Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 12:41:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51206 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Druga generacija PowerColor HD 5870 karte sa vodenim hlađenjem 

Osam meseci nakon izbacivanja LCS HD5870, svoje prve Radeon HD 5870 grafičke karte sa vodenim hlađenjem, PowerColor je pripremio još jedan ovakav model. Druga ovakva video karta će koristiti kuler koji je kreirao EK i imaće fabrički povećane radne taktove. Novi Liquid Cooling Solution (LCS) HD5870 V2 će imati 1600 strema procesora, radni takt jezgra od 950 MHz, 100 MHz više od referentnog modela, 256-bitni memorijski interfejs, 1 GB GDDR5 video memorije koja će raditi na 4800 MHz, kao i dual-DVI, HDMI i DisplayPort konektore. Podržani su CrossFireX i ATI Eyefinity. Zanimljivo je da kompanija obećava i do 50 stepeni nižu temperaturu (pod opterećenjem) u odnosu na referentni model. Nema informacija o ceni.

Izvor: TC Magazine
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Rambus kreira novi DDR3 memorijski kontroler za uređaje male potrošnje 

Rambus je saopštio da radi na razvoju novog rešenja visokih performansi prilagođenog štedljivim uređajima. Naime, kompanija razvija novi DDR3 memorijski kontroler. Ovaj kontroler bi trebao biti prilagođen rešenjima iz domena potrošačke elektronike, koja su po prirodi stvari štedljivije prirode, a najavljuje se da bi mogao biti korišćen i u televizorima nove generacije. Očekuje se da bi ovaj kontroler mogao da omogući implementaciju memorija sa daleko većim protokom u odnosu na trenutno aktuelna rešenja na tom polju. Tako bi novi kontroler podržava 1866 MT/s (megatransfers per second). Rambus je demonstrirao ovo DDR3 rešenje na Denali MemCon 2010 konferenciji u Santa Klari.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  JEDEC zaveo DDR3L kao zvaničan standard 

JEDEC je zvanično dodao DDR3L svom JESD79-3 DDR3 Memory Device standardu, što čini DDR3 Low Voltage novim zvaničnim standardom u domenu memorija. Na taj način se otvara mogućnost širokog prihvatanja i usvajanja ovog standarda za upotrebu u raznim uređajima, od laptopova i desktopova, preko naprava potrošačke elektronike, do servera, mrežnih sistema, mobilnih uređaja i tako dalje. Same memorije su već dostupne kod više proizvođača. DDR3L omogućava redukciju potrošnje za oko 15% u odnosu na regularni DDR3 standard pri istim taktovima i setovanjima. DDR3L memorija radi na 1.35 V prema standardu, dok DDR3 zahteva 1.5V.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Memorijski kit kapaciteta 48 GB 

G.Skill ima novo rešenje za zahtevne sisteme i korisnike kojima je potrebna ogromna količina sistemske memorije. Kompanija je razvila memorijski kit ukupnog kapaciteta od čak 48 GB! Sastoji se od 12 modula kapaciteta po 4 GB, koji su sertifikovani da rade na 1900 MHz sa CL8 latencijama, odnosno pri 1,65 V. Novi kitovi će biti deo Ripjaws serije, i imajući u vidu broj modula, biće namenjene korišćenju u high end dvoprocesorskim sistemima i serverima. Uz par podešavanja, moguće je podesiti memorije da rade na 2000 MHz. Prem atvrdnjama matične kompanije, njen 48 GB Ripjaws kit će postati dostupan tokom avgusta. Cena se ne spominje.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Toshiba najavila nove 2,5-inčne diskove visokih performansi 

Toshiba Storage Device odeljenje je najavilo još dva hard diska namenjena mobilnim računarima visokih performansi i serverima. Diskovi nose oznake MKxx61GSY i MKxx61GSYB, a reč je o 2,5-inčnim hard diskovima koji se vrte na 7200 obrtaja u minutu. Kapaciteti MKxx61GSY diskova idu od 160 GB do 640 GB. Drajvovi imaju SATA 3.0 Gbps interfejs, 16 MB bafera, vreme pristupa od 12 milisekundi, emituju buku od 26 dBA. Sa druge strane, MKxx61GSYB modeli imaju kapacitete od 80 do 500 GB i slične specifikacije, sa tim da je vreme odziva još niže i iznosi 10,5 milisekundi. Isporuke MKxx61GSY drajvova su već počele, dok će se MKxx61GSYB modeli pojaviti tokom poslednjeg kvartala ove godine. Planira se i serija SED (Self-Encrypting Drive) diskova baziranih na ovim drajvovima, ali za sada nema detalja u vezi sa njima.

