Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:13:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51169 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Samsung 16GB DDR3 modul

Samsung Electronic je na VM World prikazao svoju najnoviju DDR3 memoriju niskog profila koja je visine svega 18.75mm. Ova memorija je demonstrirana u okviru IBM HS22V servera koji pokreće Xeon 5600 procesor. Memorija je izrađena korišćenjem 40nm tehnološkog procesa. Ova memorija se sastoji od 18 dual die package čipova kapaciteta 4Gb što zajedno daje 16GB memorije. Radni napon ove memorije je 1.35V i ona troši 70% manje energije nego četiri 4GB DDR3 modula i preko 40% manje nego dva 8GB modula. Memorija visoke gustine i niskog profila može da omogući uvećane performanse u primenama kao što su baze podataka, navodi se u saopštenju Samsunga.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Thermaltake Jing kuler

Thermaltake Jing je kuler za centralni procesor koji je specijalno razvijen da omogući tih rad uz održavanje maksimalne efikasnosti hlađenja. Njegovo ime je izvedeno iz kineskog i u prevodu znači „tišina“. Univerzalna socket podrška ga čini kompatibilnim sa svim procesorima trenutno dostupnim na tržištu. Sa maksimalnim kapacitetom hlađenja od 200W i gotovo neprimetnim nivoom buke od 16dBa i brzinom obrtanja od 800 o/min, Jing kuler za centralni procesor je idealno rešenje za korisnike koji vode računa da njihova konfiguracija bude što tiša uz istovremeno više nego dobro hlađenje. Jing poseduje dva ventilatora prečnika 120mm koji se obrću brzinama od 800 do 1300 o/min.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD 8-core Orochi

Pre nekoliko dana na prvoj Global Technology konferenciji čiji domaćin je bila kompanija GlobalFoundaries, deo AMD-a, viši potpredsednik AMD-ove tehnološke grupe Chekib Akrout je prikazao sliku nastupajućeg Orochi procesora ove kompanje sa 8 jezara. Orchi je baziran na Bulldozer arhitekturi i izrađen korišćenjem 32nm procesa i trebao bi da se na tržištu servera i desktop računara pojavi naredne godine. Ovaj čip će koristiti AM3+ socket, imaće integrisani DDR3 memorijski kontroler kao i konkurenciju u Intel Sandy Bridge procesorima. Za sada nisu poznati neki veći detalji o ovom procesoru ali naredni period će nam svakako doneti mnogo više informacija o njemu.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Samsung P2770HF monitor

Monitor sa veoma brzim vremenom odziva omogućava da primetite veliku razliku u odnosu na manje kvalitetne monitore kada igrate igre visoke definicije. Ukoliko ste tvrdokorni igrač i tražite zaista dobar igrački monitor onda je najnovije rešenje iz kompanije Samsung prava stvar za vas. Interesatna stvar vezana za Samsung P2770FH monitor je to što ga karakteriše ultra brzo vreme odziva od 1ms. Ovaj monitor karakteriše dužina dijagonale od 27“ kao i mogućnost prikazivanja full HD rezolucije 1920x1080 piksela. Monitor karakteriše opseg kontrasta 1000:1 kao i jačina osvetljenja od 300cd/m² uz uglove vidljivosti od 170/160 stepeni.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
IBM 5.2GHz čip

Najnoviji čip za mainframe računare karakterišu najveće brzine prenosa podataka koje su do danas poznate. Ono što se najavljuje iz kompanije IBM jeste da će koristiti novi 5.2GHz z196 procesor u mainframe računarima koji su namenjeni poslovnim korisnicima koji imaju potrebu za velikim radnim naporom kao što su velike banke i maloprodajni objekti. Ono što odlikuje sam procesor jesu četiri jezgra, plus DRAM koji IBM naziva eDRAM, unutar procesorskog modula. zEnterprise 196 sistemi su veoma impresivni i sadrže 96 procesora koji imaju mogućnost izvršavanja više od 50 milijardi instrukcija po sekundi, što je oko 17.000 puta više nego što je to u mogućnosti Model 91.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Panasonic 8GB i 16GB UHS-I SDHC kartice

