Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Višestruko ubistvo u Jabukovcu  (Pročitano 38139 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
Užas Smile

Meni samo nije jasno kako je uspeo da ubije toliko ljudi a da nikoga ne promaši... specijalac? Smile I niko nije pokušao da ga zaustavi? Smile

ja verujem da ovo objashnjava:

"On je istakao da je afekat bio toliko snažan da je Radosavljević sve svoje sposobnosti usmerio ka napadu, pa je, i pored gubitka samokontrole, vrlo precizno pucao u svoje žrtve.
- Posle ovakvih napada ubice se potpuno i psihički i fizički prazne, što se i kod njega vidi kada nema snage da odgovara na pitanja policije, kao ni da ustane nakon što je uhapšen - smatra psiholog Muserović."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Nesrećni Badžekić se oporavlja od povreda i priča o sinu za kojeg još ne zna ne samo da je poginuo, već i da je prekjuče sahranjen.

Какав болесни новинарски безобразлук!
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
Zastava http://forum.burek.co.yu/Themes/default/images/flags/cs.png
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
RADOSAVLJEVIĆ PRIZNAO ISTRAŽNOM SUDIJI DEVETOSTRUKO UBISTVO U JABUKOVCU !!!

Nikoli Radosavljeviću iz Jabukovca kod Negotina određen je pritvor i pokrenuta istraga, zbog sumnje da je ubio devetoro ljudi u tom selu. Pritvor se Radosavljeviću računa od noći 28. jula, kada je uhapšen i trajaće, do dalje odluke Suda.

Istražni sudija Okružnog suda u Negotinu Dragica Singurilović je 30. jula saslušala Radosavljevića u prisustvu zamenika okružnog javnog tužioca u Negotinu Radoslava Nedeljkovića, kao i branioca po službenoj dužnosti advokata Branislava Jovanovića iz Negotina.

Saslušanje je obavljeno u prostorijama hirurške klinike Kliničko-bolnički centar Niš, gde je Radosavljević hospitalizovan i gde se još nalazi, a te prostorije obezbeđuju pripadnici niške Policijske uprave.

Saslušanje je trajalo dva i po sata i osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog dela za koje se sumnjiči, odnosno da je pucao i ubio devet meštana sela Jabukovac. Radosavljević se seća događaja, a o razlozima i motivima nije pružio detaljnija objašnjenja, sem što je naveo da je sve uradio zbog 'nepravde', koju navodno trpi, ne navodeći konkretne razloge za to i ne dajući bliža objašnjenja.

U saopštenju se ističe da je prihvaćen predlog tužilaštva da se obavi psihijatrijsko veštačenje Radosavljevića radi utvrđivanja stanja njegovog duševnog zdravlja u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno njegove sposobnosti da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima.

Veštačenje je povereno stručnoj ustanovi Kazneno-popravni zavod - bolnica Beograd. U daljem toku istrage, istražni sudija će obaviti i ostale istražne radnje koje su predložene u zahtevu za sprovođenje istrage kao što su saslušanje oštećenih, saslušanje svedoka, ostala predložena veštačenja i ostale istražne radnje za koje se ukaže potreba.

Radosavljević je 27. jula iz lovačke puške iz jedne kuće ubio petnaestogodisnjeg dečaka, iz druge 21. godišnjeg mladića, iz treće ženu staru 36 godina, iz četvrte muža i ženu, rođene 1948, iz pete muža, ženu i njegovu majku, iz šeste ženu staru oko 50 godina. Dvoje ljudi je ranio i oni su zbrinuti u niškom kliničkom centru.

RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
PAUN ES DURLIĆ, ETNOLOG I POZNAVALAC VLAŠKE MAGIJE, ZA "NOVOSTI":

MAGIJA NE UBIJA !!!

Nikola Radosavljević, koji je u petak u negotinskom selu Jabukovac ubio devetoro i ranio troje ljudi, nije to učinio “jer mu je naredila neka viša sila, prizvana vlaškom magijom”.

