da se javim... Evo poslednje poruke iz Turske. Konačno sam u vladinom službenom avionu. Dobio sam i današnje novine, nijedna nema naslovnu stranu, ponekima fale i dve-tri prednje. Kaže stjuardesa da su novine stigle takve u avion, iz Vlade su ih takve poslali. E, svašta!... Tjah. Baš mi se nešto ne da da saznam šta ima novo.

Sleteo. Prođe dan, čas posla. Primio sam tvoju poruku, konačno. Dolazim odmah. Baš me zanima šta to imaš važno da mi kažeš. Ako je u vezi Sanadera, ja stav promenio nisam i potpuno podržavam to što si ga odbio. Kad prestane da nas ucenjuje, može da dođe u Beograd. Do tada, nek ide gde hoće. Evo, u Tursku. Ja bio i ništa mi ne fali. 

Voja Žanetić

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=98&status=jedna&datum=2009-03-22&kolumna=175
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Sta se bre bunite. Evo UN nas zvale na krkenzi prilikom godisnjice. Hajde se malo prisetite kako je bilo i daj taj sampanjac. Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia E50
Ljajić spreman da ode, SPS neobavešten
Cetvrtak, 26. mart 2009. 12:44    

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić podržao je najavu smanjenja broja ministarstava u Vladi Srbije i izjavio da je spreman da svoj posao preda potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću koji je i nadležan za radnu i socijalnu politiku. Ivica Dačić kaže da SPS nije sa koalicionim partnerima razmatrala mogućnost smanjivanja broja ministarstava.

"Sve političke stranke u vladajućoj koliciji i svi lideri pojedinačno treba da daju konkretan doprinos racionalizaciji. Ja sam spreman odmah da se povučem i prepustim posao potpredsedniku Vlade Jovanu Krkobabiću koji je i nadležan za poslove u radnoj i socijalnoj sferi", kazao je Ljajić agenciji Beta.

"Ovim potezom želim da dam doprinos racionalizaciji rada i da budem deo rešenja najvećih problema, ne mogućih problema. Sandžačka demokratska partija nastaviće da podržava koaliciju Za evropsku Srbiju", naglasio je Ljajić.

Njegova SDP je na izborima 11. maja prošle godine nastupiln na listi Demokratske stranke, najvećeg partnera u koaliciji Za evropsku Srbiju. SDP ima četiri poslanika u Skupštini Srbije, PUPS pet, a Lista za demokratski Sandžak dva.

Funkcioneri Demokratske stranke i G17 plus potvrdili su u sredu da su u toku dogovori o smanjenju broja ministarstava i da se čeka još saglasnost Socijalističke partije Srbije (SPS).

Ministar unutrašnjih poslova i lider SPS Ivica Dačić izjavio je da ta stranka nije do sada sa koalicionim partnerima razmatrala mogućnost smanjenja broja ministarstava kao jednu od mogućih mera uštede u javnoj administraciji.

"Vlada je sastavljena od nekoliko političkih stranaka koje oko tog pitanja treba da postignu konsenzus, naročito ako je cilj ušteda. Nije ušteda da imate tri ministra manje već da se smanji administracija", izjavio je Dačić na pokažnoj vežbi specijalnih timova MUP-a u Begradu.

Prema njegovim rečima, vlada, bez sumnje, treba da ostvari uštede ali o tome tek treba da se razgovara.

"Sa SPS-om o tome još niko nije razgovarao. Zna se bez kojih ministarstava Srbija može, a ja ne verujem da može bez MUP-a", rekao je Dačić.

Prema pisanju dnevne štampe, rekonstrisana vlada mogla bi da ima 15 ministarstava i jednog potpredsednika umesto sadašnjih 26 ministara i četiri potpredsednika. Pominje se i varijanta po kojoj bi bilo 20 ministarstava.

Prema navodima štampe, osim Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS), koalicinog partnera SPS-a, racionalizacija se ne bi odnosila ni na Bošnjačku listu za evropski Sandžak koju predvodi Sulejman Ugljanin. Ugljaninova Stranka demokratske akcije (SDA) potpisala je koalicioni sporazum sa G17 plus.

