Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:33:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vernici...  (Pročitano 43764 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
ima komentara samo sto ti nisi odgovorio na pitanja koja su ti postavljena  Smile
IP sačuvana
social share
....................................
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
znam ja da ima komentara na moje postove ali ja sam mislio da bez obzira sto ja ne ucestvujem diskusija tece svojim tokom, sto nije slucaj
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
pa nije i ne znam sto su se povukli
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
diskusija ima smisla samo ako se ima nesto novo reci ili ako se udje u neku raspravu na zadatu temu

posto nema novih dilema a mi koji smo do sada ucestvovali imamo svoje stavove koje smo prezentirali nije red da se ponavljamo

ako se neko ukljuci u pricu eto nas sa komentarima...
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 100
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Ja sam uvek dobijao odgovore u Crkvi kad sam pitao.
Problem je sto narod slabo pita govoreci vidi svestenik ne valja a ne vidi da je 10 puta on gori od svestenika pa tako slusaju ljudi pre babe i vracare i gatare nego svestenike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
uvek mozes da dobijes odgovor od svestenika niko nije ni rekao da ne mozes
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50128
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Da ja odgovorim na postove koji su meni upuceni.

@Magic Master imam jedno pitanjce za tebe povodom tvog prethodnog posta da li si boravio u nekom manastiru muskom, ne mislim na posete jednodnevne od par sati, vec boravak od nekoliko dana i da li znas nekog monaha sa kojim si imao prilike da razgovaras o nekim stvarima koje te zanimaju ?

u svakom slucaju hvala na odgovoru (postu)

@arlekin sto si ti mator Smile Smile

Nisam boravio u nekom manastiru vise dana i ne znam monaha sa kojim bi imao prilike da razgovaram.

Postoje tri glavne stvari preko kojih smo mi vezani za spoljasnju okolinu. To su uzivanje u hrani, seksu i disanje. Ona se mogu svrstati u culna uzivanja. Sto smo mi manje zavisni od njih vece su nam sanse da imamo kontrolu nad spoljasnjim desavanjima.

nismo mi vezani za spoljasnju okolinu 'uzivanjem u hrani, seksu i disanju'
za spoljasnju okolinu, tj. za golo odrzanje zivota, 'vezani' smo time sto moramo da se hranimo, pijemo vodu, disemo, i razmnozavamo se da bi opstali i produzili se kao vrsta. Izvini ako se hvatam za rec i izvlacim iz konteksta...
Disanje pogotovu nije culno zadovoljstvo vec potreba aerobnog organizma

Mi smo vezom sto moramo da se hranimo, razmnozavamo i disemo direktno vezani za spoljasnju okolinu. Prema tome, to su osnovne potrebe koje moramo da zadovoljavamo kako bi ostali u zivotu. Da bi zadovoljili te potrebe moramo da komuniciramo sa spoljasnjom okolinom. I od tuda bez spoljasnjke okoline ne mozemo, sto dovoi do zakljucka da smo mi vezani za nju. To je sve u redu.
U culnim uzivanjima i treba da ucestvujemo jer su sastavni dijelovi ovih potreba.
Ali ja naglasavam, da se ne smije postati rob ovih potreba, tj. ne smije se od njih zavisiti.
Disanje nije culno uzivanje, ali je veza za okolinu, za vazduh koji udisemo.

Ma valjda je to normalno,kad iskreno razmislim i ja sam sa 16-17 god. mislio da sam najpametniji i da znam sve na svetu.negde oko 20-te
sam skapiro da nemam pojma o zivotu.sa 22-23 mozda poceo da neke stvari pravilno kapiram i da ucim.i to ce trajati do kraja zivota,covek se uci dok je ziv.Danas sa 30 sam svestan koliko je moje iskustvo i znanje skromno i koliko jos ima da se vidi, cuje i dozivi.
verujem da i Mastera ceka isti put,iako smatra da vec ima odgovore na sve pitanja.
Smile

Ovaj post nisam planirao da razmatram, jer mozda nema smisla, ali sam u medjuvremenu promjenio plan. Prije svega, vjerovati da znam odgovore na sva pitanja je gordost, a ja je se klonim koliko mogu. Ti si svjestan koliko je tvoje znanje i iskustvo skromno, i koliko jos ima da se dozivi. Ja se slazem sa tim, i vjerujem da sam i ja na tom putu i da dosta toga treba da vidim, cujem i dozivim. Ti sa svojih 30 godina imas skoro duplo vece iskustvo nego ja koji treba da napunim 17 u maju. Po tome te ja prije svega postujem i cijenim, i priznajem ti da imas mnogo vece znanje i iskustvo neko sto sam ja uspio da skupim u ove dvije decenije zivota.
Ali stvar nije u tim vrijednostima vec u pogledu na svijet. Ja smatram da sam dosta ranije nego moji vrsnjaci oformio pravedan pogled na svijet, i zbog toga
imam velikih problema sa vrsnjacim i nikako ne mogu da izadjem na kraj sa njima.
Tako da dolazim na ovaj forum i komuniciram sa ljudima dosta starijim od mene, koji mogu da me shvate.
Uglvnom problemi nastaju iz dvije ljudske osobine: gordosti i ljubomore.
Ljubomora je usko povezana sa zavisnoscu od medjuljudskih odnosa.
Gordost je uskopovezana sa zavisnoscu od intelektualnih sposobnosti.
Gordost proizlazi iz zelje da se dokazemo kao najpametniji i najsposobniji
Paradajz razvija ljubomoru.
Cokolada smanjuje ljubomoru, ali povecava gordost.
Bijeli luk smanjuje duhovnost, mislim vezanost za nju.
Ja licno ne mislim da u bilo kom slucaju znam odgovore na sva pitanja. Moram da kazem da smatram da ce se oko mog pogleda na svijet uvijek moci nesto manje dodavati ili oduzimati, ali sustina ostaje ista. Tu je stvar cista. Ali ja se moram mijenjati radom na sebi. Cilj molitve koju upucujemo Bogu i nije da nesto dobijemo, nego da se duboko u sebi promjenimo. Ja sam sada dosta vezan, po mojoj procjeni, za duhovni plan. Nosim naocale, a maljkavost vida je blokada razvoja sposobnosti i intelekta. Doduse, povrce koje je zdravo za vid upravo smanjuje vezanost za intlelekt, recimo sargarepa. I bilo koji problem koji poticu sa rukama, ocima, jezikom i slicno upravo su tu poslani od Boga kako bi nam smanjili ove vezanosti. Jezikom, ocima i rukama upravo lansiramo intelektualni potencijal.

E sad je stvar u tom sto i komp poboljsava ovu zavisnost. Vecina ljudi koja dosta vremena provodi na racunaru nose sociva ili naocale. To se objasnjava zracenjem, ali iako katodna cijev negativno utice na zdravlje covijeka, primarna stvar je u tome sto covijek radeci na kompjuteru aktivira ovaj plan duboko u podsvijest.     
« Poslednja izmena: 12. Mar 2006, 18:51:22 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sta reci!!!!!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 18675
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
@Magic Master ja ti predlazem da posetis neki manastir da vidis kako se zivi sta se radi, da cujes njihova misljenja
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
'da boga nema, trebalo bi ga izmisliti' tako nekako ili slicno rekao je Volter,
izmedju ostalog i veliki borac protiv verskog fanatizma

lepo je verovati, ali ne treba preterivati ni u tome
« Poslednja izmena: 12. Mar 2006, 19:40:30 od machakz »
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 58
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 21:33:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.