Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:58:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vera razumnih i vera nerazumnih  (Pročitano 21894 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Vidim da su se ovde neki ljudi izjasnili da ih neko plašin nečim i verovatno da su oni uplašeni od nečeg. Ja bih voleo da mi kaže bilo ko od čega je on lično uplašen i zašto. Smile
Mene plaše ljudi kao Deki44. Zato što znam da ih ima mnogo. Imam neki osećaj da mogu biti opasni. Ta zatvorenost uma ne može doneti ništa dobro... Bez uvrede, nije ništa lično, ali je to moje mišljenje...

To što si rekao može i da se obrne pa da tvoj um postane zatvoreni jer ne želiš da pokušaš da razumeš šta Deki44 hoće da kaže. Smile

Meni su budisti ubedljivo najbolji. Nisu napadni, sve može da se postigne bez neke žurbe i nadrndanosti i misle da se život nastavlja i nakon smrti. To je istina. U fizici učimo kako i materija i energija ne mogu ni iz čega postati, a isto tako ni ni u šta nestati. Svi imamo određenu količinu energije (nevidljive golim okom) u sebi i ta energija se jednostavno ispusti u atmosferu kad mi umremo (nazovi dušom ako ti odgovara).

Hvala bogu  Smile pa svako ima svoj izbor da odabere ono što smatra sebi najprikladnijim. Ostali nemaju prava da ga ismevaju ili ga teraju da se oseća nelagodno zato što ne pripada većini koja diktira stil i tempo života.

Nekada je većina bila jako, jako religiozna, dok je danas obratno. Odakle su došli ti ateisti? Iz religioznih porodica normalno. Darvin je takođe bio duboko religiozan iako je dokazao da biblija nije u pravu i da Bog nije stvorio Svet kako je opisano u toj knjizi. Kakvu sliku Boga je on imao u glavi?

Slobodno shvaćeno nauka je nova religija, a naučnici sveznajući sveštenici. Nisam u pravu? Ko među vama zna da popravi novi BMW, ko zna kakav je sastav prehrambenih proizvoda koje tako zdušno gutamo? Ima toliko ljudi koji se predstavljaju kao oni koji nam zaista mogu pomoći, itd...

Nauka nam diktira život, nekada je to bila religija. Nema razlike između njih.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
POceo sam da pisem neki da kazem roman ispirisan desavanjima i onime sto sam cuo i od vernika ,i od mislioca.U njemu sam pokusao da obljasnim strah od smrti zivot posle smrti i jos neke stvari.Ako neko zeli mogu da kopiram ovde jedan deo.....(POsle smrti se nigde ne spominje raj ): )..
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Bella ciao

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 6200
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Uredu palšite se smrti. Verujem da svi znate da je smrt prirodna pojava i da svi što smo rodjeni jednog dana umiremo kada to niko ne zna. Znači li to da se plašite ničega odnosno ništavila smrti. Hoću da kažem da kada nastupi smrt ne ostaje ništa od vas. E sad dal je baš tako. Ostaju sećanja na vas ostaju lepe i ružne uspomene na vas ostaju vaši potomci. Pitanje je veliko kako treba graditi život da bih se ljudi ili vaši potomci sećali na vas. Pitanje je kojim putem će jedan čovek krenuti dal putem vernika ili purem " razumnika da kažem ateiste " Šta se dalje dešava kojim putem krenuti. Dal ateista znači da ne veruje u ništa ili neki put u svome životu dođe u poziciju kada ne mora da veruje u ništa. Smile
IP sačuvana
social share
Život je lep.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 381
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Kada neko u nesto slepo veruje on se vise ne zove vernik on se zove fanatik. Smile
IP sačuvana
social share
Ne pitaj me zasto,zapitaj se zasto.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Прва врста вере је права вера, то јест Православна, једина делатна и спасоносна.

Затим постоји Шизматичка вера. Шизматици су расколници. Они имају православну веру, али пошто не слушају Цркву, називају се одвојенима од Цркве. Црква их је одлучила, док не дођу и обрате се натраг да слушају Свети сабор.
    Шизматичка вера је и римокатоличка вера. Она више није права, то јест православна, јер су променили неке догме које су установили Свети апостоли и Свети Оци на седам Васељенских сабора. Зато су се они отцепили од православне вере и верују у папу.