Načelni dogovor stranaka na vlasti o rekonstrukciji Vlade Srbije i o smanjenju broja ministarstava postignut je i, kako saznaje "Politika", trebalo bi da se realizuje u aprilu, zajedno sa rebalansom budžeta.

Izvori lista u Vladi Srbije tvrde da se o tome razgovaralo u utorak uveče na sastanku kome su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković i potpredsednici vlade, među kojima su i predstavnici koalicije SPS–PUPS–JS.

Tačan broj ministarstava koja će se "ugasiti” još nije utvrđen, ali se procenjuje da ih neće biti manje od pet. Prema nezvaničnim informacijama, u dosadašnjim razgovorima pominjana je formula 6–2–2, koja podrazumeva da se ugasi šest ministarstava, koja sada kontroliše DS, i po dva, koja kontrolišu G 17 plus i koalicija koju predvodi SPS.

DS i G 17 plus bi se, prema istim izvorima, mogli saglasiti o ovoj formuli, ali još nema pristanka SPS-a.

Vlada Srbije ima, pored premijera, 25 ministara i jednog potpredsednika (zamenik premijera i ostala dvojica potpredsednika su u isto vreme i ministri) i jedna je od najglomaznijih vlada u regionu i Evropi.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia E50
Ministar: Čekaju nas teška vremena
Autor: FoNet | 26.03.2009. - 13:01

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković najavio je danas da će 9. aprila početi potpisivanje ugovora sa opštinama u Srbiji o programu racionalizacije, po kojem će zaposlenima u upravi biti  ponuđena otpremnina u iznosu od 550.000 dinara, koje daje država i 15.000 po godini staža, koje će davati opština.

Marković je rekao da se ovaj program racionalizacije odnosi na zaposlene u državnoj upravi koji imaju od pet do 30 godina staža i koji žele dobrovoljno da napuste radno mesto.

Opštine će se ovim ugovorom obavezati da ne smeju da zapošljavaju nove radnike, istakao je Marković na sednici Odbora Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).
Imamo novac za ovaj program i molim vas da razgovarate sa zaposlenima, rekao je on i upozorio da će možda doći vremena kada neće biti prilike za razgovor, već za povlačenje bolnih poteza.
Marković je istakao da su uslovi za ovaj program da odlazak bude dobrovoljan, da narednih pet godina ne mogu tražiti zaposlenje u budžetiranim ustanovama i preduzećima, ali i da opštine ne zapošljavaju nove radnike na tim radnim mestima, jer će u protivnom biti raskinuti ugovori.
 "Cilj je da oko 2.000 ljudi skinemo sa državnih jasli ipodstaknemo ih da razviju sopstveni biznis", rekao je on.
Marković je naveo primer da će od 1,1 milijarde dinara, koliko je odobreno za ovaj program, naredne godine ostati 12 miliona evra u sistemu lokalne samouprave.
Ukoliko bude bilo neophodno zaposliti stručnjaka, naravno da ćete dobiti saglasnost Ministarstva da se to može učiniti, istakao je on i ocenio da to ne znači zapošljavanje ljudi sa srednjom stručnom spremom, kafe kuvarica ili
vozača.
Marković je rekao da se još ne može reći da li se svetska ekonomska kriza u svoj snazi "prelila" na Srbiju, ali da je uveren da već sada može da nabroji deset opština koje do kraja godine neće imati novca da isplate plate.
Uskoro će uslediti rebalans budžeta, a jedna od važnih stavki je da će za 15 milijardi dinara biti umanjeni transferi za lokalne samouprave, rekao je on.
Teret krize će podneti svi, od Vlade do radnika u mesnoj zajednici, istakao je Marković i dodao da je svestan da predsednici opština već sada imaju problema sa punjenjem budžeta.
Marković je upozorio predsednike opština koji su prisustvovali sednici da postoje primedbe sindikata na "bahato ponašanje" kada je reč o funkcionerskim dodacima, korišćenju službenog automobila i sličnih privilegija.
Ako hoćemo da nas sindikati prate u ovome, ocenio je on, morate na ličnom primeru da pokažete da ste spremni na odricanje.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Auuuu mora da ce biti cupavo cim se ove mere preduzimaju.
Znaci, jedini koji nesto korisno radi, nudi ostavku. Smile Smile Smile
Nemoj Skundrica i Dinkica da mi menjaju. Njih dvojicu mogli da stope u jedno ministarstvo: Ministartvo za punjenje dzepova srpskoj Moskvi.
Ja bih jos dva tri ministratstva stopio u jos jedno: Ministartvo za san o ruskom tenku.
Tek da odrzimo guslarima libido, da nam ne pocnu praviti od strune omce. Sta cemo bez njih?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

