Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vasilije Kacavenda ~ Vladika iz srpskog Versaja  (Pročitano 53454 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows XP
Browser
Chrome 46.0.2490.86
znaci nije u pitanju problem iskljucivo evropske unije ili zapadne evrope, nego nesto komplikovanije cim i rusi ucestvuju  Smile
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
znaci nije u pitanju problem iskljucivo evropske unije ili zapadne evrope, nego nesto komplikovanije cim i rusi ucestvuju  Smile
dabisha, ti si fenomen : )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Koga bole levo jajce sto opada broj vernika? I kakve veze imaju Italija I Spanija sa vernicima i standardom.
Ja govorim o nestajanju tradicionalnih drzava, koje su temelj svega, pa i ekonomije.
Citat
Koji si ti nos promolio iz roditeljskog doma?
De, de, postedi me tih klisea : )
Citat
Pa kad je lako otici, sto ne odes?
Mastaj : )

Citat
Inace za tebe sam bio gospodin covek od kad sam se rodio. A taj praziluk ti viri iz bulje i usiju zajedno sa zavisti koja te prozdire pa lupetas o nekakavom poznavanju zivota  van Srbije. Veze ti sa realnoscu nemas.
Pa to nije argument, vec pokusaj diskvalifikacije : ) Ti se gubis na trenutke? Kakva, bre, zavist, pa ja se Bogu hvalim svaki dan sto ne zivim u EU... : ) A tebe zalim.
Citat
Prosperitet jedne drzave ne zavisi od broja vernika.

Pa ko kaze da zavisi? : )

Citat
To je svakome ko ima bar dva grama mozga jasno. Jedina razlika je u kretenskoj Americi gde je 70% stanovnistva debilizirano kroz skolski sistem i crkvu, dok je u Evropi na snazi sekularizam: Drzavni zakoni iznad religije.
Evropa nema veze sa EU. Polako, shvatices ti sta je EU : ) Sporiji kasnije pale, bez obzira na staz u EU : )

Ti bre nisi sav svoj. Od koje drzave zavisi ekonomija? Jes cuo za internacionalne firme?

Ma sav si mi ti sveCKi putnik. Dobro je ako uVatish autobus iz Barajeva do Slavije. Sav si srecan onda sto te tata i mam a odvedu u mekic na pomfrit i sladoled.

Ti si rekao smaracu ovde:

Citat
TI : Spanija rapidno gubi broj vernika, Italija takodje, gde su te drzave?

Citat
JA : Prosperitet jedne drzave ne zavisi od broja vernika.

TI:  Pa ko kaze da zavisi? : )

Trolcina, to si ti, cak i ne pamtish sta si napisao.

Evropa je EU. Samo sto tebi i ostalima koji bi da peku rakiju kod kuce i da tu etinolusu slobodno prodaju na pijaci jos uvek nije jasno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Ti bre nisi sav svoj. Od koje drzave zavisi ekonomija? Jes cuo za internacionalne firme?
Nemoj se zamarati, komplikovano je to za tebe, nisi ti za ove teme.
Danas ne zavisi ekonomija od drzave (ili vrlo malo), zato i jesmo tu gde jesmo.
Internacionalne firme su mahom veliko zlo, ali to je druga tema.
Citat
Ma sav si mi ti sveCKi putnik. Dobro je ako uVatish autobus iz Barajeva do Slavije. Sav si srecan onda sto te tata i mam a odvedu u mekic na pomfrit i sladoled.
Mastaj. Ne lupetaj, dosadan si : ) Ko je tebi kriv sto zivis kod babe...

Citat
Ti si rekao smaracu ovde:

Citat
TI : Spanija rapidno gubi broj vernika, Italija takodje, gde su te drzave?
Citat
JA : Prosperitet jedne drzave ne zavisi od broja vernika.

TI:  Pa ko kaze da zavisi? : )

Te drzave su samo primer. Gotovo sve drzave zapadne Evrope, uopste "zapadne kulture" gube na snazi, vitalnosti, zato sto su svoju egzistenciju poistovetili sa materijalnim (filozofija: tamo gde ti je novac, tamo ti je drzava), zanemarili tradiciju... Te drzave vise nema ko da brani, ko da ih podmladjuje, to su sve stariji narodi i nestace, jer nemaju duhovni kompas (nebitno da li se radi o religiji ili ne)

Tvoj problem je sto tvoja totalitaristicka/fanaticna, militantno ateJisticka svest, sve gleda kroz prizmu religije/vere. Kod tebe se drzava svodi na sekularizam/klerikalizam, neka medjustanja ne postoje. A cinjenica je da narodi, grupe, plmenena, koji su odlazili u ekstreme (zanemarivanje ili duhovne ili materijalne komponente) po pravilu ulaze u velike probleme. "zapadna civilizacija" nije izuzetak.

