Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 00:48:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti sa Kosmeta - status, pregovori  (Pročitano 254348 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia E50
Čurkin: Veto Rusije sve verovatniji
Subota, 12. maj 2007. 20:50

Rusija bi mogla da stavi veto na predlog rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se obezbedjuje nezavisnost Kosova, rekao je ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin.

"Takav scenario postaje sve verovatniji", rekao je Čurkin na ruskoj televiziji "Vesti 24" odgovarajući na pitanje da li će Rusija iskoristi svoje pravo na veto kao stalna članica Saveta bezbednosti UN.

"Pokušavamo da nadjemo diplomatsko rešenje, ali takvo rešenje ne možemo naći prosto prihvatajući poziciju zemalja sa kojima se duboko ne slažemo", dodao je Čurkin.

Predlog rezolucije, koja su u UN prosledile SAD i EU, prihvata plan specijalnog izaslanika Generalnog sekretara UN Martija Ahtisarija, prema kojem bi Kosovo postalo nezavisno pod nadzorom EU.

Čurkin je optužio predstavnike Zapada da nameću veštačke rokove za rešavanje osetljivih pitanja i da primenjuju dvostruke stanrade, što su optužbe, kako prenosi Rojters, koje Moskva često koristi kada reaguje na kritike svoje politke.

On je rekao da ruske diplomate često u polušali pitaju svoje kolege sa Zapada: "Zašto ne primenimo isti vremenski okvir za bliskoistočnu krizu i da pokušamo da rešimo izraelsko-palestinski sukob u okviru, recimo, tri meseca?"

Diplomatski izvori očekuju da će ambasadori zemalja članica Saveta bezbednosti UN sledeće nedelje početi razgovore kako bi usaglasili tekst rezolucije.

Čurkin je, medjutim, rekao da ruske diplomate "neće ni dotaći" predlog rezolucije pre nego što se završi poseta američkog državnog sekretara Kondolize Rajs Moskvi sledeće nedelje.

Kondoliza Rajs bi trebalo da stigne u ponedeljak u Moskvu. Očekuje se da medju glavnim temama razgovora sa ruskim zvaničnicima bude pitanje rešenja budućeg statusa Kosova. "Svi čekaju ishod razgovora da bi ponovo razmotrili situaciju i videli šta se može uraditi u Savetu bezbednosti", rekao je Čurkin u intervjuu televiziji "Vesti 24".

On je rekao da Rusija ne želi da održava status kvo na Kosovu, i da je spremana da radi na rešenju koje bi uključivalo Evropsku uniju. "Priznajemo da može biti rešenja koje ne bi samo gurnulo obe strane ka daljim pregovorima, nego i zamenilo UN na Kosovu sa prisustvom EU", reka je Čurkin.

Kako prenosi Rojters, Zapad smatra da je vreme da se okonča dugi zastoj u pregovorima o Kosovu pošto razgovori izmedju Srba i Albanaca nisu ničemu doprineli. Rusija, saveznik Beograda, kako piše Rojters, želi da se pregovori nastave.

SAD i EU u petak uveče su prosledile nacrt rezolucije kojom bi se podržala nezavisnost Kosova pod medjunarodnim nadzorom, uprkos oštrom protivljenju Rusije, stalne članice Saveta bezbednosti UN.

I ambasador Rusije pri UN Vitalij Čurkin prosledio je Savetu bezbednosti nacrt rezolucije u kojoj traže dodatni pregovori Beograda i Prištine i dodatni napori u sprovodjenju standarda UN, uključujući zaštitu manjina i osiguravanje povratka prognanih Srba.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Амерички државни секретар Кондолиза Рајс боравиће сутра и прекосутра у званичној посети Русији, а једна од кључних тема у разговорима са руским званичницима, како се очекује, биће разлике у приступу САД и Русије када је реч о решавању статуса Косова и Метохије у Савету безбедности УН.

Да разговори неће бити једноставни, најавио је пред њен долазак стални представник Русије у УН Виталиј Ццуркин.

Он је нагласио разлику између намера САД и земаља "европске тројке" (Француске, Велике Британије и Немачке) да се српској покрајини да независност под међународним надзором, и настојања Русије да преговори између Београда и Приштине буду настављени до проналажења узајамно прихватљивог решења.

