Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:40:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51479 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Logitech gejmerska tastatura G510

Gaming Keyboard G510 tastatura, sa 18 podesivih G tastera sa po tri moda, obezbeđuje do 54 moguća makroa tokom igranja. Moguće je unapred napraviti makroe za omiljene igre, kao i praviti nove tokom igranja. Ekskluzivni Logitech GamePanel LCD ekran prikazuje statistike iz igara i informacije o performansama računara u realnom vremenu. Prilagodljivo pozadinsko osvetljenje olakšava lociranje kontrola na tastaturi tokom dana ili prilikom noćnog igranja. Takođe poseduje i audio priključke veličine 3.5 mm tako da je moguće priključiti analogni komplet slušalica sa mikrofonom i koristiti čistu digitalnu komunikaciju preko USB veze.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Asus B serija notebookova

Asus je predstavio nove notebook računare koji pripadaju B seriji i koje karakterišu Sonata baterije. Ove Li-Ion ćelije su fokusirane na dugovečnost a ne na uvećanje kapaciteta. Kompanija tvrdi da ove baterije mogu da zadrže 80% svog originalnog kapaciteta u trajanju od tri godine. Modeli B43 i B53 će biti dostupni sa 14.1“ i 15.6“ ekranima, sa mogućnošću odabira Core i5 ili Core i7 procesora, ATI Radeon HD 5470 diskretnom grafikom i sa 2GB ili 4GB sistemske memorije. Korisnici takođe ukoliko žele jeftiniju varijantu mogu da se odluče za opciju sa Intel integrisanom grafikom. Na raspolaganju je nekoliko kapaciteta hard diskova kao i ATI Eyefinity tehnologija.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  High end ploča u ECS izvedbi 

Prvi put viđena na Computex 2010 sajmu u junu, ECS matična ploča visoke klase je i zvanično predstavljena javnosti. Novi P55H-AK će biti deo Black serije matičnih ploča, baziraće se, kao što i samo ime sugeriše, na Intel P55 čipseti i ciljaće prevashodno igrače. ECS P55H-AK matična ploča je crne boje sa crno-belim kontrastnim detaljima. Podržava LGA 1156 procesore i DDR3-2600+ memoriju, ima 15μ zlatne kontakte na CPU podnožju i RAM slotovima, kao i Nvidia NF200 bridge čip sa tri PCI-Express x16 slota koja omogućavaju 3-way SLI ili Quad CrossFireX sisteme. Tu nije kraj, pošto ploča koristi PLX PEX 8608 PCIe bridge, dva SATA 6.0 Gbps i šest SATA 3.0 Gbps portova, dva USB 3.0 i dva eSATA konektora, dual Gigabit Ethernet konekciju, 7.1-kanalni audio, debug LED, kao i Power, Reset i Clear CMOS tastere. Cena ploče nije poznata.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  AMD - Nvidia, novi reklami duel na pomolu? 

U kompaniji AMD su saopštili da se radi o ideji koja bi trebala da populariše prednosti ATI Radeon grafičkih karti, kao i da se "malo zabave" sa konkurencijom. Međutim, pitanje je da li će Nvidia baš tako shvatiti najnoviju reklamu u kojoj policijske specijalne jedinice upadaju u nečiju kuću. Interesovanje specijalaca je pobudila ogromna potrošnja energije u tom domaćinstvu, a na kraju reklame se ispostavilo da se radi o Fermi grafičkim kartama kompanije Nvidia. Iako ovaj potez karakteriše određena doza duhovitosti, da li će biti otvorena nova Pandorina kutija, nalik onoj iz PC-Mac reklama? Videćemo...

Izvor: TG Daily
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Hynix pokrenuo 20-nm proizvodnju 64 Gb NAND čipova 

Južnokorejski Hynix, specijalista u domenu memorija visokih performansi, je objavio da je počeo sa masovnom proizvodnjom 64 Gb NAND Flash memorijskih čipova. Novina je i korišćenje naprednog 20-nanometarskog proizvodnog procesa. Proizvodnja je pokrenuta u kompanijinoj 300-mm M11 fabrici u gradu Čeo Nđu. Kako tvrdi Hynix, prelazak na 20-nanometarski proces će doneti daleko produktivniju proizvodnju, a porast efikasnosti bi trebao da iznosi oko 60%. Na ovaj način će biti omogućene jeftinije memorije i veći kapacitet koji će biti na raspolaganju u prostorom ograničenim napravama kao što su smartfonovi. Istovremeno, napredak će značiti i na polju solid state drajvova i svih drugih naprava koje se oslanjaju na NAND memorijske čipove. Prvi proizvodi koji će koristiti ovu memoriju će se pojaviti krajem tekućeg kvartala.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Verbatim prenosni diskovi u luksuznom izdanju 

