Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 18:09:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vernici...  (Pročitano 43181 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
citat:
Ja nisam rekao da se vojnik ne treba oslanjati na svoja cula, vec da ne smije zavisiti od njih. Ukoliko od njih ne zavisi, to jest ako nije rob svojih cula i zelja,on ce imati izostrenija cula. Treba opet da naglasim da se zelja od koje ne zavisimo moze ostvariti. Pa prema tome i dominacija na bojnom polju. Mrtav je onaj vojnik koji je prije bitke ispunjen agresijom u bilo kom smislu

ovo je najgluplja stvar koju sam procitao o vojniku i njegovoj motivaciji. veruj mi da to znam posto sam 6 godina proveo u proteklim ratovima i tri rane nosima na sebi pa te zato stvarno molim da ne seiris nad vojnicima i njihovoj motivaciji posto ocito o tome nemas korektna saznanja
nemam zelju da nikoga ovde vredjam pa se izvinjavam ako sam upotrebio prejake reci
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
@ Magic Master ajde meni objasni costin potpis posto to meni nije bas najjasnije a on koliko videh s obzirom da je poceo post nece dolaziti ovde

ako nije problem naravno
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Mozete li mi samo reci da li znate sto dopuda izbacise ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
moraces da pitas ljude koji su u to upuceniji od mene ja zaista ne znam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
@ Rasina
Hvala ti sto si bila ljubazna da mi nesto kazes.

Несрећа послата од Бога, боља је од среће коју човек сам себи гради.

Da bi ovo shvatili potrebno je prvo objasniti sta je to nesreca poslate od Boga, a sta sreca koju covjek sam sebi gradi. Svaka situacija koliko god ona za nas bila prijatna ili neprijatna dolazi od Boga, kako bi nas dovela u red. To je u stvari najplemenitija pomoc od Boga koju uopste mozemo dobiti. Nevolja je u tome sto ljude koci ljudska logika koja je ogranicena, ali sta ces kad je ljudska. Sreca koju covjek sam sebi gradi moze pocivati na materijalnom, duhovnom ili dusevnom planu. Bez obzira koji plan bio, ako dodje do vezanosti za njega i ako nam on postane najvaznija stvar u zivotu sigurno ga gubimo. I tu je odluka na covjeku kako ce odregovati na sve to. Ako se ne bude puno ljutio i shvatio da je to sve volja Bozija ocuvace Bozansko u sebi. Ako pak krene drugim putem, pocne da se ljuti i ispunjava dusu agresijom neminovno moze da doje do pogorsanja na nivou polja, sto dovodi do bolesti. Bolest je opet od Boga kako bi blokirala agresiju, jer nekontrolisana agresija moze dovesti da trajnog ostecenja nase duse, pa prema tome to je opet velika pomoc od Boga. I na kraju ako nista ne pomogne moze doci i do smrti i sve je to milost Bozija kako bi nas izvukla iz degradacije. Sta bi bilo gore i od znalkova smrti u polju ? To je kada se energecko polje covjeka pocne obavijati oko njega samog. Ali iz svega toga se moze izaci kad covjek pocne da radi na sebi. Pravilnim pogledom na svijet dovodimo sebe u ravnotezu.

Da demonstriram malo. Covijeku je u zivotu najbitnija stvar novac, on ga redovno zaradjuje u vecim kolicinama. Covijeku novac postaje glavna svrha zivota, te se on zbog te vezanosti udaljava od Boga. Zbog toga novac gubi i na materijalnom planu dozivljava bankrot te mu ostaje novca tek za pristojan zivot. Ukoliko on shvati sve kao volju boziju to mu moze spasiti i zdravlje i zibvot. I da ne ulazim u to da sve to prenosimo i na  potomke. Isto ovo se odnosi i na duhovnu i dusevnu sferu. Zavisnost od intelekta je duhovna zavisnost, a od emocionalnih odnosa dusevna. I tako je to. Svoju sudbinu krojimo sami i toga treba da budemo svijesni. Nama moze u sudbini biti zacrtana saobracajna nesreca u kojoj cemo poginuti. Ali nista nije konacno dok god imamo priliku da se promjenimo, da radimo na sebi. Rad na sebi je glavna stvar od koje mi treba da pocnemo kada se zapitamo zasto nam u zivotu sve tako lose ide kako ide ili zasto smo mi ili neko nama veoma drag i blizak tesko bolesni. Religija propovijeda da je sve volja Bozija i da to tako trebamo prihvatiti bez suvisnih pitanja. Ja kazem da za sve sto nam se desava postoji visi uzrok koji je nama nedokuciv. Mi treba da to prihvatimo dugotrajnim i mukotrpnim radom na sebi kroz shvatanja da nam nista nije bitnije od Ljiubavi prema Bogu. Sve ostalo je samo tu kako bi nam bi pomoglo da razvijamo ljubav prema Bogu, a sreca "koju covek sam sebi gradi" upravo ima tu funkciju. I ukoliko je nama sve ovo jasno i to duboko u sebi prihvatimo i jos procistimo dusu od duboko ukorjenjene agresije koja je izasla iz gordosti ili ljubomore ostacemo zivi u saobracajnoj nesreci. Zapravo, nesreca koja je sudbinski bila predodredjena kulminirace havarijom kola, dok ce ljudi koji su ga vozili proci bez ogrbotine.

