Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:08:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti sa Kosmeta - status, pregovori  (Pročitano 247644 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Izvor:Beta  [  07:19 / 11.07. ] 

Novi predlog rezolucije SAD i EU

Nema automatske primene plana o nadgledanoj nezavisnosti 
Novim nacrtom rezolucije SAD i EU, u koji je agencija Beta imala uvid, predviđaju se pregovori Beograda i Prištine o budućem statusu Kosova u trajanju od 120 dana, ali se ne navodi da će automatski početi da se primenjuje plan o nadgledanoj nezavisnosti ako ti pregovori propadnu. 

U nacrtu rezolucije SAD i EU navodi se da Savet bezbednosti UN pozdravlja spremnost strana da tokom 120 dana, po usvajanju te rezolucije, utvrde da li mogu da dođu do zajedničkog stava i potvrđuje spremnost da razmotri dalje situaciju u svetlu tih pregovora. Navodi se, takođe, da slučaj Kosova ne treba da predstavlja presedan u Savetu bezbednosti. Priznajući specifične okolnosti koje Kosovo čine jedinstvenim slučajem, kao rezultat dezintegracije bivše Jugoslavije, uključujući istorijski kontekst nasilnog raspada Jugoslavije, kao i nasilje velikog obima i represiju koji su se dogodili na Kosovu u periodu do 1999, uključujući i tu godinu, produženi period međunarodne uprave po rezoluciji 1244 i proces pod vođstvom UN za utvrđivanje statusa, kao i da taj slučaj neće predstavljati presedan u Savetu bezbednosti , navodi se u tekstu. U tekstu se, takođe, izražava uvažavanje za izveštaj specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN o budućem statusu Kosova i njegov Sveobuhvatni predlog za rešenje statusa Kosova i prima k znanju da je Deklaraciju Skupštine Kosove od 5. aprila 2007 u vezi sa predlozima specijalnog izaslanika. Aktuelni nacrt rezolucije SAD i EU namenjen Savetu bezbednosti, koji poziva na četvoromesečne pregovore dveju strana, predviđa da Kosovo automatski dobije nezavisnost ukoliko izostane dogovor Beograda i Prištine i ukoliko Savet bezbednosti ne odluči drugačije.

IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Чеку тражи од ЕУ да се одреди крајњи рок за независност

БРИСЕЛ, 11. јула (Тањуг) - Председник привремене косовске владе Агим Чеку затражио је данас од Европске уније да подржи идеју за утврђивање крајњег рока за одређивање независности покрајине резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација.

Чеку је у интервјуу агенцији Ројтерс рекао да би се, према том предлогу, Косово окренуло једностраном проглашењу независности ако до тог рока не би било постигнуто решење.

"Преферирамо пут УН...али оно што предлажемо јесте да ЕУ одреди крајњи рок, или да га ми одредимо", рекао је он, после разговора са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Хавијером Соланом.

Ако до тог датума не би била донета резолуција УН која би упутила Косово на пут независности онда "бисмо ми прогласили" независност, рекао је Чеку.

На питање да ли Солана подржава његову идеју, Чеку је одговорио да високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност "остаје привржен путу УН".

Чеку није поменуо ниједан датум за одређивање тог рока, уз напомену да и даље преферира опцију да статус Косова буде одређен резолуцијом Савета безбедности УН.

"Пазимо да не предузмемо неку једнострану одлуку без подршке ЕУ", додао је он.

Како је навео Ројтерс, Солана није раније на конференцији за штампу са Чекуом, поменуо предлог косовског премијера да се утврди крајњи рок за одређивање независности Косова резолуцијом Савета безбедности, али је рекао да не дели његов песимизам када је реч о шансама да то питање буде решено у оквиру УН.

