Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:44:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vesti iz sveta hardware-a ~ 2010  (Pročitano 51161 puta)
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD menja planove

Na Computex događaju AMD je najavila prva dva Fusion brendirana APU čipa kodnih naziva Ontario i Llano koji bi trebali da se pojave pred korisnicima u prvoj polovini naredne godine. AMD je opisao APU kao kombinaciju centralnog i grafičkog procesora na jednoj matrici pri čemu bi ove obradne jedinice trebale da obezbede podršku za 3D i sliku visoke definicije. Sada je kompanija odlučila da ipak izvrši određene izmene u planovima izdavanja novih APU procesora. Tako će Ontario pred korisnicima da se nađe najverovatnije u četvrtom kvartalu ove godine dok će Llano da se pojavi u prvoj polovini naredne godine zbog problema koje kompanija ima sa prelaskom na 32nm tehnološki proces.

Izvor: IT Svet
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
AMD nadmašio NVIDIA

Kompanija Advanced Micro Devices nadmašila je kompaniju NVIDIA kada je reč o isporuci grafičkih čipova u toku drugog kvartala, navodi se u izveštaju firme koja se bavi istraživanjem tržišta. AMD-ova ATI grafička jedinica zabeležila je 51% kada je reč o tržištu samostalnih ili diskretnih grafičkih kartica u poređenju sa kompanijom NVIDIA koja je zabeležila 49%, navodi Mercury Research. Ovo je velika promena u odnosu na isti period prošle godine kada je NVIDIA imala oko 59% tržišta a AMD nešto ispod 41%. Kada je u pitanju tržište koje uključuje i integrisana rešenja, na prvom mestu se i dalje nalazi kompanija Intel sa 54.3%, AMD ima 24.5%, a NVIDIA 19.8%, u odnosu na prošlu godinu kada je AMD imao 18.2%, a NVIDIA 29.6%.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi 3D Blu-ray player

Kompanija Panasonic proširila je svoju liniju 3D-omogućenih uređaja predstavljajući novi 3D Blu-ray plejer koji nosi oznaku DMP-BDT100. Ovaj uređaj koji je namenjen nezahtevnim korisnicima nudi istu osnovnu funkcionalnost kao i drugi 3D Blu-ray plejeri ove kompanije uključujući i internet funkcionalnost i 1080p konverziju. Viera Cast omogućava korisnicima da se povežu na veliki broj različitih streaming servisa kao što su Pandora, Twitter, Netflix, YouTube i Amazon VOD. Plejer takođe poseduje mogućnost prikazivanja fotografija ili filmova sa velikog broja kamkordera povezanih putem USB ili preko integrisanog SD slota.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Najmanji USB flash drive

SanDisk korporacija, globalni lider kada su u pitanju flash memorijske kartice, nedavno je objavila dostupnost njihovog najmanjeg USB flash drive-a na teritoriji SAD i Kanade. SandDisk Cruzer Blade je veličine standardne spajalice za papir a težak je otprilike koliko i jedan novčić. Uprkos maloj fizičkoj veličini, ovaj drive karakteriše visoki kapacitet skladištenja po pristupačnoj ceni. Kada je reč o kapacitetima novi flash drive je moguće naći u veličinama od 2GB do 16GB dok se cene kreću od $14.99 do $77.99 a svaki uređaj prati i garancija koja je ograničena na dve godine.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
NVIDIA Quadro 6000 i 5000 GPU

Kompanija NVIDIA je pre nekoliko dana predstavila novu liniju Quadro grafičkih rešenja koja su namenjena za korišćenje u profesionalnim radnim stanicama. Nove kartice su bazirane na NVIDIA Fermi arhitekturi koja donosi novi set vrhunskih karakteristika. Kartice serije 5000 karakteriše radni takt jezgra od 513MHz poseduju 352 CUDA jezgara, 2.5GB memorije čiji radni takt je 750MHz. Kartice koriste GDDR5 memoriju i 320-bitni memorijski interfejs. Kartice serije 6000 karakteriše radni takt jezgra od 574MHz kao i 448 CUDA jezgara. Ove kartice imaju čak 6GB GDDR5 video memorije čiji je radni takt 747MHz a memorija komunicira sa jezgrom preko 387-bitnog interfejsa.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Acer Aspire Predator AG7750

