Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:11:24
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vera razumnih i vera nerazumnih  (Pročitano 21891 puta)
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Стварно ми је испод нивоа да те учим основним стварима....мало се образуј пре него што почнеш да лупаш по форуму. Мислим, стварно сам имала довољно стрпљења. Smiley 1
Нисам знао да овде могу да пишу само учени људи као што си ти   Smile
Покажи свима како си праведна па ме избаци са форума.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Свети Николај Жички је писао да су три највеће авети европске цивилизације- Дарвин, Маркс, Ниче. Дарвин зато што је учио да људи нису деца Небеског Оца, него потомци мајмуна, Маркс зато што је учио да је борба за пун стомак и класна мржња основа светске историје (а Христос вели:"Љуби Бога и ближњега" и "не живи човек само о хлебу, него о свакој речи која излази из уста Божијих") и Ниче зато што је, уместо сапатње и саосећања, проповедао вољу за моћ и уништење свих слабијих. Људи су од Дарвина научили да се мајмунишу (отац им мајмун), од Маркса-да пљачкају и убијају у име "прогреса" (тзв. револуција), а од Ничеа да, у име натчовека, смеју спаљивати "подљуде" у крематоријумима и гуши их у гасним коморама. 

Covjece - ovo je veoma sektasko, okultno razmisljanje. Odnosno iskljucivo.

Stvar je u tome sto citiras samo crkvene autoritete a ponistavas ostale. Ti ostali (Darvin, Nice, Marks) uopste ne zastupaju istu ideju , i pitanje da li bi imali sta medjusobno da popricaju.
Njihov cilj nije da obore ni Boga ni crkvu, kao sto je nekim kao sto si ti (inkvizitorima) cilj da obore svu nezavisnu inteligenciju - koja ti je donijela kompjuter i chat, i dosta toga - i dobrog i nazalost i nuzno - loseg.
Posebna prica je sto si te ideje potpuno banalno i pogresno shvatio - sto sam rekao , iskljucivo.

Nemam problema ni sa Bogom ni sa crkvom, nego sa agresivnim i iskljucivim ljudima koji razlicitomisljenike prozivaju za nerazumne i jeretike - uz to se pozivajuci na Boga - ironicno, veoma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
мухамеданство
Ислам, је л' тако?

Је л' знаш момче да муслимани и хришћани верују у истог Бога?

Citat
будизам

Будизам чак ни не верује у божанства, како они могу бити идолопоклоници или нешто слично?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Да ли ћете икада схватити да Дарвин није учио да је човек постао од мајмуна?
Види се да никад нист ни бацили поглед на теорију еволуције, али зато здушно пљујете по њој, само зато што ваши верски оци кажу да тако треба.
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Јудаизам је вера Јевреја коју су примили преко пророка Мојсија, додавши своја тумачења. Они не верују у Исуса Христа, Спаситеља света, одбијајући Нови Завет коли је Он донео, и због тога прогоне хришћане.

Желео бих да се извиним свима због овог текста. Опростите
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Deki44 Zar si ti "ne vidis"da ovde "neki" ljudi pokusavaju da ti skrenu paznju da si mozda malo "preterao"  sa svojim spisima i recima "nekih " ljudi.To se zove verski fanatik.To je ona prica "Vise volim zvezdu nego kevu i caleta ".Niko ovde ti ne zeli nista lose.Samo secas se kada sam pricao o umerenosti  i zlatnoj sredini.Vera je opijum za naraod a ti si se izgleda predozirao ako me razumes."Procitaj stranu 44. stih 15." Ovaj svetac rekao ovo onaj rekao ono.Znamo mi dobro sta ti nama hoces da kazes a ja tebe pitam sta si ti to rekao.Ko si ti ?Razumes?Kada ovde pricamo, mi pricamo izmedju sebe delimo nasa[/b] osecanja i nase [b] a ne misli i osecanja drugih ljudi koji su to stavili na papir.Shvatas mi poskusava da pricamo sa tobom a ne sa tvojim ubedjenjima.Shvati, da nema tvojih ubedjenja mi smo se ovde svi super slagali.Pa evo ovo hocu tebe da pitam ,zaviri u sebe slobodno pa probaj ti da mi das tvoj [/b] odgovor..

