Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 07:18:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51196 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Overclockovanje GeForce GTX 460

Overclockovanje grafičke kartice može biti korisni time što ćete dobiti određeno ubrzanje u performansama kartice. Ipak, ovakvi zadaci često iziskuju određena ulaganja jer je potrebno obezbediti novi kuler za karticu. Kada je u pitanju NVIDIA GeForce GTX 460 ova kartica se isporučuje sa vrlo dobrim kulerom ali i referentnim radnim taktovima koji pružaju dosta prostora za overclock. Čak i vrlo jednostavnim podešavanjima različitih kontrolnih panela moguće je u značajnoj meri unaprediti performase ove kartice koje su itekako vidljive u zahtevnijim igrama. Recimo, oveklokovanjem GTX 460 možete imati bolje performanse od skuplje GTX 465, tako da overklokovanjem dobijate bolje performanse, a čak i štedite novac.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Intel spustio cenu jednom procesoru i predstavio više low-end modela 

Intel je ispratio avgust snižavanjem cena svojih proizvoda, ali i izbacivanjem nekoliko novih procesora, uglavnom niže klase. Najznačajnijim se smatra spuštanje cene Core i7-950 procesora, koje izraženo u procentima iznosi čak 48%. Ovaj četvorojezgarni čip sada umesto 562 dolara košta 294 dolara. Isto tako, vredi pomenuti da prvi dvojezgarni Atom (N550) košta 86 dolara, te da Xeon W3670, šestojezgarni procesor koji radi na 3.2 GHz sada košta 885 dolara. Više detalja možete videti u priloženoj tabeli.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Procurele informacije o jednom GTS 450 modelu video karte 

Stigla je i prva poluzvanična informacija o novoj grafičkoj karti koju sprema Nvidia. Radi se o GeForce GTS 450 modelu, koji bi trebao da se pojavi 13. septembra. U međuvremenu, međutim, jedan online šop je objavio informacije o jednom modelu, koje su se brzo raširile po internetu. Reč je o nereferentnom Asus ENGTS450 DirectCU modelu. Ova karta koristi dvoslotni kuler sa dve toplotne cevke DirectCU (po kome je karta i nazvana), te 40-nanometarski GF106 GPU. Ima 192 CUDA jezgra, radni takt grafičkog čipa od 783 MHz, frekvenciju šejder procesora od 1566 MHz, 128-bitni memorijski interfejs, kao i 1 GB GDDR5 memorije koja radi na 3600 MHz. Očekuje se da će ENGTS450 DirectCU podržavati D-Sub, DVI i HDMI izlaze, 2-way SLI i da će njega cena iznositi oko 175 evra. 

Izvor: VR-Zone
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  MSI priprema novu Fuzion matičnu ploču 

Nova ploča Fuzion serije iz kompanije MSI je na pomolu. Radi se o modelu oznake 870A Fuzion Power Edition. Ova ploča koristi AMD 770 i SB850 kombinaciju čipsetova, kao i Hydra 200 SoC čip kompanije Lucidlogix. Novo MSI Fuzion rešenje podržava AM3 procesore, 12-fazni dizajn naponske sekcije, četiri DDR3 memorijska slota, dva PCI-Express x16 slota za CrossFireX, SLI ili AMD + Nvidia kombinacije grafičkih karti, šest SATA 6.0 Gbps portova, Gigabit Ethernet, 7.1-kanalni audio, jedan USB 3.0 port pozadi i još jedan omogućen kao on-board dodatak. Tu je i FireWire konektor. Treba spomenuti da 870A Fuzion Power Edition nudi OC Genie funkciju za overkloking, ima Power, Reset i Clear CMOS tastere, te koristi Military Class komponente. Cena ove ploče bi trebala da iznosi oko 150 evra.

Izvor: SemiAccurate
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Asus izbacio ultra-tanki eksterni DVD pisač 

Nakon dugotrajnog eksperimentisanja sa dizajnom, Asus je izbacio eksterni DVD snimač čija debljina iznosi svega 14 milimetara. Kućište je izrađeno od brušenog aluminijuma, a naprava će se pojaviti u prodaji pod oznakom Extreme Slim External DVD-RW Drive. Sa računarom će komunicirati preko USB 2.0 interfejsa. Masa uređaja iznosi 320 grama, a ima 1 MB bafera. Kada se radi o brzinama snimanja, one su deklarisane na 8x za DVD-R/+R/+RW, 6x za DVD-RW i DVD-R/+R DL, 5x za DVD-RAM, 24x za CD-R i 16x za CD-RW. Nema informacija o ceni.