Ovo, za “Novosti”, tvrdi Paun Es Durlić, etnolog Muzeja u Majdanpeku, koji 30 godina izučava vlašku magiju i smatra se njenim najboljim poznavaocem, budući da je i sam prošao, kako kaže, obuku kod nekih od najpoznatijih vlaških vračara.

- Zdravorazumski, da je tako nešto moguće, u Srbiji bi svakog dana bilo makar po jedno ritualno ubistvo – kaže Es Durlić. – Vlaške vračare, kada bi zaista imale moć koja im se pripisuje, bile bi efikasnije od Al kaide. Dakle, odgovor na pitanje zašto je Radosavljević počinio grozomoran zločin treba da daju psihijatri, a ne vračare.

Majdanpečki etnolog, koji kaže da poseduje znatno znanje o vlaškoj magiji, ističe da nema naroda na kugli Zemaljskoj bez magije, dok je specifičnost vlaških vradžbina u tome što se ona vezuje za seosku sredinu, i samim tim je nerazumljivija i misterioznija, zbog čega joj se pripisuju natprirodne moći.

- Vlaška magija, gledana sa strane, uočljivija je, ali u principu se sve zasniva na autosugestiji – kategoričan je Es Durlić. – Vračare izgovaraju bajalice na, za neupućen svet, nerazumljivom jeziku, što još više doprinosi njenoj misterioznosti.

On kaže da je magija stara koliko i ljudski rod, koji se njom, od kad je nastao, branio od nepoznatog.

- Kišobranom se štitimo od kiše, šalom od hladnoće, a od nepoznatog se branimo magijom – slikovit je Es Durlić.

"VEZIVANjE MUŠKARACA"

U VLAŠKOJ magiji veoma je raširena vradžbina “vezivanja muškaraca”, koji, po verovanju, onda iskazuju nemoć da polno opšte sa ženom.
- Svakom muškarcu se desi da, prosto rečeno, zakaže – objašnjava Es Durlić. – U svojoj sujeti, jer se radi o balkanskom prototipu čoveka, uvek je neko drugi kriv, a najlakše je takav “neuspeh” opravdati “vezivanjem”.

Lj. TRIFUNOVIĆ
Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ZORAN ĐURIĆ, SUDSKI VEŠTAK:

PROPUST PORODICE I LOKALNE ZAJEDNICE !!!

- U SLUČAJU Nikole Radosavljevića, prvenstveno njegova prodica, a ni lokalna zajednica nisu blagovremeno reagovali na njegovo ranije nasilno ponašanje - izjavio je neuropsihijatar dr Zoran Đurić, sudski veštak i član tima za sudsko-psihijatrijska veštačenja Instituta za neuropshijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Po njegovom mišljenju, Radosavljević je, najverovatnije, bolesna i agresivna osoba.

Đurić kaže da je Radosavljević bio i sa "dodatnim" stresom, jer je radio u inostranstvu, u visokorazvijenom svetu, gde nije shvaćen i prihvaćen.

Pojavu višestrukih ubistava, koja su se poslednjih godina dogodila u Srbiji, Đurić objašnjava time je raspad SFRJ doveo do gubitka vrednosti, do haotičnosti društva, a svako loše ponašanje "prolazilo" je pod izgovorom - "teška su vremena".

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ISPOVEST JELENE RADOSAVLjEVIĆ, SUPRUGE DEVETOSTRUKOG UBICE, ZA "NOVOSTI":

PLAČEM PO CEO DAN !!!

Odmahuje glavom Jelena (33), supruga Petra Radosavljevića, koji je u petak uveče hicima iz lovačke puške ubio devetoro Jabukovčana, jednog lakše, a dvoje teško ranio.

- Ne mogu da razumem zašto je to uradio - plače ona. - Sa svim tim ljudima smo lepo živeli, slagali se. Eto, Siniša mu bio najbolji prijatelj, a ubio mu Srđana. Persa nam je pomagala kad smo zidali štalu. Zašto? Ne mogu da shvatim – plače Jelena.

Njih dvoje su u braku već 18 godina. Kaže, lepo su se skućili. Nikola u Hinbergu, u Austriji, radi skoro 15 godina, u Poljoprivrednom kombinatu, na raznim poslovima, od lepljenja pločica, građevine, do kombajniranja i sečenja drva.