"Главна противречност је у томе што Американци и Европљани, да их тако назовем, иако је и Русија европска земља, полазе од неопходности да се одмах одобри план (изасланика УН Мартија) Ахтисарија, што значи да се одмах отвори пут за независност Косова.

Ми сматрамо да је то погрешно", истакао је Ццуркин у изјави за руски сателитски телевизијски канал "Вести 24".

Ссеф руске мисије у УН је истакао да Москва сматра да је неопходно наставити преговоре и пронаћи решење са којим ће се сагласити обе стране, не искључујући ни могућност употребе вета на америчко-европски нацрт резолуције.

"Такав сценарио постаје све вероватнији", рекао је Ццуркин само дан пред долазак Рајсове у Москву. Као још једну разлику, руски дипломата је навео и намеру да се у будућој резолуцији о Косову запише да је то "јединствен случај", који "неће бити преседан".

"Ми им једноставно кажемо: 'Можете записати шта хоћете, али ће свеједно они који се инспиришу сепаратизмом имати аргумент и психолошки подстицај'", рекао је он, успротививши се и вештачким роковима, јер се, како је рекао, рокови не намећу ни за израелско-палестински конфликт који траје деценијама.

После разговора Рајсове, чија се земља залаже за независност јужне српске покрајине, и Лаврова, на Ист Риверу се очекује да би у СБ УН могло да почне разматрање америчко-европског нацрта.

Према изјави Ццуркина, питање је колико има смисла бавити се тиме "уз постојање тако озбиљних разлика".

Званични представник руског Министарства иностраних послова Михаил Камињин рекао је да Русија у овом тренутку жели заједничко утврђивање даљих корака "за стимулисање преговора и налажење компромисног решења које би одговарало интересима међународне стабилности".

Izvor: Tanjug
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Председник Косова Фатмир Сејдиу боравиће сутра у Бриселу, где ће се, како јављају приштински медији на албанском језику, састати са званичницима Европске уније.

Сејдиу ће се састати и са министром иностраних послова Јужноафричке републике Нкосазана Цларице Дламини Зума.

Приштински медији су јавили да ће у жижи разговора Сејдиуа бити процес дефинисања статуса Косова и европске перспективе.

IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Najava veta otvara novo poglavlje pregovora
Autor: Beta | 13.05.2007 - 15:13

Član pregovaračkog tima Slobodan Samardžić ocenio je danas da je najava ruskog ambasadora u UN Vitalija Čurkina o mogućnosti upotreba veta "važan događaj" koji bi mogao da otvori novo poglavlje u rešavanju statusa Kosova i Metohije.
"Posle te izjave sve će biti drugačije, jer su SAD suočene sa pravom realnošću oko Kosova i Metohije da neće dobiti potreban broj glasova za prolaz rezolucije. To će ih naterati da razmišljaju u drugom pravcu i moguće je da će početi da revidiraju svoj stav", kazao je Samardžić agenciji Beta.
Ruski ambasador u UN Vitalij Čurkin izjavio je juče da bi Rusija mogla da stavi veto na predlog rezolucije Saveta bezbednosti UN kojom se obezbeđuje nezavisnost Kosova.
"Takav scenario postaje sve verovatniji", rekao je Čurkin na ruskoj televiziji "Vesti 24" odgovarajući na pitanje da li će Rusija iskoristi svoje pravo na veto kao stalna članica Saveta bezbednosti UN.
Samardžić je kazao da je bila pogrešna procena SAD da pregovori o Kosovu treba da budu okončani do kraja maja i dodao da je kod složenih političkih pitanja potrebno više strpljenja i više vremena za pregovore.
"Najava veta nije samo ohrabrenje za Srbiju, već i krajnje upozoravajuća poruka za SAD i njihove saveznike i partnere...
To je principijelno upozorenje i nadamo se da će EU sada shvatiti da mora sama da formuliše svoju politiku za Kosovo i Metohiju", rekao je on.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Хавијер Солана изјавио је данас у Бриселу да не би требало "директно повезивати" преговоре о Споразуму о стабилизацији и придруживању (ШП) са процесом решавања статуса Косова и Метохије.

"Не бих желео да директно повезујем ове догађаје (...) они се дешавају у исто време, али ни у чему нису повезани", изјавио је Високи представник Солана по завршетку састанка Савета министара ЕУ.

Солана је, такође, истакао да процес решавања статуса Космета није под контролом ЕУ, и да стога не може да процени када би могло да дође до резолуције у Савету безбедности УН.

