Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 10:43:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uticaj roditelja na nas zivotni put  (Pročitano 97808 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9406
Zastava Slovensko MORE
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 5220
Deca nikome nisu duzna za nista, duzan je onj ko ih je napravio i rodio..
po kojem osnovu to zaključueš? Zar poštovanje do "iskustva" i "znanja" nije nužna za daljni razvitak " ljudske rase"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

all that spirits desire, spirits attain

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens 
ne kaze se dzabe daj mi dete do njegove sedme godine, a kasnije vec moze ga vaspitava bilo ko!
nema tu nikakve filozofije, sve oko nas nastaje po istom principu.
da li ce kuca izdrzati poplave, zemljotrese... (svi znaju gde zive i sta mogu da ocekuju) zavisi od temelja, a ne od  krova.
Uvek bilo - pa ipak mastati pre izgradnje je normalno....svi prodju kroz isto....Smiley
« Poslednja izmena: 18. Dec 2005, 12:11:07 od una16 »
IP sačuvana
social share
the music is nothing if the audience is deaf.
-Walter Lippmann
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
cinjenica je da su moji roditelji imali jako puno uticaja na moj zivotni put.I danas kad malo bolje razmislim srecna sam zbog toga.Kamo srece da sam im malo vise dozvilila da mi ukazu na neke stvari Smile mada i tu treba postojati mera
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Da li neko moze da mi kaze nesto na temu kada majka ima prevelik uticaj na cerku? Ja imam jedan problem, naime razisao sam se sa devojkom nakon vise od 5 godina a problem je upravo bio velik uticaj njene majke na nju. Taj problem je prakticno nastao jos od njenih malih nogu. Toliku kontrolu ima nad njom da je posledica toga upravo njena neizgradjena licnost, nema svoj karakter, slabo komunicira sa ljudima itd.  Nikada nije znala da komunicira samnom i to je upravo bio razlog sto me je ostavila, a voli me. Tada je nastao haos u njenoj glavi. S jedne strane ima kontrolu majke a sa druge zeli da bude samnom. Njena mama je uvek ucila, od malih nogu, nikoga nemoj da slusas, samo ono sto mama kaze to je pravo. Upravo zbog nedostatka komunikacije samnom, sve svoje probleme je drzala za sebe i jedino sa kime je razgovarala o tim problemima je njena majka i ocekivala je da ce joj mama sve resiti.
Samo me interesuje da li ima neki sajt gde se moze kontaktirati dobar psiholog koji moze da da dobre savete. Molim one koji nesto znaju o ovome da mi jave na mail zavisa.popovic@gmail.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Рекао сам себи: Маре, царе...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 127
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v980
Мислим да код нас велика већина родитеља нема времена да адекватно васпитава децу, јер усред ове кризе морају да црнче од 8 до 4 за бедну плату с којом једва састављају крај са крајем.Децу нажалост васпитава улица и школа.(а кад се сетим шта сам ја радио у школи- само се најежим) Smile
IP sačuvana
social share
Песник покушава да излечи код других оно од чега сам умире...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 54
Zastava bgd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Мислим да код нас велика већина родитеља нема времена да адекватно васпитава децу, јер усред ове кризе морају да црнче од 8 до 4 за бедну плату с којом једва састављају крај са крајем.Децу нажалост васпитава улица и школа.(а кад се сетим шта сам ја радио у школи- само се најежим) Smile

To je nikakvo opravdanje. U tom slucaju, ne treba da stvaraju porodicu! Uopste ne opravdavam taj razlog. Zato je tu "roditelj" u mnozini. Organizacija mora da postoji. Ako su nesposobni da to izvedu, zasto se odlucuju da imaju decu?! Gomila ljudi ih prvo napravi pa onda razmisljaju cime da ih hrane i kako da ih vaspitavaju. Postoje savetovalista za planiranje porodice ali verujem da to samo postoji ali ne i koristi. Steta sto je nas mentalitet takav da se na takve stvari i sve vrste strucne pomoci vecina samo smeje. I onda nije ni cudo sto se desava da od deteta postane probisvet! Da se samo malo ozbiljnije pristupi stvaranju porodice, takvih slucajeva bi manje bilo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

dubine plavog beskraja su moj dom

Zodijak
Pol Žena
Poruke 83
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7

To je nikakvo opravdanje. U tom slucaju, ne treba da stvaraju porodicu! Uopste ne opravdavam taj razlog. Zato je tu "roditelj" u mnozini. Organizacija mora da postoji. Ako su nesposobni da to izvedu, zasto se odlucuju da imaju decu?! Gomila ljudi ih prvo napravi pa onda razmisljaju cime da ih hrane i kako da ih vaspitavaju. Postoje savetovalista za planiranje porodice ali verujem da to samo postoji ali ne i koristi. Steta sto je nas mentalitet takav da se na takve stvari i sve vrste strucne pomoci vecina samo smeje. I onda nije ni cudo sto se desava da od deteta postane probisvet! Da se samo malo ozbiljnije pristupi stvaranju porodice, takvih slucajeva bi manje bilo.
Pa, Skakanko, dokle cu ja da se slazem sa tobom?  Smile Smile Smile
Imam jedan vrlo dobar primer jedne mlade zene koja je rodila dva sina i sada je toliko zivciraju da jedva ceka da negde pobegne bar na kratko od njih! Uzas, zgrozim se na tako nesto!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 127
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v980

