Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:19:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vetroparkovi... ponovo  (Pročitano 4117 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.6.17
mob
I-mate 30 Pro

U zemlji vetroparkova...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Preko 900 hidroelektrana ima Norveška,imaju ljudi suficit struje,kompletan javni transport će im do 2025 preći na električni pogon,subvencionišu kupovinu električnih vozila i imaju mrežu besplatnih punjača za vozila,razvijaju projekte da prepumpavaju vodu kod hidroelektrana i tako reše evropski deficit struje,da kad je Evropa u suficitu oni prepumpavaju,a kad je deficit u Evropi da oni pojačaju rad,jedino im je problem da reše kako ta voda što pre da se dopremi do turbina,kako bi odmah proizvodili kad su deficiti na kontinentu...e sad što sam ovo napisao,Norveška je zemlja sa najvećim "vetropotencijalom" u Evropi i kažu da je to sa vetroenergijom sve super,ali da im je preskupo(dakle Norvežanima PRESKUPO) i da im ne pada na pamet da se ozbiljnije bave time,a uz to im igrožava prirodnu sredinu.

Treba li da napomenem da nam je najveći hidropotencijal u centralnoj Srbiji,u tom nerazvijenom delu Srbije koji se iseljava.

Ali vetroelektrane,samo urbano samo nečural jeeeee,Miodrag Kostić i kontinental wind srbija,jel to beše ono Lidija Udovički tražio joj reket kum Petrović iz EMS-a,ne reče nam ova Barnabić najvažniju informaciju esu platili reket ili nisu?

Откуд ти то за Норвежане? Говоре да ће да повећају капацитете.
Na koji deo misliš?Da im je preskupo?Pa jeste tako svima je preskupo,Nemačkoj je preskupo jer nenormalno subvencionira vetroparkove(mislim da sam pročitao cifru trilion dolara za subvencije?!),ali oni su u tripu da menjaju ugalj i naftu pa je razumljiva ideja,ali i pored svih vetroparkova i subvencija nisu smanjili emisiju ugljen dioksida što je presmešno.Norvežani koriste vodu tako da je njima savršeno nebitno da prave vetroparkove,mada sam čitao da njihove firme recimo prave to po Engleskoj,jer su subvencije fantastične i tamo.Tako da ono,dok ima ludaka da plaćaju sve je ok Smile

Radi se o vrlo nepouzdanoj tehnologiji koja u najboljem slučaju proizvede trećinu instalisane snage,a cena struje je najmanje četiri puta skuplja od ostalih izvora,a sve to naravno plate poreski obveznici tih zemalja.Ali da neko radi fantastičan PR toj tehnologiji to se mora priznati,a iza svega toga se naravno krije goli finansijski interes,a ne nikakva briga za životnu sredinu.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016, 10:02:55 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3056
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.103
mob
LG G3
Lako je reći ima energije u vetru,al kad treba da je iskoriste onda je iskorišćene samo 30%,mora to još mnogo da se usavršava da bi bilo iole efikasno i isplativo.

Hteo je komšija u vikednici da postavi i da koristimo zajedno,čovek inženjer i sve osmilsio i čak našao i dobavljača za delove,i na karju kad se izvela računica kad država umešta prste i naplati neke takse i što joj kradeš vetar  Smile više se isplati da im plaćaš struju,čak je bilo jeftinije i da cele grejne sezone en gasiš TA peć,manje bi platio nego harač državi.Možda su sad promenili zakon za te mini vetrenjače,ali tad je bilo suludo postavljati,jedino nešto na crno,ali gde sakriti vetrenjaču  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016, 10:46:22 od EvilBlood »
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Preko 900 hidroelektrana ima Norveška,imaju ljudi suficit struje,kompletan javni transport će im do 2025 preći na električni pogon,subvencionišu kupovinu električnih vozila i imaju mrežu besplatnih punjača za vozila,razvijaju projekte da prepumpavaju vodu kod hidroelektrana i tako reše evropski deficit struje,da kad je Evropa u suficitu oni prepumpavaju,a kad je deficit u Evropi da oni pojačaju rad,jedino im je problem da reše kako ta voda što pre da se dopremi do turbina,kako bi odmah proizvodili kad su deficiti na kontinentu...e sad što sam ovo napisao,Norveška je zemlja sa najvećim "vetropotencijalom" u Evropi i kažu da je to sa vetroenergijom sve super,ali da im je preskupo(dakle Norvežanima PRESKUPO) i da im ne pada na pamet da se ozbiljnije bave time,a uz to im igrožava prirodnu sredinu.

