Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:54:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uvrnuti pozdravi XD  (Pročitano 8842 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Samsung 111111
Citat
"Nista cudno, neke Nislije se tako pozdravljaju"

Ne neke..Nego ja nzm nikog ko se tako ne pozdravlja..
I sam se pozdravljam tako XD
Bar sa 90 odsto koje znam..sad kolko je normalno ne znam..Tako je od kako znam za sebe.

Citat
Nevezano za to shto sam i sam Nishlija, ali ima dosta primera kod nas shto se tiche tog "bratskog" ljubljenja u obraz i slichno.

Ne dosta negooo svi bre XD
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Нису нас сломиле ове тешке године...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12392
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1100
Citat
"Nista cudno, neke Nislije se tako pozdravljaju"

Ne neke..Nego ja nzm nikog ko se tako ne pozdravlja..
I sam se pozdravljam tako XD
Bar sa 90 odsto koje znam..sad kolko je normalno ne znam..Tako je od kako znam za sebe.

Citat
Nevezano za to shto sam i sam Nishlija, ali ima dosta primera kod nas shto se tiche tog "bratskog" ljubljenja u obraz i slichno.

Ne dosta negooo svi bre XD
Mи Нишлије окупирасмо тему.  Smile

У Нишу скоро и да не постоји другачији поздрав. Знам да до пре једно 5,6 година то нисам ни виђао, одједном се то распространило и сад је то сасвим нормално, чак и кад сретнеш познанике који ти нису блиски.
IP sačuvana
social share
у суштини,овај документарац је за зле људе,нацисте,геноцидни шљам и сличне креатуре...кокота,топла препорука за тебе Smile
од мене ...нула испод земље
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Al pazi, meni bilo cudno zato sto sam prvi put video. Posle se covek navikne, shvatis da je i to neki nacin pozdravljanja i to je to.  Smile

Nego, ako ces bas o nasim obicajima pozdravljanja

Srpski običaji pozdravljanja

Retko se može čuti da neko pozdravlja sa „pomaže Bog" kada bi trebalo odgovoriti „Bog ti pomogao". Taj način pozdravljanja izbačen je iz šire upotrebe šezdesetih godina prošlog veka, pa se danas najčešće pozdravljamo sa „dobar dan".

„U zavisnosti u kakvom ste stepenu prijateljstva sa osobom koju pozdravljate ide i onaj srdačniji način  a to  je rukovanje", kaže za Studio B etnolog Dragomir Antonić.

„Pružena  ruka pokazuje da u njoj nema noža, motke ili oružja  kojim bi nas povredili već  nudi mir i prijateljstvo" -  objašnjava Antonić.

„Uz  to obično ide i  ljubljenje i to dva puta , u jedan i drugi obraz,  jer obraz predstavlja simol  časti i poštenja"- dodaje  Antonić i  kaže da se u Srbiji često može čuti  uzrečica „da Bog da mi obraza".

"Međutim, u poslednje vreme  Srbi su počeli da se ljube tri puta  u obraz iako to nije naš običaj. To je nasleđeni način pozdravljanja od Srba u Crnoj Gori   i od Rusa , koji se preneo putem štampe i televizije. To samo pokazuje koliko mediji  u ovim vremenima ne uticu samo na formiranje  političke svesti već i na menjane običaja i tradicije" - kaže Antonić.

„Mladi, međutim imaju potpuno drugačije načine pozdravljanja. Tako pod uticajem  novih tehnologija  i zapadne kulture, uglavnom se može čuti: „ćao", „baci kosku" uz šta obično ide i udaranjem dlana o dlan, što predstavlja imitaciju sportskog  ponašanja , a to su u poslednje vreme počeli da koriste i političari na stranačkim promocijama", ističe Antonić.

I na kraju ono  najslađe. A  to  su gestovi  kojima bez reči možete nekoga  pozdraviti ili mu se narugati.To rade svuda u svetu  ali čini se da Srbi imaju   svoje poslastice. Palac gore ili  dole i sad ima poruku koju su  koristili  Rimski imperatori, a to je „mnogo si jak" ili „mnogo si slab". Međutim  ako presavijete ruku i nekome pokažete  lakat, e to je mnogo  ružno.

„Da  su Srbi  gostoprimljiv  i otvoren narod, uveriće se svi čim dođu u Srbiju. Srbi nisu ksenofobičan narod, oni su narod otvorenog srca  i duše koji se raduje gostu. I zato su srpski običaji  pozdravljanja topli i srdačni", objašnjava etnolog Dragomir Antonić. 