"Не слажем се с приступом премијера Чекуа нити делим његов песимизам у вези са УН... Морамо да што је могуће јаче радимо са УН, које су у срцу мултилатерализма", рекао је високи представник ЕУ.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Запад припрема значајно измењен нацрт резолуције о Косову

МОСКВА, 11. јула (Тањуг) - Председник спољнополитичког одбора руске Думе Константин Косачов изјавио је данас да Русија има посредну, за сада непотврђену информацију, да руски партнери у Савету безбедности УН тренутно раде на значајно измењеном нацрту резолуције о Косову и Метохији који се може појавити током наредних дана.

Косачов је у изјави за програм Вести државног канала "Русија" поновио да је за Русију неприхватљив "одложени статус", по коме би после 120 дана новог циклуса преговора аутоматски наступила независност Косова и Метохије.

"Тај моменат за нас је и даље апсолутно неприхватљив и ако он остане у новом тексту, у новом нацрту резолуције, исто као и пре, ми не можемо да га подржимо у Савету безбедности. Сматрам да у том случају, подвлачим - у том случају да нови нацрт резолуције не буде прихватљив за обе стране, Русија тада безусловно треба да примени право вета када се то питање постави на гласање у СБ", рекао је Косачов.

Према његовом мишљењу, коначно решење за Косово није ни на генералном секретару УН Бан Ки-муну, нити на његовом изасланику Мартију Ахтисарију, већ "на чланицама Савета безбедности УН, ако то питање буде стављено на гласање, а првенствено је то питање договора између Београда и Приштине, који пре или касније треба да буде достигнут".

"Управо на томе инсистира Русија", рекао је функционер руске Думе.

Косачов је оценио да журба при усвајању резолуције може бити повезана "само са унутрашњеполитичком ситуацијом у САД", јер, како је објаснио администрација америчког председника Џорџа Буша "на фону очигледних неуспеха, и у Ираку, и у Авганистану, и у решавању иранског и севернокорејског питања, жели да покаже неку блиставу спољнополитичку победу".

"Ниједан исход ситуације са Косовом ја не бих назвао победом. То је пораз свих и пораз изазван прилично непромишљеном политиком НАТО-а крајем деведесетих година, када су косовско питање умногоме користили као повод да створе додатне проблеме, и у наставку сруше владу (Слободана) Милошевића", рекао је Косачов.

Према његовим речима, "циљ је постигнут, али је косовско стање наставило да живи својом логиком, изашавши ван контроле оних, назовимо их аутора, који су такву комбинацију смислили".

"Другог објашњења за мене нема. Знамо да, рецимо, проблем Кипра постоји у модерној Европи више од 30 година и никоме на памет не пада да форсира решење тог питања до неког фиксираног датума", напоменуо је Косачов и додао да ситуација на Косову "не захтева тренутно решење".

"Тамо нема отворених ратних сукоба, нема геноцида над неком етничком групом, иако се српска мањина налази у положају групе којој се крше људска права. Стање није толико оштро да бисмо рекли: или сутра или никада'", рекао је руски парламентарац и високи функционер владајуће Јединствене Русије.

Руски електронски медији пренели су, истовремено, да је Србија данас одлучно одбацила нови нацрт резолуције САД у СБ УН.

"Косово неће бити независно и ту чињеницу не могу променити амерички званичници својим свакодневним изјавама да се залажу за независност покрајине", пренела је агенција РИА Новости изјаву премијера Србије Војислава Коштунице.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Путин и Саркози разговарали о Косову и Метохији

МОСКВА, 11. јула (Тањуг) - Председници Русије и Француске, Владимир Путин и Никола Саркози, разговарали су данас телефоном о решавању питања будућег статуса Косова и Метохије.

У кратком саопштењу прес службе Кремља нису наведени детаљи разговора, осим да је одржан на француску иницијативу и да представља "развој конструктивног дијалога, који је започео током самита Групе осам у Хајлигендаму".

Саркози је прошлог месеца у том немачком туристичком граду изнео идеју да се наставе разговори Београда и Приштине о будућем статусу, с тим што би у случају њиховог неуспеха, аутоматски био примењен план изасланика УН Мартија Ахтисарија, који предвиђа "надзирану независност" за јужну српску покрајину.