Са друге стране, Солана је истакао да наставак преговора о ШП зависи од тога колико брзо ће нова Влада почети да функционише и какве ће мере најпре усвојити.

"Ззелео бих да влада сутра буде изабрана у Скупштини (...) учинио сам што сам могао да убедим, али нисам никоме ништа наметао јер ја не могу нешто да наметнем некоме у некој држави", нагласио је Солана.

"Имам, међутим, право да кажем шта је по мени боље, а то је постоји влада која има проевропски програм", закључио је Високи представник ЕУ.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Јужна Африка, нестална чланица Савета безбедности УН, је "близу одлуке" о свом ставу по питању будућег статуса Косова и Метохије, изјавила је вечерас у Бриселу министарка спољних послова ове земље Нкосазана Дламини-Зума.

"Моја земља се налази близу одлуке о свом ставу (...) ми ћемо ту одлуку саопштити што је пре могуће", изјавила је министарка Дламини-Зума, на конференцији за штампу по завршетку састанка тројке Европске Уније и Јужне Африке.

Дламини-Зума је истакла да се током вишенедељних консултација сусрела са свим релевантним странама, између осталог са српским шефом дипломатије Вуком Драшковићем, посредником УН Мартијем Ахтисаријем, те данас са високим званичницима ЕУ, али и са привременим покрајинским председником Фатмиром Сејдиуом, који је изненада допутовао у кратку посету Бриселу.

Јужна Африка је до сада изражавала озбиљне резерве према Ахтисаријевом плану због страха од преседана који би наметање независности Космета могло да проузрукује у земљама афричког континента.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Комуникација између већинског становништва и мањинских заједница на Косову још увек је недовољна и међу њима постоји велико неповерење, што повећава потенцијал за насиље, оценила је данас у Приштини председница Пројекта за етничке односе из Вашингтона, Ливија Плакс.

На конференцији за новинаре после округлог стола посвећеног Косову у време решавања статуса, Ливија Плакс је рекла да је дискусија показала да је "комуникација на релацији већина-мањина недовољна" и да међу заједницама постоји "велико неповерење".

"Ми смо понудили могућност за отворени дијалог међу учесницима. Сматрамо да је у ово веома осетљиво време када се води расправа о статусу Косова, неопходно сачувати безбедност, и то је један од највећих изазова са којима се суочава косовско друштво", казала је.

На скупу који је био затворен за јавност, било је речи о очувању безбедности у фази када процес утврђивања статуса Косова улази у последњу, одлучујућу фазу.

Округли сто је организовао Пројекат за етничке односе, а учествовали су представници косовских институција и политичких партија, представници етничких заједница, дипломатских канцеларија у Приштини, УНМИК-а и ОЕБС-а.

Округли сто је један од бројних разговора које је на Косову, али и у другим деловима Европе и САД, на тему етничких односа на Косову организовао Пројекат за етничке односе из Вашингтона.

Izvor: Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Хавијер Солана рекао је данас да је за одрживо решење за Косово нужна резолуција Савета безбедности УН.

Солана је поручио и да ЕУ жели да се ускоро постигне одржива формула за косовско питање, пошто је "много уложила, економски и политички, у Балкан".

Он је на заседању министара одбране ЕУ у Бриселу рекао да резолуција Савета безбедности УН о Косову "мора бити утемељена на функционалним и одрживим решењима" и да мора садржати "свеобухватне и делотворне мере за безбедност и будућност свих заједница на Косову".

Високи представник ЕУ рекао је да је "важно да међународна заједница има обједињен приступ" у вези с Косовом и да неопходно што пре наћи "трајно и прагматично решење у Савету безбведности УН".

"Европска унија и даље подржава изасланика УН Мартија Ахтисарија и његоворе напоре у вођењу политичког процеса за утврђивање будућности Косова", рекао је Солана.

Он је додао да ће УНМИК остати у пуној функцији све док Резолуција 1244 Савета безбедности УН не буде замењена новом резолуцијом, која, како је рекао, "мора дати јасан мандат за будуће међународно присуство" на Косову.

Солана је рекао да ЕУ планира своју будућу мисију на Косову под претпоставком да ће 120 дана трајати прелазно раздобље између усвајања нове резолуције Савета безбедности УН и преноса овлашћења на европску мисију на пољу владавине закона и полицијско-безбедносних задатака.

