Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li izlazite na referendum?

Glasanje završeno: 29. Okt 2006, 10:14:44

Da, izlazim i glasacu Za
44.4%  (28)
Da, izlazim i glasacu Protiv
12.7%  (8)
Ne, ne izlazim
42.9%  (27)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usvojen novi ustav, referendum 28-29. oktobra  (Pročitano 41262 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
па добро , шта те чуди, ово је Србија, земља немогућих могућности...лепо ти рече не дирај у осињак (осим ако немаш јачу везу...) немој детету да правиш проблеме због тога, стави ће га на црну листу за без везе...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nemam vezu odakle mi.Al mi se smucilo da se neko tako izivljava na detetu.Vec su ga jednom izbacili s nastave jer je dosao s mindjusom u uhu,tad mi je pomocnik direktora rekao da deca nemaju nikakva prava i da iza njih stoji mocno  ministarstvo prosvete.Moj ga sin zove ministarstvo zla
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
па и мене су избацивали са часова због минђуше, па их ја нисам јебавао ни 2%...па сам завршио све школе и на пола сам студија...једноставно се не обазири на то...биће све ОК, само нека дете учи и буде добар ђак, неће бити проблема, причам из личног искуства...пусти але, нисмо ми довоњно велики да би се борили против ветрењача
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 229
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
SonyEricsson k700i
Juce u beogradskoj srednjoj ugostiteljsko turistickoj skoli profesorka sociologije oduzela je uceniku pismeni rad i dala mu momentalnu jedinicu, jer je pisao LATINICOM.Obrazlozenje tom prilikom je bilo da novim ustavom latinica UKINUTA!

ti zezas sa ovim postom???...kao prvo ustav jos nije donet !...tako da...vazi stari,moze pisati kako mu volja...a sem toga odkud on zna kakve mi je dete nacionalnosti?...mozda sam hrvat i pisacu latinicom...!
IP sačuvana
social share
  !!! Danas je bolje imati nego nemati !!!
  !!! VOJVODINA VOJVODJANIMA !!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nazalost ne zezam se.U pitanju je moje dete.Reci profesroke mozda nisam citirao sa 100% ali uglavnom je to to sto je receno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 229
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
SonyEricsson k700i
dobila bi letvu u glavu,onako opusteno !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
mob
Nokia 
mozes biti i kinez pa moras u skoli pisati cirilicom.

to sto ljudi nisu navikli da ih ispravljaju je problem ove zemlje.
i po sadasnjem ustavu, pismo je cirilica. u svakom javnom dokumentu moras pisati cirilicom. svaki zahtev, molba-sve.
u mojoj skoli su nam govorili oni koji su insistirali na cirilici. i moji ortaci su dobijali keceve i to je nesto najnormalnije.
moze dete da ti napise omanji roman koji zasluzuje nobelovu nagradu za knjizevnost i da dobije jedinicu zato sto ga je napisao na arapskom. na casu srpskog imas isto prava da pises latinicom koliko i kineskim pismom.
ja, inace, uvek pisem latinicom, i to ne valja, ali moze mi se. kad odes u opstinu mozes da budes poreklom sa marsa, ali moras da pises cirilicom(naravno, sem ako nisi amerikanac)  Smile

