Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 00:56:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 452 453 455 456 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti sa Kosmeta - status, pregovori  (Pročitano 244390 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Око 1.000 људи из Куршумлије кренуло према Мердару

КУРШУМЛИЈА, 17. фебруара 2008. (Бета) - У Куршумлији се данас окупило више од 1.000 људи, међу којима највише војних резервиста и интерно расељених са Косова, поводом најављеног једностраног проглашења независности Косова.

Окупљени су кренули према административном прелазу са Косовом Мердаре, удаљеном од Куршумллије око 20 километара.

Већина окупљених је у војним униформама, а скуп у Куршумлији је прошао без инцидената.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ројтерс: Завршава се дуго поглавље крвавог распада СФРЈ

ПРИШТИНА, 17. фебруара (Тањуг) - Британска новинска агенција Ројтерс, оценила је да ће данашњим једниостраним проглашењем независности (ЈПН) Косова бити окончано дуго поглавље крвавог распада некадашње Југославије.

Ројтерс међутим преноси како су Срби најавили да никада неће одустати од региона који је 1.000 година био део њихове историје.

Београд ће одбацити независност, упркос одлуци Албанаца на Косову и Метохији и њихових западних савезника, и чврсто ће се држати упоришта на северу покрајине, чиме ће, према оцени Ројтерса, "од почетка учинити реалном поделу нове државе".

Агенција, међутим, сматра да пошто су Сједињене Америчке Државе и већина европских сила обећале албанској већини на Космету независност, Приштина може да игнорише упозорења Београда.

Ројтерс, такође, оцењује да ће најтежи задатак мисије Европске уније која од следећег месеца треба да буде размештена на Космету бити успостављање контроле у подручју северно од Ибра, којим доминирају Срби.

Такође се подсећа како је Србија саопштила да је мисија ЕУ нелегална јер нема мандат Уједињених нација, "а њена савезница Русија подржава тај став." Београд је најавио, наставља Ројтерс, да је припремио пакет мера којима ће реаговати на једнострано проглашење независности Косова, али још није обелоданио какве су то мере.

Ројтерс преноси и мишљење аналитичара да ће било каква трговинска, дипломатска или бирократска блокада Косова којој би приступила Србија, бити релативно кратког века.

Ти аналитичари, међутим, упозоравају како ће сиромашном Косову, са два милиона становника, бити потребна не само знатна помоћ за развој, већ и вођство у годинама које следе.

Западне силе, како је пренео Ројтерс, нервозно прате ситуацију и у етнички подељеној Босни и Херцеговини.

У БиХ неки Срби прете да ће Република Српска кренути стопама Косова и повући се из нелагодног партнерства с муслиманима и Хрватима, што би било још једно распарчавање државе на Балкану, навео је Ројтерс.

Даље, у Македонији, у којој су НАТО и ЕУ успеле да спрече избијање међуетничких сукоба, коалиција тамошњих Албанаца се нада да ће развој догађаја на Косову протећи мирно, наведено је у чланку.

Мировне снаге НАТО на Космету, међутим, су обазривије.

Француске јединице су припремиле бетонске препреке и барикаде од бодљикаве жице како би, у случају потебе, раздвојиле Србе и Албанце у Косовској Митровици.

Командант међународних Косовских снага Кфор, француски генерал-потпуковник Гзавије Бу де Марнак, рекао је да ће његови војници "реаговати и одговорити на сваку провокацију наредних дана, без обзира на то да ли она долази са српске или са албанске стране."

Ројтерс је подсетио да је већина Срба побегла са Косова 1999. и да је остало око 120.000 људи, од којих половина живи у северој енклави, а остали по изолованим, рањивим селима.

Лидери Српске православне цркве позвали су Србе с Косова да сачувају мир и да остану на својим огњиштима и у околини цркава и манастира.

Очекује се да ће парламент у Приштини прогласити независност на седници која треба да почне у 15 сати, премијер Србије Војислав Коштуница најавио је да ће се обратити јавности у 16 сати

За Приштину метеоролози прогнозирају да ће цео дан падати снег, закључује Ројтерс.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
У Тирани самопроглашење преко видеобима

ПРИШТИНА, 17. фебраура (Тањуг) - На Косову и Метохији данима траје славље са припремама за данашње самопроглашење независности те јужне српске покрајине, на седници привременог парламента на којој ће бити усвојена декларација о независности и изабрани симболи - грб и застава.

Привремени премијер Хашим Тачи најавио одржавање седнице за 15 сати.

Тирана ће, преноси Косовопрес, самопроглашење независности пратити на такође ванредном парламентарном заседању путем видеобима. Албанија је, једина земља која независност јужне српске покрајине признала још 1990. године.

Иако је на улицама Приштина и других градова Косова, према тврдњама представника Косовске полицијске службе и Кфора, мирно, присуство међународних снага је појачано на свим путним правцима и прилазима српским срединама и према градовима у којима је најављено славље Албанаца.

