Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 01:20:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vjerska nastava, silovanje razuma...  (Pročitano 21942 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 221
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Verska nastava: ispiranje mozgova deci u najranijoj fazi, kada su za to najpogodniji i pravljenje "moralnih zombija" (slusaj crkvicu, idi u crkvicu, daj donaciju, ne pitaj puno, veruj nam, ne guraj nos tamo gde mu nije mesto i Bog ce da te voli  Smile ) od njih....

Hristos rece - dajte mi decu svoju...
To znaci da mi odrasli treba da budemo dobri i nevini ( bez greha), kao sto su deca.
Zato mi reci, ako si uopste citala Bozije zakone, sta tu ima lose.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
[quote author=milke_or. link=topic=248791.msg3723583#msg3723583 date=1186361661
To znaci da mi odrasli treba da budemo dobri i nevini ( bez greha), kao sto su deca.
Citat
A sta sa maloljetnim prestupnicima i kriminalcima? Nisu sva djeca nevina i cista...
Djecu nevinim jedino cini njihovo nepoznavanje svijeta i okolnosti u njemu. Sto osoba vise stari, vise se nagona razvija, i dobrih, i losih... 
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 221
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
A sta sa maloljetnim prestupnicima i kriminalcima? Nisu sva djeca nevina i cista...
Djecu nevinim jedino cini njihovo nepoznavanje svijeta i okolnosti u njemu. Sto osoba vise stari, vise se nagona razvija, i dobrih, i losih... 

Uf, vidim da nisi dodro razumeo. Postoji jedna istinita prica iz davnina, koja je nastala u zapadnoj Srbiji.
Kad su jednog razbojnika uhvatili i hteli da ga obese, on pozele da kao poslednju zelju poljubi majku.
Kad se majka primakla,on joj odgrize nos i rece :" Ovo ti je zato, sto me nisi tukla kad sam ukrao prvo jaje ".
Znaci, sve je stvar vaspitanja u porodici. Ako dete odraste u zdravoj porodici, izrasce u normalnu osobu.
Deca svoje roditelje gledaju kao "Boga", i sve kopiraju.
Zato roditelji uglavnom primerom, vaspitavaju svoju decu. Ono sto vide, to ce im biti "programirano" i tako
ce se i vladati u zivotu.
U hriscanskoj nauci postoji jedna stvar koja roditeljima govori kako da vaspitavaju svoju decu.
- Volite vise Boga nego svoje dete-
Da je majka onog razbojnika tako postupala, ona bi izgrdila ili tukla svojr dete ako bi ono nesto ukralo ( ne ukradi ).
Tako bi se ono i naucilo da to ne radi. Elem ona je volela vise svoje dete od Boga, nije ga grdila, bila popustljiva
prema njemu, stitila ga, i na kraju to i docekala.
    I danas, na zalost, mnogi roditelji vole svoju decu vise od Boga,cineci tako, mozda nepopravljivu gresku.

Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Sony xperia
He, he, podsetite ste me na jedan aforizam. Deca nisu nasa, ona su nam samo iznajmljena na cuvanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
U svojih 5 poruka si izrekao toliko nebuloza. Neki toliko ne postignu ni u 5000 postova. Smile
Treba ti dodijeliti titulu "Burek mudrijasa" Sto se tice izbacivanja, pa samo najjaci opstaju, izbori se za svoje mjesto pod suncem.. Smile

ja barem nisam citao celo sveto pismo da bi shvatio da je sverir nesto kao more i da se na oblacima desavaju svakakve stvari jer mi je dovoljno sto znam da njihovi mozgovi tad nisu bili dovoljna razvijeni ni da vide dalje od neba, njihovo konkretno i apstraktno razimsljanje nije bilo razvijeno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Silovanje razuma i te jadne dece koji uce gluposti  Smile Smile
Slažem se u potpunosti.Prvo-ne verujem zvanični obrazovani sistem.Drugo,ministarka vera Ljiljana reče da postadosmo od Boga(aj da stavim veliko B jbg)a da je Darvin omašio.E od tada mi se smučila i crkva i vera i nevera.  Smile
  Neka je Darvin i omašio ali kako to da onaj baja gore postoji milion posto i da nas je taj pajkan sa bradom stvorio gad demit  Smile?
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Citat