Kada sam rekao "gde su te drzave", mislio sam na ukupno stanje svesti tih ljudi, pa i ekonomiju.
Citat
Trolcina, to si ti, cak i ne pamtish sta si napisao.
Trolcina, to si ti, cak i ne pamtis sta si napisao.
Citat
Evropa je EU. Samo sto tebi i ostalima koji bi da peku rakiju kod kuce i da tu etinolusu slobodno prodaju na pijaci jos uvek nije jasno.
Dok se rakija pekla slobodno, selo je bilo vitalno, a selo je stub svakog drustva.
Evropa nije EU, to samo paceru, tvojih proporcija nije jasno. Poistovecivati ta dva pojma je vrlo opasno!! EU je konstrukt, vestacka, neorganska tvorevina, ispostava interesa SAD korporacija i banki za sirenje svojih uticaja, marioneta.
Evropa je kontinent, skup evropskih vrednosti, tradicija, kulture, naroda...i upravo su te vrednosti, uspostavljanjem EU na udaru!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7

Kada sam rekao "gde su te drzave", mislio sam na ukupno stanje svesti tih ljudi, pa i ekonomiju.

Citat
Dok se rakija pekla slobodno, selo je bilo vitalno, a selo je stub svakog drustva.
Evropa nije EU, to samo paceru, tvojih proporcija nije jasno. Poistovecivati ta dva pojma je vrlo opasno!! EU je konstrukt, vestacka, neorganska tvorevina, ispostava interesa SAD korporacija i banki za sirenje svojih uticaja, marioneta.
Evropa je kontinent, skup evropskih vrednosti, tradicija, kulture, naroda...i upravo su te vrednosti, uspostavljanjem EU na udaru!

Ma koje bre stanje svesti covece? Vecina naroda se bori da prezivi. Religija im samo odmaze u tome. Svoje dragoceno vreme moraju da podele na svrsishodne delove u kojima nesto radis, ucish, ili se na kraju krajeva odmarash. Religija je suvishna. I to su shvatili skoro svi, sem zatucanih ljudi koji jos zive u srednjem veku.

Selo je zaostavstina feudalnog sistema. Ne funkcionise. Zato je i zamenjenom efikasnijim sistemom. Mali se udruzuju, stite jedni druge i samo tako mogu da prezive, kao pingvini na severnom polu sto se skupljaju u gomile pa kad je oluja, malo trpe oni na obodu kruga, pa se zamene sa onima unutra da se ugreju.

Evropa kao kontinent je staniste evropskih naroda koji su se kasno osvestili da pripadaju jednom velikom pra narodu.
Osvestenje je doslo kasno, jer su SAD, Kina, Indija  to uradile mnogo vremena pre i napravili ogromne drzave sposobne da ekonomski pariraju jedne drugima. Svaka tradicija koja je budalasta, koja radi protiv prave prirode coveka, koja uspostavlja lazni(losh) sistem vrednosti bice ili zaboravljena ili zamenjena nekom drugom tradicijom 21. veka.