И секташи верују, али је то јеретичка вера. Ако неко искриви православну веру , она више није права и није Богу угодна. Јер апостол Павле каже: Чедо Тимотеје, бори се као добар војник Исуса Христа, јер који се не бори по правилу не добија венац (2.Тим.2,5).

Значи, постоји делатна борба и вера, када се делотвори по Закону Божијем. То је права вера. А ако није права вера, то је јеретичка или шизматичка или крива вера.

Протестанти кажу: "Sola Fide", спасење само вером. Човек се спасава само вером, без дела, кажу они. Апостол Јаков каже: Вера без дела је мртва(2,20), као и дела без вере. Дакле, вера која није сједињена са добрим делима није спасоносна, јер и ђаволи верују али не творе вољу Божију.
    Немојте се обмањивати идејама секташа што долазе из наручја протестантске јереси, који кажу да је сама вера, "Сола Фиде" довољна за спасење и да могу да раде шта хоће, да им није потребан савет. Или "Сола Гратиа", Што значи спасење благодаћу. Није истина.
    Апостол је рекао: Благодаћу сте спасени(уп.са Еф. 2,8). Да. Али исти апостол који је то рекао казао је и: сви ћемо предстати суду Христовом, да примимо сваки по оном што је чинио, по својим делима(уп.са2.Кор.5,10). Значи тражи дела.
    И Христос каже у Јеванђељу: Када ће Син Човечији седети на престолу славе своје... и узвратити свакоме по делима његовим (уп.са Мт.16,27) Христос каже: Свако дело, добро или зло, довешће Бог на суд.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Црква је кривотворитељ животних вредности и фабрика лажног морала!
Вера је само оруђе којим се црква користи!
IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
    Јудаизам је вера Јевреја коју су примили преко пророка Мојсија, додавши своја тумачења. Они не верују у Исуса Христа, Спаситеља света, одбијајући Нови Завет коли је Он донео, и због тога прогоне хришћане.

Паганска вера, вера оних што не верују у истинитог Бога. Највеће паганске вероисповести су: мухамеданство, будизам, браманизам, парсизам, хиндуизам, шинтоизам, итд. Они се клањају другим боговима, који су идоли или ђаволи. Псалмопевац Давид каже: многобожачки идоли су сребро и злато, дела људских руку; уста имају а не говоре (уп.са Пс. 134,15-16)... и остало. Значи ко верује у друге богове и не клања се Богу у Тројици, Оцу и Сину и Светоме Духу, има паганску веру.

Вера која нема разборитост је фанатична вера. Има полета у свему: Превише пости, превише се подвизава, страховито започиње пост, милостињу, самоодрицање, метаније, и нема равнотежу, нема разборитост.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
    Јудаизам је вера Јевреја коју су примили преко пророка Мојсија, додавши своја тумачења. Они не верују у Исуса Христа, Спаситеља света, одбијајући Нови Завет коли је Он донео, и због тога прогоне хришћане.

Нешто ту ниси добро преписао.

И ти неком нешто да причаш о фанатизму.... Smile што би моја покојна бака рекла....О, земљо Индијо, света ли си.... Smile 

Citat
не верују у Исуса Христа, Спаситеља света, одбијајући Нови Завет коли је Он донео, и због тога прогоне хришћане.
Smiley 1
« Poslednja izmena: 17. Dec 2007, 22:05:01 od Livingston »
IP sačuvana
social share

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Znam čoveka ...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11717
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Нешто ту ниси добро преписао.

И ти неком нешто да причаш о фанатизму.... Smile што би моја покојна бака рекла....О, земљо Индијо, света ли си.... Smile

Citat
не верују у Исуса Христа, Спаситеља света, одбијајући Нови Завет коли је Он донео, и због тога прогоне хришћане.
Smiley 1
Исправи ме
« Poslednja izmena: 17. Dec 2007, 22:14:00 od Deki44 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Стварно ми је испод нивоа да те учим основним стварима....мало се образуј пре него што почнеш да лупаш по форуму. Мислим, стварно сам имала довољно стрпљења. Smiley 1
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Avg 2025, 08:58:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.