Panasonic je predstavio 8GB i 16GB SDHC kartice koje su u skladu sa najnovijim UHS-I specifikacijama. Obe kartice nude maksimalne brzine čitanja od 60MB/s i klasu 10 po pitanju specifikacija brzine pri čemu su one sada idealne za snimanje 3D i full HD video sadržaja na nedavno predstavljenim modelima aparata. Obe kartice inkorporišu Super Intelligent kontroler (SIC) koji je dizajniran za visok nivo zaštite podataka. Funkcija Power Failure Protection automatski snima podatke kada dođe do iznenadnog prekida napajanja i omogućava da vaši važni podaci budu sačuvani. Očekuje se da će globalna dostupnost ovih kartica uslediti u novembru ove godine.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Lenovo IdeaPad U165

Kompanija Lenovo je pre izvesnog vremena predstavila model IdeaPad U160 koji je pored dobre osnove razočarao lošim trajanjem baterije i visokom cenom. Sada je ova kompanija predstavila mode IdeaPad U165 sa kojim želi da popravi loš utisak. Novi model je za razliku od prethodnog koji je bio baziran na Intel hardveru baziran na AMD Athlon II procesoru i ATI Radeon HD 4225 grafici. Ostale specifikacije uključuju 11.6“ ekran rezolucije 1366x768 piksela, do 4GB DDR3 memorije, 802.11n Wi-Fi kao i Bluetooth. U165 se trenutno u prodaji, što je vrlo čudno, može naći samo u Češkoj Republici i to po ceni od oko $520, dok se globalna dostupnost očekuje vrlo brzo.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Fujitsu predstavlja svoj najmanji tablet PC

Kompanija Fujitsu predstavlja svoj novi konvertibilni tablični računar sa ekranom dijagonale 10,1 inča, Lifebook T580. Sa dvadestogodišnjim iskustvom u projektovanju konvertibilnih prenosivih računara (tablet PC/notebook), Fujitsu je u ovaj manji, lakši i jeftiniji model „spakovao i sabio“ karakteristike standardnih prenosivih računara. Lifebook T580 je fleksibilna alternativa „slate“ računarima, koji znatno većom procesorskom snagom uklanja frustracije „slejt“-korisnika od sporog odziva, a pored toga ima i zgodne, praktične karakteristike – tastaturu, dva USB priključka, čitač SD i SmartCard kartica, veb-kameru, kao i izlaz za VGA i HDMI monitore visoke definicije. U odnosu na standardan slejt koncept, Lifebook T580 ima više prostora na disku i radne memorije, više opcija za povezivanje i bezbednost, i skoro duplo veću procesorsku snagu.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.62
NVIDIA predstavlja GT 420
Pored kompletne linije mobilnih GeForce 400M rešenja grafičkih procesora kompanija NVIDIA je predstavila i model GeForce GT 420. Ova kartica je bazirana na 40nm grafičkom procesoru, najverovatnije modelu GF108 pri čemu se ovaj model može smatrati prvom karticom namenjenom nezahtevnim korisnicima koja je bazirana na Fermi arhitekturi i koja podržava DirectX 11 i OpenGL 4. Nova GeForce kartica za sada neće biti dostupna u prodaji već će biti samo OEM model. Ova kartica poseduje 48 CUDA jezgara, 2GB 128-bitne DDR3 memorije i nudi 28.8GB/s memorijski propusni opseg. Radni takt grafičkog procesora ove kartice je 700MHz.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.62
Nova serija Canon Pixma proizvoda

Kompanija Canon lansirala je novu generaciju svojih Pixma štampača koji predstavljaju kombinaciju elegancije i sofisticiranog dizajna sa vrhunskim karakteristikama i softverom. funkcijama dizajniranim da pruže visokokvalitetnu štampu širokom spektru korisnika. Novi Pixma štampači su glatkog i modernog dizajna, crne boje. Sa novim sistemom inteligentnog dodira, funckijom Full HD Movie otiska i direktnim pristupom Flickr lokaciji pomoću Easy-PhotoPrint EX softvera, ovi proizvodi vam omogućavaju da budete kreativniji. Nova paleta dolazi sa unapređenim

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 22:13:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.