Привремни председник Фатмир Сејдију положио је цвеће на гроб бившег председника Косова Ибрахима Ругове за кога је рекао да је "дао немерљив допринос темељима независне и суверене државе Косова".

На гроб оснивача Ослободилачке војске Косова Адема Јашарија, у селу Доњи Преказ, цвеће је положио председник привременог косметског парламента Јакуп Краснићи.

Писани и електронски медији на Косову у ударним вестима преносе оцене да је "држава створена".

Електронски медији емитују специјалне емисије и најављују да ће се током дана укључивати у најзначајније догађаје - пренос седнице парламента, конференције за новинаре, концерт на Тргу Мајке Терезе.

Штампа на ударним странама углавном доноси наслове који кажу да је "држава већ створена" и објављују изглед будуће заставе и грба који су у основи плави, са мапом покрајине у центру и шест звездица облика и боја Европске уније.

Дневник "Еxпреш" на насловној страни, уз фотографије Николе Пашића, Јосипа Броза и Слободана Милошевића, поручује "Фуцк yу".

Косметски трговци одазвали су се позиву Привредне коморе и грађане ће све до краја прославе частити бесплатним пићем и храном.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Радикали позвали на организовање великог скупа

БЕОГРАД, 17. фебруара (Тањуг) - Генерални секретар Српске радикалне странке Александар Вучић позвао је данас највише државне званичнике да прихвате иницијативу за организовање великог скупа, којим би Србија целом свету показала да се никада неће одрећи Косова и Метохије.

"Очекујемо да ће иницијативу Томислава Николића прихватити и Војислав Коштуница и Борис Тадић и да ће Србија највећим скупом у својој историји показати целом свету да се никада неће одрећи Косова и Метохије", рекао је Вучић на конференцији за новинаре СРС.

Он је изразио уверење да ће митинг бити одржан у наредна три до четири дана, највероватније у четвртак.

Вучић је албанским сепаратистима поручио да "никакава већина" у Србији неће прихватити независност Косова и Метохије и прихватити сецесионистичке методе рада и деловања.

Он сматра да Србија мора предузети одговорне и озбиљне кораке како би помогла српском народу на Косову и Метохији и заштитила територију.

Вучић је најавио да ће заменик председника СРС Томислав Николић одржати конференцију за новинаре у око пет сати поподне.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Славље поводом проглашење независности

ПРИЗРЕН , 17. фебруара 2008. (Бета) - Пријемом за одборнике и госте у новој згради општине Призрен и тортом од 150 килограма, почело је данашње славље проглашења независности Косова.

Свечана академија биће одржана у кругу комплекса Призренске лиге, а после тога биће изведен богат културно-забавни програм. На Шадрвану, централном призренском тргу, постављена је бина. Град и прилази су од јуче окићени албанском заставама и заставама држава које су најавили признавање независног Косова.

Одлуком надлежних, од 9.00 до 23.00 возила из правца Приштине, Ђаковице, Жура и Речана неће моћи да улазе у град. За њих су обезбеђени паркинзи које ће чувати полиција.

У граду ће на више места бити амбулантна и противпожарна кола, а на грађане је апеловано да не користе пиротехничка средства.

Према рецима команданта општинске полиције у Призрену Хариса Диде, припадници Косовске полицијске службе појачано ће контролисати средине у којима живе мањинске заједнице.

"Стално ћемо патролирати у срединама где живе мањинске заједнице и водити рачуна о свему. Ситуација је под контролом и грађани мањинских заједница, поготову српске, немају разлога за страховање", казао је Дида.

Једна од локалних телевизија приказала је шивење албанске заставе дуге три километра коју ће, према најави, држати око 1.800 људи од Ландовице до Призрена и тиме симболично означити "тежњу Косова за независном државом а биће предате председнику (општине) Рамадану Муји".

Весеље је почело јуче после подне, а на тргу Шадрван играло се и певало до раних јутарњих сати.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Мирно на југу Србије

БУЈАНОВАЦ, 17. фебруара 2008. (Бета) - У Бујановцу и Прешеву од јутрос је на улицама мало људи, а смањен је и обим саобраћаја у тим местима и на регионалним путевима и администраривним прелазима са Косовом - Кончуљ и Мучибаба.

Скупштина Косова данас ће највероватније једнострано прогласити независност Косова.

Агенцији Бета је у полицији речено да је стање у Бујановцу, Прешеву и Копненој зони безбедности уз административну линију са Косовом редовно, а полиција обавља уобичајене послове и задатке "са појачаном будношћу" у ишчекивању проглашења независности Косова.

Албански политички лидери са југа Србије раније су најавили да у Бујановцу и Прешеву неће бити организоване јавне прославе поводом проглашења независности Косова.

Председник Партије за демократско деловање Риза Хаљими рекао је агенцији Бета да је после синоћњег састанка албанских одборника у локалним парламентима Бујановца, Прешева и Медвеђе одлучено да се не организују јавна славља.

"Било је идеја да политичке станке организују скупове подовом проглашења независноти Косова, али смо се јуче сви сагласаили да је најозбиљније и напрактичније да се прославе организују само у кућној атмосфери", рекао је Хаљими.

