Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Virtuelizacija ... pitanja, problemi, zanimljivosti  (Pročitano 39590 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Ja mislim da sam na najprostiji nacin ovo objasnio,sto mi je i bio cilj !!   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
A da li rade sve aplikacije na virtalnim masinama interesuje me da li bi radio 3d modeler SolidWorks npr ili autocad  i tako te zahtevne aplikacije mislim da li virtualna masina moze da posluzi za recimo testiranje novih verzija ovih softvera naravno da cu da probam ali da li ima iskustva na sta treba posebno da se obrati paznja planiram da napravim jednu win i jednu linux virtualku, evo skidam ubunutu 810 pa ako ne stignem veceras onda sutra uvece pravimo ršum pozzz i hvala na odgovorima unapred Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2009, 12:27:22 od error.exe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
LG Nexus 4
moze ... samo pitanje koliko ti je jak host ... najvise je ram u pitanu tj ... da li ce moci lepo da izgura sve to na virtuelnom ....

inace neces moci linux na ovo iz harmonogvog tutora ... procitaj moje komentare na prvoj strani ili uglavnom negde u temi .. nije velika ... imas cini mi se od prilike kako to  da izvedes ... preko WM varea ... na virtual pc mozes samo win os  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Ne razumem zasto bi autocad testirao na Virtuelnoj masini , mada mislim da bi moglo (nisam siguran) ! "Rsum" mozes da radis jedino ako imas dovoljno jaku masinu (CPU i RAM prvenstveno) !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 284
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
videcemo, autocad sam samo naveo kao primer jer je on najkorisceniji modeler pa mozda je neko vec probao, hvala na odgovorima 
« Poslednja izmena: 04. Mar 2009, 13:45:11 od error.exe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Дакле када инсталирам Virtual PC, направим виртуелну машину, инсталирам оперативни систем на њу ... у овом случају XP SP3 могу ли и како натерати ту вирт макиницу да види која је моја матична, графичка итд па да инсталирам драјвере и тако редом ...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
Дакле када инсталирам Virtual PC, направим виртуелну машину, инсталирам оперативни систем на њу ... у овом случају XP SP3 могу ли и како натерати ту вирт макиницу да види која је моја матична, графичка итд па да инсталирам драјвере и тако редом ...  Smile

Maticna i graficka...Ne...Ram memorija->mozes povecati samo velicinu RAM-a koji koristi VPC !!!
Virtuelna masina ima virtuelnu graficku ... Sve je na njoj virtuelno , stim sto moze da koristi fizicke komponente host-a(hdd,cd-rom,floppy...) !
p.s. Virtuelna masina ne sluzi za igranje zahtevnih igara na njoj !!!
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 14:56:47 od goran988 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
хехехе ... па и јесте логично  Smile

Него си у тутору написао ''инсталација система тече као код ...'' па сам се заелетео ...  Smile

Могу ли из виртуелне машине видети партиције физичког харда или неке фолдере ...?

P.S. захтевне игрице не могу да пеглам ни на овој стварној макини  Smile
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 15:20:10 od 3maj001 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
HTC Diamond
хехехе ... па и јесте логично  Smile

Него си у тутору написао ''инсталација система тече као код ...'' па сам се заелетео ...  Smile

Могу ли из виртуелне машине видети партиције физичког харда или неке фолдере ...?

P.S. захтевне игрице не могу да пеглам ни на овој стварној макини  Smile

Mozes videti particije fizickog hdd-a ! Potrebno je samo da procitas tutor do kraja  Smile

Posle instalacije operativnog sistema na virtualnu mašinu je potrebno instalirati dodatke (eng. Virtual Machine Additions). Ovo se radi izborom stavke menija Action -> Install or Update Virtual Machine Additions. Na ovaj način se pokreće instalacija dodataka za pokrenutu virtualnu mašinu koji omogućavaju sledeće:
•   poboljšanje perfomansi, pogotovo kod video prikaza;
•   mogućnost prevuci i pusti (eng. drag & drop) između virtuelne mašine i domaćina. Na ovaj način je maksimalno pojednostavljena razmena datoteke ili kompletnih direktorijuma između VM i domaćina, ali i između dve virtuelne mašine;
•   deljeni klipboard. Sve što je na klipboardu domaćina je moguće koristiti u VM i obrnuto.
Dodaci za VM nisu neophodni za rad, ali ih svakako treba instalirati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Инсталирао сам тај VMA ... и то је ОК ... копи-пејстујем ... него сам мислио нешто као прегледање ... браузинг што би рекли Енглези ...

У сваком случају хвала ти на тутору и оживљавању теме ... оно што сам хтео у принципу сам и урадио ... проверио сам овај ОС што сам нашао ... шљака  Smile

сада могу мало и да се зезам са овим виртуелним машинама  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.