zivot je kreator bludnih desavanja!!!

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 5064
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6110
Hvala bogu da se smanje drzavni paraziti!!!
IP sačuvana
social share
ivanbuba
kreator bludnih desavanja!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Još 6 odsto poreza na sve prihode; država - uzor štednje
14:16 BEOGRAD, 26. marta (Tanjug) -  Sporazum MMF-a i Srbije o "stend-baj" aranžmanu od oko tri milijarde evra koji će trajati do sredine aprila 2011. podrazumeva zamrzavanje fonda zarada u javnom sektoru, uvođenje poreza od šest odsto na sve mesečne prihode iznad 12.000 dinara i negativan rast privrede Srbije od minus dva odsto do kraja godine, a država mora i da nadoknadi manjak u prihodima oko sto milijardi dinara, rečeno je danas u Vladi Srbije.
       Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je rigorozne mere štednje na svim nivoima zbog negativnih efekata svetske ekonomske krize i naveo da se u budžetu za 2009. godinu planira manjak od oko 190 milijardi dinara.
       On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije naveo da će taj manjak morati da se pokrije iz realnih izvora finansiranja.
       "Moram da kažem da je situacija ozbiljna i niko ne može da je potcenjuje", naglasio je Cvetković.
       Cvetković je rekao i da je posle završenih pregovora sa MMF-om dogovoreno da budžetski deficit iznosi oko 90 milijardi dinara, a da bi ostatak od oko sto milijardi dinara morao da se obezbedi kroz različite oblike uštede i fiskalna prilagođavanja.
       Dve trećine od te sume ili oko 67 milijardi dinara biće nadoknađeno kroz različite oblike ušteda državnih troškova, a 34 milijardi dinara preko povećanja prihoda države, rekao je Cvetković.
       On je obećao da će država biti uzor štednje građanima i najavio da će u državnom sektoru biti zaustavljena nova zapošljavanja, čak iako je u pitanju rad na ugovor na određeno vreme.
       Ministar finansija Diana Dragutinović, saopštavajući detalje "stend-baj" aranžmana MMF-a i Srbije je navela da je u prvom kvartalu ove godine evidentno da su poreski prihodi smanjeni, ne samo sezonski, već i zbog usporavanja privrede i zbog ekonomske krize.
       Prema njenim rečima će, od oko sto milijardi dinara, koliko se planira smanjenje rashoda u budžetu, 62 milijarde dinara biti ostvareno uštedom na svim nivoima budžetskih korisnika, a 32 milijarde dinara će biti nadoknađeno uvođenjem poreza na prihode građanai izdvajanjem dividende javnih preduzeća u budžet.
       Dragutinović je, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom misije MMF-om za Srbiju Albertom Jegerom, podsetila da je do sada bila praksa da se 50 odsto dividendi javnih preduzeća izdvaja u budžet i dodala da će Fondu zdravstvenog osiguranja biti smanjeni transferi za 3,5 do 4 milijardi dinara, kao i određena sredstva lokalnim samoupravama.
       Ona je najavila da će sve te mere biti pripremljene u Vladi Srbije u roku od naredne tri nedelje, kada će biti urađen i rebalans budžeta.
       Jeger je rekao da će Srbija u 2009. godini skoro sigurno zabeležiti pad bruto društvenog proizvoda, dok se očekuje da će u 2010. godini on biti na nuli. Zbog toga je Srbiji, istakao je on, neophodan veliki paket mera fiskalnog prilagođavanja da bi se budžetski deficit ograničio na tri odsto BDP, što je maksimalni nivo koji se može finansirati iz neinflatornih izvora.
       Srpske vlasti će, prema njegovim rečima, pored značajne podrške MMF-a, tražiti i dodatnu podršku od drugih međunorodnih finansijskih institucija i donatora i podsetio da će revidirani i uvećani aranžman morati da odobre Upravni i Izvršni odbor MMF-a
       Guverner NBS Radovan Jelašić izjavio je da je aranžmanom sa MMF predviđen suštinski zaokret u smanjenju javne potrošnje i najveće prilagođavanje budžeta od početka tranzicije.
       Jelašić je ukazao da Srbija bez mera koje su predviđene aranžmanom ne bi mogla sama da pokrije budžetski deficit objašnjavajući da su za ovu godinu predviđena sredstva od 2,2 milijarde evra a ostatak za 2010. godinu.
       On je istakao da je aranžmanom predviđeno da inflacija bude 10 plus-minus dva odsto, umesto dosadašnjeg plana od osam procenata plus-minus dva odsto, a rast cena pod kontrolom države ne bi smeo da pređe 15 odsto.
       Prema njegovim rečima, kamate na kredit od MMF biće 1,47 odsto godišnje na sredstva do 200 odsto kvote Srbije, zatim 2,47 odsto na sredstva od 200 do 300 odsto kvote i 3,47 odsto iznad 300 odsto kvote.
       Guverner je rekao da se očekuje smanjenje tih kamata u našu korist, kao i da najskuplji deo kredita iznad 300 odsto neće morati da bude povučen.
       (Kraj)

