Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 12:28:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51332 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Logitech tastatura sa pozadinskim osvetljenjem

Logitech je predstavio Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800, bežičnu tastaturu sa punjivom baterijom i preciznim, jasnim pozadinskim osvetljenjem koje pomaže i u dnevnim i u noćnim uslovima. Najnovija tastatura sadrži senzore ambijetalnog osvetljenja i pokreta, tako da obezbeđuje pravu količinu pozadinskog osvetljenja kada je potrebno, a kada više nije potrebno vraća se na štedljivi režim rada i produžuje život baterije. Pozadinsko osvetljenje na bežičnoj tastaturi K800 automatski se podešava u zavisnosti od količine svetla u sobi koristeći senzore ambijetalnog osvetljenja. Senzori pokreta detektuju kada se ruke korisnika približe tastaturi i automatski pale pozadinsko osvetljenje, odnosno gase kada se ruke odalje od tastature.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
LifeBook TH700

Kompanija Fujitsu je nedavno predstavila svoj novi proizvod koji nosi oznaku Fujitsu LifeBook TH700 a radi se o tablet računaru koji je namenjen poslovnim korisnicima koji često putuju. Novi model je prvo predstavljen na teritoriji Evrope dok će se na drugim tržištima naći u toku oktobra meseca. Ono što ga karakteriše jeste 12.1’’ WXGA ekran osetljiv na dodir koji podržava rad i unos podataka kako prstom tako i olovkom, 2.26GHz Core i3-350M procesor, 4GB RAM-a, 320GB hard drive (ili SSD), integrisanu grafiku, DVD pisač, Gigabit Ethernet, 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth, 3G, Web kameru, čitač otiska prsta i 6-ćelijska baterija, a LifeBook TH700 košta 999€.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Texas Instruments predstavio dva mobilna procesora bazirana na ARM jezgrima 

Texas Instruments je predstavio najnoviji video procesor za mobilne aplikacije u situacijama kada je neophodna "bogata doza" multimedijalnih sadržaja. Najnoviji DaVinci DM3730 i DM3725 čipovi navodno nude 50% uvećanje u ARM performansama, 40% uvećanje u DSP performansama, kao i sniženje od 40% u potrošnji u odnosu na OMAP3530 uređaje. DM3730 i DM3725 se baziraju na ARM Cortex-A8 (1GHz/800MHz) i C64x+ DSP jezgrima, imaju image akcelerator, a video procesor omogućava enkodiranje i dekodiranje 720p videa. Tu je i LPDDR kontroler (low-power DDR), a podržane su razne periferije (USB 2.0, MMC/SD). DM3730 ima i ugrađen PowerVR SGX grafički akcelerator, koji radi na 200 MHz i u stanju je da renderuje 20 miliona poligona u sekundi. Oba čipa podržavaju Linux i Android operativne sisteme. Očekuje se da će sempliranje DaVinci DM3730 i DM3725 procesora početi uskoro.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Intel sprema četiri 25-nm SSD uređaja do kraja godine 

Intel priprema četiri SSD-a u 25-nanometarskoj tehnologiji za četvrti kvartal ove godine. Noviteti će korsititi 25-nm NAND Flash memorijske čipove, a proizvodiće ih IMFT, joint venture kompanija Intel i Micron, koji proizvodi ove čipove još od maja. Naredna generacija će nositi G3 prefiks, a do kraja godine se planiraju tri X25-M modela, kapaciteta 160 GB, 300 GB i 600 GB, kao i X25-V od 80 GB. Novi SSD-ovi bi trebali da donesu još veće brzine transfera od prethodnika, novi kontroler, ali se očekuje da će i dalje imati SATA 3.0 Gbps interfejs. Osim navedenog, drajvovi će opciono podržavati enkripciju, a tu će biti i podrška za S.M.A.R.T. U prvom kvartalu naredne godine Intel će izbaciti i nove X25-E i X18-M SSD-ove.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  IM Flash Technologies počinje sempliranje 25-nm 3-bit-per-cell NAND memorije 

IM Flash Technologies počinje sa sempliranjem 25-nm 3-bit-per-cell NAND Flash memorije, godinu dana nakon najavljivanja razvoja iste u 34-nm proizvodnoj tehnologiji. Napredni "tri bita po ćeliji" NAND stiže u kapacitetu od 64 Gb, i predstavlja najgušći i najmanji NAND čip do sada koji će biti korišćen u USB drajvovima, SD memorijskim karticama i uređajima potrošačke elektronike. Masovna proizvodnja se očekuje do kraja ove godine.