Acer Aspire Predator linija igračkih personalnih računara je na tržištu već nekoliko godina i predstavlja dostojnog rivala drugim igrački orjentisanim ponudama. Sada je ova kompanija predstavila najnoviji model u okviru Predator linije AG7750 koji i dalje koristi narandžasto kućište što je osobina ove serije. Acer je ovaj model namenio igračima pa su i specifikacije u skladu sa tim. Pvaj model pokreće Intel Cpre i7 720 quad core procesor zajedno sa NVIDIA GeForce GTX470 grafičkom karticom (sa trostrukom SLI podrškom), 9GB DDR3 RAM-a (do 12GB je podržano) kao i DirectX 11 podrška. Za svrhe skladištenja ovaj model je opremljen hard drive-om kapaciteta 1TB.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Sony RayModeler auto stereo 3D ekran

Sony je predstavio interesantan prototip 3D ekrana koji je nazvan RayModeler,to je 3D ekran koji može da se gleda sa 360 stepeni. Mali 3D ekran ne zahteva specijalne naočare da bi korisnici mogli da vide holografski efekat. Sony-jev 3D ekran karakteriše prečnik od 130mm i visina od 270mm. Rezolucija LED ekrana je samo 96x128 piksela ali poseduje 24-bitne boje. Nakon što je prikazan ovaj prototip, Sony očekuje da će uspeti da povećava dimenzije ovog 3D ekrana sa ciljem kreiranja proizvoda čije dimenzije će biti dovoljno velike da se može koristiti recimo u dnevnoj sobi korisnika za zabavne sadržaje.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Apple 27“ LED ekran

Kompanija Apple je pored predstavljanja novih verzija iMac i Mac Pro modela najavila i novi 27“ LED Cinema Display. Ovaj monitor poseduje odnos stranica 16:9. Ono što je interesantno je da ovaj monitor karakteriše edge-to-edge dizajn odnosno da monitor nema ivice što je pristup koji je već korišćen kod iMac modela. Monitor karakteriše rezolucija od 2560x1440 piksela pri čemu obezbeđuje ugao vidljivosti od 178 stepeni. Kompanija navodi da je ova monitor namenjen desktop i notebook korisnicima a dodatne opcije uključuju MagSafe punjač, iSight kameru, zvučnike, Mini DisplayPort konektivnost za video i audio ulaze kao i USB port.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
Novi Quadro GPU

Sredinom prošle nedelje komanija NVIDIA je pokrenula novu eru kompjuterskih, vizuelizacionih radnih stanica namenjenih dizajnerima, inženjerima, istraživačima i animatorima tako što je predstavila svoj Quadro grafički procesor baziran na NVIDIA Fermi arhitekturi ali i predstavljanjem novog NVIDIA 3D Vision Pro rešenja. Novi Quadro GPU pruža performanse koje su i do pet puta brže za 3D aplikacije i do osam puta brže kada je u pitanju kompjuterska simulacija, prevazilazeći sve prethodne testove. Novi grafička rešenja bazirana na Quadro procesoru su na industrijskim standardima među kojima su OpenGL 4.1, DirectX 11, DirectCompute i OpenCL.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
  Nvidia izbacila OpenGL 4.1 drajvere 

Nvidia je predstavila svoje prve grafičke drajvere koji podržavaju OpenGL 4.1 API. On je oficijalno predstavljen od strane Khronos grupe prošlog ponedeljka. Oznaka novih drajvera za Windows je 259.09, a za Linux 256.38.02. Drajveri imaju WHQL sertifikate i mogu biti korišćeni zajedno sa Fermi proizvodima. OpenGL 4.1 i GLSL 4.10 je podržan od strane GeForce GTX 400 serije grafičkih karti za desktop tržište, kao i od Quadro Plex 7000, Quadro 6000, Quadro 5000, Quadro 5000M i Quadro 4000 serije profesionalnih grafičkih karti. Nove 32-bitne i 64-bitne OpenGL 4.1 drajvere možete pronaći na ovoj stranici.

Izvor: Nvidia
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Avg 2025, 19:44:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.