- I šefovi ga hvalili da je dobar radnik. On nikad nije bio kao neki, kafane, ludovanja. Samo za kuću i porodicu je znao. I ja radim kod jednog lekara, čistim mu kuću. Živimo u stanu koji je Nikoli dala firma. U selu smo podigli lepu kuću, opremili je, da imamo da pod starost uživamo. Kud ću sad, jadna, i ja i deca? Numaj pot (ne mogu više) - očajava ova mlada žena, koju je kobnog petka, 27. jula, baš na dan kad je sa decom stigla u selo, muž pretukao. Kaže, iz čista mira.

- Ama, sve je bilo u redu. Ručali smo, kad me je odjednom udario pesnicom u lice. Evo, nos mi je slomljen, a lekari kažu da je i vilica naprsla. Udarao rukom, nogom, krv mi je pošla i na nos i na usta. Pala sam i ostala da ležim. Mislila sam ubiće i mene i decu. On otišao, skočio u bunar. Ja pobegla u komšiluk, kukala: “Trčite, trčite.” Ko je smeo da ga zaustavi? Čujem komšiji rekao, kad ga pitao za krv na podu i stepenicama, da je terao neku svinju. Ja sam ta svinja, ja – jauče.

Potvrđuje da joj je muž poslednjih godinu dana, još od prvog “napada” u autobusu, kad je iz Beča dolazio u Jabukovac, bio opsednut vlaškom magijom. Stalno se žalio da mu nije dobro, ali tablete nije hteo da pije.

- Samo je o tome pričao. Fakatore, pa fakatore (vradžbine). Ma, kakve crne vradžbine. Al’ on uporan. Ja mu kažem da popije tabletu, da se smiri, a on meni: “Ti hoćeš da me uspavaš, pa da me uhapse.” - Ama, neću, Nikola, samo da ti bude bolje, govorila sam mu. On, jok. Neće, pa neće. A onda kaže da mu je dobro. Kuku, crno dobro. Evo, šta je napravio. Zacrnio celo selo – plače.

Više ne može ni reč da izusti.

S. M. JOVANOVIĆ
Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
UBIJAO 15 MINUTA !!!

NIKOLA Radosavljević pronađen je tek kada je po drugi put "pročešljano" mesno groblje. Otkrili su ga pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Srbije i u prvi mah pomislili da je mrtav.

Čuvši korake specijalaca, Radosavljević se, međutim, pridigao i nešto promrmljao. Desnom rukom čvrsto je držao pušku.

- Kada smo stigli u Jabukovac, prvo što smo pitali je da li je pregledano groblje - navodi naš izvor iz SAJ. - Dobili smo potvrdan odgovor. Ipak, nešto nam nije dalo mira. Pregledali smo kuću u kojoj je ubijena poslednja žrtva i nismo ga našli. Odlučili smo da ponovo odemo na groblje, jer već imamo iskustva sa takvim događajima.

Slutnje specijalaca su se obistinile. Radosavljević je ležao na betonskoj ploči, kraj spomenika koji su za života sebi podigli njegovi roditelji Petar i Zora.

- Bio je okrenut na stomak, sa prekrštenim nogama - priča očevidac. - Kraj njega puška. Pomislili smo da je mrtav. Pozvali smo ga i on se pridigao. Videli smo da je povređen, ali mu rana nije bila teška. Odmah smo mu stavili lisice.

Jabukovac je i dalje u šoku, kao i cela Srbija. Ipak, jedno pitanje ostaje bez odgovora - zašto niko nije ni pokušao da spreči ovakav masakr. Posebno kada se zna da su mnogi meštani lovci i naoružani. Neki od komšija imaju i pištolje.

- Ubijanje je trajalo sigurno 15 minuta, možda i više - navodi jedan od svedoka. - Ima i onih koji su videli ubijanje, a ipak nisu ništa učinili da ga spreče. Verovatno je šok bio prevelik.