Da ne bude samo da sam se ogranicio na vezanosti bilo kog tipa posebno cu objasniti svrhu uvreda koje u zivotu primamo. Uvrijeda i jeste najbolji nacin da pocnemo sa radom na sebi. Uvrijeda jeste i jedna od velikih poklona od Boga, iako ce to nasoj ogranicenoj ljudskoj logici izgledati kontradiktorno. Treba imati na umu da vasionom upravljaju visi kosmicki zakoni koji se podudaraju sa Bozanskom logikom. Evo kako u etapama mozemo da promjenimo svoj pogled na uvrijedu:
      1)  uvrijedjeni smo i uvrijeda je poprilicno pokvarila nase  raspolozenje jer je svemu kumovao stres
      2) pokusavamo da se ubijedimo da je uvrijeda samo jedno veliko zivotno iskusenje koje ne mozemo da izbjegnemo, pa ga prema tome ignorisemo
      3) uvrijeda nam vise ne prestavlja veliki problem, zapravo nije nikakva teskoca kao sto je bila
      4) napokon shvatamo da je uvrijeda velika pomoc od Boga, tada smo dobro izbalansirani
Sigurno ce doci vrijeme kada vise uvrijeda nece biti pa ce jedina stvar koja ce nas balansirati biti bolest. Tada ce ljudi moliti Boga da im posalje uvrijedu kao najlaksu metodu unutrasnjeg ociscenja. Eto koliko je vazna nesreca poslata od Boga ! Valjda vam je sada jasno.

Zamolio bih vas da ako vam nesto od ovoga posta nije jasno mene pitate, i da
u svojim postovima ne piste kritike koje nece vrijediti nista jer niste razumjeli, a u tom slucaju cu opet morati pojasnjavati ovo sto sam vec napisao, samo sto ce pojasnjenje imati oblik odgovora.                                   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
koliko ces ti stvari o zivotu morati da naucis  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
Ma valjda je to normalno,kad iskreno razmislim i ja sam sa 16-17 god. mislio da sam najpametniji i da znam sve na svetu.negde oko 20-te
sam skapiro da nemam pojma o zivotu.sa 22-23 mozda poceo da neke stvari pravilno kapiram i da ucim.i to ce trajati do kraja zivota,covek se uci dok je ziv.Danas sa 30 sam svestan koliko je moje iskustvo i znanje skromno i koliko jos ima da se vidi, cuje i dozivi.
verujem da i Mastera ceka isti put,iako smatra da vec ima odgovore na sve pitanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja nemam odgovore na sva pitanja, i mene zanima puno toga.

Medjutim, stvar je sto vi nemate volje da citate moje postove kako valja i da malo razmislite. Zbog toga, sta god ja da napisem koliko god bilo korisno za vas, vi cete obarati bez ikakvih razloga pa prema tome ja nemam vise sta da radim na ovoj temi.  Smile

Bilo je zanimljivo komunicirati, ali vise nema svrhe. Sada cu definitivno poslusati costu.
Ja sam svoje iznio i jednog dana kad shvatitie stvarni smisao zivota na zemlji vjerovatno cete se vratiti na moje postove.      Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
@Magic Master imam jedno pitanjce za tebe povodom tvog prethodnog posta da li si boravio u nekom manastiru muskom, ne mislim na posete jednodnevne od par sati, vec boravak od nekoliko dana i da li znas nekog monaha sa kojim si imao prilike da razgovaras o nekim stvarima koje te zanimaju ?

u svakom slucaju hvala na odgovoru (postu)

@arlekin sto si ti mator  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
ja citam tvoje postove,i koliko god razmisljao o njima evo sta sam procitao
Citat
Ja sam svoje iznio i jednog dana kad shvatitie stvarni smisao zivota na zemlji vjerovatno cete se vratiti na moje postove.

Ovo ne moze da se shvati drugacije nego da ti smatras da si ti shvatio stvarni smisao zivota na zamlji.Apsurdno.tipicno doduse.mozda da si ti pazljivije citao...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 18:09:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.