Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:04:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vernici...  (Pročitano 43156 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49861
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Biblija je knjiga koja se svakako istice iznad svih ostalih kulturnih djela. Njena sustina ne moze da se shvati u direktniom, vec u prenesenom znacenju.
A mnogi ljudi koji bolocvali od teskih bolesti, od koih je nauka vec digla ruke su neimajuci vise kud poceli citati bibliju i slicnu literaturu u kojima su pronalazili rjec LJUBAV. Oni su dubokim promjenama u sebi doveli do toga da bolest jednostavno nestane, a ljekari su se cudili kako je to bilo moguce i bili su uvjereni da su zamjenili dijagnozu.
Prema tome, zdravlje se ne nalazi nigdje do u nama samima. Samo treba da ostvarimo kontakt sa Bogom izostavljajuci vezanosti i agresivne emocije iz nase duse. Drugim rijecima, svako ko ima problema sa zdravljem ili udarcima sudbine treba da radi na sebi kako bi doslo do poboljsanja. Ne mora uopste da ide u crkvu niti da se moli popu da mu pomogne. Enrgetika hrama moze biti narusena ukoliko se u njemu obavlja trgovina, zato je to bolje obavljati izvan njega.

Da nesto kazem i o naucnom eksperimentu. Da bi vam bilo jasnije citiracu vam clanak preko koga sam se ja upoznao sa eksperimentom.

"Na univerzitetu Arizona u Americi, odigravala se  svetska konferencija pod nazivom "Poslednja dostignuca nauke iz oblaszti svesti". Teze koje su se mogle cuti na toj koneferenciji govorile su o sledecem: "U svetu se obavilo vise eksperimenata koji su se odnosili na funkcije velikog mozga za vreme sna i budnog stanja, kao i za vreme meditacije . Pri cemu meditacija ne daje lose rezultate u pogledu lecenja od neuroza." Na institutu Behtereva, snimali su EGG mozga za vreme meditacije i ustanovili da dolazi do stimulacije kore velikog mozga. Odnosno, na pocetku sve izgleda da covek tone u san, kada se sve smiruje, ali kasnije dolazi do aktivizacije. Sledbenici raznih skola joge tvrde da je meditacija isto sto i molitva. Onda su se jednog dana naucnici pitali: " A sta se desava sa mozgom nekoga ko je u molitvi?."  Da bi eksperimen bio autenticniji  pozvali su jednog monaha koji je bio iguman i snimili njegov EEG u vreme dok je bio u molitvi. Rezultat snimka su zaprepastili naucnike. EEG je kod ovog pravoslavnog monaha pokazao potpuni prestanak rada kore velikog mozga i pored toga sto je sve vreme bio svestan. Covek je sedeo u molitvi i za to vreme EEG nije registrovao ni jedan impuls koji bi ukazao na bilo kakvu aktivnost kore velikog mozga.
              Ovaj fenomen naucnici su nazvali "cetvrtim stanjem svesti" Do tada je nauka poznavala tri stanja svesti. To su budno stanje, stanje spavanja i dubokog sna, koji se medjusobno razlikuju po karakteristicnim impulsima koje proizvodi kora velikog mozga. Za vreme prave molitve, dolazi do transcendiranja nivoa realnog sveta kada se sve patoloske veze prekidaju. Izdvajajuci se iz programa kojio je u sferi realnog sveta, covek se oslobadja svih patoloskih obrazaca, doprinoseci tako svom ozdravljenju. Rukovodilac ovog eksperimenta je cetvrti nivo svesti nazvao stazom ka harmonicnom zivljenju. U stvari, naucnici su eksperimentalno dokazali, da uninije, kao i glasna rok muzika, izbacuju coveka iz njegove psihicke ravnoteze i u kor velikog mozga izazivaju impulse, koji su bliski epilepticnom napadu.
            ( nastavak teksta u sledecem postu)   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magicni