A tebi samo primer tradicije u kojima se devojcicam seku klitorisi - jer zamisli to je TRADICIJA. A pacer si ti, a za dzeparac ces morati jos da trolujes ovde po netu.
« Poslednja izmena: 26. Nov 2015, 11:03:12 od bluesoniq »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Pravoslavlje ovakvo kakvo je sad Srbiju gura u kameno doba.
Jeste da koriste i onaj jevrejski kalendar koji broji koliko je godina proteklo od postanka sveta, ali sem islama i protestanstkih americkih sekti, niko vise nije toliko zatucan...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Citat
Ma koje bre stanje svesti covece? Vecina naroda se bori da prezivi.
Znam, ja o tome i pricam. Ista borba za prezivljavanje, kao i pre 300 godina.
Citat
Religija im samo odmaze u tome. Svoje dragoceno vreme moraju da podele na svrsishodne delove u kojima nesto radis, ucish, ili se na kraju krajeva odmarash. Religija je suvishna. I to su shvatili skoro svi, sem zatucanih ljudi koji jos zive u srednjem veku.
Religija nikad nece i ne moze biti suvisna coveku, kakva god da je, jer je deo njega. Oni koji su, kako kazes "to shvatili" upravo prisustvujes njihovom umiranju, odnosno zameni stanovnistva drugim. Ne zbog religije (ali ima i toga) vec zbog duhovnog pada, opste duhovne/drustvene devijacije, pa i propagiranja ateJizma kao neceg "progresivnog"...
Samo tvoje poistovecivanje religije sa srednjim vekom, odnosno necim nazadnim i zaostalim je srednjevekovni dogmatizam.
Citat
Svaka tradicija koja je budalasta, koja radi protiv prave prirode coveka, koja uspostavlja lazni(losh) sistem vrednosti bice ili zaboravljena ili zamenjena nekom drugom tradicijom 21. veka.
Sta je to "prava priroda coveka"? To ne postoji...
Ne postoji "tradicija 21. veka", postoji "tekovina 21. veka".
To sto je za tebe budalasto, za nekog nije, odnosno, ako na silu pokusas da nekog menjas to je cist cin fasizma i agresije, odnosno svest srednjeg veka.
Citat
A tebi samo primer tradicije u kojima se devojcicam seku klitorisi - jer zamisli to je TRADICIJA. A pacer si ti, a za dzeparac ces morati jos da trolujes ovde po netu.
Zasto ti mislis da ne trolujes? : )
Mene mnogo vise brine "tradicija" kamatarenja u tzv "modernom drustvu"? A to sto radi neka verska sekta, to je tvoja zamena teza. Sve moze da se izvitoperi, pa i religija.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
mob
Samsung S7
Citat
Ma koje bre stanje svesti covece? Vecina naroda se bori da prezivi.
Znam, ja o tome i pricam. Ista borba za prezivljavanje, kao i pre 300 godina.
Citat
Religija im samo odmaze u tome. Svoje dragoceno vreme moraju da podele na svrsishodne delove u kojima nesto radis, ucish, ili se na kraju krajeva odmarash. Religija je suvishna. I to su shvatili skoro svi, sem zatucanih ljudi koji jos zive u srednjem veku.
Religija nikad nece i ne moze biti suvisna coveku, kakva god da je, jer je deo njega. Oni koji su, kako kazes "to shvatili" upravo prisustvujes njihovom umiranju, odnosno zameni stanovnistva drugim. Ne zbog religije (ali ima i toga) vec zbog duhovnog pada, opste duhovne/drustvene devijacije, pa i propagiranja ateJizma kao neceg "progresivnog"...
Samo tvoje poistovecivanje religije sa srednjim vekom, odnosno necim nazadnim i zaostalim je srednjevekovni dogmatizam.
Citat
Svaka tradicija koja je budalasta, koja radi protiv prave prirode coveka, koja uspostavlja lazni(losh) sistem vrednosti bice ili zaboravljena ili zamenjena nekom drugom tradicijom 21. veka.
Sta je to "prava priroda coveka"? To ne postoji...
Ne postoji "tradicija 21. veka", postoji "tekovina 21. veka".
To sto je za tebe budalasto, za nekog nije, odnosno, ako na silu pokusas da nekog menjas to je cist cin fasizma i agresije, odnosno svest srednjeg veka.
Citat
Zasto ti mislis da ne trolujes? : )
Mene mnogo vise brine "tradicija" kamatarenja u tzv "modernom drustvu"? A to sto radi neka verska sekta, to je tvoja zamena teza. Sve moze da se izvitoperi, pa i religija.

Sve si pogresno shvatio.

Religija nije deo coveka. Ne danasnjeg osvescenog i obrazovanog coveka. Religija je bila nametnuta od strane ljudi koji nisu mogli da imaju redovan (ili ikada) sex. Pa su onda tako izopaceni poceli da troluju primitivni narod.

Niko bre ne umire u evropi. Strategija islama je da se prosiri po celom svetu. Jer im je sam Alah tako naredio. A u Evropi su na snazi stranke koje dopustaju mudzosima da se kote i da se naseljavaju kao izbeglice.

Prosvetiteljstvo je tekovina 18. veka i na svu srecu po nas je potisnulo represiju religije. Bilo je potrebno dosta krvi i borbe ali eto, mi danas uzivamo u slobodi da kazemo da ne verujemo u xxxxx a da nam neko ne odsece glavu zbog toga.

Ti kao ne znas sta je prava priroda coveka?

1. Da kaze sta misli uz socijalne norme protiv govora mrznje - pozivanje na linch i sl.
2. Da jebe sta hoce uz socijalne norme ponasanja i sa dobrovoljnim pristankom osobe ili osoba sa kojima ucestvuje u sexu
3. Da jede sta hoce i kad hoce
4. Da sebi udovlji na nacin na koji zeli da zivi - uz socijalne...... receno vec gore.