Na kraju jedan savet. Ako Vam neko namigne koga ne poznajete, ne brinite , to je samo znak da ste mu simpatični i da hoće da skrene pažnju na sebe. I da ste, naravno, u Srbiji.

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ja gledam i trudim se da izbegnem i pružanje ruke kada god je to moguće .... pogotovu po ovim vrućinama, znoj, vlaga .... ma idi bre ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Sa drugarima se ne cmačem, obično bude neki pozdrav tipa stiskanje ruke i lupanje po ramenu ili ledjima kad se duže ne vidimo.
Sa drugaricama se obično poljubim u obraz.
Kod porodičnih susreta koliko god se trudio ipak teško izbegnem ljubljenje u obraz sa svim prisutnim.
Ali srećom odrastoh pa više nemam problem sa tetkama i strinama koje bi mi ponekad čitavo lice umazale karminom.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Ja u Kraljevu,2004.-te u vojsci,na kapiji bio pomocnik DOF-u,dolazi covek oko 50.-ak godina dosao u posetu sinu.Dolazi taj njegov sin i ljubi se sa caletom u usta. Smile Brate,ja se izgubio koji im je to fazon nemam pojma,to sam prvi put video u svom zivotu i bilo je odvratno... Smiley 1

ja ne mogu da skpiram da se muskarci izmedju sebe ljube...a kamoli otac i sin ..a tek li u usta da se ljube...Smile
svasta....Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
mob
Nokia 
Ja u Kraljevu,2004.-te u vojsci,na kapiji bio pomocnik DOF-u,dolazi covek oko 50.-ak godina dosao u posetu sinu.Dolazi taj njegov sin i ljubi se sa caletom u usta. Smile Brate,ja se izgubio koji im je to fazon nemam pojma,to sam prvi put video u svom zivotu i bilo je odvratno... Smiley 1

ja ne mogu da skpiram da se muskarci izmedju sebe ljube...a kamoli otac i sin ..a tek li u usta da se ljube...Smile
svasta....Smile
Pa eto,kazem i sam da mi se smucilo kad sam video. Smiley 1 Vidi se covek ima kesa,dobar auto vozi sve u fulu,valjda je to njima neki fazon,jebem li ga... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Nokia 
Šta znam,dosta puta sam vidjela da djeca,do svoje četvrte,pete godine imaju običaj da poljube majku u usta..što mi je  Smile  kapiram da dijete kao dosta malo ne može odma' da nauči kako da poljubi nekog,ali to mi je bespotrebno.
A već medju odraslima...to je uvrnuto i boles',ma o kojoj zemlji da se radi,kulturi ili običaju.
Što se tiče društva,kod nas se cure redovno javljaju svima koje sretnu,makar se tog dana sreli 10 puta. svaki put iznova ide ovlaš poljubac u obraz.
Medju drugovima je u nekim gradovima prisutno ono tipično rukovanje,kratki pozdrav i to je to. a isto tako,u par mjesta neizostavno je ljubljenje u obraz i duži zagrljaji,što mi je malo pederski
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
Pa do 4-5 je i podnosljivo.

Mislim ko djecu nas majke kupaju, sta je tu strasno.

Zapravo to i jeste "prirodno" posto ja mislim da su i pecinski ljudi i majmuni radili to.

-

Stvar je u tome sto se na to u seksualizovanom drustvu gleda seksualno. Pa djeluje poremeceno.

A zapravo postoji i druga vrsta prisnosti i intimnosti, ne samo seksualna. To je porijeklo i tih odraslih ljudi koji se ljube, neseksualna prisnost, privrzenost, "affection" sto se kaze.

Na bliskom istoku se muskarci mogu opusteno drzati za ruke, kod nas je to homo..

Sjecam se u osnovnoj neki profesori prijatelji ljudi se zagrlili oko pasa.. a svi djaci se zgrozavaju.
Stvar je u tome sto u vrijeme tih profesora bilo je prijateljstvo i nije bilo homofobicnosti i nesigurnosti ko danas. Naravno danas to djeluje bizarno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia zvrr
Nikad nisam uživo vidio tu vrstu intimiziranja (ljubljenje u usta između rođaka), ali jesam na filmu  Smile , obično u scenama vjenčanja gdje otac mlade vodi svoju kći do oltara i prije nego što je preda mladoženji je poljubi u usta. Malo je taj običaj neprijatan, nevezano radi li se o filmu ili pravoj životnoj situaciji. Što se mene tiče ljubiti nečije usne je vezano za erotiku, senzualnost, seks, a između svega toga i rođačkih odnosa ne bi trebalo da stoji znak jednakosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 23:54:43
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Uvrnuti pozdravi

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.