nema osnova da se zalis. jedino stoji da je taj prof nemoralan. on je trebao da upozori djake sta im sledi.
u svakoj ustanovi imaju pravo da te isprave ako pises latinicom i ti ne mozes da se bunis. upamti to. to kaze zakon.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Ljudi, nema razloga cudu, ja sam zavrsio tu skolu, redovno i imao sam priliku da gledam vanredne ucenike, koji placaju 10-15 eura po ispitu i jos 100-tinak eura diplomski...
E, njih su tretirali sa punim postovanjem, a mi, redovni, smo, uglavnom, mogli da se zalimo zidovima ili klupama... Smile
A i nastavnicki kadar je posebna prica--alkoholicari, nacionalisti, komunisti... Tesko je ostati normalan, ali se treba boriti, jer "kada obucar napravi lose cipele, par kupaca ce imati zuljeve, a on ce izgubiti musterije, ali kada ucitelj lose poduci decu, cela generacija ce biti izgubljena"!
IP sačuvana
social share
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory my chains are broken.
*=Sith code=*
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 114
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6230
Novi Ustav Srbije – SRAMOTA
• PRISTUPANJE EU JE PO OVOM USTAVU NEUSTAVNO. Ne predviđa se mogućnost prenosa dela suverenih zakonodavnih ovlašćenja na naddržavne organizacije. Sve zemlje članice EU imaju tu “integrativnu klauzulu” i zemlje koje su ušle u EU 2004. su bile obavezne da promene svoje Ustave kako bi se pravo EU moglo direktno primenjivati bez ratifikacije parlamenta. Suverenost ostaje u konceptu iz 19. veka.
• Crkva nije podređena državi već je odvojena od nje (član 11 44). Sekularnost nije isto što i svetovnost.
• NACIONALNO PRAVO JE IZNAD MEĐUNARODNOG, tj. međunarodno pravo mora biti u skladu sa Ustavom, a ne obrnuto (član 16 i član 194.). Mora svet da se ravna prema nama.
• Nedopustivo široki i apstraktni kriterijum ograničenja ljudskih prava (član 20). Ne zna se kada se može i kako se mogu ograničiti ljudska prava.
• Ogroman katalog ljudskih prava, što se ne viđa često u ustavnim aktima. Praktična upotreba minimalna, jer se redovni sudovi kod nas nikad ne pozivaju na ljudska prava. Po Ustavu ne postoji mogućnost ustavne žalbe građanina na opšte akte (zakone, uredbe) već samo na pojedinačne akte (akte uprave). NESPROVODLJIVA ZAŠTITA LJUDSKIH PRAVA – član 170.
• Nema garancija prava na abortus. Pravo na rađanje ne pripada ženi, već svakome. (Bela kuga se ne rešava prisilnim rađanjem) .
• Predsednik države konačno postaje marioneta u postupku donošenja zakona (član 113). Čak i kada drugi put ne potpiše zakon, to će umesto njega učiniti Predsednik Skupštine (Morao bi taj predlog zakona da ide na Ustavni sud).
• Zakletva Predsednika: BRUKA
• Nedopustivo da Skupština može da razreši Predsednika države dužnosti, nije ga ona birala. Ako se razrešava po osnovu kršenja Ustava, to bi morao prvo da ustanovi Ustavni sud, a ne skupština koja je politički organ.
• Sudstvo je nezaštićeno od kontrole izvršne vlasti. Visoki savet sudstva neće ispunjavati uslove reprezentativnost jer će ogromna većina njegovih članova biti imenovana od strane Skupštine, iako će se fingirati da oni dolaze iz pravosuđa (član 153).
• Visoki savet sudstva nema nikakvog zagarantovanog uticaja na organizaciju i sistematizaciju sudova (član 143). Njegova nadležnost ne obuhvata predlaganje sopstvenog budžeta (član 154). Takođe, nema zagarontovano pravo na konačan izbor sudija jer se kaže da će to raditi u skladu sa zakonom (član 147) .
• Šta znači zabrana političkog delovanja sudija (član 152)? Da li to npr. znači da Društvo sudija ne sme da kritikuje zakone i Ministarstvo pravde?
• Tužilaštvo se potpuno podređuje izvršnoj vlasti i osniva se po potpunoj hijerarhiji. Čak je i predlog ustava Koštuničine Vlade predviđao da ce Vrhovni savet sudstva predlagati Republočkog javnog tužioca, a sada će to raditi Vlada (član 158).
• NEDOPUSTIVO da tužilac i dalje ima nadležnost zaštite ustavnosti i zakonitosti (institut prava iz socijalizma). To znači da ce on i dalje vanrednim pravnim lekovima pobijati odluke sudova čime se narusava osnovni princip pravne sigurnosti.
• Ustavni sud ima premalo vremena da odluči o ustavnosti zakona – samo 7 dana (član 169) i za to vreme ne može stopirati primenu zakona. Nasuprot tome daje se pravo Ustavnom sudu da suspenduje Odluku Autonomne pokrajine i pre ocene njene ustavnosti.
• Izbor sudija Ustavnog suda je smejurija – član 172.
• Ne postoje kriterijumi za osnivanje pokrajina.
• NEMA USTAVNE ZAŠTITE POKRAJINSKE IMOVINE I NJENIH IZVORNIH PRIHODA – članovi 183 i 184.

IP sačuvana
social share
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory my chains are broken.
*=Sith code=*
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 229
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
SonyEricsson k700i
a na casu engleskog?opet cirilica?...cirilica do tokija...kretenizam....

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.