Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Da li izlazite na referendum?

Glasanje završeno: 29. Okt 2006, 10:14:44

Da, izlazim i glasacu Za
44.4%  (28)
Da, izlazim i glasacu Protiv
12.7%  (8)
Ne, ne izlazim
42.9%  (27)
Ukupno glasova: 63
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Usvojen novi ustav, referendum 28-29. oktobra  (Pročitano 41295 puta)
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
на жалост је "Војска Србије", злотвори нам наметнуше тај назив...

за појам "Србијанац" си потпуно у праву и ја сам то написао укратко јер нисам хтео да се расписујем...то је комунистичка патка...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
Термин сербијанац по мени звучи вештачки и неприродно и ја никад га нисам употребљавао у животу, али оно што поред тог израза нервира је израз Serbians уместо Serbs који неки странци употребљавају (кажем неки јер ја нисам често налетао на тај израз, али незнам колико се користи).Искрено и Срби и Serbs, звуче природно од неких србијанаца и serbiansa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Pa kad mozemo da se delimo na Krajisnike, Hercegovce, Crnogorce, Makedonce, Sumadince, sto ne bi priznali i Srbijance.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 2003
Browser
Internet Explorer 6.0
ne mozemo tako da se delimo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Nazalost delimo se ...
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Der Babo

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36416
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Apple Iphone 8+
Pa kad mozemo da se delimo na Krajisnike, Hercegovce, Crnogorce, Makedonce, Sumadince, sto ne bi priznali i Srbijance.

to delenje potice od tudjmana Smile
IP sačuvana
social share
Ako sam ja ja, zato sto sam ja ja i ako si ti ti zato sto si ti ti, onda sam ja ja a ti si ti. Ako sam naprotiv ja ja zato sto si ti ti, a ti ti zato sto sam ja ja onda ja nisam ja a ti nisi ti.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
и Ћопавог Бандита (Јосипа Броза)
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
posmatrajuci tako, ne postoje ni Beogradjani, Pancevci, Nislije.. jel tako.. ne treba se deliti...  Smile
na kraju krajeva, kako ide ona pesma:

Odakle si sele
devojano mlada
iz Srbije brale
iz Krusevca grada

Ref.
Jelek, anterija i opanci
po tome se znaju
Srbijanci

ali najvise volim kad SFRJ kritikuju oni koji su za vreme te SFRJ bili na nivou zigota...

BOLJI USTAV
Božo Prelević: Samo onaj ko želi da Srbija ne napreduje neće izaći na referendum i podržati ga

BEOGRAD - Novi ustav Srbije o kome će se građani izjasniti na referendumu u subotu i nedelju, 28. i 29. oktobra, znatno je bolji od važećeg, miloševićevskog ustava, zajednička je ocena uglednih pravnika, sagovornika Pressa.
Zoran Lončar, ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu i jedan od autora teksta novog ustava, kaže da se novim najvišim pravnim aktom uspostavljaju temelji "demokratske i evropske Srbije".
- Novim ustavom konačno se uspostavljaju temelji Srbije kao moderne demokratske i evropski orijentisane države. Zašto treba podržati ovakav ustav? Pre svega zato što, za razliku od postojećeg, novi ustav ima pun demokratski kapacitet, s obzirom na to da su ga jednoglasno prihvatili predstavnici svih parlamentarnih političkih stranaka. Kao retko kada, on je izraz potpunog političkog jedinstva nacije. I stoga je sasvim prirodno očekivati da ga građani više nego ubedljivo potvrde na referendumu... - kaže ministar Lončar za Press.
Bivši sudija Ustavnog suda Srbije Zoran Ivošević smatra da je Predlog novog ustava znatno bolji od sadašnjeg, i poziva građane da u što većem broju izađu na referendum. On kaže da je dobro što oko njegovog usvajanja postoji konsenzus najvećih političkih stranaka u Srbiji, bez obzira na ideološke i sve ostale razlike. Kao najvažnije razloge da za usvajanje ustava, sudija Ivošević izdvaja:
- Pre svega, ono što je dobro jeste to da on definiše Srbiju kao državu zasnovanu na vladavini prava i socijalnoj pravdi, na načelima građanske demokratije, na ljudskim i manjinskim pravima, zaštiti nacionalnih manjina, garantuje privatnu svojinu, dok se ekonomsko tržište uspostavlja na načelima slobodnog tržišta i preduzetništva... - objašnjava Ivošević.
Konačno, bivši koministar u Vladi Srbije, advokat Božo Prelević, kaže da je pročitao tekst novog ustava i da samo onaj ko želi da Srbija ne napreduje neće izaći na referendum i podržati ga.
- Da se razumemo, možemo mi da nalazimo mane, ali u suštini, on je neuporedivo bolji od sadašnjeg, koji je "usko grlo" za ostvarivanje interesa građana Srbije, pre svega u oblasti politike, ali i ekonomije. Novim ustavom regulisana je oblast diplomatije, odbrane, što u sadašnjem ustavu nemamo. Zato, svako ko kaže da neće da glasa za njega ili poziva građane na bojkot zapravo i dalje podržava Miloševićev ustav - naglašava Prelević.
S. VOJINOVIĆ