Москва је, међутим, одбацила такав "аутоматизам", сматрајући да су косовски Албанци у том случају директно заинтересовани за пропаст преговора.

"Лидери две земље разменили су мишљења о решавању косовског питања и о другим међународним питањима и размотрили перспективе економске сарадње, укључујући енергетску област", навела је прес служба руског председника.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Солана и Саркози сутра у Паризу о Косову

БРИСЕЛ, 11. јула (Тањуг) - Високи представник Европске уније за спољну политику и безбедност Хавијер Солана разговараће сутра у Паризу с француским председником Николом Саркозијем о решавању будућег статуса Косова и Метохије, саопштио је Соланин кабинет.

Солана је о Космету јуче разговарао с генералним секретаром УН Бан Ки-муном и српским министром спољних послова Вуком Јеремићем, а данас с лидерима косовских албанаца Фатмиром Сејдиум и Агимом Ццекуом.

Саркози је током самита Г8 у Хајлигендаму, почетком јуна, био иницијатор идеје о одлагању решења за статус Космета, у покушају да се кроз нову рунду преговора дође до решења.

Солана ће у Паризу боравити до 14. јула, када ће присуствовати церемонијама поводом француског дана државности.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Сократеш: ЕУ неопходан јасан мандат за мисију на Косову

ПАРИЗ/СТРАЗБУР, 11. јула (Тањуг) - Португалски премијер Жозе Сократеш, чије земља председава Европском унијом, рекао је данас новинарима у Стразбуру да Уније треба да буде јединствена када је реч о будућности Косова и Метохије и да је неопходно да има јасан мандат за мисију у јужној српској покрајини.

Сократеш је одговарао на питање о улози ЕУ у процесу одлучивања о будућем статусу Косова, на конференцији за штампу, након обраћања Европском парламенту, које је посветио процесу доношења европске повеље.

Он је истакао да је "важно да Европа буде уједињена о овом питању, да има једногласни став", алудирајући на постојећа разилажења унутар ЕУ о начинима за решавање будућег статуса Косова И Метохије.

Други важан закључак је да је "ЕУ неопходан јасан међународни мандат" за мисију на Космету.

План специјалног изасланика УН Мартија Ахтисарија предвиђа да снаге ЕУ замене администрацију УН на Космету. Европљани су, међутим, ставили до знања да неће почети ову мисију док Савет безбедности не донесе резолуцију која јасно одређује преношење власти.

"Неопходно је да се укључимо у преговоре како би добили јасан мандат на Косову. Ако је за те преговоре потребно додатно време, неопходно је да се оно омогући", рекао је португалски премијер.

Сократеш је истакао и да је балканским земљама потребно дати јасан знак охрабрења за улазак у ЕУ.

Лисабон је преузео шестомесечно председавање ЕУ 1. јула.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1606
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 
Kaze: '' Odakle Busu pravo da kaze Srbima da treba da daju muslimanima i jedan metar njihove zemlje ... Srbi Pravoslavci su herojski narod ... Tito je mrzeo Srbe i pozvao muslimane da nasele KiM '' , ...

http://www.youtube.com/watch?v=FykpoKQ59NQ
Evo kako to komentariše neko ko to posmatra iz objektivnijeg ugla i da pri tom nije zaslepljen iluzijom kojom se može podržavati neka globalističko-diktatorska ideologija  .
« Poslednja izmena: 11. Jul 2007, 22:17:13 od producnenad »
IP sačuvana
social share
Слава Богу на висини, на земљи мир, међу људима добра воља
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Србија се залаже за нове суштинске преговоре

БЕОГРАД, 11. јула 2007. (Бета) - Министар иностраних послова Србије Вук Јеремић изјавио је вечерас да се Србија залаже за нове суштинске преговоре о будућем статусу Косова у оквиру Резолуције 1244 Савета безбедности УН, који неће бити лимитирани.