Korisnicima kojima je potrebna stilski dopadljiva stvar koja je u stanju da prenese veliku količinu podataka interesantnom može zvučati informacija o diskovima "u koži" urađenim u stilu novčanika. Radi se o novoj liniji prenosivih diskova koju je predstavio Verbatim, kompaktnim modelima koji su dostupni u "kožnim kućištima" crne ili braon boje. Oznaka novih drajvova je Wallet Drive. Diskovi imaju USB 2.0 konekciju, 320 GB ili 500 GB skladišnog prostora, a isporučuju se sa Nero BackiItUp i Burn, kao i Turbo USB aplikacijama. Nema informacija o drugim specifikacijama, ceni, niti datumu pojavljivanja.

Izvor: Verbatim
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Toshiba Wipe, tehnologija za miran i bezbedan san 

Toshiba je najavila novu tehnologiju koju će implementirati u određene serije hard diskova naredne generacije. Radi se o tehnologiji oznake Wipe, osmišljenoj tako da obezbedi "miran san" korisnicima kroz dodatnu sigurnost i posebne sisteme za trajno uništavanje podataka. Wipe tehnologija će biti implementirana u sledeću generaciju Toshiba samoenkriptujućih hard diskova. SED HDD-ovi mogu da brišu podatke i kada je sistem ugašen i kada se disk nalazi van računara. Rešenje se može koristiti i za brisanje podataka pred vraćanje iznajmljenog sistema, ili pre recikliranja ili promene namene i korisnika. Sve to bi trebalo da spreči da informacije padnu u pogrešne ruke. Ukradeni notebook računari neće moći biti korišćeni, pošto će Wipe automatski da aktivira bezbednosni ključ, čineći podatke nepristupačnim - makar u teoriji. Prva rešenja se najavljuju u narednoj generaciji 2,5-inčnih diskova koji se vrte na 7200 obrtaja u minutu.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Patriot počeo sa prodajom Inferno SSD-ova na području Evrope 

Patriot je počeo sa prodajom Inferno linije solid state diskova. Reč je o novim drajvovima, koji su predstavljeni pre dve nedelje, a čija je prodaja počela na području Evrope. Postoje (za sada) tri modela, koji su 2,5-inčnog formata, koriste SandForce SF-1222 kontrolere i MLC (multi-level cell) NAND Flash memorije. Takođe, zajednički su im TRIM podrška, SATA 3.0 Gbps interface, MTBF (mean time before failure) od 1,5 miliona radnih sati, maksimalne brzine sekvencijalnog čitanja i upisa od 285/275 MB/s, te prisustvo 3,5-inčnog adaptera u pakovanju. Uređaji imaju kapacitete od 60 GB, 120 GB i 240 GB, a preporučene cene na evropskim tržištima iznose 165, 290 i 590 evra, respektivno.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  NEC E231W monitor za evropsko tržište 

NEC MultiSync E231W monitor će se pojaviti i na evropskom tržištu. Ovaj 23-inčni LCD monitor će se pojaviti tokom septembra, a procenjuje se da će njegova cena na Starom Kontinentu iznositi oko 300 evra. Novi widescreen displej stiže sa EPEAT Gold i TCO 5.0 sertifikatima, ima LED pozadinsko osvetljenje, rezoluciju od 1920 x 1080 piksela, odziv od 5 milisekundi, te kontrast od 1,000:1 (25,000:1 DCR). Maksimalan nivo osvetljenja je deklarisan na 250 cd/m2, a monitor ima ergonomsko postolje podesivo u četiri pravca, sa podešavanjem visine do 110 milimetara i pivot funkcijom. Tu su D-Sub, DVI i DisplayPort konektori. Na MultiSync E231W će se davati trogodišnja garancija.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Apacer bežični laserski miš

Apacer je najavio predstavljanje modela M631, najnovijeg Bluetooth laserskog miša koji je specijalno dizajniran za profesionalce koji koriste notebook računar. Apacer M631 koristi Bluetooth tehnologiju prenosa omogućavajući povezivanje sa notebook računarima koji poseduju Bluetooth bez ikakvih prijemnika. Pored toga, M631 je dizajniran tako da korisnici mogu da upravljaju potrošnjom energije. Ergonomski dizajnirani M631 u potpunosti predstavlja oslonac za korisnikov dlan što omogućava duže vreme rada bez zamaranja ruke korisnika. Apacer M631 je najbolji izbor za profesionalce koji traže miš visokog kvaliteta koji je funkcionalan i lak za korišćenje.

(IT Svet)
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 14:40:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.