Упитан да ли ће он присуствовати прослави у Приштини, он је одговорио да неће, пошто није добио позив, јер су, како је навео, "припреме за проглашење независноти ишле јако брзо и без нарочитих припрема", и додао да ће данашњи дан провести у Прешеву.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Представници црногорских просрпских партија у Митровици

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, 17. фебрура (Тањуг) - Представници српских и просрпских политичких партија и удружења из Црне Горе поручили су данас у северном делу Косовске Митровице да је Косово и Метохија саставни део Србије и да се не сме кршити међународно право, Повеља УН и Резолуција 1244.

"Можемо да пренесемо чврст став Срба у Црној Гори да је судбина Косова и Метохије заједничка судбина српског народа ма где он живео и да ћемо бранити трериторијални интегритет Србије на исти начин као и влада Србије", рекао је на конференцији за новинаре званичник Српске народне странке Гојко Раичевић.

Представници црногорских просрпских странака окупили су се у седишту Српског националног већа сверног Косова чији је председник Милан Ивановић поручио да су Срби из Покрајине јединствни и одлучни да учине све како би очували целовитост Србије.

Ивановић је рекао да најављена одлука о проглашењу независности привремених косовских институција представља нелегалан сепаратистички акт исто тако и покушај Европске уније да окупира Косово и Метохију супротно Резолуцији 1244.

На иницијативу Српског народног вијећа Црне Горе, представници Српске народне странке, Социјалистичке народне партије, Народне странке, Демократске српске странке, Странке српских радикала и Демократске странке јединства постигли су договор о концепту заједничког деловања за подршку Србији на очувању Косова.

Председник СНВ Момчило Вуксановић казао је у Подгорици да ће се представници већине црногорске опозиције у Косовској Митровици наћи и са представницима парламентарних странака из Србије и Републике Српске и вероватно договорити заједничку стратегију, како би помогли Србији да очува целовитост.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Косовска независност углед Мађарима у Румунији

БУКУРЕШТ, 17. фебруара 2008. (Бета) - Свечаном проглашењу независности Косова у Приштини данас ће присуствовати и представници мађарске мањине у Румунији, који сматрају да ће судбина Косова убрзати освајање аутономије жупанија у којима су Мађари већина.

Како преноси данас румунски лист "Гандул", у Приштину су отпутовали посланик Демократског савеза Мађара (УДМР) у румунском парламенту Антал Арпад и посланик тог савеза у Европском парламенту Шогор Чаба.

Арпад је изјавио да представници мађарске заједнице из Румуније треба да "користе преседан", односно чињеницу ће земље Европске уније и САД признати независност покрајине Косово и да изразе жељу за аутономијом и затраже подршку ЕУ и Вашингтона.

Друга организација Мађара, Национални савет Секуја (Мађара), сматра да би признавање независности Косова "требало да буде преседан који убрзава проблем решења аутономије Покрајине Секуја", пренела је данас румунска новинска агенција Медиафаx.

Члан руководства тог савета Андраши Арпад је рекао да "питање аутономије траје пет векова, када је постојала тотална аутономија Секуја (Мађара) у Трансилванији коју ми сада желимо да обновимо".

Мађари из две жупаније у којима представљају већину називају себе Секујима на основу историјске прошлости и основали су савез који намерава да буде алтенатива за мађарску заједницу, јер је тренутно УДМР једина званична организација те мањине.

Аналитичари сматрају да, пошто је Румунија чланица ЕУ и НАТО, њени партенери не би прихватили модел Косова за аутономију Мађара.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
УНМИК чека инструкције из Њујорка

ПРИШТИНА, 17. фебруара (Тањуг) - Портпарол УНМИК-а Александар Иванко изјавио је данас у Приштини да специјални представник УН за Косово Јоаким Рикер тренутно подноси извештај генералном секретару УН Бан Ки Муну о стању на Косову и Метохији.

"Ссеф УНМИК-а тренутно подноси извештај нашем главном седишту у Њујорку о последњем развоју догађаја на Косову, укључујући и проглашење независности и чекамо инструкције за даље кораке из нашег главног седишта", рекао је Иванко Тањугу.

Он није желео да коментарише једнострано проглашење независности Косова у покрајинском парламенту. Скупштина Косова ће вечерас усвојити грб и заставу, за 18 часова предвиђено је обраћање новинарима председника и премијера Фатмира Сејдијуа и Хашима Тачија, а затим и откривање спомен-обелиска у част проглашавања независности.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

***Zvezda u Srcu***

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D900
izadjimo svi na ulice i pokazimo im da su nas dirnuliu srce...u boj u boj za narod svoj......Kosovo je srce Srbije
IP sačuvana
social share
Pune tribine ludih navijaca
i baklje svetle ,ceo sever gori,
bubnjevi tutnje i pesma se ori
jedite govna mi smo sampioni
ale, ale..............................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 452 453 455 456 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 00:56:03
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.