- Gledao sam kako pada Velja Đorđević, potom njegova tašta Marina, pa sin Dragan - ispričao je ekipi "Novosti" komšija Dragan Đorđević. - Uplašio sam se i uzeo pištolj. Pomislio sam, ako krene na mene - pucaću odmah. Video sam ga, opasanog redenicima i sa dvocevkom u ruci. Imao je crvene pantalone i svetloplavu majicu.

Đorđević je sa terase svoga doma gledao kako Radosavljević ubija svoje prve tri žrtve, u kući preko puta. Priča da je potom čuo još tri hica, jauke, a zatim i kako ubica prolazi pokraj njegove kuće. Uplašio se i ućutao.
Naizmenični hici odjekivali su još desetak minuta.

PUCAO SA 15 METARA

STRUČNjACI navode da je Nikola Radosavljević u svoje žrtve pucao sa razdaljine manje od 15 metara. U takvim situacijama rasipanje sačme iz patrona je najmanje, zato je ovoliko i mrtvih.

- Kada je veća razdaljina snop sačme se širi, a tada je veća i mogućnost da žrtva preživi - navodi izvor "Novosti". - Što je razdaljina manja patrone su ubojitije.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
Mogao si sve to da stavis u jednu poruku

Istražni sudija Dušica Singurilović naložila psihijatrijsko veštačenje Radosavljevića
Precizno i bez emocija prepričao svako ubistvo
Autor: Smiljka Jurasović | 01.08.2007 - 08:10

Masovni ubica Nikola Radosavljević, koji je prošlog petka ubio devetoro ljudi, priznao je zločin, ali nije hteo da kaže zašto je to uradio.
Kako je za „Blic“ objasnila Dušica Singurilović, istražni sudija Okružnog suda u Negotinu, za vreme dvočasovnog ispitivanja Radosavljević nije nijednom spomenuo vradžbine ili magiju.
- Uspešno sam saslušala okrivljenog Nikolu Radosavljevića, on je davao suvisle odgovore. Priznao je da je ubio devetoro ljudi, a dvoje ranio. Seća se celog događaja, a na sva pitanja o motivima ubistva odgovarao je kratko: „Zbog nepravde“ i nije davao dodatna objašnjenja - izjavila je Singurilovićeva.
Okružni sud u Negotinu je i zvanično otvorio istragu protiv Radosavljevića, koji je osumnjičen da je u petak, 27. jula, ubio devetoro svojih meštana, a dvoje teško ranio. Određen mu je pritvor, a istražni sudija doneo je i naredbu da se obavi psihijatrijsko veštačenje okrivljenog Radosavljevića kako bi se utvrdilo „stanje njegovog duševnog zdravlja u vreme izvršenja dela“. Veštačenje će se obaviti u zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, a on će tamo biti upućen kada to bude dozvolilo njegovo zdravstveno stanje, odnosno kada mu bude skinut aparat postavljen u predelu pluća, a po proceni lekara niškog Kliničkog centra, najkasnije za pet dana.
Iako porodica i meštani sela Jabukovac tvrde da je Radosavljević ubio tolike ljude jer je bio ubeđen da su na njega bačene vradžbine, on o tome nije pričao, tvrdi istražni sudija. Prema rečima Singurilovićeve, on je potvrdio da se lečio kod neuropsihijatra u Austriji, da je pio lekove i da je prošle godine u avgustu bio „kod lekara u Negotinu“. Bez dodatnih komentara i emocija, prepričao je i događaj od petka, 27. jula.
- On se seća i da je pre početka svog pohoda po selu tukao svoju suprugu Jelenu. Relativno precizno prepričava gde se šta dogodilo, kada je i kako pucao u koju žrtvu, dok se poslednjeg ubistva kada je usmrtio Aniku Čogić, taštu svog brata Novice, seća sa manje detalja. Događaje koje opisuje ne komentariše, niti odnose sa žrtvama i familijom - kaže Singurilovićeva.
Prema priči njegove rodbine, kao i porodice žrtava, upravo je Anika, čijeg se ubistva najmanje seća, bila povod za ovakav zločin. Navodno, on je još ranije tvrdio da je ona bacila neke čini na njega i pretio da će je ubiti, kao i njenog muža Jovana Čogića.
Kao dokaz da je Anika bila Nikolin cilj, njen suprug Jovan navodi da je jedino nju od svih žrtava ubica jurio da ubije.
- Naša kuća je u sokaku. Morao je uđe u sokak da bi video Aniku. Bila je ispred kuće i čistila pasulj. Pucao je i promašio. Vidite razbijena stakla na vratima. Ona je pobegla i sakrila se u šupu. On je krenuo za njom, odgurnuo vrata i tu je ubio. U šupi je sve bilo rastureno, možda ju je prvo i udario, ne znam. Nisam bio kod kuće - rekao je Jovan za „Blic“.
On kaže da je njemu policija nedavno uzela lovačku pušku i pištolj zato što je na salašu ubio komšijinu svinju misleći da je divlja.
Kako priča Jovan, pištolj je do tada bio u kući jer su se bojali Nikolinog napada.
- Meni su oduzeli oružje, a njemu, iako je bio bolestan, nisu - konstatuje Jovan.
U daljem toku istrage biće saslušani oštećeni, svedoci i ostala predložena veštačenja, a obaviće se i istražne radnje za koje se još ukaže potreba, saopštila je istražni sudija Dušica Singurilović.