Treba li da napomenem da nam je najveći hidropotencijal u centralnoj Srbiji,u tom nerazvijenom delu Srbije koji se iseljava.

Ali vetroelektrane,samo urbano samo nečural jeeeee,Miodrag Kostić i kontinental wind srbija,jel to beše ono Lidija Udovički tražio joj reket kum Petrović iz EMS-a,ne reče nam ova Barnabić najvažniju informaciju esu platili reket ili nisu?

Откуд ти то за Норвежане? Говоре да ће да повећају капацитете.
Na koji deo misliš?Da im je preskupo?Pa jeste tako svima je preskupo,Nemačkoj je preskupo jer nenormalno subvencionira vetroparkove(mislim da sam pročitao cifru trilion dolara za subvencije?!),ali oni su u tripu da menjaju ugalj i naftu pa je razumljiva ideja,ali i pored svih vetroparkova i subvencija nisu smanjili emisiju ugljen dioksida što je presmešno.Norvežani koriste vodu tako da je njima savršeno nebitno da prave vetroparkove,mada sam čitao da njihove firme recimo prave to po Engleskoj,jer su subvencije fantastične i tamo.Tako da ono,dok ima ludaka da plaćaju sve je ok Smile

Radi se o vrlo nepouzdanoj tehnologiji koja u najboljem slučaju proizvede trećinu instalisane snage,a cena struje je najmanje četiri puta skuplja od ostalih izvora,a sve to naravno plate poreski obveznici tih zemalja.Ali da neko radi fantastičan PR toj tehnologiji to se mora priznati,a iza svega toga se naravno krije goli finansijski interes,a ne nikakva briga za životnu sredinu.
Субвенције се дају за све врсте чисте енергије, није то проблем. Имаш два типа вјетрењача, на копну и обали гдје је вјетар јачи али су те скупље. Норвежани има воду, али Данска нпр. преко 40 својих потреба за струјом добија из вјетра, а кад је вјетар јак подмирују све потребе и извозе вишак. Технологија је провјерена, али ако ставиш турбину у неодговарајуће мјесто, без вјетра, неће производити ништа.  Smile Што се цијене тиче, она пада.
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016, 11:32:52 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.79
Hteo je komšija u vikednici da postavi i da koristimo zajedno,čovek inženjer i sve osmilsio i čak našao i dobavljača za delove,i na karju kad se izvela računica kad država umešta prste i naplati neke takse i što joj kradeš vetar  Smile više se isplati da im plaćaš struju,čak je bilo jeftinije i da cele grejne sezone en gasiš TA peć,manje bi platio nego harač državi.Možda su sad promenili zakon za te mini vetrenjače,ali tad je bilo suludo postavljati,jedino nešto na crno,ali gde sakriti vetrenjaču  Smile

Eeee amateri jedni.  Smile Mislili ste da možete da zajebete najvećeg lopova u Srbiji - državu? Oće to.  Smile