To i nije pokušaj opravdavanja roditelja već jednostavno činjenica.Primer mojih roditelja:majka radi klasično 0d 7 i 30 do 15 i 30 pet dana u nedelji,otac radi 6 dana u nedelji ustaje u 6 i 30 a vraća se kući oko 17, slobodan mu je samo Ponedeljak.Oni se viđaju maltene samo uveče.Koliko vremena može da posveti deci?Što se tiče dva roditelja, prošla su ta vremena kada je bilo dovoljno da samo jedan radi a drugi da vaspitava decu, mada bi to bilo najbolje jer škola ne može da zameni roditelje.Što se tiče ozbiljnijeg pristupa stvaranju porodice tu se apsolutno slažem.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 54
Zastava bgd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Citat: mare77
To i nije pokušaj opravdavanja roditelja već jednostavno činjenica.Primer mojih roditelja:majka radi klasično 0d 7 i 30 do 15 i 30 pet dana u nedelji,otac radi 6 dana u nedelji ustaje u 6 i 30 a vraća se kući oko 17, slobodan mu je samo Ponedeljak.Oni se viđaju maltene samo uveče.Koliko vremena može da posveti deci?Što se tiče dva roditelja, prošla su ta vremena kada je bilo dovoljno da samo jedan radi a drugi da vaspitava decu, mada bi to bilo najbolje jer škola ne može da zameni roditelje.Što se tiče ozbiljnijeg pristupa stvaranju porodice tu se apsolutno slažem.  Smile

mare77, ja moram da ti postavim pitanje - da li ti imas dete?

Istina jeste, tuzna na nasu veliku zalost, da je drustvo to koje je odgovorno za sve ovo sto se u poslednje vreme dogadja, sto je doslo do pomeranja nekih granica i sto su neke zivotne vrednosti izgubile na znacaju. Ali stvarno ne mogu da se slozim sa tvojom cinjenicom da su prosla vremena kada je jedan roditelj bio dovoljan za vaspitavanje dece. Ukoliko je taj roditelj savestan, organizovan i svestan toga da drzi jedan ili vise zivota u rukama, naravno da ce dati sve od sebe. Ne moze niko da mi kaze da za rodjeno dete ne mozes da imas vremena zbog posla itd. Jedino ako radis 24 sata dnevno svih 7 dana u nedelji to ne bi bilo izvodljivo. Stvarno je tuzno kad cujem i vidim da neka novopecena majka i standardna guska vodi dete u McDonald's na rucak jer je radila puno radno vreme pa nije stigla da mu spremi normalan obrok! Ili da cujem da je dete izgorelo rucice u pokusaju da se popne na sporet jer je mama morala da se odmori posle posla, pa je zaspala gledajuci neku spansku seriju, a tata iskoristio priliku pa zablenuo u TV u potrazi za rezultatima utakmica! Tu je u pitanju nemarnost i neorganizacija, nista vise. I uopste nije istina da jedan roditelj ne moze da vaspita dete. Naravno, situacija je drugacija ako tu ima oba roditelja i utoliko vise neprihvatljivija za mene. Od kako se dete rodi, pravilno ga usmeravaj i uci nacinu zivljenja, gde su greske, pokazuj primere, a primera ima koliko hoces, ponekad pusti da sam napravi neku sitniju gresku i da mu se ta greska olupa o glavu jer se ipak na svojim greskama najbolje nauci, i na kraju ce dete tebe vaspitati. Moja cerka ima 10 godina i ja vrlo dobro znam o cemu pricam (mislim, pisem  :[115]Smiley. Tesko jeste, i to najstrasnije tesko, ali se moze. Ide tu pubertet, vec sad pripremam taktiku i pravim planove, ziva nisam kako sve izgurati ali znam da ce sve zavrsiti kako treba jer poznajem svoje dete i jer sam je ja napravila takvom kakva je sad. Ni malo nije bilo lako i nece biti u vremenu u kojem danas zivimo ali sta je - tu je. Na meni je da taj posao odradim najbolje kako znam jer ce sutra svaki njen neuspeh i nesreca biti samo moja i ja cu biti odgovorna za to sto ce ona da pati jer nije uspela da nadje resenje za neku situaciju.

Mislim da sam bila jasna.

Citat: bluewave
Pa, Skakanko, dokle cu ja da se slazem sa tobom?

Pa, dokle god mislis isto kao i ja, zar ne?  Smile Smile
« Poslednja izmena: 07. Jan 2006, 23:04:48 od skakanko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 127
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v980
Мислим да ме ниси скапирала ,није довољно да један од родитеља ради а други да васпитава децу већ морају оба да раде па им то много скраћује време које посвећују деци.
Што се тиче васпитања од стране 1 родитеља то уопште не доводим у питање али до тога долази силом прилика(развод,смрт супружника или слично), много је лакше када их има двоје. Smile
Нажалост немам дете али се надам да ћу их имати бар троје.Тренутно ми фали једна ситница - жена,мада се за истом трага. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 10:43:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.