Јеремић је за Радио телевизију Србије рекао да Србија инсистира да решење за будући статус Косова буде компромисно и да се преговори Приштине и Београда обнове одмах, оценивши да за то није потребна нова резолуција.

"Наставак преговора је неопходан, али у оквиру резолуције 1244 која недвосмислено потврђује суверенитет и територијални интегритет Србије. Није потребна нова резолуција, желимо да одмах почнемо преговоре", рекао је Јеремић.

Како је навео, Београд тражи да преговори не буду лимитирани временски и на начин којим би се унапред прејудицирао њихов исход.

Он је поновио да је план специјалног изасланика УН Мартија Ахтисарија, који је Београд одбацио, неприхватљив и да се мора тражити компромис.

"Исход мора бити плод компромиса и нема разлога отпочињати преговоре ако знамо како ће се они завршити", рекао је Јеремић и додао да би наметање решења имало последице по стабилност региона и шире.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Самарџић: Инсистирамо на преговорима без нове резолуције

БЕОГРАД, 11. јула (Тањуг) - Министар за Косово и Метохију Слободан Самарџић изјавио је вечерас да Београд инсистира на наставку преговора о будућем статусу покрајине без доношења нове резолуције Савета безбедности УН.

Самарџић је Радио-телевизији Србије рекао да се петим нацртом америчко-европске резолуције о Косову "опозива" Резолуција 1244 која Србији гарантује суверенитет и територијални интегритет на Косову.

"Ту постоји један мали попуст у односу на наше становиште - да се не примењује (Марти) Ахтисаријев документ у случају неуспеха преговора, али то нама није никаква гаранција да нам се на крају неће одузети суверенитет и територијални интегритет", казао је Самарџић.

Стога је и нови нацрт резолуције који предлажу САД и ЕУ за Србију неприхватљив, рекао је Самарџић.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Косово "пробни камен" одлучности Русије

МОСКВА, 11. јула (Тањуг) - Русија треба у случају покушаја да се у Савету безбедности УН усвоји резолуција о признању независности Косова да примени вето, а ако изостане решење Савета безбедности и Запад крене путем једностраног признања независности Косова, да на одговарајући начин поступи према тзв. непризнатим државним формацијама на територији бившег ШСР-а, изјавио је лидер руских комуниста Генадиј Зјуганов. "Питање Косова је сада 'пробни камен' на коме ће се проверавати одлучност руског руководства да брани своју раније најављену позицију и интересе Русије", рекао је Зјуганов у интервјуу сутрашњим дневницима "Правда" и "Совјетска Русија". Према речима лидера КП Руске Федерације (КПРФ), друге по снази партије иза надмоћне Јединствене Русије, не треба наседати на притисак САД, НАТО и ЕУ, који "траже признање и легализацију резултата њихове агресије против Југославије, њиховог договора са албанским сепаратистима". "КПРФ је спремна да подржи руско руководство у косовском питању. Али, питање је да ли оно има одлучности да делује како треба", рекао је лидер опозиционе парламентарне странке. Зјуганов - који је најавио могућност кандидовања и на наредним председничким изборима, истакао је да Русију настављају да дискриминишу на међународној арени, да се са Запада над њом "надвија 'парни ваљак' НАТО-а, који ради 'руку под руку' са Европском унијом", а са Далеког истока се "надвио Јапан настављајући да истиче територијалне претензије". "Садашње руководство САД претендује да руководи светом под изговором борбе против тероризма и намеће демократију америчког типа, извози амерички начин живота уз помоћ силе, грубог кршења норми и принципа међународног права", истакао је Зјуганов. "Одвратно је то што та отворена империјалистичка политика пљачкања других народа и земаља, уцене и директно насиље над њима, прикрива дволичним позивањем на заштиту људских права, демократских вредности, па и на божје провиђење и Јеванђеље", рекао је лидер руских комуниста.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 210 211 213 214 ... 463
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 00:08:17
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.711 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.