tako je stručnjaci smo udrite po narodu
nego nisam pročitao da se smanjuju one čuvene plate raznoraznih direktora,članova upravnih odbora,savetnika i ko zna kakvih sve krvopija
« Poslednja izmena: 26. Mar 2009, 19:12:02 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230
Hvala bogu da se smanje drzavni paraziti!!!
Bolje se pitaj koliko ce od onih tri milijardi da idu na marzhe srpkih lihvara.
Moras uplatiti jos jednu zimu za gas i naftu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia E50
Neko je konacno pronasao toplu vodu.... Smile

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cvetković: Situacija u Srbiji ozbiljna
Cetvrtak, 26. mart 2009. 15:01    

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je ekonomska situacija u Srbiji ozbiljna, ali da Vlada Srbije ima program za ublažavanje posledica ekonomske krize.

Na konferenciji za novinare povodom sklapanja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, Cvetković je kazao da će država biti "uzor štednje" i preuzimati mere koje će obezbediti uštede kod svih budžetskih korisnika.

Neke od tih mera su, kako je objasnio, zabrana novog zapošljavanja u republičkoj, pokrajinskoj i lokalnoj administraciji, smanjenje troškova reprezentacije, upotrebe službenih vozila i mobilnih telefona, kao i efikasniji rad Poreske uprave.

Cvetković je rekao da će ove godine budžetski deficit biti 190 milijardi dinara umesto planiranih do 50 milijardi dinara i dodao da će država, da bi se to smanjilo, 100 milijardi dinara nadoknaditi povećanim prihodima i smanjenim rashodima, tako da će ostati manjak od 90 milijardi dinara, što je tri odsto bruto domaćeg proizvoda.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i srpske vlasti postigli su sporazum o kreditnom stend baj aranžmanu u iznosu od oko tri milijarde evra koji će trajati do aprila 2011. godine, saopšteno je u Vladi Srbije.

Novi stend baj aranžman Srbije s MMF-om zameniće važeći kreditni aranžman iz predostrožnosti, koji je odobren u januaru ove godine i predviđao je povlačenje 402,5 miliona evra.

Ministarka finansija Diana Dragutinović najavila je da će sa šest odsto biti oporezovani mesečni prihodi veći od 12.000 dinara, u šta su uračunati plate, penzije, ugovori u odelu, honorari, isplate od dividendi i drugi prihodi.