Uf, vidim da nisi dodro razumeo. Postoji jedna istinita prica iz davnina, koja je nastala u zapadnoj Srbiji.
Kad su jednog razbojnika uhvatili i hteli da ga obese, on pozele da kao poslednju zelju poljubi majku.
Kad se majka primakla,on joj odgrize nos i rece :" Ovo ti je zato, sto me nisi tukla kad sam ukrao prvo jaje ".
Znaci, sve je stvar vaspitanja u porodici. Ako dete odraste u zdravoj porodici, izrasce u normalnu osobu.
Deca svoje roditelje gledaju kao "Boga", i sve kopiraju.
Zato roditelji uglavnom primerom, vaspitavaju svoju decu. Ono sto vide, to ce im biti "programirano" i tako
ce se i vladati u zivotu.
U hriscanskoj nauci postoji jedna stvar koja roditeljima govori kako da vaspitavaju svoju decu.
- Volite vise Boga nego svoje dete-
Da je majka onog razbojnika tako postupala, ona bi izgrdila ili tukla svojr dete ako bi ono nesto ukralo ( ne ukradi ).
Tako bi se ono i naucilo da to ne radi. Elem ona je volela vise svoje dete od Boga, nije ga grdila, bila popustljiva
prema njemu, stitila ga, i na kraju to i docekala.
    I danas, na zalost, mnogi roditelji vole svoju decu vise od Boga,cineci tako, mozda nepopravljivu gresku.

Smile

voli boga vise nego svoje dete????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

majstore........ne znam sta da kazem........... Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

....volim Republiku Srpsku.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3093
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
kretencina!!!!

IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 319
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
SonyEricsson 
Evo da se ukljucim u diskusiju Smiley

Slazem se sa naslovom teme.Pogotovo ako govrimo o verskoj nastavi u osnovnim skolama (nisam upucena,ali cini mi se da su pricali da ce da je uvedu u osnovne skole,mozda vec i jesu).Ja sam imala tu srecu da o tome hocu li na veronauku ili na gradjansko odlucujem sama i kao neko ko je sa svojih,tada vec,15-16 godina imao neki stav o religiji. Isla sam na veronauku (samo zato sto su one na gradjanskom uvek smarali nekim glupostima,a nas ni sa cime,pa sam uvek mogla lepo da dremnem Smiley ) i 95% ljudi nije davalo 5 para za ono sto je profesor govorio. Religija,ma koja god,nije nista vise od filosofije i kao takvoj joj se i treba pristupiti. Medjutim ta veronauka koja se plasira u skolama je totalno predstavljena sa aspekta idite u crkvu,molite se,zivot na onome svetu,ispravnost samo te veroispovesti...Sada,ljudima od 15-16 godina to i nije tolika tortura jer ih ne mozes tako lako ubediti u bilo sta. Ali mogu da zamilsim koliko bi to lako bilo uraditi sa sedmogodisnjacima. I to je zastrasujuce. Jer im od "malih nogu" pricas istu pricu,pricas sta je dobro,sta ne,kako treba,kako ne,u koga verovati a u koga ne,kojoj crkvi pristupiti,pricas o svojoj veri,o deset zapovesti.A samim tim im suzavas izbor.Mislim da bi tako nesto bilo stvarno strasno. Sve me to podseca na jedan film koji sam nedavno gledala (zaboravih kako se zove) o malom decaku koga su na silu odveli u budisticku skolu da bi ucio i postao budisticki monah. Sve je to ok,samo sto o svojoj sudbini nije mogao sam da odluci i samo sto je bio uskracen za izbor veroispovesti. Ne znam koliko su takve stvari dobre. Pre bih rekla zabrinjavajuce i tuzne.

Samo da se nadovezem na ovu vasu trenutnu diskusiju. Mene roditelji nikada nisu tukli a postala sam sasvim moralna i ok osoba. Vaspitanje po kosmickom dobro-lose i po nekim moralnim vrednostima je sasvim u redu. Ali mesanje neke "vise instance" sa tim nije. Jer kao sto rekoh sve religije nisu nista vise nego filosofija,princip. Biblija se ne treba shvatati bukvalno. Shvatite je kao neku veliku metaforu,alegoriju,pricu koja ima dobro za cilj. A ne kao volite Boga vise od dece. Znaci volite princip vise od dece? Volite nultu dimenziju (a to je ono sto bi naucno bio bog) vise od dece? Ne,ne slazem se sa tim. Pogotovo zato sto neki vernici to shvataju bukvalno. Deci treba ugadjati,decu treba usmeriti,pokazati na dobro i lose. Deci najpre treba biti uzor. Zato prvo mi sami moramo da radimo na tome da budemo dobre osobe,da budemo pozitivni,vedri,veseli. Imajuci takav uzor u najranijem detinjstvu verujem da ce i deca sama biti takva. A koja ce im od filosofija biti bliza,draza,tacnija neka bude na njima da odluce.  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ja ucim veronauku... (Gimnazija Sveti Sava  Smile) Smile  Smile

(ne znam kako da nastavim ovaj post...  Smile ...mozda ovako:sigurno je bolja od Gradjanskog... ... ... ... ne znam sta jos da pisem...neutralan sam i malo nepucen u ovu temu...a i nikad nisam razmisljao o tome... ... ... ...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Avg 2025, 01:20:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.