Zaboravio si stanje svijesti nazvano delirijum tremens. Mislim da ono pripada onoj grupi stanja svijesti, e koje su van stanja budnosti i van stanja spavanja. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
ura za nauku ona se dokazuje cinjenicama i materijalnim merljivim dokazima

u ovom eksperimentu je dokazano (valjda) da svest coveka razlicito reaguje na njegova razlicita psihicka stanja i da su naucnici dosli do konkretnih dokaza da je u pitanju novi oblik dusevnog stanja

jos jednom ura za nauku i naucnike

na zalost ljudi nauku ponekad koriste za iskrivljavanje cinjenica i koristeci naucne dokaze pokusavaju da dokazu svoje tvrdnje

u ovom eksperimentu nigde ne postoji dokaz da bog postoji
« Poslednja izmena: 07. Mar 2006, 16:27:26 od puskar »
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@Magic

Veliki je post poceo. Ovih 48 dana se uzdrzavam od diskusija. Usao sam samo da pogledam komentare za ligu sampiona.

Iskuliraj samo. Ne vredi govoriti nekome nesto kada taj nece da razume, a jos manje veruje. Hristos kao Bog sa svojom premudroscu nije mogao odbraniti Istinu od fariseja i drugih Jevreja, pa necemo ni mi nista uciniti.

Pozdrav!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
da malo detaljnije citate knjige (a narocito bibliju pod uslovom da je ne tumacite po crkvenom ucenju vec da je procitate kao na pr. neku nusicevu knjigu) shvatili bi ste odavno sta u toj knjigi pise

kao maliu ilustraciju da nebi ulazio u detaljniju analizu neka posluzi sledece

u jednom delu se prica (mislim na bibliju) kako je hrist usao u hram i iz hrama izbacio trgovce i hram navodno ocisti (ovo je samo kratko prepricavanje i ako je potrebno mogu kompletan citat da napisem ali mislim da znate (ako ste citali bibliju) o cemu pricam - prica je poznata i sire))

naravoucenije:
sta je ovde u pitanju?
dosao jedan neradnik, koji je samo sedeo i smisljao kako da oko sebe okupi ekipu da bi dosao do love i vlasti, i poceo da maltretira ljude koji su svojim radom proizveli neke proizvode i izneli ih na pijacu.
pobacao im korpe rasturio proizvode i izbacio iz hrama (pijace) zbog toga danas svi koji ulaze u hram (crkvu - trznicu - pijacu) moraju da ostave neki dinar haracliji jer ce im opet doci neki bilmez sa ekipom da im unisti ono sto su radom proizveli

naravno ovo je samo jedno od vidjenja iste price

posto je u pitanju ovih dana i veliki post, zar vam (kada malo razmislite) ova prica oko posta ne lici na moderne manekenke koje moraju da se izgrladnjuju pred svaku vecu reviju kako bi izgledale "lepo" kao kosturi
i njihov smisao zivota je da izgledaju lepo nose neku odecu i u principu nista ne rade (nemoj samo neko da kaze kako je to naporan posao pre nego sto se seti kako rade ljudi u firmama koje rade ili seljaci na njivi ili djubretari u gradovima ili...) usput druzeci se sa raznim ljudima ponekad pokusavajuci da budu i pametne

znam da cu ovim napisom izizvati zgrazavanje, osudu... dodati po zelji, ali su ovo samo drugacija vidjenja iste stvari (naravno ima toga jos...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@costa

pobogu tek kad sam poslao prethodni post video sam tvoj potpis

Несрећа послата од Бога, боља је од среће коју човек сам себи гради.

dali si ti covece doziveo nesrecu u zivotu, dali su ti izginuli dragi ljudi, dali si doziveo da vidis sve ono gde si odrastao unisteno, dali su tvoji stavovi toliko zatvorili tvoje oci da mozes da napises ovako nesto

ovo je moje cudjenje a ne vredjanje, ovo su moja pitanja na koja ja nemogu da nadjem pravi odgovor

po bogu covece razmisli i makar se seti onog vica o pirocancu i bogu kada je pirocanac bio toliko dosadan sa zeljom da dobije na lotou da mu se jedan dan prikazao bog i rekao mu da konacno kupi srecku.

ako nisi shvati bog mu je na taj nacin reko da covek da bi bio srecan mora da uradi nesto za sebe kako bi i njemu omogucio da nesto uradi.

toliku depresiju zivotom u jednoj recenici odavno nisam video, neka ti je bog u pomoci
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49861
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Da odgovorim ukratko, mada bi pametnije bilo da slusam costu.

