Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 13:31:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Uskoro nuklearna elektrana u Kostolcu  (Pročitano 26954 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Alcatel One Touch
geotermalni izvori?biogorivo?vetrenjace? u srbiji? Smile Smile :Pslatko me nasmejaste.. Smile Smile :Pda ne govorim o nuklearnim elektranama.. :Pprvo,to kosta boga oca,drugo,to bi bilo kao kad bi neandertalcu dali kalasnjikov... :mrgreen:nije to za nas,definitivno Smile...daj boze da ovaj"posao"prodje u najboljem redu    http://www.vin.bg.ac.yu/150/VINDprogram_s.htm
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nuklearke su resenje za nas, na mestima gde imamo termoelektrane. Plase ljude radijacijama, a ne uce ih sta je to. radijaciju ima i ona najlon kesa, sto se raspada u zemlji, jer je ne bacas gde treba. Pa kako mi bacamo vise od hiljada kesa, veca je to radijacija za vreme raspada od zasticene nuklearke.

Pa svi ste ucili sta je vreme poluraspada i sta se dogadja.
Uranijum i plutonijum su samo jaci elemnti, ali poluraspadom se oslobadjaju isti alfa, beta, gama zraci iz svega sto trune i prelazi u drugu vrstu elementa. Samo u manjoj meri. Od uranijuma se da zastititi, ali od djubreta slabo.

za jednog ozbiljnog lika na forumu da sebi dopusti ovaku neozbiljnost pa stvarno me zabrinjavas
pricas o poluraspadu pa ajde koliko je vrijeme da nije mozda 5 dana po tebi ili je mozda 1000 godina
a  da znas ista kao sto se vidi iz tvojih postova onda bi naveo da je najveci problem prasina i nuklerni otpad a o porednjeu toga za zracenjem kesa necu jer je neumjesno i glupo Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Takodje si ismijavao i gradnju elekrtane od strane Srba sa lijeve strane Drine i desne ( nisam bosanac kako si to naveo )
pa kazes kako je to lose a zasto je lose o tome nista pocinjem sumnjati da ti kritikujes samo onako nek se prica a o rjesenjim ai razlozima nista ne govoros vec samo spominjes pecine ( jel imas neki fetis prema istim)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
Nuklearna elektrana u Kostolcu

Pre pet godina Ameikancu su nudili Srbiji nuklearnu elektranu kao kompenzaciju za elektrane  Kosovo A I B

Amerikanci nude Srbiji izgradnju nuklearne elektrane u kostolcu na DUnavu koja bi trebala da bude zamena za elektrane Kosovo A I B .Oni bi izgradili jednu nuklearku I zamazali nam oci jer ona kosta 5-6 milijardi dolaraa to ne znaci nista u odnosu na vrednost rudnog blaga na Kosovu.
Nuklerna elektrana bi se najverovatnije gradila u Kostolcu jer je hladjenje problem svake nuklearke  a Kostolaca je pogodan zbog vode Dunava.
Oko nas se zatvaraju nuklearke Kozloduj u Bugarskoj –najverovatnije a u blizini sun am I PASK u MAdjarskoj I Krsko u Sloveniji.
Bozidra Djelic se nekoliko puta oglasio u javnosti da je Srbiji potrebna jedna nuklearna elektrana zbog jevtinije proizvodnje struje u nasoj zemlji. Samim tim on podgrejava ove glasine koje su sve jace sto se priblizava 10. decembar dana kada se treba doneti konacna odluka o. KIM.

Nuklearka ? Toooo
Srbija NEMA dovoljno energije i ovo bi bila prava stvar.
Svima koji misle da ce u 21-veku dobijati struju lozeci bukvu i uglaj- sipak. Isto vazi i za hidroenergiju.
Ulaskom u EU  gubi se pravo na "prljavu" energiju (termoelektrane). Najbolje da pitate Kostolcane i Obrenovcane kako disu sada. Odgovor je na  skrge!
a sto se hidroelektrane tice evo vam proveren podataka. Srbija dobija samo 15% el energije od hidroelektrana, i to mahom od Djerdapa. Da biste gradili  hidroelektranu velikog kapaciteta treba vam vodotok sa velikim protokom vode, sto bi neki rekli - velika reka. Mi takvih imamo 2- Savu i Dunav. Pored velike reke treba vam i klisura da ne biste potopili pola  drzave kad gradite branu. A  Sava i Dunav prolaze uglavnom kroz ravnicu. Znaci, postavis branu na Savi i  Vojvodina ce da bidne ki Venecija Smiley
Da rezimiramo. Nema Hidroelektrana, a ugalj nije dozvoljen (barem ne jos dugo) . Sta onda ostaje ? Da vrtimo pedale? Ja sam pre za atomsku centralu.
A one price o velikom rudnom bogatstvu Kosova su najobicnija zvaka iz Slobinog perioda ( ne ponovio se). Ugalj je jeftin i nikome to ne predstavlja zlatnu koku.
Takodje nije istina da Bugarska zatvara a centralu. Zatvorili su Kozloduj i  sada grade drugu. A ako je verovati novinama , cak i Albanija gradi atomku do  2010.
Kad moze Homer Simpson da radi u atomskoj centrali- mozemo i mi Smiley
I
« Poslednja izmena: 18. Nov 2007, 14:09:13 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
pa mi i jesmo jedni veliki kao narod Simpsonovi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
ma nema od toga nista, pa mi trideset godina nismo u stanju da napravimo jedan auto put...ne ginu nam pedale  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
ma nema od toga nista, pa mi trideset godina nismo u stanju da napravimo jedan auto put...ne ginu nam pedale  Smile
To je zbog zdravlja nacije.
 Manje puteva = vise pesacenja = bolja kondicija Smile
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ljudi, vodite ljubav a ne rat

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2109
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung d900
  No comment
IP sačuvana
social share
Fatalan
Osnovno zivotno pravilo glasi:  Nema pravila
Edit by ziledin: Regulisana velicina slova u potpisu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
ma nema od toga nista, pa mi trideset godina nismo u stanju da napravimo jedan auto put...ne ginu nam pedale Smile
To je zbog zdravlja nacije.
 Manje puteva = vise pesacenja = bolja kondicija Smile
xaxaxaxax, bash tako  Smile Smile Smile
kakva promocija zdravog zivota i ekologije Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 89
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Vidim ovde ima kao obrazovanih,pa sve svode na zvaku iz Slobinog perioda,mislim na BG_Higlandera,a ne ume da misli svojom glavom. Prvo se vidi njegovo politicko opredeljenje kao antisrbina jer je prihvatio okupatorsko ime Kosovo,a ne Kosovo i Metohija /u Metohiji je vecinski Srpski narod/.
Drugo da li zna u koje oblike energenata moze ugalj da se transformise.
Trece nije samo KIM bogat ugljem.
Cetvrto ko kaze da cemo mi da pravimo nuklearku,ponovo napominjem ovo je lobiranje za promenu zakona /novi zakon o energetici ovih dana se salje skupstini Srbije/ koji ce omoguciti izgradnju nuklearke u Vukovaru,koja je u kratkorocnom planu Hrvatske.
Da li i BG_Higlander lobira za njih??? Placeno ili naivno???
IP sačuvana
social share
Razmenjujuci pozitivnu energiju stvorimo perpetumobile!!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
O kakvom Vukovaru pricas, to je u Hrvatskoj a ne u Srbiji i ne zavisi od nas sta ce oni tamo graditi, iz kojih izvora ti imas informacije o nuklearki u Vukovaru? Posalji neki link da i mi citamo o tome.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 13:31:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.