Izvor: Micron
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Intel Xeon X5690 procesor

Intel je pripremio svoj najbrži procesor sa šest jezgara. I dok se ova kompanija priprema da predstavi Core i7 990X Extreme negde u toku četvrtog kvartala ove godine, već je počela sa isporučivanjem određenih primeraka modela Xeon X5690. Model X5690 je dual socket ready LGA1366 procesor baziran na 32nm Westmere-EP arhitekturi. Ovaj model karakteriše nominalna brzina radnog takta od 3.46GHz dok se preko Turbo Boost karakteristike njegov radni takt može povećati na 3.6GHz. Procesor je kompatibilan sa većinom serverskih ploča baziranih na Intel 5500 i 5520 čipsetovima primenom update-a BIOS-a. Cena ovog vrhunskog procesora je $1370.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus ET2400

Asustek je nedavno predstavio ET2400 liniju koja podrazumeva ni manje ni više nego sedam AiO računara a sve njih karakteriše 23.6’’ Full HD (1920 x 1080) ekran, Super Hybrid Engine tehnologija za unapređenje performansi kao i SonicMaster audio rešenje. Među njima je i ET2400 all-in-one koji odlikuju Intel ili AMD procesori, ima integrisanu ili diskrentu grafiku, 2GB sistemske memorije, optički drive i do 1TB skladištenog prostora. Model ET2400XVT takođe donosi 120Hz, 3D-omogućen ekran zahvaljujući NVIDIA 3D Vision tehnologiji. Zvanični predstavnik kompanije Asus još uvek nije obelodanio cene po kojima će se novi modeli prodavati.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
MSI FX400 media notebook

Tajvanski proizvođač MSI je obelodanio detaljne specifikacije nastupajućeg FX400 media notebook-a koji je prvi put prikazan na CeBIT događaju u martu. Uređaj pokreće Intel Core i5 procesor, ali nije navedeno tačno koji model. Ostatak specifikacija uključuje NVIDIA GeForce GT 325M grafiku sa 1GB video memorije koja može da prikazuje sliku rezolucije 720p. Sa ciljem produženja trajanja baterije MSI GPU Boost karakteristika omogućava isključivanje posvećene grafike i oslanjanje na integrisanu grafiku. Zvučni sistem koji se sastoji od četiri zvučnika je urađen u saradnji sa kompanijom THX. Ovaj model će biti dostupan sa hard drive-ovima kapaciteta 250, 320 i 500GB.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  AMD izvršio redovno pojeftinjenje procesora 

AMD je spustio cene svojih Athlon II i Phenom II procesora 16. avgusta. Kao što možete videti na priloženoj slici, rado se o relativno skromnom pojeftinjenju, koje je u skladu sa politikom periodične korekcije cena, gde noviji procesori zauzimaju mesto starih, a starijima se spušta cena. U principu, samo cene šestojezgarnih Phenom II X6 modela nisu pretrpele izmene, dok u svim ostalim kategorijama ima barem po jedan procesor koji je doživeo izmenu cena. AMD planira nove modele sa višim radnim taktovima za septembar. Sve cene, stare i nove uz procentualno pojeftinjenje, možete videti u priloženoj tabeli.

Izvor: Behardware
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Zalman izbacio dual-bay dokove za hard diskove i SSD uređaje 

Južnokorejski proizvođač Zalman je predstavio ZM-MH200 U3 i ZM-MH200 HUB, dva docking station uređaja za hard diskove, koji su u stanju da podrže simultano priključivanje do dva diska. Podržani su 2,5-inčni i 3,5-inčni SATA drajvovi. U3 model nudi USB 3.0 konekciju, dok HUB model nudi dodatne eSATA i USB 2.0 portove. Kod HUB modela tu su i microSD i SD/SDHC čitači. Prema navodima proizvođača, cene ZM-MH200 U3 i ZM-MH200 HUB će iznositi 63, odnosno 59 evra, a postaće dostupni uskoro.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 12:28:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.