Izvor: Toshiba
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Štedljive memorije iz japanske Elpide 

Japanski proizvođač memorija Elpida je saopštio da je uspeo da razvije najmanje LPDDR2 DRAM čipove na svetu. Radi se o 2 Gb DDR2 Mobile RAM čipovima, koji će se koristiti u uređajima poput smartfonova, tableta, i drugim sličnim napravama potrošačke elektronike. Novi 2 Gb DRAM (ECB240ABBCN) čipovi će se proizvoditi korišćenjem 40-nanometarske tehnologije. Pored transfera od 1066 Mbps, vredi istaći da rade na svega 1.2 V, te da mogu da rade na temperatirama od -30 do 85 stepeni Celzijusa. Sempliranje novih Elpida čipova će početi tokom avgusta, a masovna proizvodnja tokom septembra.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  SanDisk najavio novi fleš drajv Cruzer serije 

SanDisk se vraća na scenu sa novim rešenjima u domenu fleš memorija. Kompanija je predstavila novi fleš drajv Cruzer serije, "veličine spajalice". Oznaka modela je Cruzer Blade i kompanija ističe da je naročito pogodan za "lako prenošenje podataka", zbog izuzetno male veličine i mase. Cruzer Blade USB drajv se isporučuje u kapacitetima od 2 GB, 4 GB, 8 GB i 16 GB. Cene ovih uređaja iznose 15, 22, 39 i 78 dolara, respektivno.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Acer najavio S1 seriju LCD monitora 

Acer je formalno najavio S1 familiju LCD monitora, namenjenih podjednako poslovnim korisnicima i segmentu kućne zabave. Karakteriše ih izuzetno tanak profil (13 ili 15 milimetara), korišćenje LED pozadinskog osvetljenja zarad smanjivanja potrošnje, kao i upotreba ekološki neškodljivih materijala. S1 serija nudi 20-inčni S201HL, 21.5-inčni S211HL i 23-inčni S231HL, a svi ovi modeli imaju tanke frejmove, sa ispoliranim "porcelanolikim" postoljem. Dele karakteristike kao što su odziv od 5 milisekundi, dinamički kontrast od 12,000,000:1, osvetljenje od 250 cd/m2, kao i D-Sub i DVI izlazi. S211HL i S231HL imaju Full HD (nativna rezolucija od 1920 x 1080 piksela) panele, pri čemu potonji ima i HDMI konektor, dok S201HL ima rezoluciju 1600 x 900 piksela. Acer navodi da će S201HL, S211HL i S231HL postati dostupni ovog meseca po cenama od 170, 220 i 270 dolara, respektivno.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
NVIDIA Verde driveri

Kompanija NVIDIA pored konkurencije sa kompanijom ATI na tržištu diskretne grafike nastoji da predstavi i svoja inovativna rešenja. Tako je pre nekoliko meseci predstavila svoju Optimus tehnologiju. Isto tako, ova kompanija je pre par meseci razdvojila pakete grafičkih drivera za desktop odnosno mobilna rešenja. Driveri namenjeni prenosivim računarima nose naziv Verde a izdanje od pre nekoliko dana je specifično po tome što se u središtvu priče ovih drivera nalazi Optimus tehnologija. Naime, novi driveri kompanije NVIDIA donose nova podešavanja prilagodljivosti i opcija za pomenutu tehnologiju preko nanovijeg NVIDA kontrolnog panela.

Izvor: IT Svet
« Poslednja izmena: 03. Avg 2010, 07:05:40 od bojan.c »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Integrisana grafika šteti poslovanju

NVIDIA je umanjila predviđanja za drugi kvartal ove godine, snizivši prognoze profita za $150 miliona, pri čemu je najveće smanjenje očekivanja u kompanijinom poslovanju vezanom za korisničke grafičke procesore. Za slabije ekonomske rezultate kompanija krivi uvećane troškove memorije kao i ekonomsku slabost u Evropi i Kini. Veće cene diskretne grafike su navele mnoge potencijalne kupce da se odluče za jeftinije alternative kao što su jefftinija grafička rešenja odnosno integrisanu grafiku. Očekuje se da će slabija prodaja da se nastavi i kroz ceo kvartal koji se okončava 1. avgusta. NVIDIA u drugom kvartalu očekuje prihode između $800 i $820 miliona.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 12:41:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.