Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 01:02:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Verujete li u astrologiju?  (Pročitano 44159 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Nisi me razumeo sta sam hteo da kazem
savršeno sam razumeo rođo da ti blage veze nemaš šta govoriš.
Citat
Da sudbina postoji, bilo bi dovoljno da sedis u kuci i cekas da se sve desi, ali nece se nista desiti.
odakle ti sad ovaj masakr logike?!? postavljanje potpuno nebulozne premise i onda izvlačenje ''zaključka'' na osnovu..ničega  Smile fazon, ''da slonovi postoje, onda bi sve životinje bile slonovi,a nisu.prema tome-slonovi ne postoje'', dakle potpuno nelogično lupetanje
Citat
Sam kreiras svoj put, svoju "sudbinu".
a objasni mi onda rođo šta se desi kad ti kreneš da ''kreiraš'' svoj ''put'',npr odlučiš da nzm, se baviš sportom,upišeš ____,i onda umreš (pogineš recimo) sledeći dan? kako to nazivaš,jesi i to ''ti kreirao'',jesi i za to ti zaslužan/odgovoran?  Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
Kad bi se svi rukovodili tom fatalistickom logikom, niko ne bi izlazio iz kuce, jer ih mozda iza coska vreba kamion koji ce da ih zgazi.

>> Fatalizam je verovanje u nepromenljivost onoga što je sudbina čoveku predodredila. U širem smislu, verovanje da su volja i inteligencija nemoćne u kreiranju života pojedinca jer su transcendentalne sile van njegovog domašaja i iznad njegovih mogućnosti. Po ovom shvatanju, fatalizam je nadređeni pojam determinizmu.

Zadatak:

Ispred tebe se nalazi minsko polje duzine 20 metara. Moras da ga predjes jer je iza tebe neprijatelj koji te ganja.

1) Ides napred kroz polje pa sta bude jer ces ionako poginuti danas jer ti je to sudbina.
2) Sacekaces da te ubiju nemci jer ti je Tarabic prorekao da ce da te ubiju nemci danas..
3) Uzeces gromade kamenja, bacati ih po minskom polju dok sebi ne napravis prolaz.

Sta bi ti odabrao?
« Poslednja izmena: 15. Maj 2015, 01:24:57 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Kad bi se svi rukovodili tom nihilistickom logikom, niko ne bi izlazio iz kuce, jer ih mozda iza coska vreba kamion koji ce da ih zgazi.
ne vidim zašto je to ''nihilistička logika'' niti šta to uopšte znači  Smile pa naravno da te možda iza ćoška vreba kamion i ko zna šta, šta je poenta,šta sih hteo da kažeš? zašto zbog toga neko ne bi izlazio iz kuće?!?  Smile
Citat
1) Ides napred kroz polje pa sta bude jer ces ionako poginuti danas jer ti je to sudbina.
pa neće se znati da li mi je to sudbina dok i ako ne poginem, ako poginem,onda je to takva sudbina,ako ne poginem,onda je to takva sudbina,ponavljam,jednostavno je da jednostavnije ne može biti
ne znam šta bih odabrao, kako mogu da znam dok se to ne desi (a najverovatnije nikad neće), ne volim te prehipotetičke fantazije i maštarije,ali evo recimo da bih sačekao tog koji me ganja i probao da ga ubijem/onesposobim
ti?

zapravo,sad kad malo bolje razmislim, verovatno bih pokušao da saznam zašto me ganja, da vidim mogu li da ga urazumim,naravno pod uslovom da ne nosi neko oružje i nešto slično
kažem ti,ima previše faktora i mogućnosti da bih mogao jednostavno tek tako da dam odgovor
i zašto si mi ponudio samo ove tri opcije?
« Poslednja izmena: 15. Maj 2015, 00:47:33 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
Pa zato sto si naveo primer gde lik odluci da se bavi sportom a onda pogine. Sto nisi uzeo primer da je lik odlucio da se bavi sportom i postao vrhunski sportista. To oblik pozitivnog razmisljanja.

Izabrao si da ces da urazumish nemce koji te jure da te ubiju? Ok, ajde i to je neki validan odgovor, i takodje dokazuje da ce skoro svaka jedinka izabrati da prezivi, cak i ako ti je Tarabic prorekao da ce umreti tog dana.

Mogao sam da napisem jos deset opcija, ali ove tri su bile najrealisticnije u datom momentu. Koje je inace poenta 3 ili deset opcija?

Evo ti jos opcija:

4) Zvaces mobilnim ortaka koji ima avioncic iz filma MadMax 2 pa ce da te pokupi.
5) U obliznjem kaficu ces platiti nekolicini pijanih budala da prodju ispred tebe.
6) Iskopaces rupcagu od 2 metra pa ces da se sakrijes u njoj, dok ne prodju nemci.
7) U trenutku dok ovo pisem u buducnosti su napravili vremeplov i bash su resili da tebe spasu sigurne smrti, jer im bash takav lik treba za sledeci ekperiment.
Smile Ubices se. Sta sad, bolje od metka domace proizvodnje nego od nemackog. Biram domace!
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Pa zato sto si naveo primer gde lik odluci da se bavi sportom a onda pogine. Sto nisi uzeo primer da je lik odlucio da se bavi sportom i postao vrhunski sportista. To oblik pozitivnog razmisljanja.
nisi me razumeo, poenta je da je to (ako pogine) jedna od (podosta) mogućnosti kao što je i to ako ne pogine jedna od mogućnosti;obe ne zavise od tebe/njega,odnosno niko neće poginuti/nepoginuti svojim ''izborom''/slobodnom voljom, s tim što je to u prvom primeru očiglednije dok u drugom (nekima) nije,pa im zato deluje da se nešto pitaju i da imaju nekakvu kontrolu nad nečim
ni pozitivno ni negativno razmišljanje nije nikog dovelo nigde niti je bitno, sasvim je svejedno da li neko pozitivno,negativno ili racionalno razmišlja,groblja su puna i onih koji su ''negativno razmišljali'' isto kao i onih koji su ''pozitivno razmišljali''
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
Pa naravno da zavise od tebe. Pa sto vecina ljudi ne pretrcava autoput. Ili sto vecina ljudi saceka da se rampa digne kad voz prolazi. Sto vecina ljudi ceka na zeleno svetlo, bilo u kolima, bilo na ulici. Zasto postoje saobracajna pravila? Zasto postoje bilo kakva pravila koja se ticu bezbednosti, ako nista ne zavisi od tvog izbora.