Jelena Radosavljević: Ne znam zašto ih je ubio
Supruga višestrukog ubice Jelena Radosavljević (33), nakon povreda koje joj je muž naneo pre svog smrtonosnog pira, oporavlja se na Hirurškom odeljenju negotinske bolnice. Još uvek je, kako kaže, pod sedativima zbog pretrpljenog šoka i ne može da shvati zbog čega je Nikola počinio takav zločin. Jeste, kaže ona, bio bolestan, ali ništa nije ukazivalo na tragediju.
- Ljudi svašta pričaju. Nikolin brat Novica i ja smo potpisali da Nikolu puste iz bolnice u Beogradu, ali samo da bismo ga prebacili u austrijsku bolnicu. Zašto bih mu ja branila da pije lekove. Pa, valjda je meni bilo važnije nego drugima da njemu bude dobro, zbog dece i zbog mene. Nisam ga ja vodila kod vračara, sam je išao. Postao je opsednut time. A posle drugog napada, tamo u Austriji, iz bolnice su ga pustili lekari, nisam ja tražila. Imam i dokumenta, mogu da potvrdim to - kroz suze govori Jelena.
Ona potvrđuje da je Nikola bio u svađi sa bratom Novicom i snajom Slavicom. Zbog čega, ne zna.
- Šta se dogodilo između Nikole, Slavice i Novice pre nego što sam ja došla u Austriju, pre četiri godine, ne znam. To je njihovo, ja se nisam mešala, a nisam ni komunicirala mnogo sa njima. Ne znam da im je pretio - kaže Jelena.
A kako su se njih dvoje upoznali?
- U moje selo Klokočevac Nikola je došao sa jednim drugom da me zaprosi. Bio je lep, naočit momak, stariji sedam godina od mene. Pošla sam za njega, a on je bio vredan, radan, mučio se da bismo se skućili. Nije izlazio po kafanama, nije pio, skitao. Napravili smo kuću u selu, ali zašto pobi komšije, decu, starce, ne znam, ne znam - neprestano plačući pita se Jelena.

Rasterivao zle sile
Zlatimir Pantić iz Šubika, najveći poznavalac narodnih običaja u Krajini, tvrdi da zločin u Jabukovcu nije posledica isključivo vlaške magije.
- Očigledno da je čovek bio bolestan, ali je i činjenica da je snažno verovao u vradžbine. To je sredina u kojoj se mnogo veruje u vlašku magiju, a u selu živi i jedna vrlo poznata vračara. Vlaška magija je karakteristična po izuzetno jakoj sugestiji, a pre svega kada je u pitanju vradžbina zavezivanja muškaraca, odnosno oduzimanja seksualne moći. U takvim slučajevima se javlja, za okolinu, nerazumljiva želja za osvetom, baš kao što se i ovde dogodilo. Na mestu gde je pretukao ženu, odnosno počeo da se sveti, pronađena je kašika u kojoj je paljen tamjan. Tako je on rasterivao zle sile, odnosno vradžbine. A da li je, pored evidentne bolesti, ovde u pitanju vlaška magija, još ne znam - kaže Zlatimir Pantić.

