Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Mar 2025, 14:12:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vile i mitoloska bica u Srbiji  (Pročitano 173072 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Znaci nisam jedini koji je cuo tu pricu.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
I ja.  Smile

Prvi post mi je u temi pa ću reći da sam sklon da poverujem u postojanje, kolko sam pročitao do sada a to je oko pola teme, opisanih natrpirodnih bića.

Obzirom da verujem u Svevišnjeg, onda je nekako logičan sled stvari da verujem i u drugu stranu novčića.

Što se nekih priča tiče pošto vidim da je to praksa na temi, ne znam ih mnogo niti sam čuo neku svežu već duže vremena, al se sećam jedne koju mi je pričao ortak pre par godina.

Zapadna Slavonija, okolina Siska. Srpkinja se vraćala kući po mesečini, ne sećam se odakle niti kojim je dobrom išla, to uostalom nije ni bitno.

Vraćala se preko nekih njiva prečicom i došla do tromeđe, mesta gde su se tri njive graničile. Odjednom dobije udarac po leđima, kao bičem. Ona padne, pa ustane ali dobije novi udarac. Ona se okrene, nigde nikog oko nje. Počne da vrišti i zapomaže i opet ustane da krene da beži ali opet dobije udarac i ponovo padne. Počne da dobija intezivne i učestale udarce još dok je na zemlji... na kraju više nije znala šta će, nije mogla ni da ustane da krene napred, nigde nikog oko nje nije bilo i onako dok je ležala na stomaku i trpela udarce po leđima, kroz plač počne da se moli Svetom Georgiju, svecu koga njena porodica slavi. Posle minut, dva, udarci su prestali. Ona je ustala i nekako se dovukla kući.

Dva dana kasnije je otišla kod lokalne vračare da je pita da li ona može da pretpostavi šta joj se desilo. Pokaže joj to mesto, ali se nisu usudili da stanu ponovo na njega. Vračara uoči da je to mesto gde se graniče tri njive i kaže joj da to mogu biti samo vile. Znate već da vole raskršća i slično i da se tu okupljaju i prave večeru. To je upravo vračara rekla ženi  - zgazila si im na sto na kojem su večerale il šta već... i tako ih naljutila. Da se nije pomolila svom svecu verovatno bi je tukle do smrti.

Inače žena je prababa jednog od mojih najboljih ortaka, koji je do "Bljeska" živeo u tom selu. Za tu priču mu je ispričala njegova baba, njena ćerka koja je i dan danas živa. Prababa je umrla nedugo posle rata.

Uglavnom, pitao sam njegovu babu, koja je jako fina žena, još uvek nije senilna niti izlapela, kad sam bio jednom kod njih kući u vezi sa tim i jel to istina i žena se kune da je tačno i da je svojim očima videla ožiljke na njenim leđima.

ovo je tipican primer pojave demona nizeg entiteta,oni imaju sposobnosti da se pojave cak i u materijanom obliku i cine ovakve stvari
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22684
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
Demona? I don't think so
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ovo je doziveo drug mog dede.  U Lici je obicaj da ljudi idu jedni kod drugih na mobu da pomazu oko sezonskih poslova.  Bas je dedin drug isao na jednu.  Uhvatila ga je noc,a pri povratku kuci morao je da prodje kroz sumu.  Odjednom je cuo neku buku i poceo da se osvrce nebi li pronasao izvor zvuka.  Pogled mu je pao na neverovatno deformisanog dlakavog coveka,vukodlaka kako ga je on nazvao.  Za sobom je vukao lance a na ramenu nosio mrtvacki kofceg.  Dedin drug kaze da ga "to" nije videlo inace sumnja da bi se ziv izvukao.  Napominjem da je on veoma hrabar i da je sto puta nocu prolazio kroz istu sumu i do tada mu se nista slicno nije dogodilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Neunistiva...

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 66
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
A sta mislite o nabvacivanju cini? Verujete li u to? Ja licno znam da postoji svasta ali smatram da sam dovoljno jaka, tj. da je moja vera toliko jaka da mi niko ne moze nista, bar ne na taj nacin.  Smile
IP sačuvana
social share
Siromah nije onaj ko malo ima, vec onaj ko previse zeli...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Vradjbine i cini. Kao i Vudu magija. Daj bre.
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
I meni je tesko da poverujem u to,ali ne biste verovali koliko je ljudi ludo optereceno time.  Pogotovo ovi stariji.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Traze opradvdanje u magiji za svoje probleme.

Dobro i to smo resili, ajd na temu.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Nokia x3
Neznam da li je neko postavio o drekavcu.

Drekavac je biće iz mitologije Južnih Slovena. Verovanje je rašireno po Srbiji, Bosni, i Crnoj Gori.
Po legendi, drekavac je materijalna manifestacija umrlog, nekrštenog čoveka (po nekim pričama, mladog dečaka), koji ne može da nađe mir, pa proganja one koji su mu zgrešili u životu. Kako predanja kažu, drekavac je malo, dlakavo stvorenje, slično životinji aj-aju, koje neprestano gazi na sopstveno krzno, a potom urla mešavinom plača i vučjeg zavijanja. Najčešće se šeta po grobljima, a žrtve davi u snu. Jako se plaši svetlosti, iako ne može biti uništeno dok ne nađe mir.
Iako nema dokaza o postojanju drekavca, postoji određen broj ljudi koji se i dalje plaše ovog bića.
Prema legendi drekavci napadaju ljude, koji se kasno u noći zateknu u blizini groblja ili šume, tako što im skoče na leđa i teraju ih da hodaju celu noć, do prvih petlova. Ukoliko se žrtva ne povinuje zahtevima drekavca biće izgrebana i počupana ogromnim kandžama ovog mitskog bića.

Inace pominje se u filmu ,,Orlovi rano lete'' kada Lazar Macak kaze kako mu je baba pricala da u sumi zivi drekavac.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Windows 2003
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung i9300
ja mislim da se pominje i u lapa sela lepo gore, ali nism siguran.

nedavno je bila neka emisija na prvoj pa je prilog bio o nekom stvorenju koje budi seljane na jugu srbije, pominju drekavca.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 50
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Mar 2025, 14:12:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.