Isusu je izbacio trgovce iz hrama zato sto hram nije mjesto za pijacu i trgovinu vec za molitvu. Zamisli ti kako bi bilo da trgovci doju da trguju po raznim mjestima koja za to nisu namjenjena. Recimo skolama, bolnicama... Nevjerujem da ih niko ne bi izbacio.
A poznato je jos da trgovina narusava energetiku hrama, a Isusus je bio ozbiljan i nije mu bilo svejedno sto ce neko da mu upropastava hram.

Post je poceo i ja postim. To je jedinstvena prilika da se covjek ocisti kako od teske hrane i pica tako i od gresnih djela i misli. Ali sustina samoga posta je u tome da mi smanjimo culna uzivanja kako bi manje zavisili od okoline koja nas okruzuje i samim tim stekli vecu kontrolu nad situaciom. Da pojasnim malo ovo.
Postoje tri glavne stvari preko kojih smo mi vezani za spoljasnju okolinu. To su uzivanje u hrani, seksu i disanje. Ona se mogu svrstati u  culna uzivanja. Sto smo mi manje zavisni od njih vece su nam sanse da imamo kontrolu nad spoljasnjim desavanjima.
Primjer je prica o vojnicima.
U istoriji su odabir najboljih vojnika pravili tako sto ih poslali na usiljeni trodnevni mars kroz pustinju bez kapi vode, a zatim mogucnost da se do mile volje napiju iz ciste rijeke do koje bi dosli. Samo oni koji su mirno prisli rijeci i dostojanstveno se napili vode, bili su izabrani za najbolje vojnike. Oni nisu zavisili od svojih zelja, nisu postali njihovi robovi. Nasa cula nas povezuju sa okolinom. Sto vise robujemo svojim culima, to smo vise u vlasti zivotnih situacija i potpuno zavisimo od njih. Tada je vec kasno da sebi potcinimo situaciju i uticemo nanju. Jedino za sto smo sposobni je da se ljutimo, ozlojedjujemo i mrzimo, a to razjeda nasu dusu, sudbinu i tijelo. Vojnik koji ne zavisi od svojih cula, on je u borbi sposoban da podsvjesno kontrolise situaciju. U svakom trenutku ce "znati" kada treba da krene, u kom pravcu da krene i kada da se zaustavi. To mu spasava zivot. Javlja se mogucnost cisto energetskog potcinjavanja neprijatelja i ostvarenje namjere. Zelje od kojih ne zavisimo mogu se ostvariti.

@ Costa

Ja tebi takodje saljem pozdrav !  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
@ costa stvarno ti je potpis malo cudan ako tako mogu da kazem  Smile

Ako je Bog ljubav i olicenje dobra, odakle to da Bog salje nesrecu  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
LG 4X HD
magic masteru,ne znam zasto pricas o vojnicima.vidim da nisi bio ni u vojsci a kamoli u ratu.sto je i normalno s' obzirom na tvoje godine.
kakva ideja,podsvescu kontrolisati situaciju na bojistu,energetsko potcinjavanje neprijatelja????
nadam se za tvoje dobro da nikad neces biti u prilici da isprobas tu taktiku
Vojnik koji se ne oslanja na svoja cula,koja trebaju da budu sto izostrenija putem treninga i iskustva,je jednostavno mrtav vojnik.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49861
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ja nisam rekao da se vojnik ne treba oslanjati na svoja cula, vec da ne smije zavisiti od njih. Ukoliko od njih ne zavisi, to jest ako nije rob svojih cula i zelja,on ce imati izostrenija cula. Treba opet da naglasim da se zelja od koje ne zavisimo moze ostvariti. Pa prema tome i dominacija na bojnom polju. Mrtav je onaj vojnik koji je prije bitke ispunjen agresijom u bilo kom smislu. 

A sto se tice costinog potpisa ja se slazem sa njim, ali ne znam da  li je u redu da ga ja branim. Valjda je to reba da uradi costa. Ali ako bude jos komentara na taj potpis koji je tacan i na mjestu, ja cu se ukljuciti u njegovo ime.  Smile

I da li neko zna sto dopuda izbacise ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 17:04:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.