Rebalansom budžeta biće zamrznute plate i penzije u ovoj godini na nivou iz decembra 2008. godine, dok je ranije bilo predviđeno da plate budžetskih korisnika mogu rasti najviše do nivoa inflacije.

Šef Misije MMF-a Albert Jeger izjavio je da će Srbija u 2009. imati pad bruto domaćeg proizvoda i da će umesto ranije planiranih 3,5 odsto rasta BDP-a, Srbija imati negativan rast zbog čega će biti neophodno da se svi budžetski rashodi prilagode tome

Guverner NBS Radovan Jelašić izjavio je da je aranžmanom sa MMF predviđen suštinski zaokret u smanjenju javne potrošnje i najveće prilagođavanje budžeta od početka tranzicije.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia E50
Vlada poništava konkurse za zapošljavanje
Petak, 27. mart 2009. 21:14    

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković naložio je danas svim organima državne uprave da se ponište svi raspisani javni konkursi za zapošljavanje novih državnih službenika, ako nisu dobili saglasnost Vlade, a prethodno su mediji objavili kako je Vlada u četvrtak, u trenutku kada je donela odluku da neće biti zapošljavanja novih službenika u državnoj upravi, objavila konkurs za 55 radnih mesta.

Istog dana kada je Vlada javno objavila zabranu zapošljavanja u državnoj upravi i obećala da će smanjiti javnu potrošnju, na sajtu službe za upravljanje kadrovima Vlade Srbije osvanuli su oglasi za 55 radnih mesta u državnoj upravi.

"Vlada mora da bude primer kako se štedi u uslovima svetske finansijske krize. Na jučerašnjoj sednici doneli smo odluku da neće biti zapošljavanja novih službenika u državnoj administraciji do kraja godine bez saglasnosti Saveta za reformu državne uprave i Vlade", naveo je premijer u saopštenju koje je prosleđeno iz njegovog kabineta.

On je istakao da se odluke koje Vlada donosi u cilju štednje moraju e poštovati i da će svako ko ne poštuje ove odluke snositi odgovornost.

Zaključak koji je Vlada donela ne sprečava interne konkurse, odnosno preuzimanje službenika iz jednog organa u drugi, jer se time ne povećava broj radnika u državnoj upravi, dodaje se u saopštenju.

Ranije je direktor Kanceklarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlovič izjavio da konkursi za popunjavanje položaja i radnih mesta u Vladi Srbije koji su objavljeni u dnevnoj štampi i na Internet-strani vladine Službe za upravljanje kadrovima neće dovesti do povećanja broja radnika u državnoj upravi.

Mihajlović je rekao da su na Internet-strani vladine Službe za upravljanje kadrovima juče objavljeni interni konkursi kojima broj zaposlenih u državnoj upravi neće biti povećan, budući da na tim konkursima mogu da učestvuju samo osobe koje su već zaposlene u organu koji je raspisao konkurs ili u nekom drugom segmentu državne uprave.

"Zaključak vlade ne sprečava interne konkurse, odnosno preraspodelu, jer to nisu nova zapošljavanja. To su ljudi koji već rade u vladi a idu na neka druga radna mesta", objasnio je Mihajlović.

Kada je reč o javnim konkursima koji su juče objavljeni u dnevnoj štampi, Mihajlović je istakao da su oni objavljeni pre zaključka vlade kojim je zabranjeno povećanje broja radnika u državnoj upravi.

"I na tim konkursima se postupa u skladu sa zaključkom vlade, odnosno tražiće se mišljenje od vlade da li su ta mesta neophodna ili ne", rekao je Mihajlović.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović kaže da je reč o internom konkursu, a ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić kaže da kad govori o štednji Vlada to mora da pokaže i ličnim primerom.

Ljubisav Orbović, predsednik Saveza samostalih sindikata, kaže da je ovakav potez neprimeren, ocenjujući da je "Vlada neodgovorna i da je to nadmudrivanje sa narodom".

On je rekao da povećanje poreza i sve ove mere treba da budu solidarnost naroda sa Vladom i njihovim aparatom, a zapošljavaju se ljudi, ne po stručnosti već po partijskoj i političkoj liniji.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 186
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Feb 2026, 08:32:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.