======================================
Religija ne sme da se izvitoperi. U tome je tvoj problem. Sto ne mozes da apstrahujes sustinu religije.
Ako se jedan bezgresni sistem, stvoren da bi ljudi savrseno funkcionisali u skladu sa svojom prirodom i sa svojim okruzenjem izvitoperi onda je sam sistem (religja) los. Ovo je naravno netacno. Religija nije za ljude.

Da ne pominjem da je ta religija nastala tako sto su bogovi saputali nezne stihove na podobne usi koje imao sluha da ih cuje. A bogovi? Pa bogovi su savrseni, zar ne?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.86
Citat
Sve si pogresno shvatio.
Ajde?

Citat
Religija nije deo coveka.
Uvek bila i bice!

Citat
Ne danasnjeg osvescenog i obrazovanog coveka. Religija je bila nametnuta od strane ljudi koji nisu mogli da imaju redovan (ili ikada) sex. Pa su onda tako izopaceni poceli da troluju primitivni narod.
"osvescenog i obrazovanog" ovo je presmesno : )) Osvescenog u kom smislu? Da gleda korporativnu TV, da jede korporativnu hranu, leci se korporativnim lekovima, radi u korporativnoj firmi?
Obrazovavanog u kom smislu? Da veruje u korporativnu nauku?

Citat
Niko bre ne umire u evropi.
Evropa umire, jer je potpala pod interesnu sferu EU. Stanovnistvo Evrope je sve starije, i priblizava se tacki bez povratka  ; )
Citat
Strategija islama je da se prosiri po celom svetu. Jer im je sam Alah tako naredio. A u Evropi su na snazi stranke koje dopustaju mudzosima da se kote i da se naseljavaju kao izbeglice.
Je li? A ja sam mislio da "osvesceni i obrazovani" graDZani biraju svoju sudbinu? : )
Citat
Prosvetiteljstvo je tekovina 18. veka i na svu srecu po nas je potisnulo represiju religije. Bilo je potrebno dosta krvi i borbe ali eto, mi danas uzivamo u slobodi da kazemo da ne verujemo u xxxxx a da nam neko ne odsece glavu zbog toga.
Staljin i Pol Pot su isto "prosvecivali" bez religije...na ateisticki nacin.
Religija nije sama po sebi represivna, to je konstrukt dogmatskog, ateJistickog, totalitaristickog uma.

Citat
Ti kao ne znas sta je prava priroda coveka?
1. Da kaze sta misli uz socijalne norme protiv govora mrznje - pozivanje na linch i sl.
2. Da jebe sta hoce uz socijalne norme ponasanja i sa dobrovoljnim pristankom osobe ili osoba sa kojima ucestvuje u sexu
3. Da jede sta hoce i kad hoce
4. Da sebi udovlji na nacin na koji zeli da zivi - uz socijalne...... receno vec gore.
Covek je bice koje moze da kontrolise nagone, a ako se predaje iskljucivo nagonima, to nije dobro!
Ih, pa ti to kada napises tako kao pesmicu, rekao bi covek da je samo religija problem : )

Citat
Religija ne sme da se izvitoperi. U tome je tvoj problem. Sto ne mozes da apstrahujes sustinu religije.
Postoji vise religija, samim tim ne vidim razlog da ne sme da se izvitoperi?
Citat
Ako se jedan bezgresni sistem, stvoren da bi ljudi savrseno funkcionisali u skladu sa svojom prirodom i sa svojim okruzenjem izvitoperi onda je sam sistem (religja) los. Ovo je naravno netacno. Religija nije za ljude.
Ko kaze da je religija bezgresni sistem? Ko kaze da je zivot po religiji bezgresan?  Religija je veza materije i duha, ljudska tvorevina.
Religija je uz coveka od samih "pocetaka" coveka. Svidelo se to tebi ili ne, tako ce i ostati.

Citat
Da ne pominjem da je ta religija nastala tako sto su bogovi saputali nezne stihove na podobne usi koje imao sluha da ih cuje. A bogovi? Pa bogovi su savrseni, zar ne?
Vidi se da ti o religiji veze nemas ali 90% vremena na forumu pricas o njoj, kao ateisticki taliban.
"Ko je od vas bezgrešan – neka prvi baci kamen na nju"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
Apple 15
Ovo me podseca na izlaganje zaludnih americkih hriscana koji finansiraju ratove po svetu... jer Hrist tako kaze...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.