Da ste bar neki tajkuni, krimosi, šiptari ili pazarci pa i da razumem ideju. Al ovako, dva jadna bedna Srbina koji bi ovde kao da ostvaruju neka prava i olakšice... Pffff, pa mislim stvarno...  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jun 2016, 11:42:46 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
Субвенције се дају за све врсте чисте енергије, није то проблем. Имаш два типа вјетрењача, на копну и обали гдје је вјетар јачи али су те скупље. Норвежани има воду, али Данска нпр. преко 40 својих потреба за струјом добија из вјетра, а кад је вјетар јак подмирују све потребе и извозе вишак. Технологија је провјерена, али ако ставиш турбину у неодговарајуће мјесто, без вјетра, неће производити ништа.  Smile Што се цијене тиче, она пада.
Pogrešno sam se izrazio,nisam mislio nepouzdana tehnologija nego nepouzdan način proizvodnje,a što se tiče količine proizvodnje,ili sam ja pogrešno shvatio ili ti Smile.Ja sam shvatio da su tih 42% proizveli prošle godine i da je to bila rekordna proizvodnja ikad,a godina je bila posebno vetrovita kao nikad dod tad posebno neki letnji meseci,medjutim nigde nisam mogao da pronadjem koja je to ustvari količina struje proizvedena(o tom PR-u ja govorim,jer te samo zaspu procentima 30,40,50 %),medjutim posredno sam pronašao podatke,da im je potrošnja godišnja 33.5 teravat časova,a da su proizveli 120% struje u 2015 što znači da su proizveli nešto preko 40 teravat časova,onda sledstveno zaključujemo da su od vetroelektrana dobili 16 teravat časova,poredjenja radi TENT proizvodi izmedju 16 i 20 teravat časova struje godišnje ili još bolje naše hidroelektrane proizvedu sa svojim kapacitetom oko 10 teravat časova(imamo recimo potencijal da proizvodimo oko 20 teravat časova godišnje),kad se te brojke pogledaju,a sa druge strane uzme u obzir koje subvencije države daju za vetroelektrane(radi se o milijardama evra) kao i to da Danci imaju najskuplju struju u Evropi onda su to cifre koje su daleko od toga da impresioniraju.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
ludi madjari
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Rasut na komade

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1469
Zastava
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Alcatel OT Telenor Smart
serghio ramos, ja sam ostao bez teksta.
Samo jos kad bih imao vremena da proverim sve ovo sto si napisao i jos da se ispostavi da je tacno...
IP sačuvana
social share
Bibo, ergo non desinimus
И покварен сат два пута дневно покаже тачно времe
Нема горег муслимана од потурченог Србина

Кажеш зло не постоји? Итекако постоји, и рођено је између 20. јануара и 20. фебруара.
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Pogrešno sam se izrazio,nisam mislio nepouzdana tehnologija nego nepouzdan način proizvodnje,a što se tiče količine proizvodnje,ili sam ja pogrešno shvatio ili ti Smile.Ja sam shvatio da su tih 42% proizveli prošle godine i da je to bila rekordna proizvodnja ikad,a godina je bila posebno vetrovita kao nikad dod tad posebno neki letnji meseci,medjutim nigde nisam mogao da pronadjem koja je to ustvari količina struje proizvedena(o tom PR-u ja govorim,jer te samo zaspu procentima 30,40,50 %),medjutim posredno sam pronašao podatke,da im je potrošnja godišnja 33.5 teravat časova,a da su proizveli 120% struje u 2015 što znači da su proizveli nešto preko 40 teravat časova,onda sledstveno zaključujemo da su od vetroelektrana dobili 16 teravat časova,poredjenja radi TENT proizvodi izmedju 16 i 20 teravat časova struje godišnje ili još bolje naše hidroelektrane proizvedu sa svojim kapacitetom oko 10 teravat časova(imamo recimo potencijal da proizvodimo oko 20 teravat časova godišnje),kad se te brojke pogledaju,a sa druge strane uzme u obzir koje subvencije države daju za vetroelektrane(radi se o milijardama evra) kao i to da Danci imaju najskuplju struju u Evropi onda su to cifre koje su daleko od toga da impresioniraju.
Како мислиш непоуздан начин производње? Проценти добијени из обновљивих извора ће расти. Не иду Данци у ту причу јер воле већ зато што немају алтернатива, а имају добар положај да се озбиљније упусте у посао са вјетром. Што се цијене тиче, струја им је скупа због намета, слично као нафта код нас.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0

Zato treba nesto miliona kojih drzava, hebi ga, nema a tu nece niko da uleti sa strane. Norvezanima lako, imaju kubik kilometre snega koji se otapaju i samo tako jure niz planine, u kojima obicno bas niko ne zivi, a uz to su puni ko brod sa parama...
A ni Norvezani ne batale vetar:

Europe's largest onshore wind power project to be built in Central-Norway

(Oslo, 23 February 2016) Statkraft, TrønderEnergi and the European investor consortium Nordic Wind Power DA will join forces to realise Europe's largest onshore wind power project in Central-Norway, comprising six onshore wind farms, with a combined capacity of 1000MW. The total investment in the wind farms amounts to approximately EUR 1.1bn. Construction will commence in Q2 2016 and commissioning will be completed in 2020.
« Poslednja izmena: 20. Jun 2016, 00:10:59 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:19:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.