Pravosuđe, teritorija...

Sudija Zoran Ivošević kao pozitivne stvari u novom ustavu izdvaja i pravosudnu oblast i teritorijalnu organizaciju države.
- Novi ustav znatno proširuje nadležnost Ustavnog suda na mogućnost ispitivanja usklađenosti međunarodnih ugovora sa ustavom, predviđa ocenu ustavnosti zakona pre nego što on stupi na snagu... Dalje, u Predlogu novog ustava dobro je i to što on reguliše potpunu regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, garantuje autonomiju univerziteta, utvrđuje nadležnost Republike, državne uprave, Vojske... - naglašava Ivošević.

Izvor: Press
« Poslednja izmena: 10. Okt 2006, 13:42:47 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Koštunica i Ugljanin za novi ustav

Premijer Srbije i predsednik SO Novi Pazar složili se da je potrebno potvrditi novi ustav kako bi se napravio diskontinuitet sa Miloševićevom politikom

NOVI PAZAR - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica i predsednik opštine Novi Pazar Sulejman Ugljanin pozvali su juče građane da potvrde novi ustav na referendumu 28. i 29. oktobra. Posle razgovora u zgradi novopazarske opštine, Ugljanin je novinarima kazao da je potrebno potvrditi novi ustav kako bi se napravio diskontinuitet sa "Miloševićevom politikom i ustavom".
- Novim ustavom stvoriće se i uslovi za novi razvoj sandžačkog regiona i cele Srbije - rekao je Ugljanin, koji je delegaciji Vlade Srbije govorio o potrebi poboljšanja infrastrukture u Novom Pazaru, o privatizaciji u toj opštini i radu državnih organa.
Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica kazao je da njegov DSS već godinama radi na izgradnji zajedničkog života Srba i Bošnjaka, a da temelje tog života daje novi ustav.
- Ustav je dobar jer sadrži odredbe koje govore o ravnomernom regionalnom razvoju, a razrađene su i odredbe o pravima manjina. Novi pomak biće to što će Novi Pazar dobiti centar školske uprave.
Na pitanje kada će biti održani parlamentarni izbori u Srbiji, Koštunica je kazao da se do ustava došlo konsenzusom stranaka i da partije na isti način treba i dalje da se dogovaraju. Premijer je dodao da izbori treba da budu "što je pre moguće".
Delegacija vlade, u kojoj su još ministri Velimir Ilić, Predrag Bubalo i Zoran Stojković, juče je obišla i Tutin i Rašku.
(AG.)

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows 2003
Browser
Internet Explorer 6.0
posmatrajuci tako, ne postoje ni Beogradjani, Pancevci, Nislije.. jel tako.. ne treba se deliti... Smile
na kraju krajeva, kako ide ona pesma:

Odakle si sele
devojano mlada
iz Srbije brale
iz Krusevca grada

Ref.
Jelek, anterija i opanci
po tome se znaju
Srbijanci

ti izgledas kao neki lik iz nekog dobrog starog vica. mozda bi mogli neki i da napisu samo za tebe iako licno sumnjam u to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 73
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.