Izvor: Asus
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Verbatim lansirao novu Secure n Go liniju fleš drajvova 

Verbatim Europe je lansirao novu liniju fleš drajvova, koja podržava 256-bitnu AES hardversku enkripciju i mogućnost dodatnog unapređivanja bezbednosti podataka kroz postavljanje odgovarajuće šifre. Nova linija rešenja dolazi pod oznakom Secure ‘n’ Go. Dimenzije novih Verbatim drajvova iznose 58 x 22 x 10.8 milimetara. Imaju USB 2.0 interfejs, sistem koji briše sve podatke nakon 20 pogrešnih unosa šifre, a maksimalne brzine čitanja i upisa podataka iznose 14 MB/s i 8 MB/s, respektivno. Na Secure ‘n’ Go fleš drajvove se daje dvogodišnja garancija. Oni dolaze u sledećim verzijama: 4 GB (€29), 8 GB (€58) i 16 GB (€99).

Izvor: Verbatim
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Toshiba najavila 24-nanometarske NAND čipove 

Japanska Toshiba je najavila novi pomak u proizvodnji fleš memorija. Naime, kompanija je objavila da je počela sa masovnom proizvodnjom NAND Flash memorijskih čipova korišćenjem napredne 24-nanometarske proizvodne tehnologije. Prvi 24-nanometarski NAND čipovi će biti MLC (2bit-per-cell) čipovi od 64 Gb (8 GB), dok će nedugo za njima slediti 32 Gb 3bit-per-cell čipovi. Svi 24-nm NAND proizvodi će koristiti nedavno najavljenu Toggle DDR tehnologiju koja omogućava brži transfer. U svakom slučaju, ovaj potez omogućava jeftinije NAND memorije većeg kapaciteta, spremne za upotrebu u solid state drajvovima, smartfonovima i drugim tipovima uređaja.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Acer zvanično predstavio S2 seriju monitora 

Acer je i zvanično predstavio S2 seriju LCD monitora, koji će ubrzo biti dodati u ponudu kompanije na raznim svetskim tržištima. U startu će se nuditi tri modela, 21.5-inčni S222HQL, 23-inčni S232HL i 24-inčni S242HL. Novi widescreen displeji imaju LED pozadinsko osvetljenje, ultra-tanki crno okvir debljine svega 13 milimetara. Zajednički su i radna rezolucija (1920 x 1080 piksela, Full HD), odziv (2 milisekunde), dinamički kontrast (12,000,000:1), osvetljenje (250 cd/m2), te DVI i HDMI konektori. Prema navodima kompanije Acer, na evropskim tržištima će preporučene cene S222HQL, S232HL i S242HL monitora iznositi 200, 220 i 250 evra.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  LG nastavlja da osnažuje svoje prisustvo u domenu E-Ink ekrana 

Dok stari rival, Samsung, napušta tržište displeja od elektronskog papira, LG Display unapređuje proizvodnju u tom domenu. Kompanija će početi sa masovnom proizvodnjom dvaju novih e-paper displeja. Prvi od njih je 9,7-inčni displej u boji. Drugi je 19-inčni, savitljivi displej. Oba bi se trebala pojaviti do kraja ove godine. Demonstracije su već održane tokom 2010. godine, a debljina ovih ekrana iznosi svega 0,3 milimetra. Masa 19-inčnog ekrana iznosi 130 grama, i očekuje se da bi on mogao biti korišćen za novine nekih budućih generacija. Što se tiče 9.7-inčnih displeja, oni su daleko prilagođeniji upotrebi u vidu e-book čitača.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  LG pripremio 31-inčni supertanki 3D OLED TV za IFA 2010 sajam 

LG Electronics želi da impresionira na IFA 2010 sajmu u Berlinu, te sprema nove proizvode koje će demonstrirati na njemu. Među onima koji privlače najviše pažnje je 3D OLED televizor, debljine samo 0,29 centimetara! Super-tanki OLED TV ima dijagonalu od 31 inča, i u stanju je da prikazuje 3D sadržaj zahvaljujući visokim vrednostima osvežavanja. Očekuje se da će se u prodaji pojaviti već do kraja septembra u Nemačkoj, Južnoj Koreji i Francuskoj. Naravno, neće biti nimalo jeftin, ali se tačna cena ne zna.

Izvor: Engadget
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 07:18:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.04 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.