Cega se plasis ?
Zasto verujes u boga ?
Zasto mislis da je samo tvoja vera ona prava [b]
?
Da li bi isto mislio da si rodjen u Turskoj ?
Zasto da a zasto ne ?
Ko bi uticao na ono u sta ti verujes ?
Odkle bi ideja da verujes u nesto sto ne postoji doslo do tebe u slucaju da si rodjen u Turskoj?
Da li putem drugih ljudi ili bi ti sam "otkrio,pronasao,cuo ,video,osetio "boga ?
Da li mislis da postoji neka veza izmedju onoga u sta ti verujes i drugih ljudi ?

Probaj da odgovoris ali ne sa "procitaj pise u bibliji" vec mi odgovori kao covek coveku.Takodje probaj da mi ne odgovaras sa "da" i "ne" vec probaj da mi obljasnis zasto je to tako .Probaj da me ubedis tvojim
[b][/b] argumentima da si u pravu.
pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Deki44 Zar si ti "ne vidis"da ovde "neki" ljudi pokusavaju da ti skrenu paznju da si mozda malo "preterao" sa svojim spisima i recima "nekih " ljudi.To se zove verski fanatik.
Видим да постоје неки људи који желе да ми отворе очи и захвалан сам им на томе али плашим се јер  људи кажу: кад слеп прогледа далеко види, па да после не претерам Smile. Неким људима овде сметају цитати и мисли наших Светих Отаца. Овде се 80% људи служи туђим мозгом и туђим размишљањима а да их питаш да понове шта су написали ретко коме би то пошло за руком (свака част изузецима), да не причамо о промовисању разних секти и гажењу по Српским светињама. Можда сам за такве људе верски фанатик.
"Vise volim zvezdu nego kevu i caleta "
Мрска су ми таква упоређења.
Ovaj svetac rekao ovo onaj rekao ono.
Да смо мало више слушали и угледали се на наше Свеце не би дошли ту где јесмо.
Cega se plasis ?
Плашим се само Бога.

Zasto verujes u boga ?

Не верујем, ја знам да Бог постоји.

Da li bi isto mislio da si rodjen u Turskoj ?

Не, али да сам рођен у Мексико, онда бих морао да носим сомбреро Smile

Probaj da me ubedis tvojim
[b][/b] argumentima da si u pravu.
pozdrav Smile
Не желим да те убеђујем, пре или касније све ћеш схватити сам. Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Свети Николај Жички је писао да су три највеће авети европске цивилизације- Дарвин, Маркс, Ниче. Дарвин зато што је учио да људи нису деца Небеског Оца, него потомци мајмуна, Маркс зато што је учио да је борба за пун стомак и класна мржња основа светске историје (а Христос вели:"Љуби Бога и ближњега" и "не живи човек само о хлебу, него о свакој речи која излази из уста Божијих") и Ниче зато што је, уместо сапатње и саосећања, проповедао вољу за моћ и уништење свих слабијих. Људи су од Дарвина научили да се мајмунишу (отац им мајмун), од Маркса-да пљачкају и убијају у име "прогреса" (тзв. револуција), а од Ничеа да, у име натчовека, смеју спаљивати "подљуде" у крематоријумима и гуши их у гасним коморама.

Ti ostali (Darvin, Nice, Marks) uopste ne zastupaju istu ideju , i pitanje da li bi imali sta medjusobno da popricaju.
Па ко је рекао да заступају исту идеју?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Stavljas ih u isti kos, kao antihriste.
Van tog svjeta gdje je samo inteligentno ono sto je Bogu milo i gdje su samo teolozi pametni i poucni, postoji ogroman jedan svjet inteligentnih ljudi kojima niti je stalo do Boga, niti u njega vjeruju. ( a nisu ni zli ni nemoralni)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Van tog svjeta gdje je samo inteligentno ono sto je Bogu milo i gdje su samo teolozi pametni i poucni, postoji ogroman jedan svjet inteligentnih ljudi
Слажем се
kojima niti je stalo do Boga, niti u njega vjeruju. ( a nisu ni zli ni nemoralni)
Одакле ти то знаш  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:11:24
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.