Nije imao crveni konac oko struka
Okrivljeni Radosavljević nije, kako su to preneli neki mediji, imao crven konac oko pojasa za koji navodno nije dozvoljavao da mu se skine da „ne bi nastavio da ubija“, potvrdila je Dragica Singurilović, istražni sudija.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Covek koji je ovo uradio je pukao sa zivcima. Sokirana sam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5054
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Pusta samo ulica smrti !!!

Nedelju dana posle sumanutog pohoda Nikole Radosavljevića, kada je lovačkom puškom ubio devetoro ljudi a troje ranio, na tragediju podsećaju umrlice na porti crkve Vaznesenje Hristovo, venci u dvorištu ovog pravoslavnog hrama, i u crno zavijena rodbina i porodice ubijenih.

- Posle ove tragedije koja je opomena za sve nas, počela su da se organizuju i krštenja. Šta ćete, ljudi se spremili još ranije. A život mora da ide dalje – kaže jedan od meštana.

Jabukovac je u četvrtak “proslavio” i svoju zavetinu (seosku slavu)- Svetog Iliju. U selu je organizovan i vašar. Sjatili su se u Jabukovac i meštani okolnih sela, neki u goste, neki da pogledaju šta su sve trgovci izložili na tezgama. U ulici Albanske spomenice, udaljene oko kilometar od centra sela, gotovo da nikavih zvukova života nije bilo. Samo tišina. Cela ulica živi od svog bola.

- Mene je Nikola Radosavljević u crno zavio. Sina mi ubio, jedinca. Uzdanica mi bio, radost i meni i ocu Mihajlu i sestri Jasmini – neutešna je Ljubinka, majka tridesetogodišnjeg Branislava Badejevića.

- Te večeri, muž mi je bio na toru, izvan sela. Brane i ja, tu sa babom po dvorištu, dovršavali posao. Puno nam je pomagao, radio na polju. Skromno smo živeli. Nisam stigla ni da ga oženim, da se i ja poradujem unucima – plače majka.

Čuli su, vele, tog kobnog petka, neku larmu na ulici. Branislav istrčao, majka za njim.
- Stajali smo tu ispred kuće. Videli Nikolu kako puca u dvorište Badžikića. Pali su Srđan i Siniša. “Šta uradi komšija”, reče Brane. “Ubijam sve, i tebe ću da ubijem”, kaže krvnik. Ja pored sina, na metar. On okrenu pušku ka meni, Brane zakoraknu i pade. Ja vrisnuh, i puzeći dođem do sina – priča Ljubinka.

Nikola Radosavljević je, veli, nastavio da korača ulicom. Majka Ljubinka je grčevito grlila sina.

- Hteli su da mi ga uzmu i voze za Negotin. Nisam dala. Ne može, vrištala sam. Mora otac da ga vidi, da se pozdravi od mrtvog sina – i sad jauče Ljubinka, koja svakodnevno nosi ponude sinu na mesno groblje, gde je u nedelju sahranjen.

NEPROFESIONALNO IZVEŠTAVANjE
BEOGRAD - Nezavisno udruženje novinara Srbije kritikovalo je pojedine, pre svega štampane medije u Srbiji, jer su izneverili osnovne etičke principe novinarstva prilikom izveštavanja o devetostrukom ubistvu u selu Jabukovac kod Negotina.

NUNS je ocenio da se mediji nisu profesionalno ponašali posebno u odnosu prema žrtvama - ubijenima i njihovim porodicama i da su nesreću koristili kao "puki povod za nadmetanje u senzacionalističkom informisanju javnosti".

Kao primer navedeni su novinski naslovi "hoćemo osvetu", "krvi ću mu se napiti", "kakvo suđenje, rukama ću ga zadaviti" i slično.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.38 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.