Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:31:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25425 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Počinje popunjavanje liste želja, moguće proširivanje odeljenja

Tanjug    | 26. 06. 2013. - 09:54h   10:04h | Foto: O. Bunić - Ilustracija    | Komentara: 0
Pomoćnik ministra prosvete i predsednik Republičke upisne komisije Zoran Kostić izjavio je jutros da je bodovanje učenika prema uspehu iz osnovne škole najpravednije u ovom momentu i da će ukoliko bude dosta učenika sa istim brojem bodova jedno od rešenja biti i prošerenje odeljenja u srednjim školama.

- Mi smo to i prošle godine dozvoljavali. Jednostavno ukoliko postoji veliki pritisak učenika, tada direktori škola od nas traže da se dozvoli proširenje odeljenja i mi smo to dozvoljavali i prošle godine. Videćemo koliko je takvih slučajeva biti - rekao je Kostić gostujući na RTS-u.

Citat
Nisu sve petice iste?
Na konstataciju da nisu sve škole iste kao i da nisu sve petice iste, Kostić je rekao da nije u redu pričati o težini petice ili četvorke, jer je profesor predlagač ocene, a ocenu utvrđuje odeljensko veće, kao i da svaka škola ima Pravilnik o ocenjivanju koga se primenjuje.
On je dodao da će se u obzir uzimati i rezultati sa međunarodnih i republičkih takmičenja, kao i da je bilo predloga da se uvaže i rezultati sa nižih takmičenja, ali da tu soluciju nisu razmatrali.

- U ovom trenutku Komisija je donela odluku da se deca upišu na osnovu uspeha i to je najpravedniji način, s obzirom na vanredne okolnosti. Ministarstvo prosvete niti je želelo, niti je učestvovalo u tome da neko pokrade testrove - naglasio je Kostić.

On je dodao da je pre dvadesetak godina upis obavljan na ovakav način i da nije bilo problema i da je ovo jedini mogući način da obavi rangiranje.

Počinje popunjavanje lista želja

Kostić je podsetio da danas počinje popunjavanje lista želja, i dodao da ako deca budu popunila 20 želja sigurno će biti upisana, jer mesta ima dovoljno za sve.

Predsednik republičke upisne komisije je kazao da se zalaže da se zadrži završni ispit jer se na njemu proverava stepen usvojenosti standarda postignuća, podiže nivo kvaliteta obrazovanja , tek na trećem mestu je selekcija učenika.

- Moram da kažem da su neke stvari neverovatne. Prvo nam stižu mejlovi nemojte računati testove sa završnog ispita, jer su testovi otkriveni, a zatim što niste računali testove jer nije previše toga bilo - rekao je Kostić.

On je ponovio da je rešenje koje je donela Republička upisna komisija najpravednije, da sva deca ulazi u bazu podataka i iz baze će biti raspoređena.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15

Citat
Nisu sve petice iste?
Na konstataciju da nisu sve škole iste kao i da nisu sve petice iste, Kostić je rekao da nije u redu pričati o težini petice ili četvorke, jer je profesor predlagač ocene, a ocenu utvrđuje odeljensko veće, kao i da svaka škola ima Pravilnik o ocenjivanju koga se primenjuje.
Jetse, samo sto su kriterijuma profesora po npr. seoskim skolama snizeniji jer em je kadar dece slabiji em su i oni popustljiviji. Tako da, nije mu neki argument...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Citat
Bilo kakvu odgovornost resornog ministarstva negirao je ministar prosvete Žarko Obradović. Ponovio je i tezu da matura nije poništena, već se računa to što su deca izašla, ali ne i bodovi koja su osvojila. Za to obrazloženje poslanik DS Janko Veselinović ocenio je da bi moglo da uđu u „anale besmisla“.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Qtek 666
Нису све петице исте. То је чињеница. Не могу, ипак да приметим, да се држите села ко пијан плота. А сигурна сам да нико није чуо нити оценио ниједно ђаче на селу. И сад ће ти шугави сељаци истерати мале фине грађане, како да није... те исте што су диловали тестове, претпостављам, јадна деца... они ако су из града они треба одмах школе да заврше, без да иду у њих... бла, бла... У Нишу, две школе, основне, једна од друге 500 метара, ја из једне, вуковац, моја најбоља другарице из друге, врлодобра... кад смо уписале гимназију, она је знала много више од мене... чињеница је да све школе нису исте, ни у граду... а, да, нисам ничим платила своје оцене, једноставно је било довољно толико да учим да бих била вуковац, и немам родбину на селу, ...
Живот то после среди, ти ђаци који су ишли у слабије школе, обично више уче, а после средње, на факсу, нико те ни не пита где си ишао у школу.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Citat
на факсу, нико те ни не пита где си ишао у школу.

Pitaju i to vrlo cesto  Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Apstrahovana, vidi se da nikada nisi predavala u seoskoj sredini.  Smile

Mislim, dobar djak je dobar djak, ali cinjenica je da je lakse izvuci peticu tamo gde je deciji kadar slabiji pa su i profesori popustljiviji. Mislim, zavisi od mnogo faktora ali uglavnom je to...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Qtek 666
Ја сам највише у сеоској средини и предавала, зато то и причам. Та школа где сам најдуже радила је строжа од половине градских које познајем са праксе или из искуства.
Орфе, стварно то први пут чујем. Најбољи студенти код мене су били неки из грађевинских школа по унутрашњости.
« Poslednja izmena: 26. Jun 2013, 16:52:01 od apstrahovana »
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.15
Zavisi kako gde, kod mene u sredini to nikako nije slucaj. Znam kakvi su nam djaci dolazili iz tih seoskih skola posle cetvrtog i znam u mojoj srednjoj gde takodje nije bilo prijemnog jer smo bili ona generacija 99-te kada je bilo bombardovanje. Uglavnom, iz tih seoskih sredina su jedva dobacivali do vrlo dobrog. Mislim, kako ko ali uglavnom su takvi, pa cak i ljudi koji su bili vukovci po istim...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Nokia 6630, valjda
Realno, meni se desilo da je dechko u petom razredu doshao iz svoje seoske shkole u gradsku u moj razred... Dechko  fin, sa svim peticama. I prvi chas matematike: "nastavnice ali mi nismo uchili mnozenje i deljenje..."
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 18:31:53
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.