Он је рекао да је у томе од кључне важности тесна сарадња с међународним чиниоцима, пре свега с НАТО-м.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Apple 15
Rusija dosledna, SAD traži kompromis oko statusa Kosova
Autor: Beta | 14.05.2007 - 17:49

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Vladimir Titov izjavio je danas, uoči rusko-američkih razgovora, da je pozicija Rusije o statusu Kosova bila i ostala dosledna. Američki državni sekretar Kondoliza Rajs najavila je, pred polazak u Moskvu, da će "pokušati da smanji zabrinutosti Rusije zbog plana da Kosovu bude data nezavisnost", prenela je agencija Rojters.
Iako je Titov naglasio da je, zbog razlika u stavovima Rusije i zapadnih zemalja o statusu Kosova, rano za glasanje o rezoluciji u Savetu bezbednosti, Rajsova, koja tvrdi da treba uzeti u obzir rusku i srpsku zabrinutost u vezi sa Kosovom, smatra da to ipak ne treba biti duže nego što je potrebno produžavati napore za rešenje statusa pokrajine, javio je AP.
- Pozicija Rusije o glavnim aspektima rešavanja statusa uvek je bila i ostaje jasna i principijelna, izjavio je Titov agenciji Itar-Tas i istakao da se projekat nove rezolucije o Kosovu, koji su predložile zapadne zemlje, "za sada ne poklapa sa nizom tačaka ruskog viđenja raspleta".
- Mi smo i dalje ubeđeni da se ne može računati na 'proguravanje' kroz Savet bezbednosti UN plana Martija Ahtisarija, koji je neprihvatljiv za Beograd i koji preti ozbiljnim posledicama ne samo za situaciju na zapadnom Balkanu, već i za stabilnost u drugim svetskim regionima, kazao je Titov.
Naši partneri izjavljuju da računaju da će do kraja meseca doneti rezoluciju, kazao je Titov, navodeći da je "uzimajući u obzir principijelna razmimoilaženja rano govoriti o glasanju".
- Inicijatori iznošenja takvog projekta na glasanje treba da shvate da će to označavati samo jedno - krah pregovaračkog procesa, zbog čega će, smatram, konsultacije biti nastavljene, naglasio je ruski diplomata, stavljajući do znanja da bi Rusija mogla da upotrebi veto.
On je ponovio ruski stav da se samo dijalogom može naći prihvatljivo rešenje a da ustanovljavanje "proizvoljnih i nerealnih okvira" može samo imati ozbilne posledice.
- Mi se zalažemo za rešenje putem pregovora, protiv nametanja ponižavajućih varijanti silom, koji vode do rasturanja države u suprotnosti sa međunarodnim pravom, kazao je ruski diplomata.
Titov je demantovao ocene "nekih eksperata", da se ruski prilaz menja, navodeći da "ili nisu u toku" ili namerno iznose ono što bi želeli da čuju.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Америчка државна секретарка Кондолиза Рајс изјавила је данас у Москви да је "веома важно признати да Косово више никада неће бити саставни део Србије, јер је то немогуће".

"Нема никаве шансе да Србија и Косово живе заједно. Најбоље би било да наставе да остварују своје интересе. Србија је дивна земља, а Срби су диван народ. Њих (Косово и Србију) треба интегрисати у Европу", рекла је Кондолиза Рајс у интервјуу за радио Ехо Москве, после раговора с председником Русије Владимиром Путином.

Она је избегла да одговори на питање да ли ће САД једнострано признати независно Косово, ако Русија у Савету безбедности УН уложи вето на план којим се Косову даје надзирана независност.

"Ми желимо да дођемо до такве етапе када ћемо моћи да узмемо у обзир забринутост Русије и Србије и да се то одрази у резолуцији", казала је Рајсова.

"Пре него што дођемо до фазе када Русија буде доносила одлуку (о резолуцији), треба још да радимо на томе како бисмо узели у озбир сва страховања и интересе свих", додала је америчка државна секретарка.

Казала је да није потребно "још много времена да Косово добије независност", додајући да ће резолуција бити предложена у Савету безбедности УН "веома ускоро, кроз неколико недеља".

Говорећи о забринутости у вези са заштитом српске мањине на Косову, она је казала да ће зато и постојати период "контролисане независности" у којем ће се посредством специјалног представника надзирати поштовање и заштита српске мањине и њених верских и културних споменика.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 161 162 164 165 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Sep 2025, 00:48:44
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.