Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 20:12:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upis u srednje skole 2013.  (Pročitano 25387 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Mojoj majci je bilo vazno jedino da upisem srednju skolu sa kojom cu imati "zanat", posto se sama opekla i poslednjih 15 godina staza radila posao za koji se nije skolovala (prvih 15 jeste)...

U neku ruku hvala joj... jer ja sam bila dete koje je moglo sve da upise i svime da se bavi... ovako sam se 4 godine zezala sa ekonomijom, sada mogu da radim kako svasta nesto i najvaznije od svega... upoznala sam najbolje prijatelje na svetu... Meni dosta...

I mislim da je to poenta srednje skole... da sidjes sa majcine sise, da protutnjas kroz 4 godine tapkanja u mestu (jer objektivno, sta se to uci u srednjoj skoli - nista) i upoznas neke nove ljude...
A to roditeljsko preseravanje... je samo preseravanje... jer preko dece lece svoje komplekse... Smiley

I... da... ja mozda ne bih udarila svoje dete kada bi trazilo testove za upis, vec bih sebi lupila samarcinu jer sam pogresno vaspitala dete...
« Poslednja izmena: 28. Jun 2013, 12:11:09 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
Aritmetička sredina se dobije tako što se saberu sve ocjene i ona se dobijeni zbir podjeli brojem ocjena.

npr.

Učenik A ima iz matematike: 1, 1, 1, 2, 1, 1, 1
Aritmetička sredina je (1+1+1+2+1+1+1)/7=8/7=1,14

I ovo pravilo je važilo i kad smo mi išli u školu.

Problem bi bio da u zakonu piše da se kao zaključna ocjena mora dati "Najviša dobijena ocjena", što ne piše.
Postoji problem u pritisku: roditelja, djece, ministarstva, prosvetnih inspekicija da se ignoriše aritmetička sredina tj. ono pravilo o zaokruživanju na 0,51 i da se ocjene dižu tj. zaokružuju na višu već nakon 0,01

Da ilustrujem.
Neko ko je imao prosjek 4,47 bi u moje vrijeme bio vrlodobar iz tog predmeta.
U današnje vrijeme profesor koji djetetu koje ima 4,20 ne da 5 se smatra strogim i nepravednim.

Inače, bez obzira na sve brljotine MP i njegovih zaposlenih imaš gomilu slučajeva kada problemi nastaju zbog neopisive ljudske gluposti.

Recimo, pravilo glasi, da blizanci (trojke, četvorke) imaju pravo, zbog specifičnosti njihovog odnosa,  budu zajedno u školi, razredu.
Znači ako se 1 blizanac upiše u medicinsku i drugom se dozvoljava upis, čak iako nema bodove za istu.
Da bi sistem mogao da obradi podatke, traži se da lista želja bude identično popunjena.

Međutim, logično je da se ovo primjenjuje samo na one blizance koji žele da nastave svoje školovanje zajedno.
Međutim, neke škole su ovo uputstvo protumačile kao da blizanci MORAJU da upišu iste škole i bukvalno su tjerale djecu da pišu isto, iako to ne žele.

Ne postoji pravilo, zakon, procedura - ma kako dobro zamišljeni i napisani koje mi ne bi mogli da okrenemo na glavačke i izvrnemo ruglu.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 
Ja cu svog sina da naucim kako se radi na prijemnom. Prvo cu da nabavim sve testove od proslih godina i provalim sablon. Drugo krenucu sa spremanjem za prijemni od pocetka II polugodista. Trece recicu mu da nabavi tesku artiljeriju oko sebe u vidu ucenika koji su jaki u predmetima koji se polazu ako slucajno zaskripi u nekim zadacima kako bi sakupio sto vise bodova.
Uzela bi i provaljen test da pogledam samo sto bi moj sin naucio napamet, ne bi ga nosio na test.
I osvojili bi maksimum bodova.
Dakle ucim ga da zna a i da se snadje. Jer jebem coveka koji ne zna da se snadje, tom skola nista ne znaci a diplomu moze da okaci u wc.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Samsung GT-S7580
Citat
- u Srbiji ima 7 000 vukovaca (10%)

Ја сам рекао да су то све лажни вуковци, који набијају своје оцене.

Него, одлични ђаци се неће уписати у одличне школе.  Smile

Каква неправда.  Smile
« Poslednja izmena: 28. Jun 2013, 13:11:11 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 
Upisace se Lazo. Uvek moze da se nadje nacin da se prebacis, ili nekog da te prebaci.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Qtek 666
Пренадувана је то прича, сад испаде да су сви вуковци гори од одличних, и тако...
А у закону пише оно што је лерр рекао и моја бивша педагогица и школска управа у Крушевцу инсистира да се деци не закључују мање оцене од аритметичке средине, дакле, 1, 15 је 2, итд.
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 
Sto se te sredine tice, to je sve na nastavnicima i uciteljicama, moze bilo ko da prica kako mu drago kad je to prepusteno predavacima.
Naime nasa uciteljica je nama rekla jos na pocetku I razreda da je njoj zbir ocena podeljen sa brojem ocena zakljucna. Tako da ...mi bunnili se -ne bunili isto nam se 'vata. Ona kaze :"Ja tako ocenjujem i to je to".
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
CQ Moderator
Jet set burekdzija

Ja sam zvezde.

Zodijak Scorpio
Pol Žena
Poruke 5594
Zastava ...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Qtek 666
Citat
Sto se te sredine tice, to je sve na nastavnicima i uciteljicama, moze bilo ko da prica kako mu drago kad je to prepusteno predavacima.
па није препуштено, нареде ти, присуствовала сам, часна реч, сеците ме ако лажем...
IP sačuvana
social share
Ako ništa ne tražiš, ono što ne tražiš, naći će tebe.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 21.0
mob
Nokia 
Citat
па није препуштено, нареде ти, присуствовала сам, часна реч, сеците ме ако лажем...

Ja verujem. Ali ne pridrzavaju se.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 27.0.1453.116
mob
Samsung GT-S7580
Ма шта ме брига за вуковце, нервирају ме родитељи који драме. Не знам одакле се створило толико драме?

Шта се то дешава ове године толико страшно да њихова деца не могу да се упишу где хоће?  Smile

Разумем ја да су они бацали паре на приватне часове и ја сам, али нисам то објавио Блицу и целој Србији, моја ствар. Мало мало па неки родитељ да интерву у Блицу како је разочаран, како је банкротирао или му дете не спава ноћу.

Smile
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 44
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 20:12:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.