Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 17:29:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Verujete li u astrologiju?  (Pročitano 44199 puta)
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Sudbina je napisana "knjiga" pre tvog rodjenja u kojoj su navedeni svi dogadjaji, sve tvoje odluke i na kraju nacin tvoje smrti i vreme. Nema odstupanja.
to je tvoja definicija sudbine,prilično detinjasta i iskarikirana,koju rekao bih i većina deli,iz nekog razloga
sudbina=život

Citat
Takva sudbina ne postoji.
naravno da ne postoji kad si je izmislio.nisam ni rekao da takva ''sudbina'' postoji

Citat
Jer... ce masa tvojih odluka, biti random. jer ce masa dogadjaja koji ce te ponekad odvesti levo ili desno i pravo, zavisiti od kretenskog broja random dogadjaja.
šta su ''random događaji''?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
Pa sta sad, ajde da definisem crnu boju kao malo zelenu, mestimicno plavu i nasumice crvenkastu. Ne ide to tako.
Definicija sudbine, detinjaste ili ne, je to da je uklesana u kamen pre tvog rodjena i tacno ce se odigrati onako kako je zapisano.

E sad sto si ti sam izmislio novu definiciju i kad se prevede sta si rekao: zivot je zivot i to tako mora da bude, jer ne moze drugacije.
-----------------------------------------------------

"Slucajni dogadjaji"

U skoro svacijem zivotu su se desili neki slucajni dogadjaji, neki slucajni susreti sa nekim ljudima koji su doveli do toga da promenish svoje misljenje, da pogledas situacije iz drugog ugla, i na kraju da izanaliziras svoje ponasanje od ranije sa nekom novom zreloscu, pameti ili prosvetljenjem.

Ti susreti nisu mogli biti unapred zapisani jer su i ti ljudi slucajno bili na tom mestu zajedno sa tobom.

Evo jednog banalnog primera: Covek je krenuo na posao i zbog kvantne razlike na elektronskom nivou, semafor se samo delic sekunde upalio ranije nego inace. On je zakasnio na sledeci semafor, pa na sledeci i autobus mu je pobegao. I tu na stanici se raspricao sa nekom devojkom, ciji je pas poginuo pretrcavajuci ulicu jer je video macku preko puta. I sad... i tako dalje. Taj susret dvoje ljudi je slucajan i na neki nacin je odredio dalje smernice u njihovom zivotu, jer je covek odlucio da nikada nece kupiti psa.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Definicija sudbine, detinjaste ili ne, je to da je uklesana u kamen pre tvog rodjena i tacno ce se odigrati onako kako je zapisano.
to je ponavljam,tvoja definicija,definicija iz crtaća koja nema veze sa stvarnošću
Citat
zivot je zivot i to tako mora da bude, jer ne moze drugacije.
upravo,konačno si skapirao,to je čitava poenta bilo čega i najtačnije i najpreciznije objašnjenje dešavanja u stvarnosti/života
Citat
"Slucajni dogadjaji"

U skoro svacijem zivotu su se desili neki slucajni dogadjaji, neki slucajni susreti sa nekim ljudima koji su doveli do toga da promenish svoje misljenje, da pogledas situacije iz drugog ugla, i na kraju da izanaliziras svoje ponasanje od ranije sa nekom novom zreloscu, pameti ili prosvetljenjem.

Ti susreti nisu mogli biti unapred zapisani jer su i ti ljudi slucajno bili na tom mestu zajedno sa tobom.

Evo jednog banalnog primera: Covek je krenuo na posao i zbog kvantne razlike na elektronskom nivou, semafor se samo delic sekunde upalio ranije nego inace. On je zakasnio na sledeci semafor, pa na sledeci i autobus mu je pobegao. I tu na stanici se raspricao sa nekom devojkom, ciji je pas poginuo pretrcavajuci ulicu jer je video macku preko puta. I sad... i tako dalje. Taj susret dvoje ljudi je slucajan i na neki nacin je odredio dalje smernice u njihovom zivotu, jer je covek odlucio da nikada nece kupiti psa.
i dalje mi nisi odgovorio šta su random odnosno slučajni događaji,šta za tebe znači ''slučajno''? ako pod ''slučajno'' podrazumevaš da ne postoji nikakva namera,slučajno u smislu nenamerno,onda se slažem sa tobom,pojedini (mnogi) događaji jesu slučajni u tom smislu; ali ako pod ''slučajno'' podrazumevaš bez ikakvog uzroka/razloga, samo od sebe,tek tako,itd,onda debelo grešiš jer sve ima uzrok,svaka posledica ima svoj uzrok i svaki uzrok ima svoju posledicu/posledice
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

You can't kill me, i'm already dead!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
I ja sam mislio da je to definicija sudbine. Ok... svejedno.

svakome se dešava ono što treba/mora da se desi, sedeo on u kući po ceo dan ili ne
Recimo da treba/moras da postanes milioner, kako ces da postanes milioner ako sedis po ceo dan u kuci i ne izlazis napolje? Nema sanse da ti se bilo sta desi ako samo sedis u kuci i ne izlazis, ne radis nista. Zato kazem da sudbina ne postoji jer da postoji sve ono sto treba/mora da se desi bi se desilo cak iako sedis kod kuce po ceo dan, a realno nece nista da se desi ako sedis kuci po ceo dan, ne izlazis i ne radis nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
A onda dobijes loto.

-----------------------------------------------------

@abenaz

Bez namere da. Tako da sudbina ne postoji.

Sto se tice uzrok-posledica, od 50 mil. protona, jedan ce da se raspadne - bez uzroka. Samo tako.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
A onda dobijes loto.
Da bi dobio moras prvo da uplatis tiket, a kako ces da ga uplatis ako sedis u kuci po ceo dan i ne izlazis? Kao sto sam rekao, nece nista da ti se desi ako sedis samo kuci i ne izlazis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
Citat
Recimo da treba/moras da postanes milioner, kako ces da postanes milioner ako sedis po ceo dan u kuci i ne izlazis napolje?
pa kako onda ''treba/moraš'' da postaneš milioner?!?  Smile ako neko ne postane milioner,znači da nije mogao da postane,da je mogao,postao bi, preprosto je jbt

@blue, zaista nemam više ni živaca ni volje da ti objašnjavam najprostije moguće stvari,evo,možda ti čika merovingian pomogne u shvatanju,ako ne nikom ništa:https://www.youtube.com/watch?v=iR3fSL9WMdg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung S7
Tvoj problem je sto si se zalepio za svoju definiciju sudbine i udri mile dok traje. A povezano je sa tvojim shvatanjem univerzuma kao determinantnog sistema. E sad da je to tako i da su to cinjenice, ne bi onda postojale citavi pravci u filozofiji koji zastupaju upravno suprotno, nego bi bilo kao u matematici 1+1= 2.

Sem toga broj Pi je dokaz da je citav univerzum zasnovan na haosu. Naime decimale broja Pi se nikad ne ponavljaju. Tako da kod broja Pi takodje ne mozemo odrediti sledeci niz brojeva ako su nam poznati prethodni.

Naravno da nemas zivaca, kad si se upinjio da dokazes filozofsku hipotezu.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Ericsson jeste
važi matori
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
@abenaz Nisi me razumeo sta sam hteo da kazem. Da sudbina postoji, bilo bi dovoljno da sedis u kuci i cekas da se sve desi, ali nece se nista desiti. Sam kreiras svoj put, svoju "sudbinu".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 17:29:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.