Zato sto se uvodjenjem i pravilnom implementaciom tih pravila smanjuje broj povreda i smrtnih slucajeva. Plus dizanje svesti kod ljudi da ne voze pijani i drogirani takodje dovodi do toga da se smanji broj smrtnih slucajeva. E sad kad je neko idiot i kad i posle svih upozorenja i dalje pije i vozi, pred zakonom ce se tretirati kao potencijalni ubica za volanom.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
aha, ali msm šta kad neko nimalo svojom krivicom/svojim izborom pogine,npr dete od 9 godina prelazi na zeleno i neki pijani kreten ga pregazi? kako tad zavisi ''od tebe'',odnosno kako je tad to zavisilo od deteta da li će poginuti (a ne ovi što voze pijani,nisam te to pitao,i opet me,gle čuda,nisi razumeo)?!?
« Poslednja izmena: 15. Maj 2015, 14:23:04 od abenaz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
mob
Samsung S7
Ma covece potpuno mi jasno tvoje stanoviste. Ali se sa njim takodje ne slazem. I u tom redu klauzaliteta, jedan uzrok moze imati vise posledica, kao sto jedna posledica moze biti proizvod vise uzroka. Kad posmatramo cestice, hemijske reakcije, mehanicka svojstva objekata. Ali kada se uplete svest, pamet i inteligencija , tada  mogucnost izbora pada na tebe.

Sem toga u skoro svakom zakonu u skoro svakoj zemlji, ce ti biti sudjeno ako nisi maloletan i ako nisi malouman. Svaki takav covek je u potpunosti odgovoran za svoje postupke. Da nije tako, onda bi se svi branili pred zakonom da im je AI, shum na mozgu, Deda Mraz, bog, visa sila, sveti andrak rekao sta da rade, pa su oni to uradili zato sto im je tako naredjeno.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Ali kada se uplete svest, pamet i inteligencija , tada  mogucnost izbora pada na tebe.
po stoti put ti ponavljam da mogućnost izbora nije isto što i slobodna volja
sad kad sam to podebljao i podvukao siguran sam da ćeš napokon shvatiti  Smile
istina je da ti možeš da izabereš nešto,to biraš ti ali samo ''tehnički'',u smislu da ti jesi osoba koja je to odabrala ali razlog zašto niko nije odgovoran/kriv/zaslužan šta god da izabere,za šta god da se ''odluči'' je taj što iza tih ''tvojih'' odnosno ''naših''izbora stoje brojni hemijski procesi u mozgu koji upravljaju nama;genetika;naše stanje svesti,i ko zna još koliko stvarčica,KOJE MI NE BIRAMO VEĆ SE JEDNOSTAVNO RAĐAMO TAKVI KAKVI JESMO,sa određenim stanjem svesti,inteligencijom itd, ZA ŠTA NIKO NIJE ZASLUŽAN,JER NIKO NIJE BIRAO KAKVU/KOLIKU ĆE INTELIGENCIJU IMATI I KAKVO ĆE STANJE SVESTI IMATI,PA PREMA TOME NI NE MOŽE BITI ODGOVORAN ZA TO

očekujem opet ''odgovor'' u stilu:''ja mogu da izaberem to i to'' i potpuno,jubilarno milijardito mašanje poente  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.152
mob
Samsung S7
Nista, brani se time na sudu, ako ikad odes, pa ces da zaglavish robiju.

De mi reci, koja je razlika izmedju detata od 3 godine i coveka od 33 godine.
I sta bi se desilo da dete(3 godine) ubije nekoga tako sto gurne vrata i udari coveka izbacivshi ga tako kroz otvoren prozor i da covek od 33 godine ubije nekoga tako sto ce u pijanom stanju da vozi auto?

----------------------------------------------------
Sem toga, kako si uspeo da svaku temu pretvorish u svoje vidjenje slobodne volje, i nasilno nametanje svog misljenja ostalima (meni)?

Mislim, ok ti si neodgovoran za sve sto ti se desava u zivotu, za sve sto ce ti se desiti, tobom upravljaju nedokucivi misaoni procesi, tvoje shvatanje sveta, tvoja imaginacija i sve sto tebe cini da budes svoje JA je isprogramirano pre tvog rodjenja. Ti zelis, jesi i bices samo robot. OK, nemam nista protiv, budi, ali tvoje misljenje ne deli bar 50% ljudske populacije koja za sebe smatra da nisu roboti, niti ce to ikada biti.

« Poslednja izmena: 16. Maj 2015, 00:08:49 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 01:02:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.